Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

To ξερω οτι δεν ειναι πυρηνικός αντιδραστήρας, αλλα λογω της επιμονης καποιων περι burn-in κτλ ειπα να προσεξω.
Kαλιο plasma-τοδενε παρα plasma-τογυρευε

Το θέμα του burn-in έχει 2 διαστάσεις.

Η πρώτη διάσταση είναι αν η πλάσμα το παθαίνουν ή όχι. Αυτό είναι και αρκετά δημοφιλές θέμα, γιατί υποθάλπτει το προ-αιώνιο ερώτημα πλάσμα ή LCD.

Η δεύτερη διάσταση είναι το πόσο ενοχλητικό είναι αν μια πλάσμα τελικά πάθει burn-in. Αυτό δεν είναι δημοφιλές, και για εμένα δεν είναι και κάτι δραματικό. Το βλέπω μερικές φορές σε κάποια χρώματα, αλλά περισσότερο όταν ο ψάξω. Μπορεί να τύχει κανένα πλάνο καμιά φορά που θα το δω χωρίς να το ψάξω λόγω χρωματικής αλλοίωσης, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο συχνό.
Νομίζω ότι είναι περισσότερο ψυχολογικό (ότι κάτι έπαθε η τηλεόραση), παρά ουσιαστικό πρόβλημα...

Υ.Γ.: Βλέπε ΡΧ70 όπου υπήρχε αντίστοιχο πρόβλημα σε μεγάλο αριθμό τηλεοράσεων (και η αλλαγή καλυπτόταν από την αντιπροσωπεία και μετα το πέρας της εγγύησης των δύο ετών).

Τι μου θύμησες τώρα...Περασμένα μεγαλεία...

Μιας και μιλάτε για IR και burn in, όταν πήρα την PX70 την είχα στρώσει για 200 ώρες μόνο με Zoom και Cinema mode και μετά τις 200 κανονική θέαση.
Μετά την αλλαγή του panel (λόγω του γνωστού προβλήματος) δεν έκανα απολύτως τίποτα.
Όταν πήρα την S10 επίσης δεν έκανα τίποτα, ούτε καν χαμήλωσα την αντίθεση.

Με την PX70 δεν είχα σχεδόν καθόλου IR και με την S10 έχω ένα πολύ αχνό IR από υποτίτλους, μετά από 3ωρη θέαση, το οποίο φεύγει μέσα σε 2 λεπτά θέασης τηλεοπτικού.

2. Media Player. Απο τον καλογερόπουλο με ενημέρωσαν οτι mkv αρχεία σε NTFS δεν παίζει και πρέπει να κάνω format σε FAT32.
Θα το επιβεβαιώσω .Αν ισχύει το θεωρώ πολύ ξεπερασμένο και πιστεύω ότι το 2011 να μην υποστηρίζεται πλήρως NTFS απο ένα Monitor τέτοιας αξίας όταν υποστηρίζεται απο media players των 50 - 60 είναι άξιο απορίας.

3. DLNA Καμμία ιδεά κανείς ? Εχει κανεις δοκιμάσει κάποιο media server εκτος του WMP με επιτυχία ?

Συμφωνώ για το media player,ήμουν από τους πρώτους που έφαγαν την κρυάδα...Τηλεοράσεις της samsung των 300 ευρώ παίζουν τα πάντα.

