Αν βλέπεις συνέχεια μόνο 2,35:1, Νίκο, θεωρητικά υπάρχει κίνδυνος για burn-in. Στην πράξη όμως, θα βλέπεις και full-screen περιεχόμενο στα μεσοδιαστήματα...
Γιάννη τα περισσότερα αγορασμένα που έχω είναι με μπάρες (δυστυχώς!) αλλά τα περισσότερα του παιδιού είναι χωρίς (ευτυχώς!)...
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και πολλά αντιγραμμένα από την tv με το σήμα κυρίως του ΑLTER αλλά και της ΕΤ1/ΝΕΤ που ο μικρός τα τιμάει καθημερινώς...
Για μένα δεν είναι πρόβλημα και έχω και την όρεξη να κάνω και ένα διάλλειμα για τσιγάρο στην μία ώρα θέασης, με 5 λεπτά χιόνι στην tv αλλά όταν θα λείπω???
Το image retention μειώνεται με αργό ρυθμό, καθώς γράφει ώρες το πάνελ, αλλά στην αρχή δεν θα το καταλάβεις, γιατί όταν θα αυξήσεις την αντίθεση μετά το στρώσιμο, θα έχεις περίπου το ίδιο με την αρχή. Κάτι που παρατήρησα στη δικιά μου, ήταν πως μεταξύ των ωρών 120-150, αυξήθηκε ελαφρώς ο χρόνος παραμονής του IR και στη συνέχεια μειώθηκε πάλι...
Δεν νομίζω να κάνω άλλα πειράματα, οπότε ελπίζω να μη το μάθω ποτέ.
Βασικά την βλέπω να μένει στο υπνοδωμάτιο λίγο περισσότερο... στις 1000 ώρες βλέπουμε. :BDGBGDB55:
Το κακό είναι ότι θα πρέπει να φέρω και το oppo και θα χάσω τον ήχο από το καθιστικό. Μπλέξιμο :argue:
Όσον αφορά το αναλογικό τηλεοπτικό, το 3D-Comb θα το έχεις στο on, διαφορετικά η κατακόρυφη ευκρίνεια πέφτει από τις 430 στις 300 γραμμές, P-NR στο off, γιατί "λασπώνει" την εικόνα, mode κανονικό, Intelligent Frame Creation στο on και με τα υπόλοιπα παίξε αναλόγως του γούστου σου.
Έτσι τα έχω Γιάννη από την αρχή, αν και να σου πώ στο 3d-Comb δεν μπορώ να καταλάβω μεγαλύτερη ακρίβεια στα χώματα σε αργές σκηνές κτλ. Η τηλεόραση δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε με τα χρώματα, ούτε με τη κίνηση, σχεδόν μετά τις πρώτες 20 ώρες!!! Λίγο θολή είναι στο τηλεοπτικό (όχι στα κοντινά θέματα-μόνο στο backround) και γενικότερα σε χαμηλή ανάλυση. Δεν με προβληματίζει πάντως.