Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

σε ευχαριστω nikot. την παρηγγειλα σημερα το πρωι στις 11.
πιστευω απο βδομαδα να την εχω αν δεν κλεισουν τα τραχτερ τους δρομους.
φυσικα θα γραψω και τις πρωτες εντυπωσεις.
θελω να πιστευω οτι θα ειναι θετικες, αφου τωρα βλεπω με μια sony lcd 32αρα 5αετιας.

πλάκα μας κανεις? ?? -bye-

κανοντας προετοιμασια για να υποδεχτω το μωρο της PANAS 42V10E,αντεγραψα και εκαψα το dvd με τα χρωματα για το στρωσιμο του
πανελ[σκεφτομαι να κανω 'στρωσιμο'της πρωτες 200 ωρες και μετα θα αφησουμε τα μιση και θα αρχισουμε το ...ιση].εγω θα τα κανω ολα με αυτη την tv.και ελληνικα προγραμματα και assissins creed ps3 ΤΕΛΕΙΟ και BD-HD....
οτι προλαβαινω.ομως αρχικα σκεφτομαι να την στρωσω...διαβασα τα σχετικα topic και πειστηκα οτι πρεπει...1] ΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ 6-7 ΩΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟ DVD ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤV?2]ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ?[εννοειται οτι θα εχω χαμηλα το sharpness και την φωτεινοτητα,εχω και πολυ καλο σημα SD].

ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ.......????? αντε ρε digea ελα και στην Αθηνα.....

Last edited:
Βαλε "μεγεθυνση 1" και βλεπε τηλεοπτικα καναλια και DVD (χωρις μπαρες) για τις πρωτες 100 ωρες , και αυτο στρωσιμο ειναι...και αυτο ακριβως εκανα και εγω...

Αν κολλησει το DVD player την ωρα που κοιμασαι μπορει να γινει ζημια...

οσο για το dvd με τα χρωματα,το εkαψα με convert 4 και στις ρυθμισεις εβαλα να περνα το αρχικο μενου,να εχει συνεχη αναπαραγωγη,να μην γυριζει στο αρχικο μενου μετα την ολοκληρωση των βιντεο,ετσι το dvd το παιζει συνεχεια χωρις τελειωμο....για καθε ενδιαφερομενο.η συνδεση του dvd θα γινει με scart.....

Βαλε "μεγεθυνση 1" και βλεπε τηλεοπτικα καναλια και DVD (χωρις μπαρες) για τις πρωτες 100 ωρες , και αυτο στρωσιμο ειναι...και αυτο ακριβως εκανα και εγω...

Αν κολλησει το DVD player την ωρα που κοιμασαι μπορει να γινει ζημια...

καλως αδερφε,οταν θα ειμαι ξυπνιος ισως να βαζω το dvd,αλλιως με τα τηλεοπτικα.....ευχαριστω!!!!

Αδέρφια θα ήθελα τη γνώμη σας...

Ρώτησα και στο νήμα της S10 ας ρωτήσω και εδώ...

Με to IR πως τα πάτε? Εμένα δημιουργεί πολύ εύκολα...
Στην αρχή την άφησα περίπου 30 λεπτά σε τηλεοπτικό για να δώ το σήμα καναλιού και το πόσο εύκολα ξεπλένεται. Τώρα βλέπω IR μετά ένα λεπτό σταθερής εικόνας... (βέβαια μόνο σε σκοτεινό δωμάτιο και με μαύρη οθόνη πχ σε ανενεργή σύνδεση HDMI). Φυσικά ξεπλένεται για πλάκα... είτε με τηλεοπτικό σε zoom, είτε με "χιόνι.
Oι δικές σας έχουν την ίδια συμπεριφορά? Με τον καιρό βελτιώνεται η κατάσταση?

Αν βλέπεις συχνά (ας πούμε 2 ώρες την ημέρα) με μαύρες μπάρες που φυσικά προκαλούν ΙR υπάρχει θέμα για burn in? Υπάρχει κάτι διαπιστωμένο όσον αφορά το χρονικό διάστημα της παραμένουσας εικόνας και του burn in?

