Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα. Πήρε το μάτι μου κάποιες ανακοινώσεις της digea περί εκπομπής ψηφιακού σήματος τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας από την Αίγινα. Κάνω μία ενημέρωση της λίστας καναλιών στην 42u20 αλλά δεν τα βρίσκει με τίποτα. Να αναφέρω ότι μένω στους Αμπελόκηπους και σύμφωνα με τον χάρτη κάλυψης στο site της digea δε θα έπρεπε να έχω πρόβλημα. Κάνω κάτι λάθος ή έχω καταλάβει κάτι λάθος?

Πρέπει η κεραία σου να στρίψει και να βλέπει Αίγινα.
Έτσι,όμως θα χάσει την επαφή με τον Υμηττό (από
εκεί,δηλαδή,που βλέπουμε τον κύριο όγκο των
μεγάλων-βασικών ψηφιακών καναλιών.....

Μιλάμε για συνταρακτική πρόοδο στα ψηφιακά τεκτενόμενα...
Καλησπερα σε ολους.
Εχω εξοχικο στη Σαλαμινα. Η κεραια βλεπει καρφι στην Αιγινα οπως παλια.
Πριν ενα μηνα περιπου αρχισε η εκπομπη της DIGEA. Οτι βλεπω στο κερατσινι τα ιδια καναλια πιανω και στη σαλαμινα.Το περιεργο-παραδοξο ειναι οτι τα μπουκετα SKY-MEGA-STAR-M.TV και EXTRA CHANNEL και τα αλλα τρια που ειναι μαζι μια τα δειχνει και μια δεν τα δειχνει.Περιεργα πραγματα.
Και μη μου πειτε να γυρισω τη κεραια γιατι τα ψηφιακα τα πιανεις με ελαχιστο σημα γι'αυτο και κατεβασε-βρηκε τα δυο αυτα μπουκετα.

Καλησπερα σε ολους.
Εχω εξοχικο στη Σαλαμινα. Η κεραια βλεπει καρφι στην Αιγινα οπως παλια.
Πριν ενα μηνα περιπου αρχισε η εκπομπη της DIGEA. Οτι βλεπω στο κερατσινι τα ιδια καναλια πιανω και στη σαλαμινα.Το περιεργο-παραδοξο ειναι οτι τα μπουκετα SKY-MEGA-STAR-M.TV και EXTRA CHANNEL και τα αλλα τρια που ειναι μαζι μια τα δειχνει και μια δεν τα δειχνει.Περιεργα πραγματα.
Και μη μου πειτε να γυρισω τη κεραια γιατι τα ψηφιακα τα πιανεις με ελαχιστο σημα γι'αυτο και κατεβασε-βρηκε τα δυο αυτα μπουκετα.

Σαλαμινομάχε σε μένα ισχύουν τα αντίστοιχα αλλά με προσανατολισμένη "καρφί" Υμηττό,κεραία.
Τελικά φαίνεται,γι άλλη μια φορά, ότι η θεωρία με την πράξη διαφέρουν....

Χωρίς να θέλω να ενοχλήσω, καθώς δεν αφορά συγκεκριμένα στη U20, μήπως θα ήταν καλύτερα να συζητιέται η λήψη των καναλιών σε κάποιο άλλο νήμα;

Εδώ, από μια U20 (όχι την δική μου):

IMG_5050.jpg

IMG_5051.jpg

IMG_5052.jpg

Μια ερώτηση σχετικά με την 50αρα, μια και θ' αρχισει το "καψιμο" σημερα... Ειναι δυνατή η αναπαραγωγή ταινιων από την SD card; Αν ναι, ποιά format;

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ΜΕ HDMI ΜΕ ΤΗΝ 42U20 ΠΟΥ ΕΧΩ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΟΘΟΝΗ ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ.ΤΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΝΩ?Κ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ VGA ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

εχει η τηλεοραση σου vga?μαλλον hdmi ηθελες να πεις.Λοιπων για το τρεμουλο αλλαξε το rate της καρτας γραφικων σε 60 hz και για τον ηχο ανοιξε το panel του ηχου και κανε επιλογη εξοδος ηχου hdmi

Μια ερώτηση σχετικά με την 50αρα, μια και θ' αρχισει το "καψιμο" σημερα... Ειναι δυνατή η αναπαραγωγή ταινιων από την SD card; Αν ναι, ποιά format;

...

Η τηλεόραση, από την κάρτα SD, αναπαράγει μόνο φωτογραφίες και βίντεο AVCHD ή MPEG2 που έχουν γραφτεί σε φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα...

