Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχω την εντύπωση ότι ακόμα δεν σε έχουμε πείσει πόσο εκτός πραγματικότητας είναι τα νούμερα που παρέθεσες για την κούρο...
Ή έχουν παλιά σειρά κούρο που θέλουν να την περάσουν σαν τις 2 τελευταίες καλές σειρές (σκόπιμη παραπλάνηση), ή έχουν κάνει τυπογραφικό λάθος στα νούμερα (απίθανο, γιατί και το κείμενο φαίνεται να υποστηρίζει τις λάθος μετρήσεις), ή λένε απλά ψέματα.

Συγνωμη κιολας..Που παρεθεσα ειπες;;;Οκ ενταξει...Δεν βγαζω εγω τις μετρησεις...Αλλοι βγαζουν τα νουμερα και εγω οπως και ο οποιοσδηποτε αναγνωστησ αυτων,εχει το καθε δικαιωμα να τα πιστεψει η οχι...Νομιζω οτι μιλησαμε αρκετα για Kuro...Αν ειναι να μιλησουμε για συγκρισεις,ας μιλησουμε για συγκρισεις μεταξυ της VT30 και τηλεορασεων που ειναι σε διαθεσιμοτητα...Πραγματικα μια συγκρηση που θα ηθελα να γινει και σε θεωρια αλλα και στην πραξη,ειναι αυτη μεταξυ VT30 και Toshiba ZL1...Παρεπιπτοντως μιας και την ανεφερα...Γνωριζει κανει ποτε επιτελους θα την δουμε στην αγορα;;;

Εκτός κι αν ανακάλυψε κάποια άλλη, φτηνότερη μέθοδο από την οξείδωση φάσης ατμού, για την παρασκευή και εναπόθεση των εν λόγω κρυστάλλων, δε νομίζω να τους έχει χρησιμοποιήσει ακόμα η Panasonic, Γιώργο...

Πάντως, θέμα κατανάλωσης πραγματικά δεν υφίσταται: οι κρύσταλλοι MgO, αφενός είναι διάφανοι στο ορατό φάσμα, οπότε δεν περιορίζουν την εκπομπή των φωσφόρων, αφετέρου αυξάνουν την απόδοση των αναφλέξεων... ;)

Τι σου έχω .. τι σου έχω ... ένα χθεσινό patent της Panasonic με τίτλο:

"Plasma display panel having a phosphor layer that is at least partly covered with a material higher in secondary electron emission and production method therefore" ;)

Περισσότερα στο νήμα των "πυροβολημένων" μετά την αντίστοιχη μελέτη

Δεν είμαι σίγουρος. Για αντικαταστάτη του i1 D2 το διαφημίζει. Το πιο πιθανό είναι να κατεβαίνει μέχρι τα 0.02 (όπως όλα τα προσιτά της Xrite).

Όχι ακριβώς Γιώργο, για τα δεδομένα της τιμής του κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά το μικρό:

"Another area in which the Display 3 excels is low-light sensitivity. The Chroma 5 is rated down to 0.01 cd/m2 and this seems about right. However, the Display 3 will read light that is one-third as bright. To test this we used the AccuPel DVG-5000 video test pattern generator to feed increasing lower intensity signals to a Pioneer Kuro, the champ of low black-level displays.
The results of this test confirm that the Display 3 reads down to 0.003 cd/m2, or 0.001 fL."

http://www.curtpalme.com/ChromaPure_EyeOneDisplay3.shtm

Εκτός αυτού.. οι λίγες φορές που έχω βάλει σε DYNAMIC MODE.. εκεί μένεις με το στόμα ανοιχτό!!!! :) Η Εικόνα είναι απίστευτα εντυπωσιακή! Κ Μιλάω πάντα για HD Κανάλια δορυφορικά!

