Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma UT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

πως γινεται αυτο?

Μενού -> Εικόνα -> Προβολή οθόνης -> Όχι

Έπειτα, πατάς ένα οποιοδήποτε πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ για να ενεργοποιηθεί ξανά...

billav;1056671962Το Κ520 (πληκτρολόγιο) με το Μ310 (ποντίκι) και το σετάκι ΜΚ260. Είχα χαρει γιατί πίστευα ότι και η κάμερα θα υποστηριζόταν (Logitech) αλλά τπτ.. Δεν ανέφερα και το καλύτερο! Μπορείς από το πληκτρολόγιο να χειρίζεσαι την τηλεόραση. Κανάλια said:
Τέλεια έχω set ΜΚ260 και MK320 οπότε σίγουρα με κάποιο θα δουλέψει!

Χθες είχα πρόβλημα με την εμφάνιση υποτίτλων σε ένα .mp4 των 2.5gb, δεν τους διάβαζε με τίποτα, .srt οι υπότιτλοι, το αρχείο στον υπολογιστή έπαιζε άψογα.

Από προχθές το πρωί η 50ut50 έχει πάρει την θέση της 42s30 στο καθιστικό και η τελευταία εντοιχίστηκε στο γραφείο / playroom και σε συνδυασμό με ηχεία 5.1 - και ενισχυτή που έχουν ξεμείνει από την αναβάθμιση του ηχοσυστήματος στο καθιστικό (dalanik :grinning-smiley-043), φτιάχτηκε ένα 2ο home cinema (απόσταση θέασης 1.5 μέτρο) για θέαση σειρών / ταινιών και αθλητικών και λίγου gaming πλέον.

Υπήρχε από το Σεπτέμβρη απαίτηση για αγορά μιας τηλεόρασης 50 ιντσών πλάσμα, και για διάφορους λόγους απορρίφθηκαν οι προτάσεις των λοιπών εταιριών που ήταν σε παρόμοια χρήματα (samsung 550 - 530). Όταν η τηλεόραση που έχεις κατασταλάξει μετά από deal breakers και compromises όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες αγορες, φτάνει σε τιμή που απέναντι της είναι η 50αρα lg και οι hd ready 50άρες της samsung, δεν θές και πολύ να κάνεις την κίνηση.

Σχεδιασμός - Κατασκευή.

Αδιάφορος και δεν με απασχολεί στην τηλεόραση. Μετά από τη θέαση της θα προτιμούσα να έχει το χοντρό πλαίσιο της s30 όπως και την πληθώρα εισόδων της. Ειδικά τα 2 hdmi τα θεωρώ λίγα για απολύτως βασικές συσκευές (media player, bluray, δορυφορικός δέκτης). Το τηλεκοντρόλ ειναι το ίδιο με της σειράς 30 έχει το καταραμένο πλήκτρο Ν που πατιέται δύσκολα. Να δώ πότε θα μάθουν από τους προβολάκηδες να δίνουν φωτιζόμενα πληκτρολόγια οι τηλεορασάκηδες.

Γενικά αν είστε τύπος που κοιτάζετε στα μαγαζιά την τηλεόραση από τα πλάγια ή αν θέλετε η τηλεόραση να αναβαθμίσει αισθητικά το σαλόνι σας σαν μια κορνίζα που και παράλληλα να είστε μοδάτος ντιζαινάτος και σικ , καλύτερα να στραφείτε σε άλλες λύσεις. Πάντως σε σχέση με την περσινή ut30 ή αναβάθμιση είναι αρκετά σημαντική δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες προτάσεις του ανταγωνισμού, και τα πλαστικά εξακολουθούν να είναι καλής ποιότητας.

DSE / Banding / Mvbi / Gti

Επηρεασμένος από αυτά που γράφονται και ακούγονται μόλις μπήκε στο ρεύμα πήρανε πόδι κάτι eco on / noise reduction - film detection vivid color κλπ και κατέβηκε η αντίθεση στο 0. Συνδέθηκε ο δορυφορικός δέκτης της νοβα και συντονίστηκε στο nova sports highlights. Δεν παρατηρήθηκε banding ίσως μια υποψία τέρμα αριστερά αλλά μόλις σηκώθηκε η αντίθεση στο 5 (από 30 που είναι στο κανονικό) δεν φάνηκε κάτι. Θεωρώ ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν συντρέχει λόγος αλλαγής της τηλεόρασης με διαδικασία doa. Τι θα γίνει σε 100 - 200 - χ ώρες αγνωστο.

Αντανακλάσεις

Ο χώρος που φιλοξενεί το home cinema είναι σχετικά σκοτεινός (χειμώνα στις 6 μπορώ να ανάψω προβολέα). Σε αντίθεση με την s30 που το πανελ της θόλωνε τις αντανακλάσεις, το πανελ της ut50 τις καθρεφτίζει. Σβηστή η ut50 έχει σκούρο γκρί χρώμα ενώ η s30 είχε πρασινωπό σκούρο. Σε θέαση με περιβάλλοντα φωτισμό δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (έχει επαρκή φωτεινότητα στο κανονικό και ρυθμιστικό gamma) και αποδίδει σαφώς καλύτερα από την s30, αλλά σε θέαση με μια πηγή φωτός που μπαίνει μέσα στο πάνελ (λάμπα απέναντι από την τιβί / παράθυρο κλπ) θα υπάρχει πρόβλημα. Αν σας ενδιαφέρει η θέαση ώρες με άπλετο φώς από πόρτες παράθυρα ή με φώτα / φωτάκια, πορτατίφ / πορτατιφάκια, πολυέλαιους / πολυελαιάκια τότε καλύτερα να στραφείτε σε άλλες λύσεις (από πλάσμα st50 και πάνω / e6500 ή led μετά). Και εκεί θα μπαίνουν φυσικά οι πηγές φωτός στο πάνελ αλλά ενδεχομένως να είναι λιγότερες λόγω φίλτρου. Να μην φαίνονται είναι εξαιρετικά απίθανο. Aν πάλι ενδιαφέρεστε για μικτή θέαση αξιολογείστε που δίνετε μεγαλύτερη βαρύτητα (φώς / σκοτάδι).

Μπλιμπλίκια

Ούτε στην s30 ήξερα τι είχε ούτε σε αυτή θα κάτσω να ψάξω. Υπάρχει xbmc και όλα είναι πανεύκολα.

Τηλεοπτικό

Δεν με ενδιαφέρει παρά μόνο σε αθλητικά. Γενικά τηλεοπτικό δεν παίζει στο σπίτι. Στα αθλητικά το ifc μεσαίο διορθώνει πολλά πράγματα ειδικά στα κανάλια hd του δορυφορικού και στο erthd και ήταν ένας από τους κύριους λόγους της επιλογής της μιας και οι πανασονικ είναι οι μόνες πλάσμα που διαθέτουν αλγόριθμο προσθήκης καρέ. Σε σήματα 50i το έχω πάντα στο μεσαίο.

Περί false contouring / dithering / line bleeding

Δεν την έχω τεστάρει αλλά αναμένω να έχει όπως και η s30. Βέβαια εμφανίζεται κυρίως σε υλικό χαμηλής ανάλυσης το οποίο δεν βλέπω συχνά (σχεδόν ποτέ) και σε υλικό hd σε συγκεκριμένες σκηνές φακός - φώτα αυτοκινήτου βράδι κλπ. Θα γίνουν τα σχετικά test με τα patterns του finzel για να δώ αν είναι μειωμένο φέτος. Για το dithering υπάρχουν αναφορές ότι είναι περισσότερο από τη σειρά 30 στο κανονικό και μικρότερο στο true cinema. Ούτε εκεί έχω προλάβει να κάνω τεστ αλλά είναι κάτι που δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα στην s30.

Line bleeding έχω την εντύπωση ότι έχει περισσότερο από την s30 (ήταν πιο εμφανές στα μενού της τηλεόρασης).

