Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεχόμαστε και φωτογραφίες...

Oι φωτογραφίες στις τηλεοράσεις συνήθως δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Βλέποντας κάποιος τις φωτογραφίες των τηλεοράσεων στο συγκριτικό του AVClub θα νομίζει ότι η 9705 έχει καλύτερη εικόνα τόσο απ' την VT20 όσο και απ' την KRP-500A.....

Υ.Γ. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες.

Υ.Γ. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες.
:grinning-smiley-043

Τα υπόλοιπα τα προσπερνώ... Δεν προκύπτει αυτό που λες από τις φωτογραφίες που λες... -bye-
(Δεν πιστεύω να έχεις και τίποτα παττερνάκια με κλίμακα γκρι, ε; )

Συνήθως δεν παίρνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις. Όμως νομίζω ότι η περίπτωση απαιτεί, να δοθεί μια απάντηση. Η απάντηση θα πρέπει να έχει δυο σκέλη:
Το πρώτο σκέλος αφορά το επαγγελματικό calibration και γιατί πρέπει να γίνεται. Την σήμερον εποχή όλο και περισσότερες εταιρείας προσθέτουν στο μενού τους επιλογή Isf cc. Ποιος είναι ο λόγος που «μπαίνουν» στην διαδικασία όχι μόνο να συμπεριλάβουν αυτήν την επιλογή στο μενού τους, κάτι που είναι σχετικά εύκολο, αλλά πολύ περισσότερο να πληρώνουν δικαιώματα για κάθε μια συσκευή;
Πολύ απλά γιατί γνωρίζουν ότι ένα καλορυθμισμένο προβολικό μέσο «ανεβάζει» την αξία του στο χρηματιστήριο αξιών της εικόνας.
Οι όποιες προ επιλογές εικόνας που μπορεί να έχει το προβολικό μέσο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να φτάσει μια custom ρύθμιση. Οι όποιες προρυθμίσεις έχουν φτιαχτεί βάση προτιμήσεων των καταναλωτών κατόπιν σχετικών δημοσκοπήσεων αλλά φυσικά με το τι δίνει και ο ανταγωνισμός.
Από την στιγμή που θα βγει το πρότυπο μοντέλο στο εργοστάσιο μέχρι την τηλεόραση που έχετε εσείς στο σαλόνι σας υπάρχει μεγάλη απόσταση (ποιοτική και όχι μόνο).
Η πλειονότητα των προβολικών μέσων στην γραμμή παραγωγής δεν υπόκεινται σε total quality control και ο λόγος είναι για να φτάσει φτηνά στα χέρια του καταναλωτή. Με την ρύθμιση πετυχαίνουμε το καλύτερο «ματσάρισμα» μεταξύ των συσκευών μας.
Φυσικά υπάρχουν και συσκευές που δεν έχουν όλα εκείνα τα ρυθμιστικά για την λεπτομερή ρύθμισή τους. Σε αυτήν την περίπτωση ο ιδιοκτήτης πάντα ενημερώνεται γιαυτό.
Το δεύτερο σκέλος αφορά το κόστος. Εκεί ο καταναλωτής θα πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος εάν θα αφήσει έναν επαγγελματία να πειράξει με ασφάλεια το νέο του μωρό ή όχι, με αποτέλεσμα την απογείωση της εικόνας του ή αφήνει έναν περιφερόμενο με laptop να πειραματιστεί πάνω της.

Φιλικά

Last edited:
Τα υπόλοιπα τα προσπερνώ... Δεν προκύπτει αυτό που λες από τις φωτογραφίες που λες... -bye-

Τα προσπερνάς, αλλά οι εντυπώσεις που θα αποκομίσει κάποιος βλέποντας μόνο τις φωτογραφίες που ανέβασεις απ' το συγκριτικό θα είναι τελείως λανθασμένες. Και δεν είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά σχεδόν όλων όσων συμμετείχαν.

