Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

θα σου έλεγα να κινηθείς μεταξύ της lg και της samsung (είναι και φτηνότερες). σου είναι εύκολο να πας σε μια αλυσίδα να τις δείς από κοντά και να αποφασίσεις????

Τις εχω δει απο κοντα σε μαγαζι, αλλα δεν μπορω να βγαλω ασφαλες συμπερασμα λογω των συνθηκων φωτισμου κλπ.

Σε πραγματικες συνθηκες σπιτιου εχω δει την g30 που ηταν εξαιρετικη (αλλα δεν την φθανω χρηματικα) και την u30 που δεν με εντυπωσιασε τοσο το μαυρο της.

Κάτοχος και γω της 42αρας U30 εδώ και λίγες ώρες!

Η πρώτη εντύπωση για την TV άψογη και άκρως εντυπωσιακή αν και περισσότερο βαριά από όσο θα περίμενα ίσως.

Το τηλεοπτικό σήμα της περιοχής-πολυκατοικίας μου είναι επιεικώς απαράδεκτο οπότε θα περιμένω να θαυμάσω τις αρετές της στις ταινίες από το Samsung BR 5100.

Για οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία ή οδηγία για μας τους νέους κατόχους πρακαλώ ευπρόσδεκτη..

P.S. Το στρώσιμο έχει ήδη ξεκινήσει...

Τις εχω δει απο κοντα σε μαγαζι, αλλα δεν μπορω να βγαλω ασφαλες συμπερασμα λογω των συνθηκων φωτισμου κλπ.

Σε πραγματικες συνθηκες σπιτιου εχω δει την g30 που ηταν εξαιρετικη (αλλα δεν την φθανω χρηματικα) και την u30 που δεν με εντυπωσιασε τοσο το μαυρο της.

Λογικό. Το μαύρο της U30 είναι περίπου το διπλάσιο από τρέχοντα μοντέλα LCD με SPVA πάνελ.

Λογικό. Το μαύρο της U30 είναι περίπου το διπλάσιο από τρέχοντα μοντέλα LCD με SPVA πάνελ.

Ενδιαφερον..
Ενδεικτικα καποια φθηνα μοντελ lcd με καλη αντιθεση σε 42-50" μεχρι 650 ? Μια panasonic με ips panel που κυκλοφορει τι πλεονεκτηματα μπορει να εχει σε σχεση με αυτες με spva panel?
Το λεω αυτο γιατι απο οσο γνωριζω τα spva εχουν καλυτερη αντιθεση.

0.02-0.025 στα καλύτερα LCD vs 0.04 της U30 , μόνο που το μαύρο των LCD ισχύει on-axis.

Αν δεις το panel υπο γωνία, κλάφτα χαράλαμπε!

για να μην πούμε για screen uniformity!

μακάρι να είχε 0.04 η u30. είχαμε δεί όλες ότι είναι στο 0.02-0.03 και λέμε βάλτης και ένα ποσοστό επισφάλειας. αμ δε..

μια μέτρηση είναι μόνο αλλά επειδή δεν υπάρχει review κρατάμε αυτή και το μάτι του george που έλεγε ότι έχει μαύρο χειρότερο από της u20 που έχει στην κατοχή του και διπλασιασμένο μετά από ώρες λειτουργίας (μετρήσεις του).

http://forum.lowyat.net/topic/1809605
οι μετρήσεις εδώ τον επιβεβαίωσαν δυστυχώς. 0.11 μετράει.

για το screen uniformity συμφωνώ και επίσης στην τιμη που έχει πλέον δεν παραβλέπεται εύκολα γιατί και οι άλλες είναι 50hz και ακριβότερες. αλλά αν είναι έτσι απέχει πολύ ακομα και από την s30.

Δεν είναι απόλυτα σωστό αυτό που λες γιατί το μαύρο στις LCD εξαρτάται από την θέση του ρυθμιστικού του οπίσθιου φωτισμού.

Κάποιος που το έχει πάνω απο την μέση η βλέπει στο "δυναμικό" θα έχει χειρότερο μαύρο από την U30.

0.02-0.025 στα καλύτερα LCD vs 0.04 της U30

Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω και για τις δύο περιπτώσεις... :rofl:

Ενδιαφερον..
Μια panasonic με ips panel που κυκλοφορει τι πλεονεκτηματα μπορει να εχει σε σχεση με αυτες με spva panel?

Eλαφρώς καλύτερη γωνία θέασης, ομοιομορφία και κίνηση από τα S-PVA, αλλά χειρότερο μαύρο και από την U30...

Last edited:
Δεν είναι απόλυτα σωστό αυτό που λες γιατί το μαύρο στις LCD εξαρτάται από την θέση του ρυθμιστικού του οπίσθιου φωτισμού.

Κάποιος που το έχει πάνω απο την μέση η βλέπει στο "δυναμικό" θα έχει χειρότερο μαύρο από την U30.

Πέρα του ότι είναι καλό να έχεις επιλογές (το ρυθμιστικό οπίσθιου φωτισμού θα σε αφήσει να έχεις φωτεινότητες επιπέδου πλάσμα, ή και μεγαλύτερες αν θες), αν υποθέσουμε ότι ρυθμίζεις το SPVA για μαύρο στο 0.1 cd/m2, πάλι θα υπάρχει αντίθεση καλύτερη στην LCD, γιατί απλά το λευκό θα είναι σημαντικά φωτεινότερο.

Δυστυχώς δεν μπορείς να ξεφύγεις από πάνελ με χαμηλή αντίθεση.

Υπάρχει και η S30 με λίγα λεφτά παραπάνω και μαύρο που δεν φτάνει κανένα LCD panel.

Στις 50" που θελω, υπαρχει η p50st30 (την s30 δεν την βρηκα στο skroutz) και παιζει στα 900 .
Ειναι σχεδον 50% παραπανω χρηματα απο την p50u30 και πανω απο 50% παραπανω απο την samsung 51" plasma.

Οποτε δεν ειναι λιγα χρηματα παραπανω, αλλα αισθητα παραπανω χρηματα.

Αν ειναι να δωσω τοσα χρηματα, σκεφτομαι το ενδεχομενο να περιμενω την καινουρια σειρα u ή st 50 που ανακοινωσε η panasonic στην ces.
Αν η st50 κανει οσο περιπου η st30 τωρα, θα την χτυπησω απο Απριλιο/Μαιο που την περιμενουμε.
Απο οτι διαβαζω θα εχει νεο πανελ με ακομα καλυτερο μαυρο.

δεν υπάρχει πλέον η s30 ελλάδα. και αν υπήρχε θα κυκλοφορούσε μόνο σε 42. μετά πάς σε st30 η ut30 αν υπάρχει και είναι φθηνότερη (η st30 είναι ανώτερη σειρά).

Στις 50" που θελω, υπαρχει η p50st30 (την s30 δεν την βρηκα στο skroutz) και παιζει στα 900 .
Ειναι σχεδον 50% παραπανω χρηματα απο την p50u30 και πανω απο 50% παραπανω απο την samsung 51" plasma.

Οποτε δεν ειναι λιγα χρηματα παραπανω, αλλα αισθητα παραπανω χρηματα.

Αν ειναι να δωσω τοσα χρηματα, σκεφτομαι το ενδεχομενο να περιμενω την καινουρια σειρα u ή st 50 που ανακοινωσε η panasonic στην ces.
Αν η st50 κανει οσο περιπου η st30 τωρα, θα την χτυπησω απο Απριλιο/Μαιο που την περιμενουμε.
Απο οτι διαβαζω θα εχει νεο πανελ με ακομα καλυτερο μαυρο.

Το αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα η ST σε σχέση με την U, είναι υποκειμενική απόφαση.
Εξαρτάται πως αξιολογείς εσύ ένα πάνελ με χαμηλή αντίθεση, σε σχέση με ένα με μεγαλύτερη αντίθεση. Αν συμβιβάζεσαι με την υποδεέστερη εικόνα της U, μπορείς να την αγοράσεις. Απλά να είσαι προετοιμασμένος για το σημαντικά φωτεινότερο μαύρο της U έναντι των μεγαλύτερων μοντέλων της πανασόνικ.

Το αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα η ST σε σχέση με την U, είναι υποκειμενική απόφαση.
Ακριβως.
Απλα εστιασα στην δηλωση οτι κοστιζει "λιγα χρηματα παραπανω". Το 50% παραπανω δεν ειναι λιγα χρηματα..

