Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καθώς ακουω πολλες διαμαρτυρίες για αποτυπώματα και στην vt θα ήθελα να δουμε πόσοι τελικά απο τους κατόχους δεν έχουμε κάποιο προσωρινό ή μόνιμο αποτύπωμα. Εγώ είμαι ένας από αυτούς καθώς μετά από 300+ ώρες με προφύλαξη (χαμηλές φωτηνότητες, ζουμ, μπάρες κύλισης, συχνές εναλλάγες καναλιών) δεν έχω οποιοδήποτε θέμα. Ας τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοχοι που δεν έχουν πρόβλημα κανένα.

Κανένα αποτύπωμα μέχρι στιγμής (φτου φτου) στις πρώτες 200-300 ώρες έβλεπα σε ZOOM1 η ZOOM2 αναλόγως το σήμα κάθε καναλιού. Κανονικά έπαιζα PS3 2-3 ώρες την ημέρα σε GAME mode ενώ εικόνα σε ταινίες και ΤV έχω πάντα cinema. Στην αρχή είχα και το ECO στο ON. Τους τελευταίους 2 μήνες στην 65VT30 βλέπω κανονικά χωρίς ZOOM και με ECO στο OFF απλά στα κανάλια φροντίζω όταν έχει διαφημίσεις να κάνω zapping, το ίδιο και στο ποδόσφαιρο. Κανένα ίχνος IR ή burn in μέχρι τώρα.. ωστόσο με προβλημάτισε ο Ανδρέας με αυτά που είπε για.... μετά τις 800 ώρες λειτουργίας :S

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κανενα προβλημα χωρις στρωσιμο 1000 ωρες λειτουργιας.

Κι εγω και ο Ανδρεας (πιθανον και αλλοι) εχουμε το ιδιο προβλημα απ'οτι φαινεται.
Και αυτο ειναι το οτι το πανελ φαινεται να εγινε πιο ευαισθητο σε φαινομενα IR μετα απο Χ (αρκετες Χ) ωρες, εγω εχω 1000+ και πλεον αφηνει αποτυπωμα το οτιδηποτε ενω πριν δεν αφηνει ποτε ουτε το παραμικρο.
Φαινομενα burn-in δεν εχουν αναφερθει και ακομα και στο google που εψαξα δεν υπαρχει καποια αναφορα VT30+Burn-in.
Καποιες αναφορες green blob υπαρχουν οποτε αν εχετε θεμα με πρασινιλες δειτε το.

Παντως μιας και εχω και το θεμα με το συννεφο στην δεξια μερια με βλεπω να την πακεταρω και να την στελνω για σερβις στο τελος της εβμομαδας, αν το παρω αποφαση.

Παντως μιας και εχω και το θεμα με το συννεφο στην δεξια μερια με βλεπω να την πακεταρω και να την στελνω για σερβις στο τελος της εβμομαδας, αν το παρω αποφαση.

Tι ειναι παλι αυτο με το συννεφο?

Tι ειναι παλι αυτο με το συννεφο?

Το εχω ποσταρει εδω

Λοιπον αυτες ειναι οι φωτο, πατηστε για μεγενθυση.
Εδω φαινεται το προβλημα που λεω, σαφως και δεν ειναι ετσι κανονικα αλλα το τραβηξα με 2" κλειστρο για να φανει.

Φαίνεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα το πάνελ. Ίσως να υπάρχει το θέμα με αυξημένη τάση λειτουργίας που είχε αναφερθεί σε κάποιες Panasonic σειράς 20 , το οποίο κάνει πολύ πιο έντονο το image retention και αυξάνει τις πιθανότητες burn in.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι θα στην αντικαταστήσουν ως ελαττωματική.

Φαίνεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα το πάνελ. Ίσως να υπάρχει το θέμα με αυξημένη τάση λειτουργίας που είχε αναφερθεί σε κάποιες Panasonic σειράς 20 , το οποίο κάνει πολύ πιο έντονο το image retention και αυξάνει τις πιθανότητες burn in.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι θα στην αντικαταστήσουν ως ελαττωματική.

Ναι ειναι προβλημα με το panel και ειναι πολυ εμφανες οταν αλλαζω εξοδο πχ απο HDMI1 σε HDMI2 κατα την διαρκεια της μαυρης καρτελας φαινεται πολυ εντονα για 1-2 δευτερολεπτα.
Το μονο που φοβαμαι ειναι να μην ανοιχτει η TV στο Service και μου την στειλουν με νεα προβληματα, αν την αλλαξουν εχει καλως, απλα πρεπει να παρω την αποφαση να την πακεταρω και να την στειλω.

είναι μάλλον αυτό που λέει ο γιάννης. είχαμε στο παρελθόν 2 περιπτώσεις πλάσμα που μετά από κάποιες ώρες έγιναν πολλοί ευαίσθητες στο ir (ήταν μια g20 και μια lg 42pj550). και στις 2 περιπτώσεις φάνηκε ότι έπαιρνε παραπάνω ρεύμα το πανελ. στην πανασόνικ αντικαταστάθηκε ενώ στην lg δεν μάθαμε τι έγινε.

δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος καθυστέρησης. η επισκευή μπορεί να είναι αντικατάσταση κάποιου εξαρτήματος ή στην τελική αντικατάσταση πάνελ. το να την αφήσεις να παίζει με έντονο ir είναι πιθανό να οδηγήσει σε μόνιμα αποτυπώματα. αν την πας τότε μπορούν να σου πούν μα και μού. κάποια στιγμή πριν την λήξη της εγγύσησης θα χρειαστεί να το κάνεις.

