Panasonic Plasma U20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επίσης, δοκίμασα από τον driver της ΑΤΙ ρύθμιση και full & limited RGB. Δεν εντόπισα διαφορά στις μετρήσεις, οπότε και ο οδηγός της ΑΤΙ μάλλον δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να αποκόβει την below black/above white πληροφορία.
Πάντως οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις την U20 περιμένουν full RGB, που σημαίνει ότι όταν βλέπουμε ταινίες το μαύρο δεν είναι μαύρο, αλλά σκούρο γκρι. Θέλει σίγουρα ρύθμιση η αντίθεση/φωτεινότητα για να δει κανείς...

Επίσης, δοκίμασα από τον driver της ΑΤΙ ρύθμιση και full & limited RGB. Δεν εντόπισα διαφορά στις μετρήσεις, οπότε και ο οδηγός της ΑΤΙ μάλλον δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να αποκόβει την below black/above white πληροφορία.
Πάντως οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις την U20 περιμένουν full RGB, που σημαίνει ότι όταν βλέπουμε ταινίες το μαύρο δεν είναι μαύρο, αλλά σκούρο γκρι. Θέλει σίγουρα ρύθμιση η αντίθεση/φωτεινότητα για να δει κανείς...

Αυτό για το full RGB που λες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Μετά τις αρχικές δοκιμές που είχα κάνει, είχα καταλήξει να δίνω YCbCr από τον player που ναι μεν έκανε το μαύρο γκρι και μάλιστα αρκετά ανοιχτό, αλλά δεν έχανε λεπτομέρεια. Σε full range rgb το μαύρο είναι σαφέστατα πιο μαύρο αλλά το black crush στις σκοτεινές σκηνές είναι χαοτικό. Χάνονται σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες. Αν όντως είναι ρυθμισμένη για full rgb σήμα, τότε είναι πραγματικά ανεξήγητο.

Επειδή την μέτρησα, εγώ δεν διαπίστωσα καμιά διαφορά μεταξύ YCbCr & RGB.
Η τηλεόραση μπαίνει αυτόματα σε full mode, όπου αφήνει και περνά όλη η πληροφορία (δεν κόβει τίποτα). Όμως οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις είναι τέτοιες ώστε να περιμένει το μαύρο στην στάθμη 0 και όχι στην 16 (δηλαδή όχι μόνο περνάει PC σήματα, αλλά τα δείχνει κιόλας).
Τι σημαίνει αυτό: ότι αν βάλει κανείς υπολογιστή, και ρυθμίσει τον υπολογιστή σε full, και τον αναπαραγωγέα να στέλνει 0-255, τότε βλέπει κανονικό μαύρο.
Αν βάλει ένα WD, τότε θα βλέπει γκρι-μαύρο. Για την 2η περίπτωση πρέπει να ρυθμιστεί η τηλεόραση.

Γενικά με το shadow detail ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται. Ρύθμισα πρόσφατα μια 9731 που έχω, και η φωτεινότητα έπρεπε να μπει πολύ χαμηλά για LCD (38 - πολύ μακριά από ρυθμίσεις που βρίσκεις στο ίντερνετ - η εικόνα στο λινκ δεν δείχνει την τελική ρύθμιση, γιατί στο διάγραμμα είχα ξεχάσει το color enhancement ανοιχτό).

Και η καμπύλη του γάμμα δείχνει ότι θα ήθελε και λίγο χαμήλωμα του luminance στα χαμηλά ακόμα (!). Οπότε μου δημιουργείται το μεγάλο ερώτημα: η λεπτομέρεια στις σκοτεινές σκηνές είναι εκεί, αλλά ήθελε ο διευθυντής φωτογραφίας να την βλέπουμε; Δεν έχω απάντηση.
Μήπως με το να ανεβάζουμε την φωτεινότητα τελικά δεν βλέπουμε αυτό που έπρεπε να δούμε;

