Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μια ερωτηση για το μετρησιμο 0,003 περιπου της Kuro...Ας απαντησουν οσοι γνωριζουν..Ποσα οργανα μετρησης μαυρου μετρουν αξιοπιστα κατω απο 0.02;;;

Πολλά. Απλά, τα φορητά δεν είναι τόσο ακριβή...

Πολλά. Απλά, τα φορητά δεν είναι τόσο ακριβή...

Από τα "φτηνά" αυτό πιθανόν να κατεβαίνει κάπου εκεί κοντά ... http://www.anodos.gr/index.php?page...category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=57

... και μαζί με το λογισμικό της ChromaPure δείχνει καλό σετάκι για ερασιτέχνη :a0210:

Να υποθεσω το AVATAR 3D το ειδες στην νεα ΤV ετσι; Ποιες ηταν οι εντυπωσεις σου;

Ναί Φίλε μου το είδα... Αλλά το είδα απο Σκληρό δίσκο γιατί στα Video Club Δεν κυκλοφορεί ακόμα σε 3D Παρά μόνο σε Blue Ray... ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΟΛΥ!!! Αν κ δεν το είδα όλο.. απλά κάποιες σκηνές στα γρήγορα κ χωρίς υπότιτλους.. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ!!

Ααα.. κ κάτι άσχετο... Το έχω ξανά γράψει βέβαια.. Πρίν λίγο έβαλα να δώ την πρώτη μου ταινία σε Blue Ray απ το PS3.. Το ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ με τον Gerard Butler..
Σε λειτουργία THX Οι Μαύρες μπάρες πάνω κ κάτω ήταν φωτιζόμενες.. ΓΚΡΙ κατά κάποιο τρόπο.. (Είμαι σίγουρος πως αν πάω στου φίλου μου την SAMSUNG 46' C7000 το Μαύρο που θα εχει θα είναι αυτό ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ κ ας έχουμε ακούσει τα χίλια δυο για τις Samsung κ τις LED..) :) Το Γύρισα στο CINEMA Mode.. μπας κ αλλάξει τπτ.. αλλά πάλι το ίδιο! Απλά εκεί ένιωσα πιο έντονο το REAL MOTION Των ηθοποιών!
Εκτός αυτού.. οι λίγες φορές που έχω βάλει σε DYNAMIC MODE.. εκεί μένεις με το στόμα ανοιχτό!!!! :) Η Εικόνα είναι απίστευτα εντυπωσιακή! Κ Μιλάω πάντα για HD Κανάλια δορυφορικά!

ασε με εμένα που δεν την έχω να την έχω υπερεκτιμένη και τους κατόχους της να την χαίρονται.

πολλές φορές είναι καλύτερα να φαντάζεσαι από το να βλέπεις.

θα ξαναπώ ότι όσο η πανασονικ εντέχνως προωθεί τα μοντέλα της ως kuro eliminator - terminator - elevator - με μηχανικούς της pioneer που πάνε από εδώ και εκεί σαν ρώσους και ανατολικογερμανούς επιστήμονες μόνο κακό κάνει στο όνομα της.

θεωρώ ότι για κάποιον που δεν πρόλαβε ή δεν ήθελε να σκάσει ένα σκασμό λεφτά να πάρει μια κούρο η vt30 (αλλά και η περσινή vt20) είναι μια εξαιρετική επιλογή με τα + και τα - της. αλλά μέχρι εκεί. τελικά η kuro αποδείχτηκε πολύ πιο reference απότι γράφανε τότε οι reviewers.
Αδερφε, κανεις λαθος. Εγω ξερω πως το μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων που αποχωρησαν απο την PIONEER πηγαν στην PANASONIC, επισης δεν διαφωνω οπως ειπε καποιος πριν οτι το εν λογω site avforums προωθει την Panasonic, αλλα οι μετρησεις ειναι μετρησεις και στη τελικη.. ποσταρετε ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ post για την VT30 και συγκεκριμενα τις 65" για να δουμε εαν ειναι τυχαιο το review ή οχι... εμπρος... σας προκαλω. :drummer::drummer:

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναί Φίλε μου το είδα... Αλλά το είδα απο Σκληρό δίσκο γιατί στα Video Club Δεν κυκλοφορεί ακόμα σε 3D Παρά μόνο σε Blue Ray... ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΟΛΥ!!! Αν κ δεν το είδα όλο.. απλά κάποιες σκηνές στα γρήγορα κ χωρίς υπότιτλους.. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ!!