Για το DLNA 1.twonky server που προτείνει και η panasonic αλλά είναι επί πληρωμή ή το ακόμα καλύτερο serviio το οποίο είναι δωρεάν.Για τους υπότιτλους εμένα μου δούλεψε η κωδικοποίηση τους από ansi σε utf-χωρίς BOM και κάποια .avi που δεν έπαιζαν αν τα περάσεις με ένα πρόγραμμα divxfix κάπως έτσι μετά τα διαβάζει.Πάντως ο server φαίνεται να βοηθάει εκεί που το media player χωλαίνει...Όπως έχω ξαναπεί,ελπίζω σε αναβάθμιση αν και από μέρα σε μέρα θα στήσω και ένα samsung home cinema με bluray με ενσωματωμένο web - media player οπότε θα έχω και τις λειτουργίες smart της samsung και της πανασονικ!
Ευχαριστώ πολύ . Κατέβασα το serviio και θα το δοκιμάσω.
Κατα τα άλλα εχω ξεκινήσει ολοήμερο/ολονύχτιο στρώσιμο με το Break In DVD-R http://www.eaprogramming.com/ και κάνω διάλλειμμα για καμμία - δυο ταινείες την ήμερα.
Ειδα και την πρώτη μου 3D ταινεία (απο mkv 1080p) το Megamind και έχω πάθει πλάκα.
Νόμιζα ότι έβλεπα ένα παράθυρο στο οποίο μπορούσα να μπώ μέσα.
Παρεπιπτώντος, για όσους δεν το γνωρίζουν , οι 3d ταινείες μπορεί να παίξουν και από mkv και δεν είναι απαραίτητο να τις δείτε απο BD.
Αυτή που είδα ήταν σε format "side by side" ή "SBS" δηλαδή στο pc φαίνονται όλες οι σκηνές διπλες (αριστερά δεξιά) (βλεπε φωτο).
Το φορμά αυτό το μετατρέπει η TV σε κανονικό 3d από μόνη της.
Για όσους ενδιαφέρονται για μετρατοπή απλών υποτίτλων σε 3d δοκιμάστε το 3DSubtitler http://84.27.10.123/3DSubtitler/download.aspx κάνει εξαιρετική δουλεία και είναι πολύ απλό στην χρήση του.

Attachments

• Megamind.3D.2010..jpg
    Megamind.3D.2010..jpg
    48.6 KB · Views: 65
Καλημέρα και απο εμένα,
είμαι νέο μέλος στην παρεούλα του φορουμ και είμαι κάτοχος εδώ και μια εβδομάδα της vt30e. την δουλεύω μόνιμα στο thx mode για να την στρώσω (αλήθεια ρε παιδιά πρέπει να συνεχίσει για 2 χρόνια το στρώσιμο?)και μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος. σε θέματα προβολής και πιστότητας χρωμάτων η τηλεόραση τουλάχιστον κατα την ταπεινή μου άποψη απλά τα σπάει. ήμουν ανάμεσα σε αυτήν και την samsung (7000-8000 series) προσωπικά θεωρώ πως έκανα την σωστή επιλογή. έδεσα το ps3 και το GT...απλά τα σπάει στο 3d!!! το πρόβλημα που προσπαθώ να λύσω τώρα είναι πως θα την κάνω να διαβάζει απο usb ntfs δίσκους (αν κάποιος γνωρίζει να με συμβουλέψει θα του ήμουν υπόχρεος) η να βρώ έναν τρόπο να της στείλω απο δίκτυο την πληροφορία. mkv αρχεία παίζει αλλά...πως θα της τα μεταφέρω?

ntfs δυστυχώς δεν γίνεται... άρα mkv πάνω από 4GB τα ξεχνάς...

Λύσεις μπορείς να βρεις με εξωτερικό player...
Οι λύσεις πολλές! Από ένα οικονομικό media player, στο oppo 93 (BD+ntfs αρχεία) ή ακόμα καλύτερα (αν είσαι γνώστης) htpc...

Όσον αφορά το στρώσιμο προσωπικά τις πρώτες 200 ώρες δεν θα είχα THX, υψηλή αντίθεση και φωτεινότητα και καθόλου στατικές εικόνες (αν είναι εφικτό ούτε υπότιτλους για πολύ ώρα)...
...δεν θα πάθεις τίποτα για 2-3 εβδομάδες υπομονή... για καλό και κακό το λέω δεν είναι απαραίτητο ότι και έτσι θα πάθει κάτι η tv...

ευχαριστώ για την απάντηση! θα συνεχίσω λίγο να ψάχνομαι με το ps3 και το δίκτυο στο σπίτι. έχω περάσει δίκτυο ftp cat 6 και αγόρασα ένα 1gb 8port switch οπότε λογικά και όχι παράλογα στο μέλλον όταν θα είμαι έτοιμος απο τον imac στο ps3 (με την εφαρμογή media player)και απο εκεί στην pani! για 200 ώρες μόνο στρώσιμο μειλάμε όπως είπες λίγη υπομονή λοιπόν! το cinema mode είναι οκ για αυτόν τον σκοπό σωστά?

Η γνώμη μου και μόνο είναι cinema mode, αντίθεση 30, φωτεινότητα 1-2... και μακριά από στατικές εικόνες... το GT εγώ δεν θα το ακουμπούσα ως τις 200 ώρες...

