Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

τι θα πρεπει να προσεξω οταν θα ερθουνε σε σχεση με την δουλεια που θα κανουν στην τηλεοραση και το homecinema?

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

τι θα πρεπει να προσεξω οταν θα ερθουνε σε σχεση με την δουλεια που θα κανουν στην τηλεοραση και το homecinema?

φιλαρακι τσαμπα λεφτα θα δωσεις απλα θα ερθουν να σου την στησουν και να στην συνδεσουν με το homecinema αποκλειεται να σου κανουν κατι αλλο οσο για το Calibration
θελει το πολυ 45 λεπτα με μια ωρα αν ξερουν...κοιτα απλα εσυ ολα να ειναι καινουργια και κλειστα κ σε καλη κατασταση..

φιλαρακι τσαμπα λεφτα θα δωσεις απλα θα ερθουν να σου την στησουν και να στην συνδεσουν με το homecinema αποκλειεται να σου κανουν κατι αλλο οσο για το Calibration
θελει το πολυ 45 λεπτα με μια ωρα αν ξερουν...κοιτα απλα εσυ ολα να ειναι καινουργια και κλειστα κ σε καλη κατασταση..

Καλησπερα...Αυτο που ειπες περι τσαμπα λεφτα θα δωσεις...Ξερει εσυ μηπως με σιγουρια αν εχουν σκοπο να του κανουν η αν στην τελικη καποιο απο τα παιδια που θα πανε,ειναι calibrator;Η εκτος και αν εισαι μεντιουμ χωρις παρεξηγηση παντα φιλικα

Φιλε Gergeo στην τελικη πας και την περνεις εσυ μαζι με ενα φιλο σου και την μεταφερετε σπιτι σου και μετα την συνδεετε στην βαση της κτλ...Με λιγα λογια κανε την διαδικασια με καποιον που εμπιστευεσαι και αργοτερα αν επιθυμεις,καντης και ενα Calibration αφου θα εχεις καλεσει καποιον που ειναι η δουλεια του αυτη..Ολα αυτα με την προυποθεση οτι εχεις αμφιβολιες η φοβιες για το οτιδηποτε μπορει να συμβει η να μην συμβει στην περιπτωση που στην φερουν τα παιδια

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα...Αυτο που ειπες περι τσαμπα λεφτα θα δωσεις...Ξερει εσυ μηπως με σιγουρια αν εχουν σκοπο να του κανουν η αν στην τελικη καποιο απο τα παιδια που θα πανε,ειναι calibrator;Η εκτος και αν εισαι μεντιουμ χωρις παρεξηγηση παντα φιλικα

Έχε υπόψην σου ότι καλό calibration δεν μπορούν να κάνουν πολλά άτομα...σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ούτε καν να πειράξουν τις ρυθμίσεις εικόνας.Εάν το κάνουν που πιθανότατα δεν θα έχουν ιδέα από white balance..grayscale,CMS κτλπ θα επιλέξουν ότι πιο εντυπωσιακό βρούν!

θα τους ρωτησω,αν δεν ξερουν δεν θα τους αφησω να πειραξουν κατι..

1) σε σχέση με τη μεταφορά τηλεόρασης αν μιλάμε για 50άρα. η μεταφορά της δεν είναι εύκολη υπόθεση θέλει ειδικό αυτοκίνητο. υπόψη ότι πρέπει να μεταφερεί στα όρθια και το κουτί είναι τεράστιο. απότι γνωρίζω δεν χωράει λόγω ύψους σε αυτοκίνητα του τύπου golf - corsa κλπ ή αν χωράει τα πράγματα είναι πολύ οριακά. θέλει βανάκι ή τζιποειδές
2) όσον αφορά το calibration για να γίνει (ασχέτως αν αυτός που το κάνει ξέρει) νομίζω ότι απαιτείται κάποιο μετρητικό σύστημα (βεντούζα - φορητός υπολογιστής κλπ). αν δεν υπάρχουν αυτά τότε ή
α) τη βάζουμε σε μια ρύθμιση εικόνας που ενδείκνυται (thx) και πουλάμε μούρη περί calibration
β) έχουμε πέσει στο ανοικτομάτη d-nice που κάνει calibration με το μάτι.

