Τα δυο τρια προβληματα που εχουν αναφερθει υπαρχουν,οπως αναφερω ποιο πριν τα προβληματα τα εχουν διαπιστωση και η ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ Ελλας και απο οτι μου ειπαν και ΙΑΠΩΝΕΖΟΣ της ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ και οπως λεει και ο Μανωλης περιμενουμε το ρημαδι F|U μπας και δουμε προκοπη.Να σου πω οτι την vt20 την εχω περιπου δυο μηνες σπιτι και η εικονα της οσο αναφορα το ανσι|κοντραστ και το βαθος χρωματος ειναι για ΟΣΚΑΡ.Το προβλημα ειναι στην κινηση και στο οτι σε μερικα b\r εμφανιζει λεκεδες στα πιο φωτισμενα σημεια του πλανου της εικονας.
Αγαπητε CASPER σαφως η αγορα μικροτερου μοντελου ειναι εκ του ασφαλους μιας και οπως σωστα λες, και αν παρουσιαση κατι εχεις δωσει αρκετα λιγοτερα χρηματα.Αυτη ειναι η μια οψη.Η αλλη οψη βρισκεται στην απολητη εικονα σε 3d που βλεπω στα 4 κομματια τιτλων που εχω(και εδω εχουμε λιγο προβλημα με την κινηση)αφηνοντασε με το στομα ανοικτο(χρωματα, βαθος πεδιου ,επιπεδο μαυρου,ανσι/κοντραστ).Η εικονα ειναι συγκλονιστικη.Τωρα αν μετα απο ολα αυτα που εχω δει με τα ματια μου με ρωτησεις εαν θα την αγοραζα η απαντηση ειναι αρνητικη οσο αφορα τιμη προς αποδοση.Απο εκει και περα γιαυτο υπαρχουν τα forum, οι κατασκευαστες,οι τεχνικοι,οι αντιπροσωποι,οι καταναλωτες και οτι αλλο υπαρχει σ αυτη την αλυσιδα.Εμεις απο την μερια μας τους υποδειξαμε το προβλημα, στο δικο τους χερι ειναι τωρα να συνεχεισει ο κυκλος.Αγαπητέ φίλε kyrae21,αφού εσύ(που πλήρωσες ακριβά) είσαι ευχαριστημένος,έστω και μερικώς,όλα έχουν καλώς.Απλά,σ' εμάς που δεν είμαστε κάτοχοι της συγκεκριμένης tv,αλλά παρακολουθούμε το νήμα,εύλογα δημιουργείται το-λογικό-ερώτημα : Αξίζει,τελικά,η αγορά ακριβής πλάσμα(κορυφαίο μοντέλο 2010) του leader κατασκευαστή,μάλιστα,των πλάσμα panasonic,με την παράλληλη εξάρτηση από ιάπωνες,F/U,μελέτες κι έρευνες καταξιωμένων τεχνικών calibrators,αναβαθμίσεων κλπ. προκειμένου να απολαύσεις το αυτονόητο,δηλαδή την τέλεια εικόνα ?? Επίσης "γκρίνιες" ακούγονται και από κατόχους(αλλά και reviewers) σειρών G,V και U. Και πως δικαιολογείται,άραγε,ο κορυφαίος κατασκευαστής πλάσμα,να έχει σε κυκλοφορία όλα σχεδόν τα νέα 2010 μοντέλα του ως ελλατωματικά ?? Και πανευτυχής,περίπου,να δηλώνει : Sorry,παιδιά,το ψάχνουμε το θέμα μεταξύ Ιαπωνίας-Τσεχίας... Μήπως,τελικά,είναι πιο λογική(και VFM) η αγορά entry level,μόνο, μοντέλων όταν πρόκειται για πλάσμα ?? Γιατί σε μια αγορά πχ 400-600 ευρώ,η όποια τυχόν "ιδιαιτερότητα" σου παρουσιασθεί,θα είναι πιο αποδεκτή....
