Γιατι πρεπει να κανουμε τις ρυθμίσεις στο true cinema?Ειναι αναγκαστικό?
Για το HD σήμα, είναι πιο κοντά στην αναφορά.
Λάθος μου τότε. Τι διαφορετικό υπάρχει ώστε οι ίδιες ρυθμίσεις να έχουν άλλο αποτέλεσμα;
Είναι διαφορετική η θερμοκρασία του λευκού στα 2 modes καθώς και η χρωματική συμπεριφορά. Επομένως, δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με ίδιες ρυθμίσεις γιατί απλά ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες.:smile:
Στην δική μου πάντως οι ρυθμίσεις του άσπρου είναι οι ίδιες σε όποια θέση και αν είναι. Εκτός αν υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν από το μενού της τηλεόρασης ή μέσα από το σέρβις μενού.
Περιμενουμε την Δευτερα να παραλαβει η Intertech για να δουμε....με 2 γυαλια δωρο
Δευτέρα 14/1?
Πηγή για την πληροφορία αυτή?
Είναι σίγουρο για p50ut50?
καιγόμαστε
Δεν σε κατάλαβα για να πω την αλήθεια....ποιες είναι οι ρυθμίσεις του άσπρου που είναι ίδιες?
Μιλάω για την συμπεριφορά της εικόνας στα 2 modes. Στο true cinema είναι πιο κοντά στην αναφορά, στο normal λιγότερο και στο dynamic ακόμα πιο μακρυά. Επομένως (για να το πω απλά), αν θέλεις 2 κλικ για να φέρεις την εικόνα στο true cinema, στο normal θέλεις 4 και στο dynamic 8.
Πηγαίνοντας στις προχωρημένες ρυθμίσεις από το μενού της τηλεόρασης, οι ρυθμίσεις για το λευκό είναι και στις 2 θέσεις (κανονική - true cinema) στα ίδια που είναι και οι προεπιλεγμένες.
Δηλ αν και στις 2 μνήμες βάλω ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις φωτεινότητας - αντίθεσης, δεδομένου ότι από το μενού το λευκό και το γάμμα είναι το ίδιο, θα έχω διαφορετική εικόνα;
Αν καταλαβαίνω καλά τι θέλεις να πείς.
Έχεις τα ρυθμιστικά του λευκού στην ίδια θέση (πχ 0) και το gamma το ίδιο (πχ 2.2).
Βάζεις στο κανονικό αντίθεση 40 και φωτεινότητα 0
Βάζεις στο true cinema αντίθεση 40 και φωτεινότητα 0
Το ερώτημα είναι αν θα έχεις διαφορετική εικόνα???
Ναι θα έχεις. Κάθε mode (normal - dynamic - true cinema) τερματίζει σε διαφoρετική φωτεινότητα (ρυθμιστικό αντίθεση) και έχει το δικό του gamma. Στα modes (normal dynamic και cinema υπάρχει και η επιλογή θερμό - κανονικό - ψυχρό που δεν υπάρχει στο true cinema).
Επίσης πολλά modes έχουν κόφτες (πχ cinema - true cinema) και ανεβάζοντας την αντίθεση πάνω από μια καθορισμένη τιμή δεν προσθέτεις φώς στο πανελ.
Όπως σου είπε και ο Χατζ παραπάνω το true cinema έχει το πιο σωστό gamma (2.2).
Νομίζω ότι η απορία του Maniagr είναι ότι αν κάνουμε τις ίδιες ρυθμίσεις στην μνήμη "Κανονικό" και τις ίδιες που είναι στη μνήμη "True cinema" θα υπάρχει διαφορά;
Όχι δεν υπάρχει διαφορά.
Ναι Billav καλα κατάλαβες.Αυτη την απορία είχα!Εχθες ρυθμισα την τν σύμφωνα με τα patterns που κατέβασα και συμφωνα με κάτι πολυ χρησιμες ακριβώς για τα συγκεκριμενα πατερνς πιο εύκολες και πιο επεξηγηματικες απο το pdf που δίνει το site των patterns.Δινω το λινκ αξίζει http://lifehacker.com/5858625/how-to-calibrate-your-hdtv-and-boost-your-video-quality-in-30-minutes-or-less .
Μια σημείωση για το 6ο βήμα και αυτό το πατερνάκι:
![]()
Το κλιπάρισμα των χρωμάτων δεν ρυθμίζεται ούτε με το brightness, ούτε με το sharpness.
Αν τα χρώματα είναι υπερφωτισμένα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσπαθήστε να κατεβάσετε ένα-δυο κλικ το ρυθμιστικό colour μέχρι να δείτε τις μπάρες να αναβοσβήνουν έως και το 235. Επίσης, μπορείτε να χαμηλώσετε ένα ή δύο κλικ το ρυθμιστικό contrast. Σε αντίθετη περίπτωση, κάνετε τ' ανάποδο.
Ναι Billav καλα κατάλαβες.Αυτη την απορία είχα!Εχθες ρυθμισα την τν σύμφωνα με τα patterns που κατέβασα και συμφωνα με κάτι πολυ χρησιμες ακριβώς για τα συγκεκριμενα πατερνς πιο εύκολες και πιο επεξηγηματικες απο το pdf που δίνει το site των patterns.Δινω το λινκ αξίζει http://lifehacker.com/5858625/how-t...oost-your-video-quality-in-30-minutes-or-less .
Η αλήθεια είναι ότι ακολούθησα κατα γράμμα αυτα που γράφει οτι πρεπει να κάνω, αλλά το αποτέλεσμα δεν με τρέλανε. Σημειώνω ότι όλες οι ρυθμίσεις έγιναν σε true cinema. Αυτό που δοκίμασα μετά γιατί δεν ήμουν ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα, πήρα τις ρυθμίσεις που έκανα στο true cinema και τις έβαλα στο κανονική προβολή. Εκεί έπαθα πλάκα...!!! ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά και τέλεια εικόνα..!
billav (και όποιος άλλος θέλει) σου δίνω τις ρυθμίσεις μου να τις δοκιμάσεις αν μπορείς στο κανονική προβολή για να μου πείς αν έχει διαφορά με τις ρυθμίσεις που έκανες στο true cinema και ποια απο τα δυο mode (κανονική ή true cinema) σου φαίνεται καλύτερη.Ξέρω ότι πάντα διαφέρουν οι ρυθμίσεις απο τηλεόραση σε τηλεόραση, αλλά πάνω κάτω είναι το ίδιο.
Mode:Κανονική Προβολή
Αντίθεση: 47
Φωτηνότητα: +1
Χρώμα: 30
Οξύτητα: 5
Ισοροπία χρώματος: Κανονική
Ζωντανό Χρώμα: Ναι
Λειτουργία Eco: Οχι
PNR: Αυτόματο
Είναι βέβαια πιο πολύ για blyray και Dvd παρά για τηλεοπτικό αλλά οκ.Ριξτε τις λίγο μια ματιά και πείτε μου...
Εγώ πάντος έμεινα πιο ευχαριστημένος από τις ρυθμίσεις με τα patterns στο true cinema...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.