Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ο deinterlacer δε νομιζω οτι ειναι γιατι το ιδιο ακριβως κανει και στις progressive αναλυσεις

Τι προβλήματα παρατηρείς εσύ; Τι δοκίμασες σε progressive; (Εγώ τίποτα...)

σε progressive αναλυση 720p αλλα παντα στα 50hz κανει ακριβως το ιδιο με το θολωμα...

αρα κατι γινεται οταν τρεχει στα 50hz σε οποιαδηποτε αναλυση ειτε τηλεοπτικο ειτε δορυφορικο ειτε οτιδηποτε αλλο

υποψιαζομαι οτι και καποια παιχνιδομηχανη να τη βαλω να βγαζει σε 50hz το ιδιο θα κανει

Από ότι ακούγεται σε φόρα του εξωτερικού, είναι πολύ πιθανό. Δοκίμασες και σε 24p; Εγώ είχα κάνει κάτι δοκιμές, και μου φάνηκε σαν καλύτερη ρύθμιση πάλι τα 60Hz, παρότι το υλικό ήταν σε 24Hz...

αυτο που θα πω μπορει ν'ακουστει τρελο αλλα μηπως ξερει κανεις αν υπαρχει τροπος ν'απενεργοποιηθει η μετατροπη σε 100hz μεσα απο το service menu?

η πρεπει να γινει hardware μετατροπη στη τηλεοραση?

Εγώ είμαι της γνώμης ότι αυτά είναι δουλεία της πανασόνικ, όχι δική μας.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα, και να ζητάμε firmware update.

Πάντως, το πάττερν που μετράει την αναλυτικότητα είναι στα 60 Hz. Αν μπορέσουμε να το μετατρέψουμε σε 50 Hz θα έχει μεγάλη πλάκα...

Μόλις επιστρέψει ο _JL? μας βλέπω με νέο πάττερν... :flipout:

ΠΑιδια να κανω μια(χιλιοδιατυπωμενη)ερωτηση?
Πολλοι φιλοι ζητησαν ρυθμισεις για μετα το στρωσιμο.Δυστυχως ρυθμισεις δεν προταθηκαν επειδη θεωρειται οτι οι καλυτερες ρυθμισεις ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος.
Θα παρακαλουσα λοιπον εγω καποιον ο οποιος εχει ρυθμισει την τηλεοραση του
και ειναι ικανοποιημενος απο την εικονα να μας πει τις ρυθμισεις εικονας που αυτος εχει και ας κρινουμς εμεις οι υπολοιποι αν μας αρεσουν ή οχι.
Μπορει ο καλυτερος ρυθμιστης να ειναι το ματι αλλα ας εχουμε και εμεις οι ασχετοι εναν μπουσουλα.....

Δεν νομίζω να την έχει καλιμπράρει κάποιος ή να έχει ασχοληθεί κάποιο site για να ξέρουμε τι γίνεται. Θα κάνω εγώ μια προσπάθεια σε μερικές μέρες, να δούμε που βρίσκεται...

Πάντως εγώ δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Τηλεοπτικό βλέπω στην θέση "κανονική" με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις, εκτός από την θερμοκρασία χρώματος που έχω θερμό. Δεν θα έλεγα ότι με ενοχλεί κάτι, καλή μου φαίνεται σαν εικόνα. Έχω τσιμπήσει την οξύτητα ελαφρά, στο 8... :flipout:
Και φυσικά ο φωτοαισθητήρας ενεργός...

Λοιπόν, σήμερα αγόρασα καλώδιο HDMI (5μ), και έκανα μια δοκιμαστική σύνδεση του υπολογιστή μου με την U20.
Η πρώτη εντύπωση είναι μέτρια: τα χρώματα είναι εμφανώς λάθος (το EDID δεν ξέρω αν το διάβασε), αλλά η μεγάλη κρυάδα είναι ότι δεν κατάφερα να κάνω 1:1 pixel mapping. Έχω την εντύπωση ότι δεν το υποστηρίζει η U20 (είναι δυνατόν; ).
Σε πάττερν υψηλής ανάλυσης, αντί για γραμμές βλέπεις κύματα...

