Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δηλαδη οι ρυθμισεις που εχω βρει για την s20 δεν ειναι για ολους τους χωρους;

Όχι εκείνος που τις πρότεινε είναι σωστές στο μέρος που έχει βάλει την tv και εκει έκανε και τις μετρήσεις.Σε κάποιο πιο φωτεινό η σκοτεινό χώρο χρειάζονται άλλες ρυθμίσεις.

Το καλύτερο είναι να παίξεις με τις ρυθμίσεις εσύ και να δεις ποια εικόνα σου φαίνεται πιο φυσικη και ζωντανή.
 
δηλαδη το καλιμπραρισμα με μηχανημα και οι ρυθμισεις που δινουν στα sites δεν ειναι για ολους;
 
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τι σου είναι η ψυχολογία της μάζας όμως ρε φίλε... Παίδες, η τηλεόραση ΔΕΝ έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Δεν υπάρχει επιλογή στο μενού να ανοίξεις το IFC, αυτό είναι όλο. Ούτε οι γραμματοσειρές(?!) της έχουν πρόβλημα, ούτε το λευκό της, ούτε τίποτα. Με τη γκρίνια του petasis έγινε η τρίχα τριχιά πια.
Φίλε Stejo,
ο petasis έχει κάθε δικαίωμα και λόγους,ίσως και περισσότερους μάλιστα,να γκρινιάζει.Απλά,γιατί έχει πληρώσει και αγοράσει μόνος του-κι από την τσέπη του δύο συσκευές-μία από κάθε "αντίπαλο" στρατόπεδο(50U20-46PFL9705)
Τις έχει στήσει,λοιπόν,σπίτι του και καθημερινά κυριολεκτικά τις "μαστιγώνει" περνώντας τις από (πολύ) ψιλό,είναι η αλήθεια,κόσκινο.Είναι αντικειμενικός,αμερόληπτος και μας ανοίγει τα μάτια.Για τις συσκευές που κατέχει (και που ηδονίζεται να τους βρίσκει ψεγάδια)τον εμπιστεύομαι πιο πολύ από τους έμμισθους reviewers των περιοδικών.
Αυτή η τρίχα που έκανε τριχιά,άλλωστε,με γλίτωσε-στο παρά πέντε-από την αγορά μιας 9705....
 
soulfree said:
δηλαδη το καλιμπραρισμα με μηχανημα και οι ρυθμισεις που δινουν στα sites δεν ειναι για ολους;


Έχουμε αναφερθεί δεκάδες φορές ως προς το εντελώς αναξιόπιστο της αντιγραφής ρυθμίσεων από άλλες συσκευές, για τις δε Plasma τηλεοράσεις ακόμα περισσότερο.

Οι βασικές ρυθμίσεις γίνονται με τη χρήση ειδικών patterns, οι πιο προχωρημένες (π.χ. καλιμπράρισμα) χρειάζονται επιπλέον όργανα και γνώσεις, ενώ άλλες είναι οι σωστές ρυθμίσεις για θέαση σε φωτεινό και άλλες για θέαση σε σκοτεινό περιβάλλον.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1141133&postcount=2076
 
δηλαδη το καλιμπραρισμα με μηχανημα και οι ρυθμισεις που δινουν στα sites δεν ειναι για ολους;

Όχι δεν είναι για όλους.Το καλιμπράρισμα γίνεται σε κάθε χώρο ξεχωριστά και σε κάθε έξοδο πάλι ξεχωριστά.
 
Κάτι ακόμα Δεν ξέρω όμως σε πιο post να ρωτήσω. Θα ήθελα να μου πείτε σε τι ωφελεί να συνδέσω το PC μου με την τηλεόραση? Αυτό που με ενδιαφέρει σαν χρίση είναι η θέαση τηλεοπτικών καναλιών περισσότερο και το να βάζω ταινίες που έχω κατεβάσει στην SD και να της αναπαράγω από εκεί. Γίνεται?
 
να βάζω ταινίες που έχω κατεβάσει στην SD και να της αναπαράγω από εκεί. Γίνεται?

Δυστυχώς όχι. Η U20, στην SD, βλέπει μόνο αρχεία AVCHD και mpeg2 που έχουν γραφτεί σε κάμερα...
 