αν και βέβαια δεν ξέρω τι νόημα έχει ένα calibration σε μια άστρωτη plasma.

ΥΓ. κανένας άγιος εμμανουήλ στην περιοχή κέντρου - παγκρατίου να ανάψω κεράκι για άφεση αμαρτιών?????

δεν ειναι ομως πολλα τα 150 ευρω για αυτα που προανεφερα χωρις Calibration?

από τι απόσταση έρχεται η τηλεόραση???? επίσης για στήσιμο χρεώνουν τον κούκο αηδόνι (50-100) ευρώ.

φιλε gergeo θα περιμενουμε λοιπον να την παρεις, και τι θα σου κανουν τελικα για να δουμε αν αυτα τα 150 ευρω αξιζουν το τοσο κοπο...

Εχεις απολυτο δικιο

Οι συνδεσεις δεν ειναι και καμια σπουδαια δουλεια
Καντες ολες μονος σου αφου διαβασεις προσεκτικα τα μανουαλς και κρατα τα 150 ευρω για τον εαυτο σου

η αποσταση δεν ειναι μεγαλη..περιπου 700-800 μετρα

Δωστους κανα 10αρικο για το χαμαλικι
Καντα ολα μονος σου και εαν θελεις βοηθεια εδω στο φορουμ υπαρχουν ανθρωποι με τεραστιες γνωσεις και προθυμοι να σε βοηθησουν

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αυριο ερχεται η τηλεοραση στο σπιτι!θα την φερουν απ'οτι εμαθα 2 παιδια απο το μουλτιραμα κοζανης να μου την στησουν στην βαση και να μου την συνδεσουν με το home cinema..Επισης απ'οτι εμαθα θα κανουν και κατι ρυθμισεις στην τηλεοραση..Πρεπει να προσεξω κατι?Πως θα καταλαβω αν κανουν calibration?Να πω οτι ο πατερας μου εδωσε ηδη 150 ευρω..

Εμένα μου την έφεραν από το μαγαζί 2 άτομα, την έστησαν, μου πέρασαν τα κανάλια, μου έδειξαν κάτι βασικές ρυθμίσεις περί χειρισμού (από το κατάστημα μέχρι το σπίτι μου, η απόσταση είναι περίπου 30km) και δεν τους έδωσα τίποτε, μόνο το ποσό που κόστισε η τηλεόραση.

Η τηλεοραση κατεφθασε!!προς το παρον εβαλα να παιζει το eurosport hd σε μεγεθυνση 3 ωστε να μην φαινονται τα λογοτυπα..τι αλλο πρεπει να προσεξω για τις επομενες 200 ωρες περιπου?ποσο να κατεβασω τις ρυθμισεις της εικονας?να ενεργοποιησω το eco mode?μετα απο ποσο να δω ταινια αλλα και να παιξω playstation?kai Για ποσο ωστε να μην εχω προβλημα?

Η τηλεοραση κατεφθασε!!προς το παρον εβαλα να παιζει το eurosport hd σε μεγεθυνση 3 ωστε να μην φαινονται τα λογοτυπα..τι αλλο πρεπει να προσεξω για τις επομενες 200 ωρες περιπου?ποσο να κατεβασω τις ρυθμισεις της εικονας?να ενεργοποιησω το eco mode?μετα απο ποσο να δω ταινια αλλα και να παιξω playstation?kai Για ποσο ωστε να μην εχω προβλημα?

Καλοριζικη!!!!

Κατα την γνωμη μου βαλε την προεπιλογη εικονας στο cinema και το γαμμα στο 2.5 το εκο στο οφ και θα στρωσει γλυκα απο μονη της στις 500 ωρες περιπου
Απεφυγε το μεγα και το αλτερ που εχουν εντονα λογοτυπα
Με την μεγενθυση να παιζεις που και που τις πρωτες 100 ωρες
Με Τα πλευστασιον κλπ παιχνιδια καλο ειναι να απεχεις τις πρωτες 500 ωρες

τι εννοεις να παιζω με την μεγεθυνση?