Για το ps3 υπάρχουν κάποια νήματα που μπορείς να βρεις βοήθεια... εγώ δεν σκαμπάζω... Σήμερα είδα αυτό και μοιάζει πολύ ενδιαφέρον!

Καλωσόρισες και στο forum... τώρα το πρόσεξα!
:ernaehrung004:

Μολις Δοκίμασα το serviio και συνεχίζω να έχω προβλημα στα mkv αρχεία.
Τα avi τα παίζει κανονικά ανώ τα mkv αργει , βγάζει μαυρη οθόνη και μετά από λίγο "please wait" και στο τέλος φλασαρει ένα μύνημα ενός δευτερολέπτου "can not read file".
Είμαι έτοιμος να παρατήσω το θέμα "ενσωματωμένος media player ή dlna" και να παίζω απο τον εξωτερικό media player.
Από ότι κατάλαβα η vt30 έχει γενικώς προβλημα με τα mkv.

Καλημερα σε ολους.

Πηγα χτες να την βρω σε σατουρν κ μιντια μαρκτ αλλα δεν θα την φερουν. Ο λογος αγνωστος.

Σε ενα απο τα δυο καταστηματα μου προτειναν ως καλυτερη την sharp led 830 λογω 4 χρωματων....

Αυτο που με προβληματισε για την vt30 (συμφωνα με τον υπαλληλο και δεν ξερω αν εχει βαση και λογικη) ειναι πως μετα απο 3-4 χρονια εκπεμπεται ενος ειδος ακτινοβολιας λογω των υλικων κατασκευης. ισχυει κατι τετοιο η παραμυθια;

Οχι τιποτα αλλο.. το ακουγε και η γυναικα και θορυβηθηκε :twoguns:.

Μολις Δοκίμασα το serviio και συνεχίζω να έχω προβλημα στα mkv αρχεία.
Τα avi τα παίζει κανονικά ανώ τα mkv αργει , βγάζει μαυρη οθόνη και μετά από λίγο "please wait" και στο τέλος φλασαρει ένα μύνημα ενός δευτερολέπτου "can not read file".
Είμαι έτοιμος να παρατήσω το θέμα "ενσωματωμένος media player ή dlna" και να παίζω απο τον εξωτερικό media player.
Από ότι κατάλαβα η vt30 έχει γενικώς προβλημα με τα mkv.

και στην g30 ισχυει αυτό,δεν σημαινει ότι δεν τα παίζει γενικά,απλά μερικά έχουν κωδικοποιηθει με κάποιο τρόπο που δεν τον διαβάζει η τηλεόραση.

κοίτα και εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056097505#post1056097505

πάντως καλού κακού να έχεις και ενα λαπτοπ/media player πρόχειρο...

και στην g30 ισχυει αυτό,δεν σημαινει ότι δεν τα παίζει γενικά,απλά μερικά έχουν κωδικοποιηθει με κάποιο τρόπο που δεν τον διαβάζει η τηλεόραση.

κοίτα και εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056097505#post1056097505

πάντως καλού κακού να έχεις και ενα λαπτοπ/media player πρόχειρο...

Α μάλιστα. Σιγά μην κάτσω να ξαναφτιάξω όλα τα mkv χωρις header compression για να μην έχω προβλημα τον Media player της panny.
Για μένα το θέμα media player της vt30 εχει κλείσει και δεν θα ξανα-ασχοληθώ εκτός από καμμια δοκιμή κάθε φορά που βγαίνει νέο firmware.

Παρόλα αυτά μέσω dlna θα έπρεπε να ξεπρενιέται εάν ο dlna server κανει transcode . Αρα παραμένει το θέμα εύρεσης ενός DLNA server με full compatibility με την panny και forced trancoding σε όλα τα mkv.
Υπόθέτω έτσι δεν μπορεί η τηλεόραση να αρνηθεί να το παίξει.
Σωστά ;

Α μάλιστα. Σιγά μην κάτσω να ξαναφτιάξω όλα τα mkv χωρις header compression για να μην έχω προβλημα τον Media player της panny.
Για μένα το θέμα media player της vt30 εχει κλείσει και δεν θα ξανα-ασχοληθώ εκτός από καμμια δοκιμή κάθε φορά που βγαίνει νέο firmware.