Μιας και βλέπω ότι παραπονάκια για χειρισμό σημάτων 50 Hz εμφανίζονται και σε κατόχους εξωτερικού άλλων φετινών μοντέλων (σειρά 20), εγώ μόλις έστειλα αναγνωριστικό e-mail στην panasonic, και περιγράφω το πρόβλημα στα αγγλικά,
καθώς και το μπέρδεμα με το IFC, και ζητώ τουλάχιστον firmware με επιλογή ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του IFC. Ελπίζω να φτάσει στα κεντρικά και να έχουμε νεότερα...
Γιατί αν απαντήσουν οι εδώ, δεν θα ξέρουν τίποτα και θα πάρουμε απάντηση σαν αυτές των πολιτικών. Δεκάδες αράδες που δεν θα λένε τίποτα... :flipout:

Λοιπόν, σήμερα πήρα να ρωτήσω, και μου τα μάσαγαν εντελώς.
Δεν βρίσκουν το e-mail (το οποίο είχα επιβεβαιώσει την επόμενη μέρα ότι το έλαβα τηλεφωνικά), και δεν ξέρουν τίποτα.
Περιμένουμε να επιστρέψει κάποιος υπεύθυνος από διακοπές... Τέλος του μήνα... :tdown:

Και μιας και σήμερα παρέλαβα και 2ο αισθητήρα, φρέσκο-φρέσκο, νέα διαγράμματα με τον νέο αισθητήρα: (είναι λίγο διαφορετικά από τα παλιά)

GrayscaleTrueCinemaColorMunkiFull.png

GamutTrueCinemaColorMunkiFull.png

Ο νέος αισθητήρας μετράει και φάσμα:
SpectrumTrueCinemaColorMunkiFull.png

Λοιπόν, μέτρησα και luminance:

Αντίθεση 36 (προκαθορισμένη στο TrueCinema): 17.4 fL (59.62 nits)
Αντίθεση 40: 20.5 fL (70.24 nits)
Αντίθεση 44: 25 fL (85.66 nits)
Αντίθεση 47: 30 fL (102.79 nits)

Αν κάποιος βάλει την αντίθεση στο 47, η φωτεινότητα πρέπει να πάει στο -7, και το χρώμα να παραμείνει στο 30. Στην θέση 30 το luminance και των 3 χρωμάτων είναι λάθος, αλλά το κόκκινο είναι λιγότερο (πιο ισορροπημένο) από την θέση 29, όπου το λάθος στο luminance των μπλε/κόκκινο είναι 0, αλλά του κόκκινου υψηλότερο από την θέση 30. Με δεδομένο ότι το μάτι είναι πιο ευαίσθητο στο κόκκινο, η θέση 30 είναι μάλλον η καλύτερη.

Με την αντίθεση στο 40 η φωτεινότητα πρέπει να παραμείνει στο -7, ενώ για αντίθεση 36 η φωτεινότητα πρέπει να πάει στο -6.

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Ωραίος, Γιώργο !!!

Αυτές οι ρυθμίσεις που κατέληξες, είναι με player το HTPC ή το WDTV;

Μέγιστη luminance του πάνελ, δοκίμασες να μετρήσεις;

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Ωραίος, Γιώργο !!!

Αυτές οι ρυθμίσεις που κατέληξες, είναι με player το HTPC ή το WDTV;

Μέγιστη luminance του πάνελ, δοκίμασες να μετρήσεις;

Με HTPC. Έχει διαφορά;
Από το HTPC, όλες οι μετρήσεις αφορούν video levels, δηλαδή αυτό που θα έδινε το WD. Ρυθμός ανανέωσης 60 Hz. (Εκεί το βάζω και στο WD, η U20 δεν είναι για λιγότερα... :flipout:)
Μέγιστο όχι, την λυπήθηκα. Το IR έκανε την εμφάνισή του, και η μέτρηση γίνεται σε παράθυρο, όχι με λευκό σε όλη την οθόνη... :flipout:

Με HTPC. Έχει διαφορά;

Πιθανώς ναι, πιθανώς όχι. 'Εχει αναφερθεί, πως ακόμα και στην ψηφιακή εποχή, οι πηγές δεν είναι πάντα flat στην έξοδό τους. Ένα σετ μετρήσεων και με το WDTV, θα μας λύσει τις απορίες (αν δεν βαριέσαι :flipout: ).

Πάντως, είναι αμφίβολο, κάποιος που θα κοπιάρει τις ρυθμίαεις σου, να καταλήξει στο ίδιο οπτικό αποτέλεσμα, οι πανταχού παρούσες βιομηχανικές διακυμάνσεις θα φροντίσουν γι' αυτό....

Από το HTPC, όλες οι μετρήσεις αφορούν video levels, δηλαδή αυτό που θα έδινε το WD. Ρυθμός ανανέωσης 60 Hz. (Εκεί το βάζω και στο WD, η U20 δεν είναι για λιγότερα... :flipout:)

Σε ταινίες που είναι σε 24p δηλαδή, δεν βλέπεις διαφορά προς το χειρότερο με ρύθμιση σε 60p; Περίεργο... :chinscratch:

Μέγιστο όχι, την λυπήθηκα. Το IR έκανε την εμφάνισή του, και η μέτρηση γίνεται σε παράθυρο, όχι με λευκό σε όλη την οθόνη... :flipout:

Στις πόσες ώρες είσαι; Λίγο υπομονή μέχρι να γίνει ομοιόμορφα κοκκώδης η επίστρωση MgO. Έχεις δει ποτέ IR και εκτός μαύρου;

Πιθανώς ναι, πιθανώς όχι. 'Εχει αναφερθεί, πως ακόμα και στην ψηφιακή εποχή, οι πηγές δεν είναι πάντα flat στην έξοδό τους. Ένα σετ μετρήσεων και με το WDTV, θα μας λύσει τις απορίες (αν δεν βαριέσαι :flipout: ).

Δεν περιμένω εκπλήξεις. Στο κάτω άκρο η ρύθμιση είναι χονδροειδέστατη (από τα 70-105 nits ίδια φωτεινότητα κρατάς, αφού ούτως η άλλως σε αυτές τις στάθμες το χρώμα δεν είναι χρώμα, είναι dithering). Στο πάνω άκρο, ίσως υπάρχει αλλαγή. Το διάγραμμα της φωτεινότητας είναι λάθος ούτως ή άλλως στην μέση, και δεν έχει τρόπο κανείς να το φέρει (η φωτεινότητα της τηλεόρασης είναι μεγαλύτερη λίγο από το κανονικό). Είναι θέμα γάμμα...
Πάντως, είναι αμφίβολο, κάποιος που θα κοπιάρει τις ρυθμίαεις σου, να καταλήξει στο ίδιο οπτικό αποτέλεσμα, οι πανταχού παρούσες βιομηχανικές διακυμάνσεις θα φροντίσουν γι' αυτό....
Έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη. Δεν μιλάμε για τίποτα μικρομετρικές ρυθμίσεις όπως ισορροπία βασικών χρωμάτων. Μιλάμε για χονδρικές τιμές φωτεινότητας αντίθεσης.
Άλλωστε, ποτέ δεν έχουμε ποσοτικοποιήσει τις διαφορές ανά μοντέλο. Είχα πει όσοι καλιμπράραν τηλεοράσεις (κούρο και πανασόνικ) να δουν τιμές ανά μοντέλο και να μας πουν την διακύμανση, αλλά δεν έγινε τίποτα. Οπότε η διακύμανση από πλάσμα σε πλάσμα είναι άγνωστη για μένα...
Σε ταινίες που είναι σε 24p δηλαδή, δεν βλέπεις διαφορά προς το χειρότερο με ρύθμιση σε 60p; Περίεργο... :chinscratch:
Νομίζω το είχα ξαναπεί: μου φάνηκε ότι τα πάντα παίζουν καλύτερα από το WD στα 60Hz σε αυτή την τηλεόραση. Χθες, έβλεπα την νήσο στα 60, και μου φάνηκε μια χαρά. [Φαίνεται ότι βαριέμαι να ψάξω να βρω το πόστ που το είχα πει, ε;;;:flipout:]
Στις πόσες ώρες είσαι; Λίγο υπομονή μέχρι να γίνει ομοιόμορφα κοκκώδης η επίστρωση MgO. Έχεις δει ποτέ IR και εκτός μαύρου;
Πονεμένη ιστορία. Είχα μπει μια φορά στο μενού (παλιά) και προχθές που το ξαναπροσπάθησα, έκανα ρεσετ την τηλεόραση (πώς το κατάφερα; ).
Πώς μπαίνουμε στο μενού είπαμε; Πιο είναι το "recall"?
IR εκτός μαύρου νομίζω δεν έχω δει, αλλά δεν το ψάχνω κιόλας. Αλλά στο μαύρο βγάζει μάτι: λογότυπο μέγκα και μενού της τηλεόρασης....
Φαντάζομαι δεν θα έχω 400 ώρες; Πόσο θέλει να στρώσει;

Έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη. Δεν μιλάμε για τίποτα μικρομετρικές ρυθμίσεις όπως ισορροπία βασικών χρωμάτων. Μιλάμε για χονδρικές τιμές φωτεινότητας αντίθεσης.
Άλλωστε, ποτέ δεν έχουμε ποσοτικοποιήσει τις διαφορές ανά μοντέλο. Είχα πει όσοι καλιμπράραν τηλεοράσεις (κούρο και πανασόνικ) να δουν τιμές ανά μοντέλο και να μας πουν την διακύμανση, αλλά δεν έγινε τίποτα. Οπότε η διακύμανση από πλάσμα σε πλάσμα είναι άγνωστη για μένα...

Στη δική μου U10, η σωστή ρύθμιση της φωτεινότητας, με το σχετικό pattern του AVS και player το WDTV, είναι στο +1 (σε mode κανονικό). Κατά σατανική σύμπτωση, είναι η ίδια και με το THX pattern ή το PLUGE από DVD-Player μέσω Component.

Σε άλλη U10 συμφορουμίτη, η σωστή τιμή ήταν στο +7.

Στη δική σου U20, είναι στο -7.

Αν ψάξεις, στο γερμανικό φόρουμ, έχει ένα νήμα για καλιμπράρισμα της S10, όπου αναφέρονται οι διαφορετικές τιμές από κομμάτι σε κομμάτι.

Νομίζω το είχα ξαναπεί: μου φάνηκε ότι τα πάντα παίζουν καλύτερα από το WD στα 60Hz σε αυτή την τηλεόραση. Χθες, έβλεπα την νήσο στα 60, και μου φάνηκε μια χαρά. [Φαίνεται ότι βαριέμαι να ψάξω να βρω το πόστ που το είχα πει, ε;;;:flipout:]

Aν όντως δεν υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο με σήμα 24p σε υλικό 24p, ενδέχεται η U20 να μην παίζει τέτοιο υλικό στα 96Hz, αλλά με 3:2 pulldown στα 120Hz (60x2). :chinscratch:

Πονεμένη ιστορία. Είχα μπει μια φορά στο μενού (παλιά) και προχθές που το ξαναπροσπάθησα, έκανα ρεσετ την τηλεόραση (πώς το κατάφερα; ).
Πώς μπαίνουμε στο μενού είπαμε; Πιο είναι το "recall"?
IR εκτός μαύρου νομίζω δεν έχω δει, αλλά δεν το ψάχνω κιόλας. Αλλά στο μαύρο βγάζει μάτι: λογότυπο μέγκα και μενού της τηλεόρασης....
Φαντάζομαι δεν θα έχω 400 ώρες; Πόσο θέλει να στρώσει;

To IR δεν πρόκειται να εξαφανιστεί τελείως. Απλώς, καθώς θα γράφει ώρες το πάνελ και η επίστρωση MgO από λεία θα γίνεται κοκκώδης, θα χρειάζεται περισσότερη ώρα για να επισυμβεί, θα φαίνεται πιο αχνά και θα ξεπλένεται πολύ πιο γρήγορα. Στη U10 μου, μετά τις 1200 ώρες, άρχισε να γίνεται αισθητή η διαφορά.

Για το service menu, ακολούθα κατά γράμμα τις οδηγίες του Χρήστου:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=840916#post840916

Στη δική μου U10, η σωστή ρύθμιση της φωτεινότητας, με το σχετικό pattern του AVS και player το WDTV, είναι στο +1 (σε mode κανονικό). Κατά σατανική σύμπτωση, είναι η ίδια και με το THX pattern ή το PLUGE από DVD-Player μέσω Component.

Σε άλλη U10 συμφορουμίτη, η σωστή τιμή ήταν στο +7.

Στη δική σου U20, είναι στο -7.

Αν ψάξεις, στο γερμανικό φόρουμ, έχει ένα νήμα για καλιμπράρισμα της S10, όπου αναφέρονται οι διαφορετικές τιμές από κομμάτι σε κομμάτι.

Τι να σου πω. Εμένα τόση μεγάλη διακύμανση μου φαίνεται παράλογη.
Η αντίθεση σε τι τιμές ήταν; Αν χρειάζεται να την πας στο +7 για να δεις απλά την επόμενη στάθμη του μαύρου, φαντάζομαι ότι η τηλεόραση θα είναι πολύ σκοτεινή, και δεν θα φτάνει τα 100 νιτς με τίποτα...
Με την προκαθορισμένη ρύθμιση 0, φαντάζομαι δεν έβλεπε τίποτα. Ένα ατελείωτο μαύρο...
Aν όντως δεν υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο με σήμα 24p σε υλικό 24p, ενδέχεται η U20 να μην παίζει τέτοιο υλικό στα 96Hz, αλλά με 3:2 pulldown στα 120Hz (60x2). :chinscratch:
Τι να σου πω. Στο θέμα κίνηση δεν ξέρω τι να κάνω με την 20. Δεν μου αρέσει σε καμιά ρύθμιση. Αλλά το best next thing που έχω είναι η 37άρα 9731. Όταν πάρω την 46 9705 θα έχω καλύτερο μέτρο σύγκρισης. Μπορεί να κάνει τα ίδια με την U... Τι να πω δεν ξέρω.
QUOTE=JL_?;1320543]Για το service menu, ακολούθα κατά γράμμα τις οδηγίες του Χρήστου:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=840916#post840916[/QUOTE]

Ο Χρήστος καλά τα γράφει... Εγώ πήγα σε αυτό το νήμα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23929, επέλεξα πανασόνικ και έφτασα εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=433245&postcount=24

Μάλλον είναι για πολύ προηγούμενα μοντέλα... Πάντως αν θες να κάνεις ρεσετ, δουλεύουν... :flipout:

Τι να σου πω. Εμένα τόση μεγάλη διακύμανση μου φαίνεται παράλογη.
Η αντίθεση σε τι τιμές ήταν; Αν χρειάζεται να την πας στο +7 για να δεις απλά την επόμενη στάθμη του μαύρου, φαντάζομαι ότι η τηλεόραση θα είναι πολύ σκοτεινή, και δεν θα φτάνει τα 100 νιτς με τίποτα...
Με την προκαθορισμένη ρύθμιση 0, φαντάζομαι δεν έβλεπε τίποτα. Ένα ατελείωτο μαύρο...

E, δεν είναι και τόσο απότομο το ρυθμιστικό, αλλά ναι, με το 0 θα είχε κρασαρισμένα μαύρα. Δε νομίζω όμως να είχε τόσο μεγάλη επίπτωση στη συνολική luminance του πάνελ. Στο service menu, υπάρχει ένα ρυθμιστικό "SubBrightness" με το οποίο μπορείς να μεταβάλλεις τη θέση ουδετερότητας του ρυθμιστικού της φωτεινότητας, με επίπτωση όμως στη γραμμικότητα.