ταινιες να βλεπω?υπαρχει προβλημα?γιατι 500 ωρες χωρις playstation?den Μπορω να παιζω πχ κανα 2ωρο ΤΟ ΠΟΛΥ την ημερα?

Last edited:

ταινιες να βλεπω?υπαρχει προβλημα?

Κανενα προβλημα
εννοω οτι δεν χρειαζεται συνεχεια να εχεις την μεγεθυνση στο 3
αλλαζε την που και που απο το 1 στο 2 και στο 3
Να μην εχεις για αρκετη ωρα λογοτυπα η μαυρες μπαρες πανω κατω στις ταινιες
Τι να σου πω τα φοβαμαι τα games στο στρωσιμο

otan leς οχι αρκετη ωρα?πχ 2 με 2:30 ωρες την ημερα για μιΑα ταινια ειτε hd Ειτε 3d ua yparxei pisteyeiς προβλημα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ταινιες να βλεπω?υπαρχει προβλημα?γιατι 500 ωρες χωρις playstation?den Μπορω να παιζω πχ κανα 2ωρο ΤΟ ΠΟΛΥ την ημερα?

otan leς οχι αρκετη ωρα?πχ 2 με 2:30 ωρες την ημερα για μιΑα ταινια ειτε hd Ειτε 3d ua yparxei pisteyeiς προβλημα?

..........................................

...........................................

Η λογική μου λέει ότι, εκεί που είναι προρυθμισμένες η αντίθεση και η φωτεινότητα των default THX και Cinema από την Panasonic (και την εκάστοτε εταιρεία, γι' αυτό είπα οποιαδήποτε plasma), ΑΡΚΟΥΝ για να 'στρώσει' η τηλεόραση (δεν χρειάζεται να τη σκοτεινιάσουμε για να στρώσει) και αυτό το αποδεικνύουν εύκολα οι μετρήσεις των default ρυθμίσεων που κυκλοφορούν στα διάφορα site/reviews .......

Επανειλημμένως έχω πει ότι, πολλοί αναφέρουν το 'στρώσιμο' ως μια τρομερή διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια (συνήθως οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν ποτέ plasma στη κατοχή τους για να γνωρίζουν από πρώτο χέρι την συμπεριφορά της). Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, ως ´στρώσιμο' εννοείται ο χρόνος λειτουργίας που πρέπει να δουλέψει μια plasma, ώστε να σταθεροποιηθεί η συμπεριφορά του panel (κάπου είχε γράψει μια ανάλυση ο JL η οποία εξηγούσε μέχρι τις 1.000 ώρες - υποθέτω ότι θα την βρει και θα την ξανααναρτήσει για 100στή φορά).

Τον πρώτο καιρό (των θεωρητικών 200 ωρών) καλό είναι να να μην είναι οι ρυθμίσεις στα επάνω όριά τους (όταν λέω επάνω όριο, εννοώ την καλιμπραρισμένη φωτεινότητα και αντίθεση και όχι τη ρύθμιση Dynamic) και αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι οπωσδήποτε στα κάτω, επίσης αν κάποιος είναι 'παιχνιδιάρης' ας παίξει στην αρχή δίωρα-τρίωρα και όχι οκτάωρα-δωδεκάωρα, δεν πρόκειται για κάτι το τρομακτικό και δεν χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο ή διαφορετικό από αυτό που είχαμε κάνει όταν είχαμε πάρει την CRT μας.

Όλα αυτά τα χρόνια στο forum υπάρχουν δεκάδες από παραδείγματα μελών που ρώταγαν....θέλει στρώσιμο? ....τι να κάνω? ....να βλέπω τηλεόραση ή να βάζω το DVD τα βράδια που κοιμάμαι?....τι λέτε έστρωσε τώρα?....να παίξω κανένα παιχνίδι?.....να βγάλω τη μεγέθυνση? κλπ,κλπ,κλπ

Μετά από λίγο καιρό και αφού είχαν 'συμβιώσει' κάποιο χρονικό διάστημα με την plasma τους, διάβαζαν ανάλογα ερωτήματα από άλλους και τους έλεγαν να μην τους απασχολεί και ότι δεν πρόκειται για κάτι τρομακτικό ή δήλωναν ότι στην επόμενη plasma δεν θα ασχολιόντουσαν καθόλου με 'στρωσίματα'.

Όπως υπάρχουν και παιδιά που έχουν plasma και λένε ότι και την επόμενη που θα πάρουν θα την 'στρώσουν' , όπως την πρώτη

Αυτά τα ολίγα λέει η λογική η ΔΙΚΗ μου και η εμπειρία μου, από την 'συμβίωση' με τις plasma που έχω στη κατοχή μου (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ), από κει και πέρα όλες οι απόψεις σχετικά με το 'στρώσιμο' έχουν κατατεθεί επανειλημμένως από πολλά παιδιά και ο καθένας μπορεί να επιλέξει ό,τι θέλει και ό,τι θα τον κάνει να νοιώσει καλύτερα.

Απλά θεωρώ ότι το άγχος για στρώσιμο που δείχνουν μερικοί δεν χρειάζεται, φτάνουν τα υπόλοιπα (και σημαντικότερα), δεν μας λείπει το άγχος, η απόλαυση μας λείπει.

......

κε συντονιστά αυτό δεν μπορεί να γίνει sticky στις εντυπώσεις κατόχων πλάσμα πάνω πάνω ???

έχω παρατηρήσει ότι πολλοί νέοι χρήστες πλάσμα ρωτούν για το στρώσιμο. καταλαβαίνω ότι ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει όποιο δρόμο θέλει τις πρώτες ώρες λειτουργίας μιας πλάσμα αλλά θεωρώ ότι μπορεί να έχει ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Για...

α) Οδηγίες ΣΤΡΩΣΙΜΑΤΟΣ, γενικά για όλες τις plasma, είτε κάποιος το θεωρεί αναγκαίο, είτε όχι κ.λ.π....

β) Οδηγίες για το OVERSCAN των Panasonic.....

γ) Οδηγίες ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΕΙΚΟΝΑΣ, περί αντιγραφής ρυθμίσεων κ.λ.π.....

δ) Οδηγίες ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ SERVICE MENU των Panasonic....

...στο 1ο μήνυμα κάθε θέματος Panasonic plasma του 2009 και 2010 υπάρχουν συγκεντρωμένα τα link (ανά ενότητα) εδώ και τρία χρόνια (αρχής γενομένης από το νήμα της ΡΧ80 το 2008), στα μοντέλα του 2011 δεν έχει αλλάξει τίποτα .... ;)

κε συντονιστά αυτό δεν μπορεί να γίνει sticky στις εντυπώσεις κατόχων πλάσμα πάνω πάνω ???

έχω παρατηρήσει ότι πολλοί νέοι χρήστες πλάσμα ρωτούν για το στρώσιμο. καταλαβαίνω ότι ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει όποιο δρόμο θέλει τις πρώτες ώρες λειτουργίας μιας πλάσμα αλλά θεωρώ ότι μπορεί να έχει ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Όπως έγραψε και ο Χρήστος, φίλε vas_papavas, υπάρχουν συγκεντρωμένα τα link για το στρώσιμο σε πολλά νήματα τηλεοράσεων Plasma, αλλά μιας και αφενός δεν μπαίνουν και πολλοί στον κόπο να ψάξουν, αφετέρου η ιδέα σου μου φαίνεται πολύ καλή και απορώ γιατί δεν το σκεφτήκαμε και εμείς τόσο καιρό (:damnyou:), τα συγκέντρωσα και σε ένα sticky στην κατηγορία των κατόχων Plasma, για ευκολότερη πρόσβαση...

Γενικές πληροφορίες για το "στρώσιμο" των τηλεοράσεων Plasma...

edit: Με πρόλαβε και ο Ανδρέας στην ανακοίνωση... :grinning-smiley-043