Παττερνάκια έχω, αλλά ξαναλέω ότι με τις φωτογραφίες δεν αποτυπώνεται αυτό που βλέπω με τα μάτια μου. Οποιες ρυθμίσεις κάναμε στην τηλεόραση, τόσο εγώ όσο και ο Γιώργος (ο προηγούμενος συντονιστής των τηλεοράσεων) και ο Χρήστος (czoun) με χρήση laptop, spyder και patterns απείχαν παρασάγγας απ' την isf ρύθμιση του Μανώλη.

-bye-

Ειδικά τα grayscale patterns δεν φωτογραφίζονται σωστά με τίποτα.. δεν φτάνει η δυναμική περιοχή του αισθητήρα της φωτογραφικής για να καταγράψει σωστά ταυτόχρονα τα χαμηλά και τα υψηλά IRE.

Τα προσπερνάς, αλλά οι εντυπώσεις που θα αποκομίσει κάποιος βλέποντας μόνο τις φωτογραφίες που ανέβασεις απ' το συγκριτικό θα είναι τελείως λανθασμένες. Και δεν είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά σχεδόν όλων όσων συμμετείχαν.

Θα είναι επειδή χρησιμοποίησα ειδική μηχανή, που φρόντισε να απεικονίζει το ανάποδο της πραγματικότητας... Είχε προτίμηση η μηχανή σε συγκεκριμένη τηλεόραση... :flipout:

[Αφού το ξέρεις... Δεν πείθομαι με ψηφοφορίες και γνώμες όταν υπάρχει όργανο μέτρησης... Θέλω επιχειρήματα... -bye-]

Υπαρχουν και τηλεορασεις που δεν δεχονται εκτεταμενες ρυθμισεις και ας ειναι αρκετα ακριβες Γιωργο.

Ξερεις εσυ για ποιες μιλαω οποτε καλο ειναι να μην γενικευουμε οτι οι ακριβες τηλεορασεις δεν χρειαζονται calibration.:p

Υπαρχουν και τηλεορασεις που δεν δεχονται εκτεταμενες ρυθμισεις και ας ειναι αρκετα ακριβες Γιωργο.

Ξερεις εσυ για ποιες μιλαω οποτε καλο ειναι να μην γενικευουμε οτι οι ακριβες τηλεορασεις δεν χρειαζονται calibration.:p

Αν εννοείς τις φίλιπς, δεν επιδέχονται καμία ρύθμιση πλέον. Αλλά με ΔΕ < 1, πόσο καλά να την φέρεις;
(Τα φετινά μοντέλα, μια θερμοκρασία λευκού σε αφήνουν να ρυθμίσεις)
Το γάμμα να μην ήταν τόσο χάλι, αλλά και σε ποια τηλεόραση μπορείς να αλλάξεις το γάμμα;

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, και ρύθμιση 10 σημείων να είχε, πάλι αμφίβολο αν θα έρχονταν (την στιγμή που το κακό γάμμα το εισάγει ο αλγόριθμος του local dimming).

Και το πρόβλημα της συγκεκριμένης τηλεόρασης είναι αλλού (στην τοπική αυξομείωση της φωτεινότητας), που πάλι είναι θέμα αλγόριθμου local dimming. Τελικά το local dimming σε αυτήν είναι το δίκοπο μαχαίρι: όλα τα καλά και όλα τα κακά προέρχονται αποκλειστικά από αυτό...

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι από το εργοστάσιο έρχεται πολύ κοντά στα πρότυπα στην κλίμακα του γκρι (με εξαίρεση την αντίθεση, που είναι στο 80 και βγάζει 300 νιτς...).
Χρωματικά τώρα, δεν ρυθμίζεται και καμία...

Αν επιτρέπεται που / πως έγινε αυτό;

Απ' ότι μου έχουν πει στην Ελλάδα δεν το δίνει η αντιπροσωπεία γιατί δεν έχει Ελληνικούς υπότιτλους λέει....
Εγω σε φιλο που πηγα και την αγορασα μου εδωσε πανω απο 1...

attachment.php

Attachments

• 17122010(001).jpg
    17122010(001).jpg
    258.1 KB · Views: 164
Εγω σε φιλο που πηγα και την αγορασα μου εδωσε πανω απο 1...

attachment.php

Ναι, το έμαθα.