Αυτού του είδους η "εντυπωσιακή" εικόνα (μέσω dynamic) είναι πανεύκολη και την παίρνεις από οποιαδήποτε τηλεόραση των 300-500 ευρώ. Δεν είναι δύσκολο να κάνεις τους πάντες να φαίνονται ερυθρόδερμοι, το δύσκολο είναι η αναπαραγωγή που να πλησιάζει όσο πιο πολύ γίνεται την πραγματικότητα και για αυτό η VT30 κοστίζει το κατι της παραπάνω ;)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συγνωμη κιολας..Που παρεθεσα ειπες;;;Οκ ενταξει...Δεν βγαζω εγω τις μετρησεις...Αλλοι βγαζουν τα νουμερα και εγω οπως και ο οποιοσδηποτε αναγνωστησ αυτων,εχει το καθε δικαιωμα να τα πιστεψει η οχι...

Για αυτό έγραψα παραθέτεις. Δεν είναι δικά σου τα λόγια, τα είπε κάποιος άλλος και εσύ τα παράθεσες αυτούσια εδώ. Η λέξη παραθέτω δεν περιέχει κριτική για το τι πιστεύεις εσύ.

Για να υπαρξει γνωμη για την ZL1, θα πρεπει να την παρει πρωτα καποιος.Στα χαρτια, ωραια φαινεται-λογικα θα ειναι πανακριβη.Η toshiba δεν ειναι απο τις εταιριες που κανουν μεγαλες πωλησεις tv,στην Ελλαδα.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για να υπαρξει γνωμη για την ZL1, θα πρεπει να την παρει πρωτα καποιος.Στα χαρτια, ωραια φαινεται-λογικα θα ειναι πανακριβη.Η toshiba δεν ειναι απο τις εταιριες που κανουν μεγαλες πωλησεις tv,στην Ελλαδα.

Εχει ακουστει η τιμη της..4900ευρω η 55αρα...Το θεμα ειναι ποτε θα κυκλοφορησει και αν μπορει να στγκριθει με τηλεορασεις οπως την VT30...Αληθεια...Ποιος πιστευει οτι η ZL1 θα ειναι η κορυφαια τηλεοραση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ οπως εχει επισεις ακουστει;;;Θα βαλει κατω τηλεορασεις οπως την VT30 η απλα θα ειναι η κορυφαια Led που θα εχει κυκλοφορησει ποτε;;Αποιος θελει και αν θελει ας σχολιασει μιας και δεν υπαρχει ακομη αντιστοιχο νημα για την ZL1

Αν ξεπεράσουμε το 3d, η υπόλοιπη τηλεόραση αξίζει σε σχέση με την G?
Φαντάζομαι η GT είναι η G συν το 3d, οπότε μάλλον η VT είναι πιο πάνω, απλά προσπαθώ να δω κατά πόσο αξίζει το έξτρα κόστος της VT για ανθρώπους που δεν τους νοιάζει το 3d

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν ξεπεράσουμε το 3d, η υπόλοιπη τηλεόραση αξίζει σε σχέση με την G?

Και η G30 και η GT30 που τις εχω δει ειναι εκπληκτικες τηλεορασεις...Χανουν ελαχιστο σε μαυρο απο την VT30 αλλα και παλι ξαλυτερς απο τις περισσοτερες τηλεορασεις της αγορας

Αυτό με το Μαύρο ρε παιδιά που πενευετε ολοι σας την VT30 δε μπορώ να το καταλάβω.. η 55άρα η δικιά μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ το Μαύρο της... Το έχω πεί τόσες φορές.. ΓΚΡΙ το λές... ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΛΕΣ.. αλλά ΜΑΥΡΟ με τίποτα....

Και η G30 και η GT30 που τις εχω δει ειναι εκπληκτικες τηλεορασεις...Χανουν ελαχιστο σε μαυρο απο την VT30 αλλα και παλι ξαλυτερς απο τις περισσοτερες τηλεορασεις της αγορας

Σωστα..Η GT30 ειναι 3D η G30 οχι..Αν καποιον δεν τον ενδιαφερει το 3D,δεν υπαρχει αυτο το ΚΑΤΙ για να πας στην VT30...Ναι εχει ελαχιστα καλυτερο μαυρο απο τις G και GT.αλλα υποτιθεται οτι θα την αγορασει καποιος που θελει μια κορυφαια Plasma τοσο σε 2D οαο και σε 3D..Οποιον δεν τον ενδιαφερει καθολου το 3D παει στην G30 η οποια και αυτξ κρινεται κορυφαια στο 2D..Για μενα η GT30 απο την στιγμη που δεν εχει δωρο γυαλια,ειναι ακυρη γιατι πας με την ιδια τιμη στην VT30..2099 VT30 με 2 γυαλια...1999 η GT30ε 2 γυαλια...Η διαφορα 100 ευρω μονο....

Αυτό με το Μαύρο ρε παιδιά που πενευετε ολοι σας την VT30 δε μπορώ να το καταλάβω.. η 55άρα η δικιά μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ το Μαύρο της... Το έχω πεί τόσες φορές.. ΓΚΡΙ το λές... ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΛΕΣ.. αλλά ΜΑΥΡΟ με τίποτα....

Ποιες ειναι οι τιμες φωτεινοτητας και αντιθεσης που εχεις;Ισως χρειαζεται να τις χαμηλωσεις λιγο...Παρεπιπτοντωνς μη ξεχνιομαστε...Περιμενουμε τις φωτος σε σκοτεινο χωρο
:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Last edited by a moderator:
Oi τιμές φωτεινότητας είναι οι μανίσιες αν κ δεν νομιζω να εχει διαφορα αν τις πειράξω γιατί χθές έπαιζα με φωτεινότητα οξύτητα αντίθεση κ τα ρέστα κ δεν αλλαζε τίποτα.. όσο για τις φωτογραφίες θα τις ανεβάσω σήμερα το βράδυ μάλλον.... :)

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σωστα..Η GT30 ειναι 3D η G30 οχι..Αν καποιον δεν τον ενδιαφερει το 3D,δεν υπαρχει αυτο το ΚΑΤΙ για να πας στην VT30...Ναι εχει ελαχιστα καλυτερο μαυρο απο τις G και GT.αλλα υποτιθεται οτι θα την αγορασει καποιος που θελει μια κορυφαια Plasma τοσο σε 2D οαο και σε 3D..Οποιον δεν τον ενδιαφερει καθολου το 3D παει στην G30 η οποια και αυτξ κρινεται κορυφαια στο 2D..Για μενα η GT30 απο την στιγμη που δεν εχει δωρο γυαλια,ειναι ακυρη γιατι πας με την ιδια τιμη στην VT30..2099 VT30 με 2 γυαλια...1999 η GT30ε 2 γυαλια...Η διαφορα 100 ευρω μονο....

μάλλον έχεις μείνει πίσω σε τιμές αλλά συμφωνώ γενικά με την τοποθέτηση σου περί gt30 vs vt30.

1799 ξεκινάει η vt30 kai 1499 η gt30.

1900 η vt30 και 1499 η gt30 αμφότερες με ΜΚ certification.

Εγώ έχω την vt 20e 50" και την έχω από την πρώτη μέρα σε dynamic mode και έχει δουλέψει 4000 ώρες.ούτε ίχνος burn η ir κτλ.έχω και το DVD με τα χρώματα και δεν φαινετε τίποτα.

μάλλον έχεις μείνει πίσω σε τιμές αλλά συμφωνώ γενικά με την τοποθέτηση σου περί gt30 vs vt30.

1799 ξεκινάει η vt30 kai 1499 η gt30.

1900 η vt30 και 1499 η gt30 αμφότερες με ΜΚ certification.

Δυατηχως εδω Ηρακλειο αυτεσ ειναι οι τιμες ακομη...
:bigcry::bigcry::bigcry:

Εγώ έχω την vt 20e 50" και την έχω από την πρώτη μέρα σε dynamic mode και έχει δουλέψει 4000 ώρες.ούτε ίχνος burn η ir κτλ.έχω και το DVD με τα χρώματα και δεν φαινετε τίποτα.

Σου αρεσει να βλεπεις ταινιες στο Dynamic;;;;;;;;;;Και απο την πρωτη μερα μαλιστα με 4000 ωρες και ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ IR;;;;;;Επεσες σε επαναστατικο κατα του IR κομματι!!!!!!!!

Καλο μεσημερι σε ολους...Και οσοι μπορουν να ανεβασουν φωτος απο την VT30 περιμενουμε!!!!!!!
-bye--bye--bye--bye--bye--bye--bye-

Σου αρεσει να βλεπεις ταινιες στο Dynamic;;;;;;;;;;Και απο την πρωτη μερα μαλιστα με 4000 ωρες και ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ IR;;;;;;Επεσες σε επαναστατικο κατα του IR κομματι!!!!!!!!

Μου αρέσει περισοτερο η φωτεινοτητα που έχει.

το ποστ μου είχε καθαρά να κάνει με τον τρόπο προώθησης των προιόντων από την εταιρία. και εγώ το διάβασα τότε για τους μηχανικούς της pioneer αλλά μετά άνοιξη διάβασα ότι πήγαν στην sharp για τις led τηλεοράσεις. η ενσταση μου είχε να κάνει με την παρουσίαση του review.

αφού δοκιμάζετε μια εξαιρετική τηλεόραση και οι μετρήσεις σας είναι οκ τι θέλετε τις σάλτσες σε σχέση με την κούρο???? σε ποιούς απευθύνεται το review αυτό???

σε μένα που δεν έχω κούρο και αν θέλω δεν μπορώ να βρώ (παρά μόνο used)??? λογικό αν θέλω κάτι εξαιρετικό σε πλάσμα να πάω σε πανασονικ vt30 ή gt30 ή g30.

στους χρήστες κουρο και τους λέει αλλάξτε την κούρο σας με αυτή για ένα 3d αβέβαιο και δώστε 8000 σε 3 χρόνια για τηλεόραση???

σε σένα που την επέλεξες???? (και πολύ καλά έκανες - κορυφαία επιλογή μην παρεξηγηθούμε όπως και η 55 και οι 50). δηλαδή αν διάβαζες ότι έχει μαύρο χειρότερο από την κούρο δεν θα την έπαιρνες και τώρα που έχει καλύτερη αντίθεση θα την πάρεις?

Στόϊκο, εγω δεν εκανα καμμία σύγκριση με KURO ουτε ειπα πως η VT30 είναι καλύτερη απο PIONEER. Ωστόσο, αυτό που δεν κατάλαβες στο review στο http://www.avforums.com/ είναι ότι οι PANASONIC plasma και κυρίως η VT30, όταν μας εγκατέλειψαν οι KURO (δυστυχως και για μενα) κατέχουν τη πρώτη θέση στην κατηγορία ´"καλύτερου μαύρου", με τις υπόλοιπες τηλεοράσεις να απέχουν μίλια μακριά από την PANY... Οπότε πλέον, στα reviews οι "ειδικοί" φτάνουν στο σημείο -αφού η Pany αγγίζει την τελειότητα- να την συγκρίνουν με τις KURO! Ότι οι Panasonic είναι καλύτερες από οποιαδήποτε άλλη μάρκα στο τομέα αυτό -και όχι μόνο-(μην αναφέρω και άλλους τομείς), αυτομάτως εκτιμώ πως μπορεί να συγκριθεί (όχι να αποδειχθεί ΚΑΛΥΤΕΡΗ) με KURO. Αυτή η γνώμη μου.

Εγώ είπα για το avforums, όπως είπα ότι και ο λόγος που το κατηγορώ είναι ότι λείπουν οι μετρήσεις, και μένουμε με "βαθμολογίες" (οι οποίες συχνά στην πανασόνικ είναι "φουσκωμένες"). Υπάρχουν μερικοί αξιόλογοι reviewers στο avforums (το καταλαβαίνεις αμέσως, βάζουν μετρήσεις), αλλά είναι μειονότητα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εμένα ήταν ρεβιού μιας πανασόνικ LCD με IPS πανελ, που πήρε υψηλότατη βαθμολογία στα "δυναμικά" από ISF πιστοποιημένο. Και όταν ρώτησα που είναι οι μετρήσεις που δικαιολογούν την βαθμολογία του, και γιατί τόσο υψηλή τιμή σε πάνελ που είναι γνωστό ότι έχει την χαμηλότερη δυναμική περιοχή, απάντησε ότι έβαλε την βαθμολογία επειδή το ρυθμιστικό της αντίθεσης (!) ανεβαίνει ψηλά (!) χωρίς να κλιπάρει (!).

Ιστορικές απαντήσεις από ανθρώπους που έχουν μαύρα μεσάνυχτα και θέλουν να περνάνε και σαν "ειδικοί", ή από ανθρώπους δημαγωγούς, που θέλουν να πείσουν εναγωνίως ακόμα και για την αγορά πανασόνικ LCD. Διαλέγετε και παίρνετε... :flipout:

Έκανες λόγο για ένα review το οποίο δεν εχω διαβασει ωστόσο δεν αμφιβαλλω με τα λεγόμενα σου. ΑΛΛΑ, ένα review ή 2 ή 3 δεν αναιρούν οτι το εν λόγω site είναι από τα πιο αξιόπιστα, και τα παιδιά εκει περα κανουν σωστή δουλειά. Ωστόσο επίσης δεν διαφωνω -αυτο γινεται παντου σε εφημεριδες, περιοδικα κτλ- ότι υπάρχει προώθηση στην Panasonic ή μπορεί και σε κάποια άλλα συγκεκριμένα μοντέλα TV, είτε επειδη τα έχουν "τσεπώσει" από κάποιες εταιρείες ή επειδή υπάρχει συγκεκριμένο "κόλλημα" από κάποιον αναλυτή που γράφει το review. ΠΧ στο περιοδικό Metal Hammer επειδή γνωρίζω τον Χάκο, έβαζαν 9αρια και 10ρια σε όλους τους δίσκους των Iced Earth επειδή αυτό ήθελε να διαβάσει ο κάθε 15χρονος πορωμένος αναγνώστης. Οσον αφορα τις μετρησεις, γιατι δεν στελνεις ενα email παραπονου να γινουν μετρησεις στην VT30; Εγω πολυ θα θελα να το δω..

τα ίδια πράγματα λέμε. δεν αμφισβητώ την ποιότητα της πανασονικ. δεν αντιλέγω στην σύγκριση με την κουρο αν και πιστεύω ότι δεν έχει νόημα μια τέτοια σύγκριση. όμως τα στοιχεία που παραθέτουν γιαυτήν είναι τελείως διαφορετικά από στοιχεία προηγούμενων μετρήσεων.

αν ήτανε να κάνουνε ολόκληρο review για να αποδείξουν ότι η vt30 είναι η καλύτερη επιλογή τηλεόρασης τσάμπα ο κόπος τους. αυτό το ξέρανε ήδη από τις ces το γενάρη που από τα κουτιά τους είδανε ότι η vt30 θα είναι μια από τις κορυφαίες του 11 όπως ήταν η vt20 του 10.

επίσης σε τέτοια reviews περιμένω να δώ και τις διαφορές με το προηγούμενο μοντέλο 65vt20
όπως πολύ σωστά έκανε ο δικός μας Κος Μανώλης Καστρουνής στην g30 και vt30.

Last edited:
Έκανες λόγο για ένα review το οποίο δεν εχω διαβασει ωστόσο δεν αμφιβαλλω με τα λεγόμενα σου. ΑΛΛΑ, ένα review ή 2 ή 3 δεν αναιρούν οτι το εν λόγω site είναι από τα πιο αξιόπιστα, και τα παιδιά εκει περα κανουν σωστή δουλειά. Ωστόσο επίσης δεν διαφωνω -αυτο γινεται παντου σε εφημεριδες, περιοδικα κτλ- ότι υπάρχει προώθηση στην Panasonic ή μπορεί και σε κάποια άλλα συγκεκριμένα μοντέλα TV, είτε επειδη τα έχουν "τσεπώσει" από κάποιες εταιρείες ή επειδή υπάρχει συγκεκριμένο "κόλλημα" από κάποιον αναλυτή που γράφει το review. ΠΧ στο περιοδικό Metal Hammer επειδή γνωρίζω τον Χάκο, έβαζαν 9αρια και 10ρια σε όλους τους δίσκους των Iced Earth επειδή αυτό ήθελε να διαβάσει ο κάθε 15χρονος πορωμένος αναγνώστης. Οσον αφορα τις μετρησεις, γιατι δεν στελνεις ενα email παραπονου να γινουν μετρησεις στην VT30; Εγω πολυ θα θελα να το δω..