Για παράδειγμα:
"δεν υπάρχει πρόβλημα με μπάρες σε ταινία και καθημερινή 2-3ώρη χρήση ή με σήμα καναλιού και καθημερινή 4-5ώρη χρήση"

ή το αντίθετο βέβαια...

Τhanx! -bye-

Κάθε panel έχει διαφορετική συμπεριφορά, γι' αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι δεν κάνουν οι ίδιες ρυθμίσεις σε όλες τις τηλεοράσεις....στην Panasonic ακόμα και στο service menu να μπεις κι ας είναι το ίδιο μοντέλο τηλεόρασης, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν διαφορετικά νούμερα στα R,G,B-CUT.

Έτσι είναι και το IR δεν παρουσιάζεται το ίδιο σε όλες π.χ. στην δική μου ΡΧ80 έχω IR ενώ στου αδερφού μου δεν υπάρχει τίποτα, η ΡΧ80 του αδερφού μου έχει PWM noise όταν κοιτάξεις από κοντά, ενώ η δική μου έχει ελάχιστο.

Περί IR - Burn in έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές σε διάφορα θέματα....με πολλά παραδείγματα....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1153

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37305&highlight=burn

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49568

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1026615&postcount=26

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=951062&postcount=12

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=951893&postcount=12

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αδέρφια θα ήθελα τη γνώμη σας...

Ρώτησα και στο νήμα της S10 ας ρωτήσω και εδώ...

Με to IR πως τα πάτε? Εμένα δημιουργεί πολύ εύκολα...
Στην αρχή την άφησα περίπου 30 λεπτά σε τηλεοπτικό για να δώ το σήμα καναλιού και το πόσο εύκολα ξεπλένεται. Τώρα βλέπω IR μετά ένα λεπτό σταθερής εικόνας... (βέβαια μόνο σε σκοτεινό δωμάτιο και με μαύρη οθόνη πχ σε ανενεργή σύνδεση HDMI). Φυσικά ξεπλένεται για πλάκα... είτε με τηλεοπτικό σε zoom, είτε με "χιόνι.
Oι δικές σας έχουν την ίδια συμπεριφορά? Με τον καιρό βελτιώνεται η κατάσταση?

Αν βλέπεις συχνά (ας πούμε 2 ώρες την ημέρα) με μαύρες μπάρες που φυσικά προκαλούν ΙR υπάρχει θέμα για burn in? Υπάρχει κάτι διαπιστωμένο όσον αφορά το χρονικό διάστημα της παραμένουσας εικόνας και του burn in?

Για παράδειγμα:
"δεν υπάρχει πρόβλημα με μπάρες σε ταινία και καθημερινή 2-3ώρη χρήση ή με σήμα καναλιού και καθημερινή 4-5ώρη χρήση"

ή το αντίθετο βέβαια...

Τhanx! -bye-

Αν βλέπεις συνέχεια μόνο 2,35:1, Νίκο, θεωρητικά υπάρχει κίνδυνος για burn-in. Στην πράξη όμως, θα βλέπεις και full-screen περιεχόμενο στα μεσοδιαστήματα... ;)

Το image retention μειώνεται με αργό ρυθμό, καθώς γράφει ώρες το πάνελ, αλλά στην αρχή δεν θα το καταλάβεις, γιατί όταν θα αυξήσεις την αντίθεση μετά το στρώσιμο, θα έχεις περίπου το ίδιο με την αρχή. Κάτι που παρατήρησα στη δικιά μου, ήταν πως μεταξύ των ωρών 120-150, αυξήθηκε ελαφρώς ο χρόνος παραμονής του IR και στη συνέχεια μειώθηκε πάλι...

Όσον αφορά το αναλογικό τηλεοπτικό, το 3D-Comb θα το έχεις στο on, διαφορετικά η κατακόρυφη ευκρίνεια πέφτει από τις 430 στις 300 γραμμές, P-NR στο off, γιατί "λασπώνει" την εικόνα, mode κανονικό, Intelligent Frame Creation στο on και με τα υπόλοιπα παίξε αναλόγως του γούστου σου.