Η επίσημη αντιπροσωπεία βέβαια λέει ότι δεν έχει διανείμει (και δεν πρόκεται να το κάνει) επίσημα τέτοιο δισκάκι στην Ελλάδα (γιατί δεν έχει Ελληνικούς υπότιτλους).

Τρέχα γύρευε τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα (η αντιπροσωπεία δίνει δισκάκια και δεν το ξέρει ή δεν θέλει να το ξέρουν οι καταναλωτές, ο dealer τα φαίρνει μόνος του απ' έξω; )...

Παιδιά πείτε μου ποια είναι η ιδανική απόσταση για να δεις την 65VT20 ή την VT30? Για να ξέρω αν για το νέο μου σαλόνι θα κάνει...

Βλέπω την 65 από τα 3,30 .Και πιό κοντά δεν με χαλάει καθόλου σε HD.Σε SD δεν είναι πολύ ευχάριστο το θέαμα από κοντά αλλά για αυτό δεν φταίει η τηλεόραση.

Το θέμα είναι πως με την μεγάλη τηλεόραση μπορείς ευχάριστα να δεις και από τα εφτά μέτρα

Απο to USB μπορούμε να παίξουμε mkv 3d ταινίες; Και τις side dy side; Γιατί Έχω βρει αρκετές, το άποτελεσμα είναι καλο;

Απο to USB μπορούμε να παίξουμε mkv 3d ταινίες; Και τις side dy side; Γιατί Έχω βρει αρκετές, το άποτελεσμα είναι καλο;

και επίσης αν παίζει τι μέσο θέλει ??? παίζει και από στικάκι και από δίσκο?? φορμάτ ntfs ή fat32???? επίσης τι ήχο αποδικωποιεί????

Μόλις ανακάλυψα ακόμα μία διαφορά με την αμερικάνικη vt25!

Η VT25 έχει επιλογή για το refresh rate όταν είναι σε 1080p/24p πηγή και σου δίνει να επιλέξεις 48hz, 60hz και 96hz. Η vt20e δεν έχει τέτοια επιλογή και παίζει μόνο στα 96hz. Το πρόβλημα όμως που συμβαίνει είναι ότι γενικώς η vt σειρά έχει πρόβλημα false contouring/banding όταν δουλεύει στα 96hz, όπως έχει γραφτεί και στο review του cnet, το οποίο και το έχω δει και εγώ και με ενοχλεί. Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιλέξουμε τα 48hz που ίσως να έχει λίγο παραπάνω flickering αλλά δεν έχει το απαίσιο false contouring των 96hz και δεν έχει την προβληματική κίνηση των 60hz.

Τελικά η αμερικάνικη έκδοση με την ευρωπαϊκή είναι η μέρα με την νύχτα και αυτό γιατί έχουν αρκετές και ουσιαστικές διαφορές:

1. H vt25 έχει rs232 port όπου ένας isf certified calibrator μπορεί να την "απογειώσει" και σημαντικότερο από όλα είναι πως μπορεί να δώσει περισσότερη φωτεινότητα στα modes που φτάνουν το πολύ στα 120cd/m2! Με αποτέλεσμα να μην μπορείς να καλιμπράρεις ένα day mode με άφθονη φωτεινότητα (π.χ. 170cd/m2) και να περιορίζεσαι στα Normal Modes που έχει λανθασμένα χρώματα και gamma.
2. Έχει επιλογή για 48hz/60hz/96hz στο 24p playback που η vt20e δεν έχει.
3. Έχει πιο όμορφο μενού.

Και ποιος ξέρει τι άλλες διαφορές έχουν ακόμα.

Νιώθω αρκετά ριγμένος από την panasonic που με αυτή της την πολιτική στην ουσία σου πουλάει ένα υποδυέστερο προϊόν αν είσαι ευρωπαίος, στην τιμή της αμερικάνικης, την οποία την θεωρώ απαράδεκτη.

Απο εχθές μπήκα στο club 46vt20!!! Αρχικές εντυπώσεις, άριστα σε mkv μέτρια στο digea!βέβαια ακόμα έχει παίξει 5 ώρες μαλον θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο! Την στρωνω ακόμα!!! Μια ρύθμιση isfcc που την έχει on τι κάνει ;χρειάζεται στο στρωσιμο;