Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Eξαρτάται από το πρωτογενές υλικό σου και την ποιότητα του αποπλέκτη...

Σε υλικό κινηματογραφικής ταινίας προσαρμοσμένης για PAL, θα έχεις 25 στιγμιότυπα κίνησης το δευτερόλεπτο. Σε υλικό βίντεο, χωρίς περαιτέρω επεξεργασίες, θα πρέπει να έχεις 50 στιγμιότυπα κίνησης το δευτερόλεπτο.

Last edited:
Για τηλεοπτικό λέω κι εγώ. Υπάρχει κάτι άλλο στην ελληνική τηλεόραση, πέρα από προσαρμοσμένες για PAL κινηματογραφικές ταινίες και βίντεο PAL, αυτούσιο ή επεξεργασμένο για film look;

ευτυχώς που δε διάβασα τις απόψεις του petasis πριν την αγοράσω.
Η TV "σκοτώνει" σε high definition.

Τώρα για TV, αν και δεν έχω παρατηρήσει τρανταχτά προβλήματα, η ποιότητα είναι έτσι κι αλλιώς αίσχος απ' όλες τις απόψεις (περιεχόμενο + ποιότητα αναπαραγωγής) οπότε δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ και ούτε πρόκειται. Να σκεφτείτε ότι το σκεφτόμουν αρκετά για το αν έπρεπε να αγοράσω κεραία.

Για τα λεφτά της ήταν απ' τις καλύτερες επιλογές hardware που έχω κάνει και δεν έχω μετανιώσει που την αγόρασα.
Σε συνδυασμό με το WD TV live δείχνει τα δόντια της σε όλες τις αγαπημένες μου ταινίες.

Όσο για τον κομμένο άρχοντα, και η ΝΕΤ που παίζει ζωντανά ποδόσφαιρο, δεν με τρελαίνει κιόλας στην κίνηση (αν και είναι λίγο καλύτερη από τον άρχοντα στην κίνηση). Δεν μπορώ να πω ότι βλέπω ξεκάθαρο προβάδισμα στην κίνηση: το χορτάρι πάλι μια πράσινη μάζα φαίνεται, η μπάλα μια άσπρη βολίδα, που σε κάποια σημεία παραμορφώνεται κιόλας - ότι περιμένεις από μια LCD. Το μόνο που λείπει είναι το trailing που εμφανίζεται σε μερικά χρώματα στις LCD...
Εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ τα προβλήματα στην κίνηση που αναφέρεις ειδικά το ποδόσφαιρο στη νετ σίγουρα υπάρχει καλύτερη εικόνα και κίνηση από την Β650.
Τα γράμματα στην εκπομπή του Α είχαν και στη δική μου πρόβλημα αλλά μικρότερο από αυτό που διακρίνω στο βιντεάκι σου στο You tube.
Tέλος σε σύνδεση hdmi με την σονυ sr-11 και avchd υλικό δε μου έδωσε το εκπληκτικό αποτέλεσμα που βλέπω στην Β650.

Για τηλεοπτικό λέω κι εγώ. Υπάρχει κάτι άλλο στην ελληνική τηλεόραση, πέρα από προσαρμοσμένες για PAL κινηματογραφικές ταινίες και βίντεο PAL, αυτούσιο ή επεξεργασμένο για film look;

Και πώς παίρνει κανείς 50 στιγμιότυπα κίνησης σε υλικό βίντεο; Αφού η εκπομπή είναι πεπλεγμένη στα 50 Hz. :chinscratch:

Και πώς παίρνει κανείς 50 στιγμιότυπα κίνησης σε υλικό βίντεο; Αφού η εκπομπή είναι πεπλεγμένη στα 50 Hz. :chinscratch:

To κάθε πεδίο, αποτελεί και στιγμιότυπο κίνησης, σε πρωτογενές, απείραχτο βίντεο. Το πως θα τα χειριστεί αυτά ο αποπλέκτης, είναι άλλο θέμα...

To κάθε πεδίο, αποτελεί και στιγμιότυπο κίνησης, σε πρωτογενές, απείραχτο βίντεο. Το πως θα τα χειριστεί αυτά ο αποπλέκτης, είναι άλλο θέμα...

Τι μπορεί να το κάνει, αφού έχει την μισή κατακόρυφη ανάλυση; Θα το μπλέξει με το επόμενο, και αν δεν έχει παρεμβολή επιπλέον καρέ, θα το δείξει όπως είναι... :chinscratch:

Εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ τα προβλήματα στην κίνηση που αναφέρεις ειδικά το ποδόσφαιρο στη νετ σίγουρα υπάρχει καλύτερη εικόνα και κίνηση από την Β650.