Ααα.. κ κάτι άσχετο... Το έχω ξανά γράψει βέβαια.. Πρίν λίγο έβαλα να δώ την πρώτη μου ταινία σε Blue Ray απ το PS3.. Το ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ με τον Gerard Butler..
Σε λειτουργία THX Οι Μαύρες μπάρες πάνω κ κάτω ήταν φωτιζόμενες.. ΓΚΡΙ κατά κάποιο τρόπο.. (Είμαι σίγουρος πως αν πάω στου φίλου μου την SAMSUNG 46' C7000 το Μαύρο που θα εχει θα είναι αυτό ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ κ ας έχουμε ακούσει τα χίλια δυο για τις Samsung κ τις LED..) :) Το Γύρισα στο CINEMA Mode.. μπας κ αλλάξει τπτ.. αλλά πάλι το ίδιο! Απλά εκεί ένιωσα πιο έντονο το REAL MOTION Των ηθοποιών!
Εκτός αυτού.. οι λίγες φορές που έχω βάλει σε DYNAMIC MODE.. εκεί μένεις με το στόμα ανοιχτό!!!! :) Η Εικόνα είναι απίστευτα εντυπωσιακή! Κ Μιλάω πάντα για HD Κανάλια δορυφορικά!

Μεινε μακρια απο το Dymanic...Μπορει να εχεις προβληματα με IR αν δεν προσεξεις...Ασε που χαλαει και τα σκοτεινα πλανα...Προσεχε τον τροποε τον οποιο θα επιλεγεις να βλεπεις ταινιες κλπ..

στα Video Club Δεν κυκλοφορεί ακόμα σε 3D Παρά μόνο σε Blue Ray...

Καλη φαση :) Το AVATAR 3D μου ειπαν στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ οτι θα μου το δωσουν δωρεαν οταν μου ρθει η TV...δεν ξερω κατα ποσο θα κρατησουν την υποσχεση τους βεβαια...
Επισης στο PS3 παιζουν 3D ταινιες ετσι; Ωστοσο ξερει καποιος αν πρεπει να κατεβασω κανα firmware; Συγνωμη για το off topic

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αδερφε, κανεις λαθος. Εγω ξερω πως το μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων που αποχωρησαν απο την PIONEER πηγαν στην PANASONIC, επισης δεν διαφωνω οπως ειπε καποιος πριν οτι το εν λογω site avforums προωθει την Panasonic, αλλα οι μετρησεις ειναι μετρησεις και στη τελικη.. ποσταρετε ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ post για την VT30 και συγκεκριμενα τις 65" για να δουμε εαν ειναι τυχαιο το review ή οχι... εμπρος... σας προκαλω. :drummer::drummer:

Φιλε pitbull..Δεν εχει σημασια στην τελικη τι ισχυει για τα νουμερα και τι οχι...Ασχολουμαστε ακομη με μια εταιρια(Pioneer)που πλεον εχει σταματησει την κατασκευη plasma τηλεορασεων...Ασε δε που οταν υπηρχε στην αγορα,αγοραζες την οθονη και επρεπε να αγορασεις extra βαση και ηχεια ενα σωρο λεφτα...Απαραδεκτη πολιτικη και ας εβγαζε τις καλυτερες τηλεορασεις..Και ας αφησουμε καποιους να την εχουν σαν εταιρια θρυλο και να μειωνουν καθε νεα τηλεοραση λογω συγκρισης με την κουρο και το θρυλικο και απιαστο μαυρο της...Αν εκεινη εμεινε στην ιστορια ως η κορυφαια στο μαυρο,η Pany καποτε θα μεινει στην ιστορια ως η Best Value For Money γιατι καθε χρονο στα χρηματα που κοστζουν τα μοντελα τους ειναι καλυτερα μακραν του ανταγωνισμου..