Φαντασου οτι βλεπεις ποδοσφαιρο και η καμερα εκεινη τη στιγμη δειχνει την γραμμη της σεντρας.Οταν τωρα η καμερα ΤΟΛΜΗΣΗ να μετακινηθει δεξια η αριστερα (εδω να πουμε οτι για το τι τεχνουργημα θα δουμε παιζει ρολο η ταχυτητα της κινησης) βλεπουμε την γραμμη της σεντρας να γινεται διπλη η τριπλη απο ακρη σε ακρη του γηπεδου,η δε μπαλα στο μακρινο σουτ φαινεται κανονικα στρογκυλη.Ολα αυτα με το IFC OFF.Τωρα οταν το βαλουμε ON στο παναρισμα τησ καμερας η καθετη γραμμη της σεντρας φαινεται κανονικα μονη ομως η μπαλα στο μακρινο σουτ κανει μια κινηση διακεκομενη αλλαζοντας μερικες φορες και σχημα(το ιδιο συμβαινει και με τους υποτιτλους κυριως σε b/rΤι πρόβλημα παρατηρείς στην κίνηση;
Ας ξεκινήσουμε με το frame interpolation, που για την περίπτωσή μας ακούει στο όνομα Intelligent Frame Creation Pro 400Hz SFD. Η επιλογή της Panasonic για φέτος, ήταν να βάλει ένα ελάχιστα παρεμβατικό σύστημα που ασχολείται με συγκεκριμένα πράγματα, με γνώμονα κυρίως τη σταθερότητα της λειτουργίας, χωρίς ξερόβηχες και φταρνίσματα, αλλά και με πολύ μικρότερο wow-effect. Καταρχάς, το φετινό IFC (και αυτό ισχύει και για την 600άρα εκδοχή του) δεν διαθέτει καθόλου δυνατότητες de-judder. Aν ένα σήμα βίντεο διαθέτει judder εγγενώς, το IFC δεν θα το μεταμορφώσει σε video-game, αλλά θα το δείξει ως έχει. Οι παρεμβάσεις του IFC, εστιάζονται κυρίως σε ελαφρά βελτίωση της κίνησης σε σήματα εγγενούς βίντεο 50i ή 60i. Οι κινηματογραφικές ταινίες παραμένουν ανεπηρέαστες ενώ και οι μπάλες των ποδοσφαιριστών, παραμένουν στρόγγυλες και χωρίς να αποκτούν ουρές ή να αναμειγνύονται με τα κεφάλια των θεατών… Η μόνη παρενέργεια του IFC που μπόρεσα να εντοπίσω, στο τηλεοπτικό και μόνο, είναι σε περιπτώσεις όπου η εικόνα παραφορτώνεται από λεπτομέρεια με πολλαπλές κατευθύνσεις κίνησης, ενδέχεται να δείτε ένα πολύ ελαφρύ γρέζι στα κινούμενα αντικείμενα, το οποίο φαίνεται μόνο αν κάθεστε ιδιαίτερα κοντά στην οθόνη. Εδώ βρίσκεται και η βασική διαφορά με το IFC 600Hz SFD των G/V10, το οποίο σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα λειτουργήσει 1-2 κλικ καλύτερα, εισάγοντας ελαφρώς λιγότερα τεχνουργήματα.
"Nερά", σαν αυτά που έχουν συζητηθεί σε άλλα νήματα για το F.I., όχι, το περσινό IFC δεν εισάγει...
Αν το αφήσεις ενεργοποιημένο σε 24p, σε μερικά παναρίσματα, αν το παρατηρήσεις από κοντά, εισάγει ένα περίεργο τεχνούργημα, σαν να προσπαθεί να αφαιρέσει ελαφρώς το motion blur, διατηρώντας όμως το φυσιολογικό judder των 24 καρέ.
''Νερά'' έχετε καθόλου με το IFC ενεργοποιημένο σε γρήγορη κίνηση??
Δεν δινει στοιχεια μετα το firmware τι ακριβως εκανε?Την εχω αναβαθμισει εγω, αλλα δυστυχως δεν εχω εμπειρια του πως ηταν πριν την αναβαθμιση ..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.