+1

Επειδη ειδα 2 αγωνες παγκοσμιο κυπελο στην 50U20 του φιλου μου η κινηση των παιχτων και της μπαλας ειναι καλυτερη απο οποιαδηποτε LCD εχω δει...ειδικα στο Sky+ που εχει αρκετα καλυτερη εικονα απο την δικια μας Nova....

Ακομη και τα τρειλερ με γραμματα μια χαρα κινουνται αν και η τηλεοραση δεν εχει IFC...

Τι μπορεί να το κάνει, αφού έχει την μισή κατακόρυφη ανάλυση; Θα το μπλέξει με το επόμενο, και αν δεν έχει παρεμβολή επιπλέον καρέ, θα το δείξει όπως είναι... :chinscratch:

Αν απλώς το μπλέξει με το ταίρι του για να προκύψουν 25 "καρέ", η εικόνα θα είναι γεμάτη "κοτλέ" και "χτένια". Η πιο απλή λύση, από τις σημερινά χρησιμοποιούμενες, στο video mode deinterlacing, είναι η προβολή του κάθε πεδίου ως καρέ, οπότε διατηρείται η υφή της κίνησης, αλλά λόγω της μισής ανάλυσης, η εικόνα υποφέρει από έντονο σκαλοπάτι. Σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο, γίνεται ανίχνευση της κίνησης και εμπλέκονται μόνο τα σημεία όπου δεν υπάρχει κίνηση, οπότε περιορίζεται το σκαλοπάτι στα κινούμενα αντικείμενα. Σε ακόμα πιο προχωρημένο επίπεδο, γίνεται interpolation από ζυγό σε ζυγό και μονό σε μονό πεδίο, όπου προκύπτουν νέα πεδία που δίνουν 50 καρέ πλήρους ανάλυσης και κίνησης. Ακόμα πιο πέρα, το interpolation κάνει τα 50 καρέ, 100, 200, κτλ.

Η λήψη από τον δέκτη του σκάι δεν είναι τηλεοπτικό, αφού την απόπλεξη την αναλαμβάνει άλλη συσκευή και όχι η τηλεόραση. Δοκιμάστε την επόμενη φορά να δείτε τον αγώνα από την ΝΕΤ, και ίσως παρατηρήσεις αυτά που βλέπω και εγώ. -bye-
Όσον αφορά τα κυλιόμενα γράμματα, το πρόβλημα υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις. Η πιο πρόσφατη που θυμάμαι είναι η διαφήμιση του suzuki swift (ή κάπως έτσι). Τα γράμματα απλά κυλάνε διπλά...

Αν απλώς το μπλέξει με το ταίρι του για να προκύψουν 25 "καρέ", η εικόνα θα είναι γεμάτη "κοτλέ" και "χτένια". Η πιο απλή λύση, από τις σημερινά χρησιμοποιούμενες, στο video mode deinterlacing, είναι η προβολή του κάθε πεδίου ως καρέ, οπότε διατηρείται η υφή της κίνησης, αλλά λόγω της μισής ανάλυσης, η εικόνα υποφέρει από έντονο σκαλοπάτι. Σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο, γίνεται ανίχνευση της κίνησης και εμπλέκονται μόνο τα σημεία όπου δεν υπάρχει κίνηση, οπότε περιορίζεται το σκαλοπάτι στα κινούμενα αντικείμενα. Σε ακόμα πιο προχωρημένο επίπεδο, γίνεται interpolation από ζυγό σε ζυγό και μονό σε μονό πεδίο, όπου προκύπτουν νέα πεδία που δίνουν 50 καρέ πλήρους ανάλυσης και κίνησης. Ακόμα πιο πέρα, το interpolation κάνει τα 50 καρέ, 100, 200, κτλ.

Και από όλα αυτά, τι λες να κάνει η U20;;; :flipout:

Ποια αποπλεξη κανει συσκευη που δινει 576i μεσω scart?

Δεν ξέρω τι συνδεσμολογίες έχει ο εκάστοτε δέκτης. Σε αυτή την περίπτωση ίσως να μην κάνει απόπλεξη, αλλά δεν κάνει και αποκωδικοποίηση του σήματος.
Και φυσικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το τι βλέπεις, γιατί εγώ δεν έχω το συγκεκριμένο δορυφορικό πακέτο.
Αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να αξιολογήσουμε μια τηλεόραση σε τηλεοπτικό βλέποντας δορυφορική...