Γεια και από εμένα. Έχω παραγγείλει και εγώ την U20 42’’ και την περιμένω. Έχω 3 μέτρα απόσταση και μέτριο φωτισμό. Θεωρώ ότι για 499 ευρώ μια και κάνω μετάβαση πρώτη φορά από CRT και δεν τα ψειρίζω τόσο πολύ είναι μια πολύ καλή αγορά. Ναι ή όχι? Είμαι νέος με την τεχνολογία και όλα τα παραπάνω ιδίως οι ορολογίες με έχουν μπερδέψει. Αν κατάλαβα καλά με το IFC θα είχα καλύτερη απόδοση σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια? Αν ναι, μια και είμαι από επαρχεία και δεν έχουμε ψηφιακό σήμα ακόμα, όταν θα είναι όλα ψηφιακά πλέον, το συγκεκριμένο πρόβλημα θα διορθωθεί σε ένα βαθμό? Κάτι ακόμα Δεν ξέρω όμως σε πιο post να ρωτήσω. Θα ήθελα να μου πείτε σε τι ωφελεί να συνδέσω το PC μου με την τηλεόραση? Αυτό που με ενδιαφέρει σαν χρίση είναι η θέαση τηλεοπτικών καναλιών περισσότερο και το να βάζω ταινίες που έχω κατεβάσει στην SD και να της αναπαράγω από εκεί. Γίνεται?

Το IFC ειναι μια τεχνική που ομαλοποιεί την κίνηση είτε σε τηλεοπτικό σήμα είτε σε video υψηλής ανάλυσης.
Προσωπικά σε τηλεοπτικό σήμα δεν έχω διαπιστώσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ακόμα και στα κινουμενα γράμματα που είχε αναφερθεί πρόβλημα εγώ τα διαβάζω κανονικά.

Το μόνο πρόβλημα που έχω προσωπικά διαπιστώσει είναι όταν βάζω 24Hz απ' το PC μου για αναπαραγωγή ταινιών. Υποτίθεται ότι οι περισσότερες ταινίες είναι στα 24 frames και θα έπρεπε σ' αυτά τα Hz να αποδίδει καλύτερα.
Σ' εμένα ομαλή κίνηση και έλλειψη flickering έχει μόνο στα 50Hz.

Τη σύνδεση με το PC θα τη χρειαστείς αν θελήσεις να αναπαράξεις βίντεο υψηλής ευκρίνειας στην πραγματική ανάλυση της τηλεόρασης.
Αν είναι να παίξεις βιντεο χαμηλής ανάλυσης απ' την SD υποδοχή της ξέχνα το καλύτερο.
Θα πρέπει να υπολογίζεις και στην αγορά ενος media player όπως το WD live.
Απ' την άλλη αν όλες οι ταινίες που βλέπεις μέχρι τώρα δεν είναι υψηλής ανάλυσης 1080p δεν θα εκμεταλλευθείς έτσι κι αλλιώς τη δύναμη της τηλεόρασης.
 
Τι σου είναι η ψυχολογία της μάζας όμως ρε φίλε... Παίδες, η τηλεόραση ΔΕΝ έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Δεν υπάρχει επιλογή στο μενού να ανοίξεις το IFC, αυτό είναι όλο. Ούτε οι γραμματοσειρές(?!) της έχουν πρόβλημα, ούτε το λευκό της, ούτε τίποτα. Με τη γκρίνια του petasis έγινε η τρίχα τριχιά πια.

Δοκίμασες το test κίνησης του avclub;
 
Ευχαριστώ πολύ . Κατατοπιστικότατος. Έχω κάνει το xbox360 media player με έναν εξωτερικό δισκο, που έχω για ταινίες κυρίος για τα πιτσιρίκια, εεε και για μένα. Αυτό κάνει? Είναι το ίδιο πράγμα?
 
Last edited:
Γεια σε ολους κι απο μενα.
Εχω κανει μια μικρη ερευνα για αγορα τηλ. 42'' για ενα θειο μου ο οποιος θελει απλως να βλεπει τηλεοπτικα και κατεληξα σ' αυτην. Απο τα αρκετα που διαβασα εδω μεσα ομως, και χωρις να ειμαι γνωστης τεχνικων ορολογιων που αναφερετε, καταλαβα οτι τα 400 Hz που διαφημιζει δεν ισχυουν.
Επειδη ο θειος μου ειναι ολιγον τι γκρινιαρης και δεν θελω να με "πρηζει" μετα, θεωρειτε οτι η αγορα της συγκεκριμενης τηλ. (στα 499 απο Πλαισιο) αξιζει και θα τον ικανοποιησει ή θα την πατησω (εγω):bigcry:.
Ευχαριστω προκαταβολικα για τις αποψεις σας και συγχαρητηρια για το κατατοπιστικοτατο νημα.
 
Γεια σε ολους κι απο μενα.
Εχω κανει μια μικρη ερευνα για αγορα τηλ. 42'' για ενα θειο μου ο οποιος θελει απλως να βλεπει τηλεοπτικα και κατεληξα σ' αυτην. Απο τα αρκετα που διαβασα εδω μεσα ομως, και χωρις να ειμαι γνωστης τεχνικων ορολογιων που αναφερετε, καταλαβα οτι τα 400 Hz που διαφημιζει δεν ισχυουν.
Επειδη ο θειος μου ειναι ολιγον τι γκρινιαρης και δεν θελω να με "πρηζει" μετα, θεωρειτε οτι η αγορα της συγκεκριμενης τηλ. (στα 499 απο Πλαισιο) αξιζει και θα τον ικανοποιησει ή θα την πατησω (εγω):bigcry:.
Ευχαριστω προκαταβολικα για τις αποψεις σας και συγχαρητηρια για το κατατοπιστικοτατο νημα.