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φιλε pitbull..Δεν εχει σημασια στην τελικη τι ισχυει για τα νουμερα και τι οχι...Ασχολουμαστε ακομη με μια εταιρια(Pioneer)που πλεον εχει σταματησει την κατασκευη plasma τηλεορασεων...Ασε δε που οταν υπηρχε στην αγορα,αγοραζες την οθονη και επρεπε να αγορασεις extra βαση και ηχεια ενα σωρο λεφτα...Απαραδεκτη πολιτικη και ας εβγαζε τις καλυτερες τηλεορασεις..Και ας αφησουμε καποιους να την εχουν σαν εταιρια θρυλο και να μειωνουν καθε νεα τηλεοραση λογω συγκρισης με την κουρο και το θρυλικο και απιαστο μαυρο της...Αν εκεινη εμεινε στην ιστορια ως η κορυφαια στο μαυρο,η Pany καποτε θα μεινει στην ιστορια ως η Best Value For Money γιατι καθε χρονο στα χρηματα που κοστζουν τα μοντελα τους ειναι καλυτερα μακραν του ανταγωνισμου..

Παντος, δεν πιστευα ποτε οταν γραφτηκα στο avclub.gr, πως θα υπηρχε αντιπαραθεση τυπου Παναθηναϊκου-Ολυμπιακου με.. τηλεοράσεις! χαχαχα :award:

Οπότε επέλεξε να χρησιμοποιήσει κρυστάλλους μόνο κάτω από το φιλμ και όχι μέσα στα κελιά με αποτέλεσμα την βελτιώση του μαύρου μεν, αλλά όχι στα επίπεδα των Kuro δε.

Εκτός κι αν ανακάλυψε κάποια άλλη, φτηνότερη μέθοδο από την οξείδωση φάσης ατμού, για την παρασκευή και εναπόθεση των εν λόγω κρυστάλλων, δε νομίζω να τους έχει χρησιμοποιήσει ακόμα η Panasonic, Γιώργο...

Πάντως, θέμα κατανάλωσης πραγματικά δεν υφίσταται: οι κρύσταλλοι MgO, αφενός είναι διάφανοι στο ορατό φάσμα, οπότε δεν περιορίζουν την εκπομπή των φωσφόρων, αφετέρου αυξάνουν την απόδοση των αναφλέξεων... ;)

Παιδια μην ξεχασετε να ανεβασετε τις φωτος!!!!!!Καλο βραδι σε ολους

Last edited:
Δεν ξέρω που βρήκε το 0.03 Nits αλλά οι 9G Kuro και ειδικά οι 500Α κ' 600Α κατέβαιναν πολύ κάτω από 0.01 nits (στο 0.003-0.005 μετρούσαν το μαύρο όσοι μπορούσαν ;)). Προσπάθησα να βρω το review τους για την 5090 που υποτίθεται ότι μέτρησαν 0.03 αλλα δεν βρήκα κάτι. Μόνο ένα της 500Α είδα κι αυτό δεν είχε μετρήσεις μαύρου.

Όποιος έχει δει οut of the box μετρήσεις σε 500Α κ' 600Α καταλαβαίνει γιατί μιλάμε για επίπεδο reference. Απλά δεν υπάρχει σύγκριση με το αντίστοιχο THX των Panasonic.

Επιμένω πάντως στην προηγούμενη τοποθέτηση μου ότι κακώς γίνονται τέτοιες συγκρίσεις. Η Pioneer ήθελε να φτιάξει reference τηλεόραση και το έκανε. Η Panasonic απλά δεν ασχολείται.

Με κάλυψες απολυτά!!!
Πολύς κόσμος δεν έχει υπόψη του τι νούμερα έβγαζε οut of the box μια KRP και μια LX καλιμπραρισμενη.
Μονο τότε καταλαβαίνεις γιατί ήταν η καλύτερη τηλεόραση....

Μεινε μακρια απο το Dymanic...Μπορει να εχεις προβληματα με IR αν δεν προσεξεις...Ασε που χαλαει και τα σκοτεινα πλανα...Προσεχε τον τροποε τον οποιο θα επιλεγεις να βλεπεις ταινιες κλπ..

Καλά ρε παιδιά...είναι δυνατόν να παίρνεις μια τηλεόραση και να προσέχεις μια το ένα και μια το άλλο??να φοβάσαι να την χρησημοποιησεις??και πιο το νόημά να λέμε ότι είναι η καλύτερή TVs της αγοράς αμα την ρυθμίσεις,πράγμα Που δεν θα κάνεις ποτέ?
Και να λέμε ότι η Samsung c7000 έχει καλ:rifle:ύτερό μαύρο??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλά ρε παιδιά...είναι δυνατόν να παίρνεις μια τηλεόραση και να προσέχεις μια το ένα και μια το άλλο??να φοβάσαι να την χρησημοποιησεις??και πιο το νόημά να λέμε ότι είναι η καλύτερή TVs της αγοράς αμα την ρυθμίσεις,πράγμα Που δεν θα κάνεις ποτέ?
Και να λέμε ότι η Samsung c7000 έχει καλ:rifle:ύτερό μαύρο??

Καλημερα φιλε fearbit...Το οτι ειναι η καλυτερη TV της αγορας δεν αναιρει και το οτι καποια πραγματα αφου ειναι Plasma τηλεοραση,πρεπει να τα αποφευγεις..Εξαλου το mode dynamic οπως εχω ξαναπει,το μονο που σου προσφερει ειναι υψηλη οξυτητα-φωτεινοτητα αλλα σε ολους του αλλους τομεις χανει...Ειναι ενα mode που πρεπει να αποφευγετε καθως με την θψηλη αντιθεση-φωτεινοτητα που εχει,μια στατικη εικονα μπορει σε γρηγορο χρονικο διαστημα να αποτυπωθει στην οθονη,οπως επισης τα ςκοτεινα πλανα χανουν πολυ...Οσο για το μαυρο γιατι το ανεφερες;Ειπε κανεις οτι η C7000 της Samsung εχει καλο η καλυτερο μαυρο;;;Και αν ναι ποιος;;;Μην τα ισωπεδωνουμε ολα

Last edited:
Επειδη ο κολλητος μου εχει την 46C7000 Led,ψαχτηκαμε να δουμε τι μετρησιμο μαυρο εχει στα διαφορα σαιτ...Βεβαια δεν περιμενα να δω καλη μετρηση καπου γιατι το μαυρο ειναι ενα πανεμορφο γκρι..Πολλα ειπα ηδη...Μετρησιμο μαυρο της εδιναν 0,09 calibrated!!!!!Οποτε υπαρχει τεραστια διαφορα απο το 0,02 της VT30

Last edited:

το ποστ μου είχε καθαρά να κάνει με τον τρόπο προώθησης των προιόντων από την εταιρία. και εγώ το διάβασα τότε για τους μηχανικούς της pioneer αλλά μετά άνοιξη διάβασα ότι πήγαν στην sharp για τις led τηλεοράσεις. η ενσταση μου είχε να κάνει με την παρουσίαση του review.

αφού δοκιμάζετε μια εξαιρετική τηλεόραση και οι μετρήσεις σας είναι οκ τι θέλετε τις σάλτσες σε σχέση με την κούρο???? σε ποιούς απευθύνεται το review αυτό???

σε μένα που δεν έχω κούρο και αν θέλω δεν μπορώ να βρώ (παρά μόνο used)??? λογικό αν θέλω κάτι εξαιρετικό σε πλάσμα να πάω σε πανασονικ vt30 ή gt30 ή g30.

στους χρήστες κουρο και τους λέει αλλάξτε την κούρο σας με αυτή για ένα 3d αβέβαιο και δώστε 8000 σε 3 χρόνια για τηλεόραση???

σε σένα που την επέλεξες???? (και πολύ καλά έκανες - κορυφαία επιλογή μην παρεξηγηθούμε όπως και η 55 και οι 50). δηλαδή αν διάβαζες ότι έχει μαύρο χειρότερο από την κούρο δεν θα την έπαιρνες και τώρα που έχει καλύτερη αντίθεση θα την πάρεις?

Από τα "φτηνά" αυτό πιθανόν να κατεβαίνει κάπου εκεί κοντά ... http://www.anodos.gr/index.php?page...category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=57

... και μαζί με το λογισμικό της ChromaPure δείχνει καλό σετάκι για ερασιτέχνη :a0210:

Δεν είμαι σίγουρος. Για αντικαταστάτη του i1 D2 το διαφημίζει. Το πιο πιθανό είναι να κατεβαίνει μέχρι τα 0.02 (όπως όλα τα προσιτά της Xrite).

Εγώ είπα για το avforums, όπως είπα ότι και ο λόγος που το κατηγορώ είναι ότι λείπουν οι μετρήσεις, και μένουμε με "βαθμολογίες" (οι οποίες συχνά στην πανασόνικ είναι "φουσκωμένες"). Υπάρχουν μερικοί αξιόλογοι reviewers στο avforums (το καταλαβαίνεις αμέσως, βάζουν μετρήσεις), αλλά είναι μειονότητα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εμένα ήταν ρεβιού μιας πανασόνικ LCD με IPS πανελ, που πήρε υψηλότατη βαθμολογία στα "δυναμικά" από ISF πιστοποιημένο. Και όταν ρώτησα που είναι οι μετρήσεις που δικαιολογούν την βαθμολογία του, και γιατί τόσο υψηλή τιμή σε πάνελ που είναι γνωστό ότι έχει την χαμηλότερη δυναμική περιοχή, απάντησε ότι έβαλε την βαθμολογία επειδή το ρυθμιστικό της αντίθεσης (!) ανεβαίνει ψηλά (!) χωρίς να κλιπάρει (!).

Ιστορικές απαντήσεις από ανθρώπους που έχουν μαύρα μεσάνυχτα και θέλουν να περνάνε και σαν "ειδικοί", ή από ανθρώπους δημαγωγούς, που θέλουν να πείσουν εναγωνίως ακόμα και για την αγορά πανασόνικ LCD. Διαλέγετε και παίρνετε... :flipout:

Έχω την εντύπωση ότι ακόμα δεν σε έχουμε πείσει πόσο εκτός πραγματικότητας είναι τα νούμερα που παρέθεσες για την κούρο...
Ή έχουν παλιά σειρά κούρο που θέλουν να την περάσουν σαν τις 2 τελευταίες καλές σειρές (σκόπιμη παραπλάνηση), ή έχουν κάνει τυπογραφικό λάθος στα νούμερα (απίθανο, γιατί και το κείμενο φαίνεται να υποστηρίζει τις λάθος μετρήσεις), ή λένε απλά ψέματα.

η μπορεί να έχει η κουρο 10πλασιασμό μαύρου μετά από 2 χρόνια και να έχουν δίκιο τα παιδιά..............................

η μπορεί να έχει η κουρο 10πλασιασμό μαύρου μετά από 2 χρόνια και να έχουν δίκιο τα παιδιά..............................

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε κάνει 2 συγκριτικά, και τις έχουμε δει να παίζουν, και οι κάτοχοι τους τις έχουν αρκετό καιρό...
Μπορεί να γράψει π.χ. ο Μάριος πόσο καιρό την έχει, και πόσες ώρες έχει παίξει.
Σίγουρα πάντως η αντίθεση που είδαμε στο συγκριτικό ήταν της τάξεως του 8000:1 ή και μεγαλύτερη.