Και από όλα αυτά, τι λες να κάνει η U20;;; :flipout:

Χωρίς να την έχω δει και ελέγξει με κάποια patterns, είναι λίγο δύσκολο να αποφανθώ.

Αν βασιστώ στην περιγραφή σου, θα έλεγα πως είμαστε κάπου μεταξύ των:

Σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο, γίνεται ανίχνευση της κίνησης και εμπλέκονται μόνο τα σημεία όπου δεν υπάρχει κίνηση, οπότε περιορίζεται το σκαλοπάτι στα κινούμενα αντικείμενα.
και

Σε ακόμα πιο προχωρημένο επίπεδο, γίνεται interpolation από ζυγό σε ζυγό και μονό σε μονό πεδίο, όπου προκύπτουν νέα πεδία που δίνουν 50 καρέ πλήρους ανάλυσης και κίνησης.

Αν λάβουμε υπ' όψιν αυτό που λέει το hdtvtest;

Like all but the most expensive Panasonic TVs, there is absolutely no film cadence detection at all.

Είναι από το review της S20: http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50s20b-tx-p42s20b-20100511647.htm
(Αλλά και για τα επόμενα, τα ίδια λέει...)

Εγώ με δεδομένο ότι ο άρχοντας χθες δεν είχε καθόλου καλή κίνηση, για τον απολύτως απλούστερο συνδυασμό το κόβω... -bye-

Αν λάβουμε υπ' όψιν αυτό που λέει το hdtvtest;

Είναι από το review της S20: http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50s20b-tx-p42s20b-20100511647.htm
(Αλλά και για τα επόμενα, τα ίδια λέει...)

Εγώ με δεδομένο ότι ο άρχοντας χθες δεν είχε καθόλου καλή κίνηση, για τον απολύτως απλούστερο συνδυασμό το κόβω... -bye-

Τί σχέση έχει το film mode deinterlacing με το video mode deinterlacing; Στην περίπτωση του άρχοντα, η σωστή απόπλεξη είναι αυτή που σε σήμα βίντεο θα έδινε "χτένια". Kαι φυσικά, πάλι θα είχες judder, απλώς δεν θα είχες σκαλοπάτι...

Επειδή έχω συσκευή που κάνει απόπλεξη βίντεο με αυτόν τον τρόπο:

Σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο, γίνεται ανίχνευση της κίνησης και εμπλέκονται μόνο τα σημεία όπου δεν υπάρχει κίνηση, οπότε περιορίζεται το σκαλοπάτι στα κινούμενα αντικείμενα.

η οποία είναι σημαντικά χειρότερη από την απόπλεξη της U10, δεν μπορώ να πιστέψω πως της U20 είναι ακόμα χειρότερη, γι' αυτό εμμένω στην άποψη μου του post #556.

Συνδεσα τη U20 με το pc μου και εχω ενα θεματάκι.
Μιας και είναι η πρώτη μου HDTV χρειάζομαι τη βοήθεια σας για να μη ψάχνομαι άδικα.

Κατα την αναπαραγωγή mkv και avi που δοκίμασα, μου κάνει κάτι άσπρα ''χιονάκια'' σε άσχετα κάθε φορά σημεία της οθόνης. Φανταστείτε σαν κόκκους ζάχαρης, που τους μετακινεί ο αέρας και κάνουν διάφορους σχηματισμούς.

Υποπτεύομαι το δεκάμετρο φθηνό(17 ευρώ) DVI to HDMI καλώδιο που χρησιμοποιώ. Το σύμπτωμα που περιγράφω μπορεί να οφείλεται στο καλώδιο ή να ψάξω κάτι άλλο ;

Επίσης να ρωτήσω αν υπάρχουν/χρειάζονται drivers για την Panasonic. Oι drivers της κάρτας γραφικών την αναγνωρίζουν σαν Panasonic TV, αλλά τα windows τη βλέπουν σα generic monitor.

Τί σχέση έχει το film mode deinterlacing με το video mode deinterlacing; Στην περίπτωση του άρχοντα, η σωστή απόπλεξη είναι αυτή που σε σήμα βίντεο θα έδινε "χτένια". Kαι φυσικά, πάλι θα είχες judder, απλώς δεν θα είχες σκαλοπάτι...

Με μπέρδεψες. Ταινία δεν είναι ο άρχοντας; Τι σχέση έχει το video;
Για να πάει από τα 24 στα 50 fps, δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο film cadence, που πρέπει η τηλεόραση να αναγνωρίσει για να το δείξει σωστά; :chinscratch: