Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ το μαύρο που είδα απόψε στο The Crow στην 65VT30 δεν το είδα στην D 8000 46".

Έχεις και την d8000 ? πως μιλάς με τόση σιγουριά? γενικά δεν αμφισβητω το μαύρο των πλάσμα και περισσότερο της vt αλλα κάνω μια διαπίστωση σχετικά με τα νούμερα των μετρήσεων

Μετρήσεις κυκλοφορούν πολλές και από πολλούς σε διάφορα site.

Για μένα προσωπικά, η πλέον έγκυρη μέτρηση είναι εδώ....

Perfect Image.gr - Panasonic-TX-P50VT30 Review

...και από πλευράς αξίας οργάνων μέτρησης και από πλευράς αξίας των γνώσεων του ανθρώπου που μετράει!!!!

DEFAULT MODE CINEMA

on/off contrast (3.952:1) και ansi contrast.(3.588:1).

PANASONIC-TX-P50VT30-CINEMA-MODE-2.2-GAMMA-RGB-on_off-291x300.jpg

PANASONIC-TX-P50VT30-CINEMA-MODE-2.2-gamma-ansi-291x300.jpg

PANASONIC TX-P50VT30 after calibration

PANASONIC-TX-P50VT30-on-off-contrast-after-calibration-291x300.jpg

Επαναλαμβάνω ότι είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ και δεν χρειάζεται να συμφωνήσει ή διαφωνήσει κάποιος μαζί μου.

Ναι όντως εδώ η vt έχει υπεροχή στο ANSI 3588 έναντι 2531 της d8000. Κανένα πρόβλημα οι πλασματακηδες κρατούν τις μετρήσεις του καστρουνη και οι λεντακηδες της μετρήσεις του full hd!

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι όντως εδώ η vt έχει υπεροχή στο ANSI 3588 έναντι 2531 της d8000. Κανένα πρόβλημα οι πλασματακηδες κρατούν τις μετρήσεις του καστρουνη και οι λεντακηδες της μετρήσεις του full hd!

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει και όποιον θέλει, εγώ δεν έκανα διαχωρισμό ούτε σε Καστρουνή/Full HD...ούτε σε Plasmaτάκηδες/LEDάκηδες (και δεν βλέπω που μπορεί να κολλάει αυτό).

Τόνισα το .... 'Για μένα προσωπικά' και επεσήμανα στο τέλος....'Επαναλαμβάνω ότι είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ και δεν χρειάζεται να συμφωνήσει ή διαφωνήσει κάποιος μαζί μου.'

Για μένα προσωπικά λοιπόν, υπάρχουν όλες οι παραστάσεις και οι αποδείξεις για να εμπιστευτώ αυτό που είπα και παρέθεσα παραπάνω.

Όσοι ενδιαφέρονται, ας ψάξουν στις δικές τους παραστάσεις και στις δικές τους αποδείξεις, ώστε να αποκτήσουν την δική τους γνώμη και να την παραθέσουν ανάλογα.

Last edited:
Έχεις και την d8000 ? πως μιλάς με τόση σιγουριά? γενικά δεν αμφισβητω το μαύρο των πλάσμα και περισσότερο της vt αλλα κάνω μια διαπίστωση σχετικά με τα νούμερα των μετρήσεων
Όχι δεν την έχω, αλλά την έχει ο θείος μου και δεν έχω κανα λόγο να πω ψέματα ούτε είμαι κάποιος κολλημένος υποστηρικτής των πλάσμα και της VT30. Το αληθινό τεστ τουλάχιστον για τα δικά μου μάτια θα γίνει ωστόσο με την ταινία Sin City και για τις 2 TV. Προσωπική μου γνώμη στο A Space Odyssey που είδα και στις 2 TV, η Pany είναι καλύτερη και το σημαντικότερο πιο ξεκούραστη όσον αφορά τη κίνηση.

Last edited:
Κάτι ακόμα, προτιμάτε να έχετε το IFC στην VT30 σας στο ON ή το OFF και γιατί; Για HD και 3D ρωταω.

Στην GT30 μου, και για 2D HD, στο στρώσιμο, το είχα ON στο max (γιατί δεν ξέρω), μετά όμως που έτυχε και το έβγαλα τελείως, μ' άρεσε καλύτερα το αποτέλεσμα, και έκτοτε το έχω αφήσει off.

Θεωρώ ότι είναι θέμα καθαρά προσωπικού γούστου και προτίμησης.

Στην GT30 μου, και για 2D HD, στο στρώσιμο, το είχα ON στο max (γιατί δεν ξέρω), μετά όμως που έτυχε και το έβγαλα τελείως, μ' άρεσε καλύτερα το αποτέλεσμα, και έκτοτε το έχω αφήσει off.

Θεωρώ ότι είναι θέμα καθαρά προσωπικού γούστου και προτίμησης.
Εγώ φίλε πιστεύω πως σε ταινίες που είναι 1080p Full HD θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν κάποιος έχει το IFC στο OFF και όχι στο MAX! Προσωπική μου γνώμη, όταν μια ταινία είναι HD 720p ή 480p τότε το IFC δείχνει καλύτερα στο MED ενώ σε απλό DVD ή DVDrip, η κίνηση είναι καλύτερη με IFC OFF

Στο DVD με το IFC κλειστό, δεν έχεις το 50 Hz bug;
Δεν εχω παρατηρήσει κατι... όσα DVD εχω δει για την ωρα ειναι ωστόσο μέσω media player.... dvdrips δηλαδή... παίζει ρόλο;

Δεν εχω παρατηρήσει κατι... όσα DVD εχω δει για την ωρα ειναι ωστόσο μέσω media player.... dvdrips δηλαδή... παίζει ρόλο;

Σε ταινίες DVD δεν θα το δεις το 50Hz-Bug, σε υλικό βίντεο φαίνεται...