Είπαμε deal breakers και compromises. Για μένα που είμαι σχετικά ντεμοντέ με την εποχή, deal breakers είναι κίνηση και μαύρο και αντίθεση που τα βλέπω συνέχεια και compromises προβλήματα που θα τα δώ σε κάποιες μεμονωμένες σκηνές της θέασης. Άλλωστε η αναβάθμιση έγινε από 42s30 η οποία ακόμα και σήμερα έχει μαύρο καλύτερο από τα ανταγωνιστικά μοντέλα (0.02 - 0.025). Για κάποιον άλλο χρήστη μπορεί deal breaker μπορεί να είναι κάτι άλλο και οδηγείται στην επιλογή του με βάση τις προτεραιότητες που βάζει

Υλικό HD

Την Παρασκευή είχε περάσει ο Γιάννης Χατζηγεωργίου από το σπίτι για να δούμε εξάστερο και κάναμε μια δοκιμή σε true cinema με τα γνωστά μας κλιπάκια dark knight (κτίρια / ταμίας) - james bond σε υδροπλάνο - montenegro - λιλού - φίδια από το harry potter, (oι φωτό που έχω ποστάρει από την τηλεόραση του gal'en). Στη σκηνή με τον Bond ο χατζ μου λέει αδερφέ είσαι πολύ καλά σε greyscale. 2 κλικ θέλεις και ήρθες. Του λέω πλάκα μου κάνεις ρε Γιάννη 10 ώρες έχει η τηλεόραση. Μου λέει μια χαρούλα τον βλέπω τον james κάτω από την πτέρυγα του υδροπλάνου. Οι μετρήσεις που έγιναν την επόμενη μέρα τον επιβεβαίωσαν :grinning-smiley-043

Σε θέαση με μια λάμπα πορτατιφ και σε σκοτεινο χώρο δύσκολα διέκρινες τις μαύρες μπάρες από το πλαίσιο. Γι αυτό το λόγο προείπα για πλαίσιο χοντρό και μαύρο αλλά s30. Σε σκοτεινές σκηνές και σε απόλυτο σκοτάδι υπάρχει μια μικρή διαρροή φωτός. Γενικά σε σκοτεινό χώρο η τηλεόραση δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα της σαν ένα απόλυτα κινηματογραφικό μέσο που είναι. Είπαμε λυχνίας σβησθείσης πάσα γυνή ομοία όχι πάσα τιβι ομοία.

Και οι 2 τηλεοράσεις πλέον θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για θέαση σειρών 720p - δορυφορικό HD και nova sd και ταινίες τύπου "τσάμπα καίει η λάμπα". Μάλιστα ο ιζόλα αναμένεται να αντεπιτεθεί με οθόνη 2.35:1 86 ιντσών εν αναμονή του νέου james Bond. Περισσότερα εν καιρό στην κατηγορία των προβολέων.

Δική μου 50ut50 με 13 ώρες λειτουργίας. Τrue cinema με default ρυθμίσεις. Πηγή αναπαραγωγής wd tv live 3

true cinema greyscale.jpg
true cinema color.jpg

50UT50 του Gal'en με 210 ώρες λειτουργίας. Πηγή αναπαραγωγής himedia 200.

True cinema με default ρυθμίσεις.

galen true cinema.jpg

True cinema calb

gallen true cinema calb.jpg
galen color calb.jpg

Μαύρο δεν μετρήθηκε καθότι το μετρητικό i1 pro spectrometer αδυνατεί να κατέβει χαμηλά ενώ και οι μετρήσεις από τα 20-30 ire και κάτω δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες. Επίσης η ut50 διαθέτει cms μόνο για πρωτεύοντα χρώματα (rgb) και δεν ήταν δυνατό να ρυθμιστούν τα δευτερεύοντα (cmy).

Last edited:
Μεγειές!!!!!! Καλοθέατη!!!
Αυτές είναι τηλεοράσεις, όχι κάτι άλλες που πήγα και αγόρασα 2,5 χρόνια πριν... :flipout:
Με το IFC που αντί να είναι στην τηλεόραση ήταν στην κούτα... :flipout:

Βρε Γιώργο....την κούτα την καλιμπράρισες?? Πως να παίξει το IFC default??:D

Μεγειές Μπιλ!!! καλοθέατη!!-bye-

Ξέχασα...άριστο το ριβιού Μπιλ, αλλά, το καλύτερο ήταν αυτό:

'' Μάλιστα ο ιζόλα αναμένεται να αντεπιτεθεί με οθόνη 2.35:1 86 ιντσών εν αναμονή του νέου james Bond ''

:flipout:

Last edited:
Καλορίζικη και η δική σου.

Επειδή έχεις και τα μέσα αλλά και τα φώτα, όταν την ρυθμίσεις μπορείς να ανεβάσεις κάποια ρυθμιση.