Τι να σου πω. Στο θέμα κίνηση δεν ξέρω τι να κάνω με την 20. Δεν μου αρέσει σε καμιά ρύθμιση. Αλλά το best next thing που έχω είναι η 37άρα 9731. Όταν πάρω την 46 9705 θα έχω καλύτερο μέτρο σύγκρισης. Μπορεί να κάνει τα ίδια με την U... Τι να πω δεν ξέρω.
QUOTE=JL_?;1320543]Για το service menu, ακολούθα κατά γράμμα τις οδηγίες του Χρήστου:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=840916#post840916

Ο Χρήστος καλά τα γράφει... Εγώ πήγα σε αυτό το νήμα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23929, επέλεξα πανασόνικ και έφτασα εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=433245&postcount=24

Μάλλον είναι για πολύ προηγούμενα μοντέλα... Πάντως αν θες να κάνεις ρεσετ, δουλεύουν... :flipout:

Τί να σε κάνω, το U20τέφτερο δε σου έκανε κι έψαχνες στα αζήτητα; :p

Να χαιρετήσω την παρέα;

Είμαι ο Θανάσης, πρόσφατα κάτοικος Ζακύνθου και σύντομα κάτοχος της L42U20.

Νέο μέλος στο site και πρώτο post εδώ καθώς για περίπου ένα μήνα ήμουν χωρίς ίντερνετ (μετακόμιση, ΟΤΕ κλπ κλπ)

Λοιπόν παρακινούμενος ουσιαστικά από τις θετικές κριτικές σας, επέλεξα κι εγώ την αγορά μίας L42U20 στα 600 ευρώ από Multirama. Ούτως ή άλλως ήταν στις προτιμήσεις μου, απλά με πείσατε ότι άξιζε να είναι και η τελική επιλογή...

Βέβαια με έχουν λίγο στο περίμενε (μία εβδομάδα συνολικά προβλέπεται μέχρι να την παραλάβω) αλλά τι να κάνουμε...

Λοιπόν ο λόγος που γράφω είναι ο εξής:

Θέλω να αγοράσω και ένα media player τύπου WD ή Egreat ώστε να βλέπω ταινίες ριπαρισμένες μέσω αυτού στην HD τηλεόραση και φυσικά να ακούω τον ήχο μέσω ηχοσυστήματος (και τα δύο θα είναι οι άμεσα επόμενες αγορές).

Σε τι ακριβώς θα πρέπει να κατευθυνθώ για τις αγορές αυτές; Με ενδιαφέρει κυρίως η συνδεσμολογία, το HDMI είναι πια παντού αλλά αγοράζοντας σύστημα ήχου (όλα σε ένα) και media player, σε οικονονικά επίπεδα (η τσέπη δοκιμάζεται για όλους τέτοια εποχή) τι εισόδους / εξόδους θα πρέπει να κοιτάξω;

Η τηλεόραση έχει (όπως ξέρετε) 2 HDMI και αναρωτιέμαι για τη βέλτιστη επιλογή...

Και, ναι, κατέβασα και έριξα ήδη μια ματιά στο ελληνικό manual, απλά θα ήθελα γνώμες και από τους πολλούς της παρέας που ήδη έχετε κάνει αυτή τη δουλειά ;-)

Και πάλι χαιρετίσματα σε όλη την παρέα...

Και τώρα πάλι πίσω στα σεντόνια που έχουν γραφτεί ως τώρα, για να βρω τυχόν επιπλέον πληροφορίες...

Kαλοθέατη η τηλεόραση και καλώς όρισες στην παρέα μας !!! :ernaehrung004:

Αν πήρες την L42U20, είναι LCD και είναι άλλο μοντέλο από αυτό που συζητάται εδώ...

Επιβεβαίωσε το, ώστε αν μιλάμε για την LCD, να μεταφέρω το post σου σε νέο νήμα. -bye-

Last edited:
Όχι την plasma πήρα... Αν και με ανησύχησες προσωρινά (χωρίς να φταις), αλλά απλώς έκανα εγώ λάθος...

P42U20 λοιπόν... άλλωστε το έψαξα τόσο πολύ που για τον κωδικό του μοντέλου δεν είμαι σίγουρος (που λέει ο λόγος, έτσι; ;) ) αλλά για το ότι είναι τεχνολογίας Plasma είμαι απολύτως βέβαιος!!! Βλέπεις άκουσα τόσες φορές από ΟΛΟΥΣ τους πωλητές ότι οι plasma είναι κατώτερες των LCD (και αρνήθηκα τόσες φορές να υποκύψω στις παροτρύνσεις τους για μετάβαση σε LCD) που τυπώθηκε για τα καλά στο μυαλό μου...

Να πω ακόμα για όποιον κάνει προτάσεις, ότι κινούμαι σε χαμηλά οικονομικά επίπεδα... Home Cinema στα 200 (άντε να πάω μέχρι 300 μέγιστο αν πραγματικά αξίζει τον κόπο η διαφορά) ευρώ, και media player επίσης οικονομικό (αλλά best value for money, όπως είναι συνήθως οι προσωπικές μου αγορές...). Το αναφέρω γιατί σίγουρα οι διαφορετικές κατηγορίες τιμής έχουν και διαφορετικά χαρακτηριστικά...

ΥΓ: Αν και ευχαριστημένος κάτοχος οθονών LCD για τον υπολογιστή εδώ και πολλά χρόνια, αν και άκουσα χίλιες φορές ότι καλύτερα μία LCD και δείτε πόσο καλά παίζουν και τι φωτεινές είναι κλπ κλπ, ομολογώ ότι η ανάγνωση αυτού εδώ του συγκεκριμένου thread με έπεισε σε τέτοιο βαθμό για το ορθό της επιλογής μου, που δεν μου γλίτωσε το κορμί... εε χμμμ... το πλάσμα ήθελα να πω :P

ΥΓ2: Αυτό το junior member στα αριστερά πολύ μου αρέσει!!! Κοντεύω να κλείσω τα 37 βλέπετε... Για πείτε στα πόσα post θα πρέπει να περιοριστώ για να παραμείνει ο χαρακτηρισμός; (έτσι για να γελάσουμε και λίγο με τα χρονάκια μας...)

Last edited:
Γεια σου συντοπιτη Ζακυνθινε και μεγεια η τηλεοραση.:a0210:

Και εσυ να λες σε ολους οτι οι πλασμα ειναι χαλια ωστε να πεφτουν οι τιμες και να τις αγοραζουμε σχεδον τζαμπα...:flipout:

Συντοπίτης ναι, Ζακυνθινός όχι (για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα ;-) )

Ερωτικός μετανάστης... Μαθηματικός εγώ, Φιλόλογος η γυναίκα και Ζακυνθινιά, η μετάθεση κάποια στιγμή εδώ (και οι δύο διορισμένοι στο ταλαιπωρημένο δημόσιο) φάνταζε αναπόφευκτη...

Η πλάκα είναι ότι είχα 4 χρόνια στην Κω και την τελευταία διετία περίπου ανέβαλα μονίμως την αγορά μεγάλης ευρείας τηλεόρασης, με τη δικαιολογία ότι θα την κάνω αμέσως μόλις πάρουμε μετάθεση...

Ήταν για να γνωρίσω το avclub και να κάνω ψαγμένη επιλογή και όχι ότι να' ναι...

Λοιπον χθες το βραδυ μετα τα παρατεταμενα σχολια του Γιωργου για την κινηση πηρα το Panasonic BD60 παραμασχαλα και πηγα στην 50U20 του φιλου μου στην καφετερια.

Εβαλα να δω ενα BR που εχει τραιλερ απο διαφορες ταινιες και οντως ειδα ανω του φυσιολογικου (λογω 24p) judder σε αρκετες σκηνες.

Θεωρω σχεδον σιγουρο οτι η τηλεοραση παιζει τα BR με 3:2 pulldown στα 60 hz. Αυτο εξηγει και γιατι την καλυτερη εικονα την εχει ο Γιωργος με το WD ρυθμισμενο στα 60 Hz.

Επαιζε σε πολλαπλασιο.

Γενικα και η λειτουργια 50 Hz που εχει η U20 παραπεμπει σε Panasonic PZ80 του 2008.

Αυτο δεν σημαινει παντως τιποτα , σε γενικες γραμμες ειναι απειρως καλυτερη απο αντιστοιχης τιμης LCD.