Δυστυχώς αφορούν το site, αφού η ομάδα των reviewers είναι κλειστή και επιλεγμένη. Πολλά ζήτησα, τίποτα δεν έγινε. Στο 3ο review του ίδιου "πιστοποιημένου", ζήτησα να κάνει την τηλεόραση review και 2ος reviewer, και πρότεινα και ποιος...
Εκεί άρχισαν οι διαγραφές των σχολίων και οι απειλές...
Τι αλλαγή περιμένεις όταν το φόρουμ ακολουθεί γραμμή δεμένη με εταιρίες και διαφημίσεις; (Και σου βγάζει 4 τεράστιες γραμμές παράκληση να κλείσεις το ad blocking; :flipout:)

Πάντως πραγματικά πιστεύω ότι κακώς συζητάμε για αυτούς - τους δίνουμε αξία που δεν έχουν. Εγώ θα διάβαζα με προσοχή τα reviews, άμα έβλεπα μετρήσεις και βαθμολογίες να συμφωνούν θα το κράταγα, αν όχι, θα πήγαινα παρακάτω...

Πάντως η δική μου αίσθηση σχετικά με τις VT είναι ότι σε άμεση σύγκριση με κούρο, η VT10 ίσως ήταν προτιμότερη. Η VT20 είχε βαθύτερο μαύρο από την VT10, αλλά τα floating blacks δυστυχώς φαινόταν σε σύγκριση με την σταθερότατη κούρο (μιλάω πάντα για σύγκριση όσον αφορά την αντίθεση της εικόνας, γιατί οι VT έχουν το πλεονέκτημα της παρεμβολής που για μένα είναι σημαντικό). Το αν θα είναι τόσο έντονο το floating whites (που για κάποιο λόγο το είπαμε fluctuating brightness) μένει να δειχτεί...

Δυστυχώς αφορούν το site, αφού η ομάδα των reviewers είναι κλειστή και επιλεγμένη. Πολλά ζήτησα, τίποτα δεν έγινε. Στο 3ο review του ίδιου "πιστοποιημένου", ζήτησα να κάνει την τηλεόραση review και 2ος reviewer, και πρότεινα και ποιος...
Εκεί άρχισαν οι διαγραφές των σχολίων και οι απειλές...
Τι αλλαγή περιμένεις όταν το φόρουμ ακολουθεί γραμμή δεμένη με εταιρίες και διαφημίσεις; (Και σου βγάζει 4 τεράστιες γραμμές παράκληση να κλείσεις το ad blocking; :flipout:)

Πάντως πραγματικά πιστεύω ότι κακώς συζητάμε για αυτούς - τους δίνουμε αξία που δεν έχουν. Εγώ θα διάβαζα με προσοχή τα reviews, άμα έβλεπα μετρήσεις και βαθμολογίες να συμφωνούν θα το κράταγα, αν όχι, θα πήγαινα παρακάτω...

Εντάξει τωρα δεν ειμαστε και εργοδοτες τους να τους πουμε και ποιος θα κανει το review ρε φιλε.. αραξε. Μου φαίνεται πως ζητάμε πράγματα που δεν στέκουν... Πες μου ενα site που με βαση τα δικα σου κριτήρια ειναι πιο αξιοπιστο με πλουσιοτερα reviews απο το προαναφερθέν; (Ρωταω επειδη ψαχνω και εγω και δεν βρίσκω)