Το στρώσιμο τελείωσε (εχω φτάσει 250 ώρες).
Δεν ασχολούμαι πλέον με θέματα πιθανού Burn in και βλέπω από όλες τις πηγές χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις.
Εχω επιβεβαιώσει προβλημα Fluctuating Brightness σε Normal και Cinema Mode (υποθέτω και σε dynamic το οποίο όμως ουδέποτε χρησιμοποιώ).
Με τις ρυθμίσεις του fullhd.gr φαίνεται να ξεπερνιέται:
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7980-panasonic-tx-p50vt30e-review.html
Παρόλα αυτά δεν είμαι σίγουρος ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι οι ιδανικές για μένα.
Μου φαίνεται λίγο σκοτεινή η οθόνη. Ισως απλά είναι θέμα συνήθειας.
Πάντως τα χρώματα είναι ποιο φυσικά από ότι με τις ετοιμες προ-ρυθμίσεις.
Οσον αφορά την θέαση SD σήματος απο DIGEA , κατά την γνώμη μου η απόσταση θέασης θα πρέπει να είναι Minimum 5 μέτρα για να χάνονται τα άπειρα artifacts που βλέπω.
Εν πάσει περιπτώση , το μόνιτορ ειναι φτιαγμένο για DVD και BLU RAY και όποιος το πάρει για τηλεοπτικό σήμα δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα , κατά την γνώμη μου.
Κατά τα άλλα σε BD και hq MKV η τηλεόραση τα σπάει κυριολεκτικά.
Δεν ασχολούμαι πλέον με θέματα πιθανού Burn in και βλέπω από όλες τις πηγές χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις.
Εχω επιβεβαιώσει προβλημα Fluctuating Brightness σε Normal και Cinema Mode (υποθέτω και σε dynamic το οποίο όμως ουδέποτε χρησιμοποιώ).
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7980-panasonic-tx-p50vt30e-review.html
Παρόλα αυτά δεν είμαι σίγουρος ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι οι ιδανικές για μένα.
Οσον αφορά την θέαση SD σήματος απο DIGEA , κατά την γνώμη μου η απόσταση θέασης θα πρέπει να είναι Minimum 5 μέτρα για να χάνονται τα άπειρα artifacts που βλέπω.
Εν πάσει περιπτώση , το μόνιτορ ειναι φτιαγμένο για DVD και BLU RAY και όποιος το πάρει για τηλεοπτικό σήμα δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα , κατά την γνώμη μου.
Αν μπορεσεις καποια στιγμη,ανεβασε καμια φωτο σε σκοτεινο χωρο να δουμε ΜΑΥΡΟ!!!
Aπό τη φωτό θα δεις το μαύρο;![]()
Η αληθεια ειναι οτι απο οσες φωτος εχω δει ανεξαρτητου τηλεορασης,το μαυρο φενεται πιο ΜΑΥΡΟ απ'οτι ειναι στην πραγματικοτητα..Οποτε σιγουρα δεν θα κρινω απαραιτητα το μαυρο της VT30 απο
μια και μονο φωτο...Αλλα οτι μπορουμε να βλεπουμε γιαυτη την TV απο τους κατοχους της,(φωτος με μαυρο-ασπρο-μπλε-κοκκινο-πρασινο)η βιντεος με (μαυρο-ασπρο-μπλε-κοκκινο-πρασινο)σιγουρα θα ειναι οτι καλυτερο...Τωρα περι Floating Blacks ισως και να παιζει στην VT30,προφανως ο φιλος αυτο εννοουσε με αυτο που ειπε(Fluctuating Brightness),αλλα και παλι μικρο το κακο σε αυτα που σιγουρα θα προσφερει...
Νομίζω ότι άλλο είναι τα floating blacks και άλλα το brightness fluctuation.
Εγω μιλάω για αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=LJPI8-yPUyk
Συμβαίνει σε ορισμένες σκηνές όταν απο μία σκοτεινή σκηνή περνάμε απότομα σε μία φωτεινή σκηνή.
Οσες φορές και αν παίξω την συγκερκιμένη σκηνή κάνει ακριβώς το ίδιο.