Ευγενική προσφορά. :music-smiley-005:

Καλοριζικη και σου ευχομαι να μην τρεχεις με πατερνακια στη μασχαλη στο μελλον για...συντηρηση. :smash:

Ομως μιας και εγω ειμαι λιγο...φοβητσιαρης οσον αφορα τις πλασμα, πες μου τι σε εκανε βρε βας και επελεξες πλασμα αντι για lcd. ? Απο τη στιγμη που το βαρος των ταινιων το εχει αναλαβει το προβολι, ειναι ευστοχη επιλογη για τηλεοπτικο, αθλητικα, και γενικα για θεαση στο φως ημερας. ?
(εκτος κι αν επαιξε ρολο το vfm στις ιντσες)
Ο Γιαννης ανεφερε οτι του αρεσε παρα πολυ η εικονα της για τα χρηματα της.
Εγω προσωπικα περιμενω κι αλλες εντυπωσεις οχι με τεχνικες λεπτομερειες, αλλα την αισθηση που σου δινει γενικα σαν εικονα σε θεαση μερα/νυχτα, καθως και οποια παρατηρηση εχεις υστερα απο καποιες ωρες λειτουργιας για σταμπες κλπ.

καλημερα παιδια και χρονια πολλα! ειμαι νεος στο forum και πολυ χαρουμενος με την νεα μου plasma...την εχω 15 μερες και μολις εκλεισα 210 ωρες στρωσιματος!για να μπω στο ζουμι...εχω συνδεσει πανω ενα xbox360 και εχω παρατηρησει οτι,οταν ειμαι στο μενου καποιου παιχνιδιου και κανω πανω κατω στις επιλογες (νεο παιχνιδι,online,options ktl..)στο σημειο που φωτιζω/επιλεγω,η φωτεινη μπαρα επιλογης κανει σαν σκια δεξια σχεδον σε ολο το πλατος της οθονης...στο μαγαζι που την πηρα μου ειπαν οτι ειναι λογικο.εχει καποιος φιλος στο forum αντιστοιχο "προβλημα"

ευχαριστω.

καλημερα παιδια και χρονια πολλα! ειμαι νεος στο forum και πολυ χαρουμενος με την νεα μου plasma...την εχω 15 μερες και μολις εκλεισα 210 ωρες στρωσιματος!για να μπω στο ζουμι...εχω συνδεσει πανω ενα xbox360 και εχω παρατηρησει οτι,οταν ειμαι στο μενου καποιου παιχνιδιου και κανω πανω κατω στις επιλογες (νεο παιχνιδι,online,options ktl..)στο σημειο που φωτιζω/επιλεγω,η φωτεινη μπαρα επιλογης κανει σαν σκια δεξια σχεδον σε ολο το πλατος της οθονης...στο μαγαζι που την πηρα μου ειπαν οτι ειναι λογικο.εχει καποιος φιλος στο forum αντιστοιχο "προβλημα"

ευχαριστω.

Ναι το εχω παρατηρησει κ εγω...

Ρε σκίστε την από την πρώτη μέρα την tv και αφήστε τα στρωσίματα.
Σας το λέω εγώ μετά 5 plasma tv.
Την 50u30 την έστρωσε η γυναίκα μου με ατελείωτο alpha,fox κτλ από την πρώτη μέρα και όλα δουλεύουν τέλεια.
Είναι να μην σου κάτσει το ελαττωματικό panel αλλιώς δεν έχει θέμα.

ευχαριστω.

Κάτι σαν αυτό εννοείς; είναι από το μενού της τηλεόρασης.

Την τράβηξα χωρίς φλας και με χαμηλό φωτισμό για να φανεί καλύτερα.

edit

Δείτε και αυτό. Μία μπάρα κατακόρυφη στην δεξιά μεριά του πάνελ. Είναι σύνηθες; Δεν ξέρω αν ακούγοντας για το πόσο ευαίσθητες είναι η πλάσμα τεχνολογία έχουν κολήσει και τα μάτια μου. :guitarist:

Last edited:
την εκθεσιακη απο Κωτσοβολο με δωρο 5ετη εγγυηση να την παρω η υπαρχει καποιος κινδυνος μιας και ηταν εκθεσιακη ?
ζητησα να μου αλλαξουν καναλια κτλ , να βαλουν ταινια να δω , με προχειρη ματια δεν ειδα σταμπες κτλ ...
καθε συμβουλη ευπροσδεκτη ...