Με βλεπω να περιμενω την p50st50. Αν ερθει στα 900 θα ειναι μια χαρα.
Λογικα Απριλιο τις περιμενουμε, σωστα?

Παιδιά μετά το όποιο στρώσιμο σε χαμηλωμένες ρυθμίσεις στην tv υπάρχουν ενδεικτικές ρυθμίσεις για την τηλεόραση

ή απλά επαναφέρουμε στις εργοστασιακές και διορθώνουμε κατά το δοκούν;

p.s είμαι κοντά στις 100 ώρες και υπάρχει νομίζω εμφανής διαφορά από την αρχή στο χρώμα κυρίως

μια μέτρηση είναι μόνο αλλά επειδή δεν υπάρχει review κρατάμε αυτή και το μάτι του george που έλεγε ότι έχει μαύρο χειρότερο από της u20 που έχει στην κατοχή του και διπλασιασμένο μετά από ώρες λειτουργίας (μετρήσεις του).

http://forum.lowyat.net/topic/1809605
οι μετρήσεις εδώ τον επιβεβαίωσαν δυστυχώς. 0.11 μετράει.

Πού το είδες φίλε μου το 0,11;
0,03 μέτρησε ο Ασιάτης - καλύτερο μαύρο από την C650 που είναι στο διπλάσιο (0,06).
Άντε και να ανέβει το μαύρο της U30 στο διπλάσιο, πιάνει την Samsung.

Πού είναι το πρόβλημα;

Last edited:
0,032ft/L = ~0,11cd/m2

JL είσαι νίντζα!

Πριν καλά καλά τελειώσω την πληκτρολόγηση, μου έστειλες και την απάντηση!

Τώρα όμως, περιμένω και ένα σχόλιο στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματος: "Πού είναι το πρόβλημα;"

Ναι, ξέρω - υποτίθεται πως τα 0,11 δείχνουν υψηλό μαύρο. Όμως ο Ασιάτης, με τα ίδια μηχανήματα μέτρησε διπλάσιο το μαύρο της Samsung και τετραπλάσιο το μαύρο της σε λειτουργία cinema smooth. Η Samsung δεν ήταν η εταιρεία που έκανε το μπαμ προκαλώντας τις plasma με τα επίπεδα μαύρου της;

Αν λοιπόν η συσκευή του δεν ήταν χαλασμένη και δεν πούμε πως "Ασιάτης είναι, ό,τι θέλει γράφει", επαναλαμβάνω το ερώτημα: "Πού είναι το πρόβλημα;". Γιατί μια τηλεόραση που έχει δυο φορές καλύτερο μαύρο από την C650 είναι απορριπτέα επειδή δεν είναι Kuro;

Μήπως τελικά διυλίζουμε τον κώνωπα, χωρίς να έχουμε καν αποδείξει πως μπορούμε να διακρίνουμε διαφορές επιπέδου δύο δεκαδικών ψηφίων;

Θα με ενδιέφερε η γνώμη της παρέας... (Σημειωτέον πως εγώ έχω μια Toshiba XV733 και συνιστώ τις Toshiba ως τις καλύτερες LCD για standard definition - οπότε τα σχόλιά μου είναι...υπεράνω υποψίας! ;))

Το πρόβλημα είναι στην ξεπλυμένη εικόνα που θα πάρεις από μια τηλεόραση με φωτεινό μαύρο. Δεν υπάρχει η δυναμική περιοχή που απαιτείται για να δείξει όλες τις διαβαθμίσεις που υπάρχουν στο αρχικό σήμα.

Τώρα όμως, περιμένω και ένα σχόλιο στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματος: "Πού είναι το πρόβλημα;"

Αν είσαι ικανοποιημένος με μια τέτοια τιμή μαύρου, κανένα. Αν και μπορείς να βρεις το ίδιο μαύρο στις Plasma της LG, με περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης και σε μικρότερο κόστος. Ή να πας με λίγα χρήματα παραπάνω στο επόμενο μοντέλο της Panasonic, που θα είναι στα 0,025... ;)

JL είσαι νίντζα!

ninja.gif

:flipout: