Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φιλε Ανδρεα...Εισαι κρητικος;(Λογο επιθετου)Το οτι ειναι η καλυτερη Plasma τηλεοραση που υπαρχει σημερα αυτο ειναι δεδομενο..Το οτι εχει επισης ενα πολυ ενοχλητικο μειονεκτημα(Fluctuation Brightness)ειναι και αυτο δεδομενο...Το θεμα ειναι ποσο θα ενοχλει εμενα..Γιατι αν το ειχα δει και απο κοντα αυτο υο φαινομενο στην 55VT30,τοτε θα ημουν και σε θεση να πω για το αν καποιος αξιζει με κλειστα να επιλεξει λογο αυτου καθ μονο του φαινομενου την 55αρα αντι της 50αρας....Το θεμα ειναι οτι δεν την εχει παρει και καποιος την 55αρα για να μας πει αν ισχυει η οχι....

Ναι,καταγωγή από το Ρέθυμνο.
Μα είναι σαν να λέμε ότι την Samsung D8000 να την αγοράζετε μονάχα στις 55 ίντσες γιατί στις 46 είναι χάλια...Πραγματικά εάν υπάρχει είναι μια πολύ μικρή διαφοροποίηση.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...Για ολα τα αλλα οπως πολυ σωστα ειπες,ξερω τι να περιμενω απο την τηλεοραση(Χρωματα,Μαυρο,Κινηση,Γωνια θεασης,3D)ολα εξαιρετικα...

Για την "κινηση" θα κρατουσα μικρο καλαθι. :bigcry:

Για την "κινηση" θα κρατουσα μικρο καλαθι. :bigcry:

Μη κρατας υπερβολικα μικρο ομως...Η καλυτερηPlasma σε οτι αφορα στο θεμα της κινησης..Και αυτο δεδομενο ειναι...

Ναι,καταγωγή από το Ρέθυμνο.
Μα είναι σαν να λέμε ότι την Samsung D8000 να την αγοράζετε μονάχα στις 55 ίντσες γιατί στις 46 είναι χάλια...Πραγματικά εάν υπάρχει είναι μια πολύ μικρή διαφοροποίηση.

Λιγο αναποδα το ειπες..Αγορα της 46 αρας γιατι η 55αρα ειναι χαλια...Αλλο Led αλλο Plasma..Και οταν μιλαμε για ξεφτιλα Samsung,τοτε δεν λεμε και πολλα...Εβγαλε το 2008 μια εκπληκτικη τηλεοραση με Local Dimming την A956 και απο κει και επειτα παει κατα διαολου και κοιταζει κυριω εμφανιση..Προσωπικη γνωμη για τυχον παρεξηγησεις και sory για την εκφραστικοτητα περι Samsung αλλα ετσι μου βγαινει....Οποτε μη αναφερουμε απο εδω καγ επειτα Led και ιστοριες...

Last edited by a moderator:
Προφανώς δεν με κατάλαβες...ας το πάμε αλλιώς...ο 1.4 tsi της vw αποδίδει διαφορετικά στο golf και διαφορετικά στο a3....δεν νομίζω!Με λίγα λόγια μιλάμε για την ίδια τηλεόραση...έχει κοπεί σε διαφορετική διάσταση απλώς το panel της.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Προφανώς δεν με κατάλαβες...ας το πάμε αλλιώς...ο 1.4 tsi της vw αποδίδει διαφορετικά στο golf και διαφορετικά στο a3....δεν νομίζω!Με λίγα λόγια μιλάμε για την ίδια τηλεόραση...έχει κοπεί σε διαφορετική διάσταση απλώς το panel της.

Ετσι ναι.........Πανυως θα δειξει ο χρονος για τις οποιες διαφορες στην αποδωση εικονας μεταξυ 50-55VT30(Αν υπαρχουν).......

Σκέφτεσαι να αγοράσεις την 55άρα;
Εγώ νομίζω ότι θα σε ενοχλήσει πολύ, μόνο και μόνο από το γεγονός ότι έχεις διαβάσει τόσα για αυτό, και σίγουρα θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ψάξεις μόλις την ανοίξεις. Και μόλις το δεις, θα το βλέπεις συνέχεια. Καμιά φορά η άγνοια είναι ευτυχία..

Tεράστια αλήθεια αυτή......
Αν όμως έχεις μικρόβιο "ψείρας" και ψαχτείς 1-2 φορές για κάτι......
δυστυχώς έτσι θα κάνεις στο εξής. Η αλυσίδα "test-check-buy" δεν
πρόκειται να ξανασπάσει ποτέ.

Το οτι ειναι η καλυτερη Plasma τηλεοραση που υπαρχει σημερα αυτο ειναι δεδομενο..Το οτι εχει επισης ενα πολυ ενοχλητικο μειονεκτημα(Fluctuation Brightness)ειναι και αυτο δεδομενο...Το θεμα ειναι ποσο θα ενοχλει εμενα..Γιατι αν το ειχα δει και απο κοντα αυτο υο φαινομενο στην 55VT30,τοτε θα ημουν και σε θεση να πω για το αν καποιος αξιζει με κλειστα να επιλεξει λογο αυτου καθ μονο του φαινομενου την 55αρα αντι της 50αρας....Το θεμα ειναι οτι δεν την εχει παρει και καποιος την 55αρα για να μας πει αν ισχυει η οχι....

Φίλε imjp1982, δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει η άποψή μου επί του θέματος, όντας κάτοχος μιας 50GT30 εδώ και 1.5 μήνα - και θεωρώντας ότι δεν έχουνε τρομακτικές διαφορές με την 55VT30.

Το Brightness Fluctuation πράγματι το παρατήρησα κι εγώ σε κάποιες πολύ λίγες συγκεκριμένες σκηνές, αλλά:

1. Αν δεν το είχα διαβάσει εδώ, ίσως και να μην το πρόσεχα καθόλου.

2. Οι σκηνές αυτές-καθεαυτές έχουν ταχύτατα μεταβαλλόμενο και "παλινδρομούντα" (έντονος -> ισχνός -> έντονος -> ισχνός -> κλπ.) φωτισμό. Π.χ. κλασικό παράδειγμα πάρε ένα οποιοδήποτε μεσαιωνικό setting όπου ο μόνος φωτισμός μιας σκηνής είναι 1-2 πυρσοί σε κλειστό χώρο (χωρίς παράθυρα) κι έχεις και τις ανακλάσεις στους τοίχους (συνήθως πέτρινοι).

3. Δεν υπάρχει τρόπος να καθορίσεις πόσο κομμάτι (μέρος) του φαινομένου, οφείλεται στην τηλεόραση, και πόσο στην ίδια τη σκηνή αυτή-καθεαυτή, γιατί σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι (αν όχι το περισσότερο) οφείλεται στην ίδια τη σκηνή -> δηλαδή έτσι ήθελε/θέλει να το δεις, ο σκηνοθέτης.

Επομένως, καταλήγω, πήγαινε πάρε την 55VT30, και να την χαρείς, χωρίς να τα σκέφτεσαι αυτά.

Μιλάμε ίσως για την καλύτερη τηλεόραση που υπάρχει διαθέσιμη σήμερα.

Φίλε imjp1982, δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει η άποψή μου επί του θέματος, όντας κάτοχος μιας 50GT30 εδώ και 1.5 μήνα - και θεωρώντας ότι δεν έχουνε τρομακτικές διαφορές με την 55VT30.

Το Brightness Fluctuation πράγματι το παρατήρησα κι εγώ σε κάποιες πολύ λίγες συγκεκριμένες σκηνές, αλλά:

1. Αν δεν το είχα διαβάσει εδώ, ίσως και να μην το πρόσεχα καθόλου.

2. Οι σκηνές αυτές-καθεαυτές έχουν ταχύτατα μεταβαλλόμενο και "παλινδρομούντα" (έντονος -> ισχνός -> έντονος -> ισχνός -> κλπ.) φωτισμό. Π.χ. κλασικό παράδειγμα πάρε ένα οποιοδήποτε μεσαιωνικό setting όπου ο μόνος φωτισμός μιας σκηνής είναι 1-2 πυρσοί σε κλειστό χώρο (χωρίς παράθυρα) κι έχεις και τις ανακλάσεις στους τοίχους (συνήθως πέτρινοι).

3. Δεν υπάρχει τρόπος να καθορίσεις πόσο κομμάτι (μέρος) του φαινομένου, οφείλεται στην τηλεόραση, και πόσο στην ίδια τη σκηνή αυτή-καθεαυτή, γιατί σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι (αν όχι το περισσότερο) οφείλεται στην ίδια τη σκηνή -> δηλαδή έτσι ήθελε/θέλει να το δεις, ο σκηνοθέτης.

Επομένως, καταλήγω, πήγαινε πάρε την 55VT30, και να την χαρείς, χωρίς να τα σκέφτεσαι αυτά.

Μιλάμε ίσως για την καλύτερη τηλεόραση που υπάρχει διαθέσιμη σήμερα.

Καλησπερα..Εννοειτε οτι με ενδιαφερει η αποψη σου και σε ευχαριστω που μπαινεις στον κοπο για την βοηθεια..Οπως επεισης με ενδιαφερει η αποιαδηποτε αποψη...Εχοντας ζησει αρκετα χρονια εχοντας ως χομπι την ασχολεια με τις τηλεορασεις και σαν μανιακος τηλεορασακιας καθως βλεπω 5-6 ταινιες την εβδομαδα και κλεινω και κατι 6ωρα και 8αωρα παιζοντας videogames με ps3,δεν θα ηθελα να εχω κατι στην τηλεοραση μου που να με ενοχλει παρα πολυ....Ειτε αυτο ειναι Fluctuation Brightness ειτε Clouding και τετοια....Εχοντας ζησει επισης χρονια με αρκετες διαφορετικες τηλεορασεις και βλεποντας αρκετα μειονεκτηματα,εχω απαιτηση απο την τηλεοραση μου που θα εχω πληρωσει 2000-3000 ευρω,να μην εχει κουσσουρια(Ηερω οτι αυτο ειναι δυσκολο)..Το κακο ειναι οτι ειμαι ψειρας λαι ψαχνω το καθε τι καλο η κακο σε μια τηλεοραση...Μαυρο,γωνια θεασης,κινηση,IR,BurnIn πολλα απο αυτα βεβαια δεν ασχολουνται καποιοι καθολου..Οχι εγω ομως...Οπως επισης εχομτας 2 χρονια περιπου τωρα Lcd που περαν του κακου μαυρου της και το τηλεοπτικο της που επισης εθναι κακο,σε dvd και σε Blueray αποδιδει μια χαρα..Αν υπηρχε μια Led με πολυ καλο μαυρο,χρωματα,κινηση και χωρις clouding,θα πηγαινα εκει..Αλλα ξερουμε οτι αυτο το πραγμα δεν υπαρχει...Οποτε μας μενει η VT30 η οποια ναι μεν αλλα...Δεν βιαζομαι...Υπομονη πιστευω στην δικη μου περιπτωση ειναι η καλυτερη επιλογη....Και στην τελικη οταν με το καλο δω απο κοντα την 55VT30 και αν εχει και με ενοχλησει τοσο πολυ το φαινομενο αυτο,υοτε ακομη περισσοτερη υπομονη για του χρονου και την VT40....