Κάρτα γραφικών είναι μια ΑΤΙ 5450. Η κάλυψη "μεγάλη σάρωση" (τέρμα δεξιά) εμφανίζει μεγάλο crop. Με το ρυθμιστικό κάπου κοντά στην μέση και λίγο δεξιά, πετυχαίνω να γεμίσει ικανοποιητικά η οθόνη, χωρίς να κόβεται τίποτα, αλλά έχει αφήσει μερικές σειρές πίξελ πάνω και κάτω χωρίς εικόνα.

Γενικά, έχει καταφέρει κανείς να πετύχει 1:1 pixel mapping με αυτή την τηλεόραση; Αν ναι, με τι ρυθμίσεις;

Βέβαια για τις μετρήσεις δεν χρειάζεται το 1:1 pixel mapping... ;)

Τελικά νομίζω βρήκα άκρη: κάπου στα μενού είχε μια επιλογή για overscan 16:9 στην είσοδο HDMI, και ήταν στο on. Το έβαλα στο off, και γέμισε η οθόνη με το ρυθμιστικό τέρμα δεξιά. Νομίζω ότι είναι εντάξει το 1:1 pixel mapping έτσι.
Βέβαια σε πάττερνς με συχνότητες, οι πολύ λεπτές γραμμές πάλι εμφανίζουν ένα πρόβλημα, και νομίζω ότι βλέπω PWM noise σε αυτές, ακόμα και από την θέση θέασης. Αλλά τέλος πάντων...

PWM noise έβλεπα κι εγώ (στη U20 της μητέρας μου) στο μενού του WDTV media player -- στο μπλε που είχε στο μενού, και φαινόταν να χορεύουν τα πιξελ απο απόσταση περίπου 1,5μ σε 42άρα.
Όταν το έιχα δει θυμήθηκα πως και κάποιος άλλος το είχε αναφέρει πριν απο καιρό, για να αντιμετωπίσει τις ειρωνίες και την άρνηση των "θαμώνων", μια και θεωρητικά δεν βλέπεις PWM σε τέτοιες αποστάσεις.

στο ίδιο μενού, ίδιο player+καλώδιο η U10 που έχω το δείχνει solid, no pwm noise

Ακολουθούν μετρήσεις (οι πρώτες για αυτό το μοντέλο να υποθέσω...):

Τι βλέπει κανείς αν κάνει αυτό που έκανα εγώ; Να την αφήσει στο "κανονική" και απλά να αλλάξει την θερμοκρασία σε "θερμό";
Ιδού:
GrayscaleNormal.png

GamutNormal.png

Οι μετρήσεις έγιναν με πηγή έναν υπολογιστή με κάρτα γραφικών ΑΤΙ 5450, μέσω HDMI, και μορφή pixel RGB 4:4:4 Pixel Studio (limited RGB). Σαν αναφορά είχα το πρότυπο D65, HD Rec709. Όργανο μέτρησης ένα I1 Display 2, όπου το πρόγραμμα αναφέρει σαν calibration date 4 Φεβ 2007.

Μέτρηση μαύρου/λευκού (σε παράθυρο):

Μαύρο: 0.024 cd/m2
Λευκό: 65.514 cd/m2
Άρα βγαίνει μια αντίθεση 2729.75:1...

Εγώ φίλε petasis σύνδεσα το laptop μου (με nvidia quadro κάρτα γραφικών) μεσω HDMI με την U20 και η εικόνα ξεχείλωνε στις άκρες και έφευγε έξω απ' το ορατό πλαίσιο.
Αναγκάστηκα να βάλω μια μειωμένη περίεργη χειροκίνητη ανάλυση με το μάτι (του τύπου 1930 Χ1030) για να φαίνεται όλο το desktop στην TV.

Έχει σχέση με το overscan που ανέφερες? Υπάρχει τέτοια επιλογή και στις nvidia?

Ναι, έχει σχέση. Είναι στα μενού της τηλεόρασης. Νομίζω στις άλλες ρυθμίσεις.

Και μιας και σήμερα παρέλαβα και 2ο αισθητήρα, φρέσκο-φρέσκο, νέα διαγράμματα με τον νέο αισθητήρα: (είναι λίγο διαφορετικά από τα παλιά)

GrayscaleTrueCinemaColorMunkiFull.png

GamutTrueCinemaColorMunkiFull.png

Ο νέος αισθητήρας μετράει και φάσμα:
SpectrumTrueCinemaColorMunkiFull.png