H Panasonic Ut50 ΔΕΝ παίζει 3d υποτιτλους ειτε εξωτερικούς ειτε ενσωματωμένους, η μοναδική λύση είναι να γίνουν encoded πάνω στο video.
Πως γινεται αυτο το encode φιλε μου??? Μπορεις να μου εξηγήσεις???
H Panasonic Ut50 ΔΕΝ παίζει 3d υποτιτλους ειτε εξωτερικούς ειτε ενσωματωμένους, η μοναδική λύση είναι να γίνουν encoded πάνω στο video.
Πως γινεται αυτο το encode φιλε μου??? Μπορεις να μου εξηγήσεις???
Βουαλά, 3-10 ώρες;;;;
Αυτό το διάβασες;
Αν δεν σου ειναι κόπος μπορείς να περιγράψεις το μετά όσο πιο απλά μπορείς ;;
Thanks in advance
2ον: οι ελληνικοί υποτιτλοι εξωτερικά δεν αναγνωρίζονται; Πρέπει να γίνουν merge με το mkv;
Παρακαλώ κε JL (μιας και σας πετύχαμε)
πείτε μας αν απο το "Α-Αdditional->2-Grayscale Steps.mp4" μπορούν τα color offset και gain να έρθουν σε μια καλύτερη μοίρα...
Ή έστω αν ενδείκνυται περισσότερο κάποιο άλλο πατερν...:ADFADF1:
Ευχαριστω για τις ευχές και για την απάντηση JL. Οσο αφορά το πρώτο θέμα με την SD που δεν βλέπει ο player μήπως έχεις κάποια ιδέα; Να επαναλάβω ότι τον εξωτερικό σκληρό που έβαλα με format NTFS τον βλέπει κανονικά και έπαιξε αρχείο >16 giga αλλα την SD δεν την βλέπει παρά το ότι είναι φορμαρισμενη σε NTFS.
Χαιρετώ το φόρουμ και το θρεντ! ως φρέσκος (χθεσινός) κάτοχος της ut50 (42αρα) έχω ορισμένες απορίες...
Σε ορισμένα κανάλια (μιλάμε για τα ψηφιακά) και συγκεκριμένα στα Ετ1, νετ, ετ3, μεγκα, αντ1 στην πρώτη γραμμή της οθόνης, ακριβώς κάτω από την άκρη του πλαισίου εμφανίζεται μια διακεκομένη λεπτή οριζόντια άσπρη γραμμή (δηλαδή μικρές άσπρες γραμμές με αρκετή απόσταση η μια από την άλλη). Στα υπόλοιπα κανάλια καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη λειτουργία έχω δοκιμάσει (στικακι, dvd) δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι φταίξιμο της digea, της κεραίας, του καλωδίου ή του δέκτη της τηλεόρασης. Για να μην φαίνονται πρέπει να επιλέξω προβολή αντί για Αυτόματο ή 16:9 το Γέμισμα Οθόνης.
Η εικόνα της τηλεόρασης φυσικά είναι πολύ καλή.
Να πω ότι έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις σελίδες του νήματος και δεν θυμάμαι κάποια αντίστοιχη περίπτωση...
Οι διακεκομμένες γραμμές που βλέπεις εμπεριέχονται στο εκπεμπόμενο σήμα και δεν αποτελούν κάποιο πρόβλημα της συσκευής σου.
![]()
Για να μην τις βλέπεις: Μενού -> Εικόνα -> Ρυθμ. για προχωρημένους -> Overscan 16:9 -> Ναι...
Για αρχή, αν δεν τα έχεις κάνει ήδη:
Μενού -> Ρυθμίσεις -> Άλλες ρυθμίσεις -> Εξοικον. ενέργειας -> Όχι
Μενού -> Ρυθμίσεις -> Για προχωρημένους -> Ναι
Στη συνέχεια, θα πας στην είσοδο HDMI που έχεις συνδέσει το WD και θα επιλέξεις mode εικόνας True Cinema. "Ζωντανό Χρώμα", "Λειτουργία Eco", "P-NR" θα τα βάλεις στο "Όχι" και την "Οξύτητα" στο "0". Πιο κάτω στο μενού, θα βρεις ένα υπομενού "Ρυθμ. για προχωρημένους". Εκεί, θα βάλεις το "Gamma" στο "2.6", "Intelligent Frame Creation/24p Smooth Film" στο "Όχι", "Overscan 16:9" στο "Όχι" και "Περιστροφή pixels" στο "Αυτόματα".
Ακολούθως, θα ορίσεις το ρυθμιστικό "Αντίθεση" εκεί, όπου το εκπεμπόμενο φως του πάνελ σε ικανοποιεί και δεν σε κουράζει για τις συνήθεις συνθήκες θέασής σου (νομίζω μία τιμή από το 48 μέχρι το 55 θα είναι εντάξει). Αφού το κάνεις κι αυτό, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις κάποια από τα παττερνάκια που κατεβάσες. Πρώτα, θα βάλεις να παίζει το "Black Clipping", που θα το βρεις στον φάκελο "Basic Settings". Θα δεις μια εικόνα παρόμοια με αυτή που περιγράφεται εδώ. Θα πλησιάσεις αρκετά κοντά στο πάνελ και θα βάλεις το ρυθμιστικό "Φωτεινότητα" σε μια τέτοια τιμή, ώστε να βλέπεις μόνο τις μπάρες από το 17 και πάνω να αναβοσβήνουν (με Gamma 2.6 και player το WD, λογικά το +2 θα πρέπει να σου βγει σωστό).
Αφού τελειώσεις με αυτό, θα βάλεις τα δύο επόμενα pattern του ίδιου φακέλου (APL Clipping & White Clipping) και θα κάνεις έναν έλεγχο για το λευκό. Θα πρέπει οπωσδήποτε να αναβοσβήνουν οι μπάρες τουλάχιστον μέχρι και το 234. Αν αναβοσβήνουν και πάνω από το 234, δεν σε πειράζει αυτό και δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια επιπλέον επέμβαση. Αν τυχόν δεν αναβοσβήνουν οι μπάρες από το 234 και κάτω, τότε θα πρέπει να μειώσεις την τιμή της "Αντίθεσης", μέχρι να εμφανιστούν.
Τέλος, στον φάκελο "Misc Patterns" και στον υποφάκελο "A - Additional", θα βρεις το pattern "4-Color Clipping". Εδώ, θα πρέπει να αναβοσβήνουν οι μπάρες και για τα 3 χρώματα, τουλάχιστον μέχρι και το 233. Αν ναι, έχεις τελειώσει. Αν τυχόν δεν, χαμηλώνεις το ρυθμιστικό "Χρώμα" μέχρι να αναβοσβήνουν.
Συγχαρητήρια, μόλις έφτασες στο πιο πιστό αποτέλεσμα ως προς τα πρότυπα που είναι δυνατόν χωρίς τη χρήση οργάνων ή τη συνδρομή επαγγελματία...
Καλόστρωτη και καλοθέατη !!! :ernaehrung004:
Όσον αφορά τους υπότιτλους:
1ον) Φρόντισε να είναι η ονομασία ίδια με της ταινίας, χωρίς επιπλέον καταλήξεις, π.χ. movie.mkv και movie.srt.
2ον) Την ώρα της αναπαραγωγής, πατάς options στο τηλεκοντρόλ και από εκεί θα βρεις επιλογή για εμφάνιση υπότιτλου και ορισμό γλώσσας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.