Μου κάνει εντύπωση όμως το γεγονός πως ενεργοποιείς το IFC σε ματρόσκες και όχι σε DVD... Tί Player χρησιμοποιείς; Σε ματρόσκα 24p, με ρυθμισμένη την έξοδο του Player στα 24p, θα πρέπει η απόδοση της κίνησης, με το IFC απενεργοποιημένο, να είναι ίδια με των DVD που βλέπεις...

Σε ταινίες DVD δεν θα το δεις το 50Hz-Bug, σε υλικό βίντεο φαίνεται...

Μου κάνει εντύπωση όμως το γεγονός πως ενεργοποιείς το IFC σε ματρόσκες και όχι σε DVD... Tί Player χρησιμοποιείς; Σε ματρόσκα 24p, με ρυθμισμένη την έξοδο του Player στα 24p, θα πρέπει η απόδοση της κίνησης, με το IFC απενεργοποιημένο, να είναι ίδια με των DVD που βλέπεις...
Όταν ένα mkv file είναι full HD το έχω στο MAX, όταν το mkv ειναι σε HD 720p στο ΜΕD και όταν είναι απλό DVD το εχω OFF. Δε ξέρω απλα μου φαινεται καλυτερο ετσι. Κάτι άλλο... στο Bluray player 3D της Pany έχει δυνατοτητα να αυξησεις το βαθος στα εργα 3D έως και -5. Στην VT30 οταν βλεπω μεσω του WD media player ταινιες 3D, υπαρχει ανάλογη δυνατοτητα;;;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όταν ένα mkv file είναι full HD το έχω στο MAX, όταν το mkv ειναι σε HD 720p στο ΜΕD.

Εφόσον το interpolation έχει σχέση με τα καρέ του αρχείου (που και στις δύο περιπτώσεις είναι ίδια) και όχι με την ανάλυση, ποια η χρησιμότητα να παίζεις το ένα στο μαξ και το άλλο στο μίντιουμ?:hmmmm:

Είδα τις μετρήσεις σε ANSI contrast της vt30 και της d8000. H samsung καταγράφει 6250 και η panny 4550! Πως μιλάμε για καλύτερο μαύρο και υπεροχή της vt?
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7980-panasonic-tx-p50vt30e-review.html
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7424-samsung-ue55d8000-review.html

Ναι μονο που η D8000 που δοκιμασε το FullHD δεν ειναι κανονικο μοντελο παραγωγης αλλα ηρθε ειδικα για την δοκιμη απο την Κορεα (ετσι ελεγε ο Μανωλης που εχει το site αυτο δηλαδη).

Μου μυριζει εντονα καποια απατη της Samsung δηλαδη.

Με τηλεοραση παραγωγης σε αλλη μετρηση εχουμε ansi contrast.(2.531:1)...

http://www.perfectimage.gr/2011/05/25/samsung-ue40d8000-review-2/

Και βεβαια ισχυει αυτο που λεει ο Γιαννης , 5 μοιρες δεξια-αριστερα να πας σε μια LED LCD η αντιθεση μειωνεται αρκετα. Μονο καθετα ισχυουν τα νουμερα αυτα σε αντιθεση με τις πλασμα.

Όταν ένα mkv file είναι full HD το έχω στο MAX, όταν το mkv ειναι σε HD 720p στο ΜΕD και όταν είναι απλό DVD το εχω OFF. Δε ξέρω απλα μου φαινεται καλυτερο ετσι. Κάτι άλλο... στο Bluray player 3D της Pany έχει δυνατοτητα να αυξησεις το βαθος στα εργα 3D έως και -5. Στην VT30 οταν βλεπω μεσω του WD media player ταινιες 3D, υπαρχει ανάλογη δυνατοτητα;;;

Με ποιά λογική-σκεπτικό αυτό;

Αν χρησιμοποιείς το media player της τηλεόρασης, και ο scaler είναι ο πρώτος που πιάνει δουλειά, και μετά τα άλλα (IFC κλπ.) τότε δεν έχει κανένα νόημα.

Επίσης δεν έχει νόημα αν χρησιμοποιείς εξωτερικό media player γιατί τότε προηγείται ο scaler εκείνου.

Τί θέλω να πω;

Ότι και στις 2 περιπτώσεις πάντα κάδρο 1920x1080 θα φτάσει στην processing "είσοδο" του IFC, οπότε δεν καταλαβαίνω προς τί η διαφοροποίηση που κάνεις.

ΥΓ: Επίσης υποθέτω - γιατί έτσι λέει η λογική - ότι αν χρειάζεται και deinterlacing, θα γίνεται πριν τον scaler της τηλεόρασης, ή σε περίπτωση εξωτερικού media player, αμέσως μόλις "μπει" στην είσοδο το σήμα.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εφόσον το interpolation έχει σχέση με τα καρέ του αρχείου (που και στις δύο περιπτώσεις είναι ίδια) και όχι με την ανάλυση, ποια η χρησιμότητα να παίζεις το ένα στο μαξ και το άλλο στο μίντιουμ?:hmmmm:

Αααα μπράβο.

Άσε που όπως λέω και παραπάνω, σχεδόν πάντα, μάλλον, ακόμα και η ανάλυση που φτάνει προς επεξεργασία στην "είσοδο" του IFC, είναι και αυτή σταθερή.

Ναι μονο που η D8000 που δοκιμασε το FullHD δεν ειναι κανονικο μοντελο παραγωγης αλλα ηρθε ειδικα για την δοκιμη απο την Κορεα (ετσι ελεγε ο Μανωλης που εχει το site αυτο δηλαδη).

Ο μανώλης έχει το full hd? το perfect image δεν έχει?