Παρόλα αυτά μέσω dlna θα έπρεπε να ξεπρενιέται εάν ο dlna server κανει transcode . Αρα παραμένει το θέμα εύρεσης ενός DLNA server με full compatibility με την panny και forced trancoding σε όλα τα mkv.
Υπόθέτω έτσι δεν μπορεί η τηλεόραση να αρνηθεί να το παίξει.
Σωστά ;

Τελικά μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω έαν φταίει το header compression το οποίο αυτόματα εισάγει το mkvmerge απο την έκδοση 4.1 και μετά και τελικά αυτό φαίνεται να είναι το πρόβλημα.
Αφού αφαίρεσα το header compression το αρχείο επαιξε κανονικά μέσω του Serviio αλλά και απο τον ntfs δισκο μέσω του media player της Panny !!!!
Αρα δεν φάινεται να υπάρχει κανένα προβλημα με το NTFS αλλά μόνο με τα mkv τα οποία έχουν φτιαχτεί με mkvmerge >= 4.1 και header compression ενεργοποιημένο.

Εδώ http://forum.doom9.org/showthread.php?t=155976 θα βρείτε αρχείο για μαζική αφαίρεση του header compression από όλα τα mkv αρχεία ενός φακέλου και των υποκαφέλλων τους.
Το δοκίμασα και έκανε την δουλεία του μία χαρά.

η ποιοτητα μεταξυ της 50αρας με την 55αρα οσων αφορα το 3d στα 2,5 μετρα θεασης(μπορει κ λιγοτερο)ειναι τοσο αισθητη?επισης το μεγεθος,η διαφορα 5'' ειναι τοσο μεγαλη κ σημαντικη για αξιζει να δωσεις 700 ευρω παραπανω?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

η ποιοτητα μεταξυ της 50αρας με την 55αρα οσων αφορα το 3d στα 2,5 μετρα θεασης(μπορει κ λιγοτερο)ειναι τοσο αισθητη?επισης το μεγεθος,η διαφορα 5'' ειναι τοσο μεγαλη κ σημαντικη για αξιζει να δωσεις 700 ευρω παραπανω?[/QUOTE Η διαφορα στην τιμη μεταξυ των 2 ειναι οντως μεγαλη...Θεωρω πως βλεποντας ξανα χθες βραδι 3D στην 50VT20,ακριβως απο τα 2,5 μετρα,θα ειναι μια χαρα η 50VT30 σε αυτη την αποσταση...Αλλα περισσοτερο απο τα 2,5 μετρα,τοτε οπωσδηποτε η 55VT30 χρειαζεται...Επισης ΙΣΩΣ να υπαρχει θεμα...Μπορει καποια πραγματακια στην 55αρα οπως πχ το μαυρο,να ειναι ελαχιστα καλυτερο..Η ακομη και αλλες μικρολεπτομερειες μηχανικα να εχουν υποστει ελαφριες διαφοροποιησεις...Η 55αρα μη ξεχναμε οτι κυκλοφορησε αργοτερα απο την 50αρα που αυτο μπορει να σημαινει πολλα,μπορει και τιποτα...Οσοι την αγορασουν θα μπορεσουν να μας πουν την γνωμη τους..Και γω ειμαι ενας απο τους υποψηφιους αγοραστες..Παρεπιπτοντως γνωριζει κανεις αν εχει γινει σε κανενα site καποιο review για την 55VT30 και να εχει πεσει συγκριση με την 50VT30;

Last edited:
Τελικά μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω έαν φταίει το header compression το οποίο αυτόματα εισάγει το mkvmerge απο την έκδοση 4.1 και μετά και τελικά αυτό φαίνεται να είναι το πρόβλημα.
Αφού αφαίρεσα το header compression το αρχείο επαιξε κανονικά μέσω του Serviio αλλά και απο τον ntfs δισκο μέσω του media player της Panny !!!!
Αρα δεν φάινεται να υπάρχει κανένα προβλημα με το NTFS αλλά μόνο με τα mkv τα οποία έχουν φτιαχτεί με mkvmerge >= 4.1 και header compression ενεργοποιημένο.

Υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης στο mkvmerge.

Κάνε ένα κλικ, μια φορά, για μια ζωή.