-bye-

Και γω αυτό παρατηρώ, έχει να κάνει με την τηλεόραση.
Στου πατέρα μου (42S10) που τη σκίζει στο τηλεοπτικό, τουλάχιστον 5 ώρες τη μέρα, όπου την αφήνει για ώρα σε κάποιο κανάλι, δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Σε μένα (50S10) που και καλά την προσέχω περισσότερο, το IR σκάει για πλάκα. Πάντα όμως φεύγει μετά.
Να σου πω, και να πάθει πάντως κάτι, δεν αξίζει να σκας.
Η τεχνολογία προχωράει τόσο γρήγορα πια, που δε νομίζω να την κρατήσω για πολλά χρόνια.

Μα έτσι κι αλλιώς, το image retention δεν είναι βλάβη, εκτός κι αν επιμένει. Δημιουργείται από υπολοιπόμενη φόρτιση, εν είδη μνήμης, που συνεχίζει να διεγείρει τον φώσφορο με το τελευταίο υποπεδίο μικρότερης βαρύτητας.

Το burn-in, είναι πραγματικό κάψιμο του φώσφορου.

Στο image retention, η προσβληθείσα περιοχή φωτοβολεί περισσότερο και φαίνεται μόνο στο απόλυτο σκοτάδι και με μαύρο 0IRE, ενώ στο burn-in λιγότερο και φαίνεται πάντοτε, σε βαριές περιπτώσεις ακόμα και στο απενεργοποιημένο πάνελ...

Last edited:
Πάντως από μια samsung που έχω πάνω από δυο χρόνια,[μεταφέρθη σε άλλο χώρο λογω αγοράς της panasonic]χωρις καμιά προσοχή,με τα λογότυπα των καναλιών,να παίζουν και 10 ώρες συνέχεια,ταινείες μα μπάρες,games, δημιουργήθηκε μάλλον image retention και οχι burn in,γιατί την άφησα να παίζει με χιόνια για ένα 24ώρο και η οθόνη καθάρισε.Τώρα δύσκολα βλέπω και image retention,και χωρις να την προσέχω.Στην αρχή είχα την εντύπωση ότι είναι δύσκολο να αφήσει αποτύπωμα,αλλά μετά από αυτά που διαβάζω ίσως να είμαι λίγο υπερβολικός με την panasonic στρώσιμο κλ.Αν και την βλέπω αρκετά πιο αναίσθητη σε image retention σε σχέση με την samsung.

Αν βλέπεις συνέχεια μόνο 2,35:1, Νίκο, θεωρητικά υπάρχει κίνδυνος για burn-in. Στην πράξη όμως, θα βλέπεις και full-screen περιεχόμενο στα μεσοδιαστήματα...

Γιάννη τα περισσότερα αγορασμένα που έχω είναι με μπάρες (δυστυχώς!) αλλά τα περισσότερα του παιδιού είναι χωρίς (ευτυχώς!)...

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και πολλά αντιγραμμένα από την tv με το σήμα κυρίως του ΑLTER αλλά και της ΕΤ1/ΝΕΤ που ο μικρός τα τιμάει καθημερινώς...

Για μένα δεν είναι πρόβλημα και έχω και την όρεξη να κάνω και ένα διάλλειμα για τσιγάρο στην μία ώρα θέασης, με 5 λεπτά χιόνι στην tv αλλά όταν θα λείπω???

Το image retention μειώνεται με αργό ρυθμό, καθώς γράφει ώρες το πάνελ, αλλά στην αρχή δεν θα το καταλάβεις, γιατί όταν θα αυξήσεις την αντίθεση μετά το στρώσιμο, θα έχεις περίπου το ίδιο με την αρχή. Κάτι που παρατήρησα στη δικιά μου, ήταν πως μεταξύ των ωρών 120-150, αυξήθηκε ελαφρώς ο χρόνος παραμονής του IR και στη συνέχεια μειώθηκε πάλι...

Δεν νομίζω να κάνω άλλα πειράματα, οπότε ελπίζω να μη το μάθω ποτέ.