οπως εχεις καταλαβει απο τη διασταση των αποψεων οσων εχουμε αγορασει τη u20 (προσωπικα τη θεωρω καλη τηλεοραση σε γενικες γραμμες για τα λεφτα της), το αν η αγορα της τηλεορασης ικανοποιησει το θειο σου δεν μπορει να το προδικασει κανεις. Απο τη στιγμη δε, που ο θειος σου ειναι "γκρινιαρης" και δε θες να σε πρηζει μετα, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τον πας μια βολτα απο ενα καταστημα να τη δει με τα ματια του και να αποφασισει ο ιδιος. -bye-
 
Last edited:
θα τον ικανοποιήσει και με το παραπάνω pappao.
Είχα φέρει φίλο που είχε LCD Sony στο σπίτι και του έπεσαν τα σαγόνια.
Μην κοιτάς που γκρινιάζουμε εμείς εδώ μέσα.

Tseligas δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει mkv files σε ανάλυση 1080p το xbox.
 
για μένα η U20 αξίζει (ίσως) αν η κύρια χρήση είναι HD υλικό.
Για καθαρά τηλεοπτικό θα κοίταζα την LG PJ550
καλύτερο τηλεοπτικό + ευκολίες όπως καλυτερο μενού/ρυθμίσεις, USB, περιστρεφόμενη βάση (σημαντικό) + λίγο πιο μοντέρνο design
 
για μένα η U20 αξίζει (ίσως) αν η κύρια χρήση είναι HD υλικό.
Για καθαρά τηλεοπτικό θα κοίταζα την LG PJ550
καλύτερο τηλεοπτικό + ευκολίες όπως καλυτερο μενού/ρυθμίσεις, USB, περιστρεφόμενη βάση (σημαντικό) + λίγο πιο μοντέρνο design

Μή μου πείς πως η U20 δεν έχει περιστρεφόμενη βάση?
 
Να φανταστεις οτι ουτε εγω ο ιδιος δεν τον πιστευω...Σκεψου επισης οτι εχω την 42U10 το περσινο μοντελο και ειναι απιστευτη τηλεοραση!!!!Καλη επιλογη!!!

Ίσως γι'αυτό να είναι και ακριβότερη απ'την U20 που είναι φετινό!
 
Καλός ή κακός εγώ πήρα και περιμένω την u20. Το πολύ πολύ αν δεν μας κάνει κλικ να την επιστρέψουμε. Κάτι ακόμα όμως , επειδή πολλοί από εμάς είμαστε επαρχεία, όταν είναι να παραλάβουμε από την μεταφορική τη πρέπει να κάνουμε για να είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον το προϊόν είναι άρτιο και όχι χτυπημένο ή κάτι άλλο? Ρώτησα στο Πλαίσιο αν θα πρέπει να ανοίξω το προϊόν μπροστά στην courier και αυτό που μου είπαν είναι ότι δεν γίνεται να το ανοίξω μπροστά στον μεταφορέα γιατί έχει δουλειά. Και ρωτάω …. Και αν μακριά από εδώ είναι σπασμένη? Τέλος πάντον απάντηση ξεκάθαρη δεν μου έδωσαν. Περιμένω τα φώτα σας.Και κάτι άλλο, οι plasma έχουν πρόβλημα με της πτώσεις ρεύματος κτλ ?
 
Last edited:
Δοκίμασες το test κίνησης του avclub;

Δεν μέμφομαι τη δικιά σου τη γκρίνια. Είσαι ψείρας, καλώς είσαι, βλέπεις ότι βλέπεις και μιλάς ανάλογα. Το θέμα είναι ότι με βάση αυτά που λες καθότι είσαι ο πλέον λαλίστος στο παρών νήμα, βγαίνει ο κάθε άσχετος που νομίζει ότι βλέπει σημεία και τέρατα και το πράγμα γιγαντώνεται από το πουθενά.

Η U20 έχει θεωρητικές 900 γραμμές κίνησης, βασισμένη στο περσινό panel, αλλά επειδή έχω και κολλητό με την G20 και τη βλέπω καθημερινά σχεδόν, όλα τα προβλήματα που βλέπω και βλέπεις στην U, τα έχει και η G όταν το IFC είναι στο OFF.

Το πρόβλημα της U20 είναι ότι για κάποιον ανόητο λόγο το IFC είναι κλειδωμένο στο μενού και δεν μπορείς να το ανοίξεις. Κατά τ' άλλα είναι όσο καλή ή όσο κακή είναι και κάθε άλλη τηλεόραση που έχει βγάλει η Panasonic τα τελευταία δύο χρόνια.