Φωτό και video απο την τηλεόραση μου δεν μπορώ να τραβήξω για να σας βοηθήσω.
...βεβαια θα απαντησω αφου περασουν αρκετες μερες ακομα για να δω αν συνηθισα τις ιντσες![]()
Εγώ πλέον στα 2,80 μέτρα θα βολευόμουν μόνο με 60-65"......![]()
Δεν εχω καθολου προσωπικη εμπειρια απο την VT30 ακομη,αλλα με βαση αυτο που ειδα στην μεσαια της σειρας την GT30,ειμαι σιγουρος οτι θα ΣΚΙΖΕΙ.....Η εικονα ηταν απλα απιστευτη,εξαιρετικο μαυρο,εξαιρετικα χρωματα,απιστευτη κινηση με μοναδικο ελλατωμα και μεγαλο για μενα,την παρα πολυ μικρη φωτεινοτητα της...Το εχω ξαναπει..Αν σε αυτο τον τομεα η VT30 δεν μοιαζει με την GT30 και εχει μεγαλυτερη φωτεινοτητα,τοτε σιγουρα θα ειναι η ΣΧΕΔΟΝ τελεια τηλεοραση
50 ίντσες στα 4 μέτρα δεν παλεύονται βρε.....
Εγώ πλέον στα 2,80 μέτρα θα βολευόμουν μόνο με 60-65"......
![]()
παιδια στα 2,5 μετρα σε 50αρα να βλεπω 720p ή 1080p?τι προτεινετε?εσεις τι βλεπετε?
παιδια στα 2,5 μετρα σε 50αρα να βλεπω 720p ή 1080p?τι προτεινετε?εσεις τι βλεπετε?
Καλημερα φιλε..Ηθελα να σε ρωτησω το εξης..Το συγκεκριμενο βιντεο το εχω ξαναδει...Το φαινομενο αυτο που παρουσιαζεται στο συγκεκριμενο βιντεο,το εχεισ παρατηρησει με την VT30 σου και σε αλλες ταινιες η μονο στη συγκεκριμενη σκηνη αυτης της ταινια;Και αν το εχεις παρατηρησει και σε αλλες ταινιες,αν μπορεις και θυμασαι,πες μερικες απο αυτες και αν το φαινομενο αυτο ειναι οντως εντονο και ενοχλητικο...Παντως σε διαφορα ξενα site,αναφερουν πως δεν παρουσιαζεται το παραμικρο φαινομενο περι floating blacks και Fluctuating Brightness στην VT30,τουλαχιστον στο βαθμο που παρουσιαζε η περσυνη VT20..Πλεον εχω αρχισει να αμφισβητω ενυονα τα διαφορα βιντεο που ανεβαζουν στο youtube...
Φιλε JL ? εσυ την εχεις δει απο κοντα την VT30;Και αν ναι,ποια ειναι η γνωμη σου;
Σε αυτήν, floating blacks δεν είδα, το brightness fluctuation το παρατήρησα όμως κανονικότατα... Βέβαια, δεν ήταν τόσο έντονο το φαινόμενο, όσο φαίνεται στο βιντεάκι, αλλά ήταν υπαρκτό.
Όσον αφορά το θέμα της φωτεινότητας, όπως έγραψε και ο φίλος capsol, στα ΤΗΧ και Professional modes αυτή ανεβαίνει μέχρι ενός ορίου (μέχρι 100-120 nits νομίζω είχε πει ο Μανώλης, αν δε με απατά η μνήμη μου, υπέρ-αρκετά για θέαση κατά τα πρότυπα σε σκοτεινό ή ημιφωτισμένο χώρο), στο Κανονικό και στο Δυναμικό όμως, μπορεί να ανέβει μέχρι τα 180-200 nits...
Διαβάζοντας το review του Μανώλη για την VT30 και συνδυάζοντας και με αναφορές κατόχων, φαίνεται να εμφανίζει παρόμοια συμπεριφορά στους συγκεκριμένους τομείς (floating blacks-brightness fluctuation-φωτεινότητα).
Επομένως, μπορούμε να πούμε, ότι σε 2D, οι VT30 και GT30, δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εικόνας;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.