Και κατι ακομη...Θεωρω πως οταν σκοπευεις να αγορασεις στις δυσκολες μερες μας κατι που κοστιζει κοντα 3000 χιλιαρικα και ποσο μαλιστα οταν δεν εχεις σκοπο αυτο το κατι να το αλλαξεις τουλαχιστο για μια 8αετια,τοτε θελει υπομονη,ψαξιμο και γνωση.....Δεν πας στα κουτουρου ακομη και αν καποια πραγματα ειναι δεδομενα οπως του οτι η VT30 ειναι η καλυτερη Plasma που υπαρχει διαθεσιμη σημερα

Last edited by a moderator:
Πλέον οι τηλεοράσεις δεν ''αντέχουν'' 8 χρόνια...δεν είναι όπως τις crt που έπαιρνες μια ανά 10 χρόνια.Σε κάθε περίπτωση,καλά κάνει ο κάθε ένας που το ψάχνει...βέβαια όσο περισσότερο τόσα περισσότερα ''κουσούρια'' θα βρεις.Συνεπώς νομίζω ότι αρκεί να βασιστείς στα θετικά των plasma και να δεις την έκταση των αρνητικών στοιχείων τους στην τηλεόραση που θέλεις να πάρεις.Στην τελική μια τηλεόραση είναι...όχι σπίτι!

Εστω ότι δεν χαλάει ως plasma με χρόνο ζωής 100.000 ώρες.Μέχρι τότε όλο και κάτι θα έχει προκύψει...αλλά έτσι και αλλιώς μετά από 3-4 χρόνια θα είναι μουσειακό έκθεμα...

Εστω ότι δεν χαλάει ως plasma με χρόνο ζωής 100.000 ώρες.Μέχρι τότε όλο και κάτι θα έχει προκύψει...αλλά έτσι και αλλιώς μετά από 3-4 χρόνια θα είναι μουσειακό έκθεμα...

Από ποιά άποψη το λες αυτό;

Από την άποψη ότι θα έχει βγει π.χ. νέο πρότυπο π.χ. HD-2 στα π.χ. 4Kx2K;

Διαφωνώ, και εξηγώ γιατί -> η μέχρι τώρα ιστορία λέει ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Ας την δούμε:

Το DVD πότε πρωτοβγήκε; Περίπου το 97-98;

Τα πρώτα σχετικά προσιτά DVD players - πάντα με (hardware τότε που χρειαζόταν) σπάσιμο-ξεκλείδωμα περιοχών - ας πούμε ότι υπήρχαν το 2001 -> δηλαδή 4 χρόνια αργότερα.

Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστο άλλα 2 χρόνια για να έχουμε έτοιμα region-free players (2003 - 6 από την αρχή), και άλλα 2 για να πούμε ότι είχαμε αρκετούς τίτλους στα video club (2005 - 8 από την αρχή).

Αν τώρα πάρουμε το Blu-Ray, ο πόλεμος των φόρματ τελείωσε πότε; Πριν από κανά χρόνο περίπου;

Και ακόμα στα video club, τους τίτλους τους κυνηγάς με το τουφέκι.

Από ποιά άποψη το λέω...ότι σε ημέρες-μήνες ή και πάνω στον χρόνο σε πολλές τηλεοράσεις προκύπτουν προβλήματα.
Δεν τα λες σωστά...δεν είναι το ίδιο το dvd vs bd....το 2001 είχα μια 32'' hitachi 1024x768...1.300 ευρώ τότε...χωρίς HDMI,μονάχα DVI.Το 2005 είχα μια hd ready sony...και το 2009 την 46B8000.Επειδή έχω ακόμη την hitachi (lcd),εάν την βάλεις δίπλα στην Β8000 θα δεις με ποιά κριτήρια την αποκαλώ αρχαία.Εάν το πάμε όπως το λες...κυκλοφορούν τα BD XL πλέον με αυξημένη χωρητικότητα...δηλαδή έστω ότι από το 2008 αυξήθηκαν οι τίτλοι κτλπ...σε 3 μόλις χρόνια είναι έτοιμο το BD XL...πλέον δεν είμαστε στους ρυθμούς ανάπτυξης προιόντων του 2000...