Μετα απο μερικές ταινίες στην 50U20, ας πω δυο λόγια κι εγω. Κατ' αρχάς τα χρώματα και το rendering της εικόνας ειναι καταπληκτικά, σε σχέση πάντα με την κατηγορία τιμής της τηλεόρασης. Απλά δεν υπάρχει σύγκριση με LCD ή LED στα ~800Ε(πόσο μάλλον στα 700 που έδωσα για να την αγοράσω). Σε σκοτεινες σκηνές βλέπω λίγο grain σε σημεία που ο φωτισμός αλλάζει γρήγορα ή απότομα. Οι ανακλάσεις δεν είναι πρόβλημα αν δεν υπάρχουν πηγές φωτός στο περιβάλλον της τηλεόρασης - άλλωστε ταινίες βλέπω μόνο με τα φώτα σβησμένα.

Αυτό που δεν ξέρω αν πρέπει να με απασχολεί ειναι οι 1100 ώρες που έχει γράψει η TV, αναμενόμενο μεν μια και είναι demo κομμάτι, δεν ξέρω δε αν την έχουν στρώσει σωστα. Πώς μπορώ να δω αν έχει προβλήματα με IR; Υπάρχουν κάποια patterns για να κανω tests;

Απλά δεν υπάρχει σύγκριση με LCD ή LED στα ~800Ε(πόσο μάλλον στα 700 που έδωσα για να την αγοράσω).

Μπορείς να μας κάνεις μια σύγκριση με την LCD που είχες; Ποιο μοντέλο αντικατέστησε η U20;
Καλορίζικη... -bye-

Μπορείς να μας κάνεις μια σύγκριση με την LCD που είχες; Ποιο μοντέλο αντικατέστησε η U20;
Καλορίζικη... -bye-

Ευχαριστώ!
Η πρώτη μου ειναι. Η συγκριση ειναι σε σχέση με LED/LCD σε σπιτια φιλων. Συγκεκριμένα, μου άφησε καλύτερες εντυπώσεις απο την UE37C6000. Δεν εχω
συγκρίνει τις δυο TV διπλα-διπλα ομως.

Μετα απο μερικές ταινίες στην 50U20, ας πω δυο λόγια κι εγω. Κατ' αρχάς τα χρώματα και το rendering της εικόνας ειναι καταπληκτικά, σε σχέση πάντα με την κατηγορία τιμής της τηλεόρασης. Απλά δεν υπάρχει σύγκριση με LCD ή LED στα ~800Ε(πόσο μάλλον στα 700 που έδωσα για να την αγοράσω). Σε σκοτεινες σκηνές βλέπω λίγο grain σε σημεία που ο φωτισμός αλλάζει γρήγορα ή απότομα. Οι ανακλάσεις δεν είναι πρόβλημα αν δεν υπάρχουν πηγές φωτός στο περιβάλλον της τηλεόρασης - άλλωστε ταινίες βλέπω μόνο με τα φώτα σβησμένα.

Αυτό που δεν ξέρω αν πρέπει να με απασχολεί ειναι οι 1100 ώρες που έχει γράψει η TV, αναμενόμενο μεν μια και είναι demo κομμάτι, δεν ξέρω δε αν την έχουν στρώσει σωστα. Πώς μπορώ να δω αν έχει προβλήματα με IR; Υπάρχουν κάποια patterns για να κανω tests;
Στην δικια μου U20(50'')βλεπω μερικες σκιες μετα απο λιγη ωρα (αν υπαρχει στατικη εικονα)αλλα φευγει αμεσως αν προβληθει αλλη εικονα.Μαλλον προκειται για image retention

Μέτρηση μαύρου/λευκού (σε παράθυρο):

Μαύρο: 0.024 cd/m2
Λευκό: 65.514 cd/m2
Άρα βγαίνει μια αντίθεση 2729.75:1...

Μιας που πέρασα τις 1600 ώρες, είπα να μετρήσω τι γίνεται με τα rising blacks.
Όταν ήταν η U20 φρέσκια, είχα μετρήσει τα ακόλουθα:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1305703#post1305703

Μαύρο: 0.024 cd/m2

Μετά τις 1600 ώρες, το μαύρο αυξήθηκε (δυστυχώς):
Μαύρο: 0.051 +/- 0.004 cd/m2

Πήρα 34 μετρήσεις, με χαμηλότερη τιμή την 0.041, και ψηλότερη την 0.060. Όλες σε 100% μαύρο, PC levels, true cinema, σε σκοτάδι, και με επιστροφή στις προκαθορισμένες τιμές (N από το χειριστήριο).

Άρα στην δική μου τηλεόραση διπλασιάστηκε...
(Φαίνεται και με το μάτι ότι ανέβηκε δυστυχώς. Εδώ και 1-2 βδομάδες είναι αισθητή η διαφορά...)
Οι μετρήσεις ήταν: 0.048 0.054 0.052 0.050 0.058 0.055 0.055 0.055 0.06 0.057 0.057 0.056 0.054 0.047 0.05 0.051 0.05 0.046 0.050 0.048 0.044 0.048 0.041 0.052 0.044 0.049 0.048 0.047 0.052 0.045 0.049 0.049 0.05 0.048.