Βασικά την βλέπω να μένει στο υπνοδωμάτιο λίγο περισσότερο... στις 1000 ώρες βλέπουμε. :BDGBGDB55:

Το κακό είναι ότι θα πρέπει να φέρω και το oppo και θα χάσω τον ήχο από το καθιστικό. Μπλέξιμο :argue:

Όσον αφορά το αναλογικό τηλεοπτικό, το 3D-Comb θα το έχεις στο on, διαφορετικά η κατακόρυφη ευκρίνεια πέφτει από τις 430 στις 300 γραμμές, P-NR στο off, γιατί "λασπώνει" την εικόνα, mode κανονικό, Intelligent Frame Creation στο on και με τα υπόλοιπα παίξε αναλόγως του γούστου σου.

Έτσι τα έχω Γιάννη από την αρχή, αν και να σου πώ στο 3d-Comb δεν μπορώ να καταλάβω μεγαλύτερη ακρίβεια στα χώματα σε αργές σκηνές κτλ. Η τηλεόραση δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε με τα χρώματα, ούτε με τη κίνηση, σχεδόν μετά τις πρώτες 20 ώρες!!! Λίγο θολή είναι στο τηλεοπτικό (όχι στα κοντινά θέματα-μόνο στο backround) και γενικότερα σε χαμηλή ανάλυση. Δεν με προβληματίζει πάντως.

Τhanx!
:grinning-smiley-043 -bye-

Dalanik said:
στο 3d-Comb δεν μπορώ να καταλάβω μεγαλύτερη ακρίβεια στα χώματα σε αργές σκηνές κτλ.

Δεν είναι πάντα ορατή η βελτίωση του 3D-Comb, καθώς πρέπει να υπάρχει υλικό με πάνω από 300 γραμμές κατακόρυφης ανάλυσης (όχι ιδιαίτερα συχνό στο αναλογικό τηλεοπτικό) ή χρώματα με απότομα όρια.

Στην πράξη, θα παρατηρήσεις τη βελτίωση σε ριγέ σακάκια ή πουκάμισα :p και σε επιγραφές ή σχήματα με έντονα βασικά χρώματα, όπου τα "κινούμενα παράσιτα" στα όρια τους, θα καθαρίσουν εντελώς ή σημαντικά.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν είναι πάντα ορατή η βελτίωση του 3D-Comb, καθώς πρέπει να υπάρχει υλικό με πάνω από 300 γραμμές κατακόρυφης ανάλυσης (όχι ιδιαίτερα συχνό στο αναλογικό τηλεοπτικό) ή χρώματα με απότομα όρια.

Στην πράξη, θα παρατηρήσεις τη βελτίωση σε ριγέ σακάκια ή πουκάμισα :p και σε επιγραφές ή σχήματα με έντονα βασικά χρώματα, όπου τα "κινούμενα παράσιτα" στα όρια τους, θα καθαρίσουν εντελώς ή σημαντικά.

A OK! Μόλις περάσω τις 150 ώρες θα βάλω τα ΒluRay Samples του Oppo έχει ένα σωρό τεστ και καλιμπραρίσματα... Θα έχω και μέτρο σύγκρισης από την samsung που έχει περάσει τα test (με μέτριο βαθμό είναι αλήθεια)...

Νά 'σαι καλά Γιάννη (τσάμπα φροντιστήριο... χε χε!)

:grinning-smiley-043 -bye-

Γεια σας και πάλι από μένα.

Αν και τελικά πήρα την απόφαση και παρήγγειλα την 50V10 από την Electronet στις 05/01/2010 φαίνεται πως την πάτησα. Ενώ με είχαν στην αναμονή πως από μέρα σε μέρα την περιμένουν, μόλις σήμερα με ειδοποίησαν πως αυτό το μοντέλο δεν το έχει πλέον διαθέσιμο η αντιπροσωπεία.

Με ενημέρωσαν πως σε 20 μέρες έρχεται το καινούριο (V20 είπε) και αν θέλω να κάνω παραγγελία για αυτό. Φυσικά και δεν συμφώνησα σε κάτι που δεν έχω ψάξει τα χαρακτηριστικά του, πόσο μάλιστα την τιμή του.

Όλα αυτά για μένα σημαίνουν πως θα μείνω τουλάχιστον για κανα δίμηνο με την παλιά μου CRT Philips των 29''.

Άντε πάλι στο ψάξιμο. :(