PS Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι τώρα εάν πάμε στο public δεν θα βρούμε όλες τις νέες ταινίες (από το 2008...) σε BD;

Last edited:
Από ποιά άποψη το λέω...ότι σε ημέρες-μήνες ή και πάνω στον χρόνο σε πολλές τηλεοράσεις προκύπτουν προβλήματα.
Δεν τα λες σωστά...δεν είναι το ίδιο το dvd vs bd....το 2001 είχα μια 32'' hitachi 1024x768...1.300 ευρώ τότε...χωρίς HDMI,μονάχα DVI.Το 2005 είχα μια hd ready sony...και το 2009 την 46B8000.Επειδή έχω ακόμη την hitachi (lcd),εάν την βάλεις δίπλα στην Β8000 θα δεις με ποιά κριτήρια την αποκαλώ αρχαία.Εάν το πάμε όπως το λες...κυκλοφορούν τα BD XL πλέον με αυξημένη χωρητικότητα...δηλαδή έστω ότι από το 2008 αυξήθηκαν οι τίτλοι κτλπ...σε 3 μόλις χρόνια είναι έτοιμο το BD XL...πλέον δεν είμαστε στους ρυθμούς ανάπτυξης προιόντων του 2000...

PS Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι τώρα εάν πάμε στο public δεν θα βρούμε όλες τις νέες ταινίες (από το 2008...) σε BD;

Αγαπητέ Ανδρέα,

'Ολα καλά και άγεια.

'Εγω ένα μονάχα να σου πω: Έχω πολλούς φίλους με Plasma, LCD, LED που έρχονται στο σπίτι μου να δούμε μπάλα σε μια CRT!.:BDGBGDB55:

αυριο ερχεται η τηλεοραση στο σπιτι!θα την φερουν απ'οτι εμαθα 2 παιδια απο το μουλτιραμα κοζανης να μου την στησουν στην βαση και να μου την συνδεσουν με το home cinema..Επισης απ'οτι εμαθα θα κανουν και κατι ρυθμισεις στην τηλεοραση..Πρεπει να προσεξω κατι?Πως θα καταλαβω αν κανουν calibration?Να πω οτι ο πατερας μου εδωσε ηδη 150 ευρω..

αυριο ερχεται η τηλεοραση στο σπιτι!θα την φερουν απ'οτι εμαθα 2 παιδια απο το μουλτιραμα κοζανης να μου την στησουν στην βαση και να μου την συνδεσουν με το home cinema..Επισης απ'οτι εμαθα θα κανουν και κατι ρυθμισεις στην τηλεοραση..Πρεπει να προσεξω κατι?Πως θα καταλαβω αν κανουν calibration?Να πω οτι ο πατερας μου εδωσε ηδη 150 ευρω..

Καλησπερα..Δρν νομιζω να κανουν Calibration στην τηλεοραση..Απλα θα σου φτιαξουν το πολυ πολυ τα καναλια..Βεβαια αν καποιος απο αυτους ειναι και calibrator και θελεις να της κανει,τοτε μπορεις και να του το ζητησεις...

δεν ειναι ομως πολλα τα 150 ευρω για αυτα που προανεφερα χωρις Calibration?

Ααααα οκ..Δεν καταλαβα οτι τα 150 ευρω θα τα δωσεις ετσι και αλλιως..Οποτε για να σου ζητησαν τοσα,λογικα θα σου κανουν και calibration....Θα δου βαλουν μια βεντουζα στην οθονη και κατι τετοια,αν και νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος,οτι calibration πρεπει να γινεται καλυτερα αφου η τηλεοραση εχει γραψει καποιες ωρες...Μπορεις να απευθυνθεις συον φιλο Μανωλη Καστρουνη μελος του σαιτ και Calibrator για την οποιαδηπιτε απορια σου...Σε τι ιντσες την πηρες και ποσο αν επιτρεπεται;

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πάρα πολλά...
Βέβαια από την άλλη έρχονται 2 υπάλληλοι σπίτι σου...