Ευχαριστω για την πληροφορια VAS πιθανον να ειναι η ιδια περιπτωση τοτε, θα σας ενημερωσω οταν εχω νεα.

Καλησπέρα σε όλους. Ως κάτοχος μιας 50VT30 για μια εβδομάδα, βρίσκομαι σε περίοδο 'στρωσίματος' (αντίθεση & φωτεινότητα κάτω του μισού, Cinema mode, ECO off κλπ κλπ). Έχω μια ερώτηση περί στρωσίματος και μια περί συμπεριφοράς του panel.

Για το στρώσιμο: Αρκετές ταινίες HD, έχουν μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Παρακολουθώ 2 ταινίες την εβδομάδα, άντε τρεις. Πόσο critical είναι να μην αλλάζω το zoom και να αφήνω τις μπάρες; Γνωρίζω ότι καλό είναι να μην υπάρχουν, απλά ρωτάω καθώς το zoom 'κόβει' αρκετά την εικόνα.

Περι 'συμπεριφοράς': Έχω παρατηρήσει ότι όταν κλείσω την TV, για 1-2 λεπτά, αν πλησιάσω την TV μπορώ να δω τι υπήρχε πριν τη κλείσω (κυρίως μιλάμε για text, λογότυπα κλπ). Μετά αυτό εξαφανίζεται. Είναι κάτι φυσιολογικό;

Για το στρώσιμο: Αρκετές ταινίες HD, έχουν μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Παρακολουθώ 2 ταινίες την εβδομάδα, άντε τρεις. Πόσο critical είναι να μην αλλάζω το zoom και να αφήνω τις μπάρες; Γνωρίζω ότι καλό είναι να μην υπάρχουν, απλά ρωτάω καθώς το zoom 'κόβει' αρκετά την εικόνα.

Περι 'συμπεριφοράς': Έχω παρατηρήσει ότι όταν κλείσω την TV, για 1-2 λεπτά, αν πλησιάσω την TV μπορώ να δω τι υπήρχε πριν τη κλείσω (κυρίως μιλάμε για text, λογότυπα κλπ). Μετά αυτό εξαφανίζεται. Είναι κάτι φυσιολογικό;

Δεν θα πάθει τίποτα η τηλεόραση με 3 ταινίες την εβδομάδα , μόνο μετά το τέλος θα δεις image retention από τις γραμμές και τους υποτίτλους το οποίο μετά από λίγη ώρα θα φύγει με θέαση full screen. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Nαι... Phosphor persistence λέγεται και παρατηρείται σε όλες τις Plasma και CRT...

Ευχαριστώ. Σήμερα έκανα κι εναν έλεγχο που έπρεπε να είχα κάνει την περασμένη τρίτη που την παρέλαβα, για dead pixels. Δυστυχώς βρήκα αυτά τα 2

http://i28.photobucket.com/albums/c215/nikos_a/forums/DSCN1925.jpg

http://i28.photobucket.com/albums/c215/nikos_a/forums/DSCN1928.jpg

Δεν γνωρίζω αν είναι 'καμμένα', 'κολλημένα' η κάτι άλλο. Υπάρχει κάτι που προτείνετε να κάνω;

Δυο μηνες και ΜΗΔΕΝ προβληματα! Πρεπει ομως να πω πως βλεπω ελαχιστα τιβι με λογοτυπα (μονον κανενα δορυφορικο) και πολυ ταινιες και σειρες ξενες (που εχουν ομως καποιο λογοτυπο). Κατα το σβησιμο παραμενει η "σκια" του τελευταιου πλανου, αλλα εξαφανιζεται με το κλεισιμο-ανοιγμα. Εικονα...τελεια!

Ευχαριστώ. Σήμερα έκανα κι εναν έλεγχο που έπρεπε να είχα κάνει την περασμένη τρίτη που την παρέλαβα, για dead pixels. Δυστυχώς βρήκα αυτά τα 2

Δεν γνωρίζω αν είναι 'καμμένα', 'κολλημένα' η κάτι άλλο. Υπάρχει κάτι που προτείνετε να κάνω;
Aν και ειναι λυπηρό σε αυτης της κατηγορίας τηλεόραση να υπαρχουν περιπτώσεις με καμενα η κολλημένα πιξελ παρολα αυτα θα σου πω να μη σε πολύ στεναχωριέσαι αν δεν τα βλεπεις σε κανονικη θεαση.

είναι μάλλον αυτό που λέει ο γιάννης. είχαμε στο παρελθόν 2 περιπτώσεις πλάσμα που μετά από κάποιες ώρες έγιναν πολλοί ευαίσθητες στο ir (ήταν μια g20 και μια lg 42pj550). και στις 2 περιπτώσεις φάνηκε ότι έπαιρνε παραπάνω ρεύμα το πανελ. στην πανασόνικ αντικαταστάθηκε ενώ στην lg δεν μάθαμε τι έγινε.

δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος καθυστέρησης. η επισκευή μπορεί να είναι αντικατάσταση κάποιου εξαρτήματος ή στην τελική αντικατάσταση πάνελ. το να την αφήσεις να παίζει με έντονο ir είναι πιθανό να οδηγήσει σε μόνιμα αποτυπώματα. αν την πας τότε μπορούν να σου πούν μα και μού. κάποια στιγμή πριν την λήξη της εγγύσησης θα χρειαστεί να το κάνεις.
Και αυτο πως το δίνεις στο service να το καταλαβουν;
Εκτος και αν πρεπει και εγω να περιμενω να πρασινίσει ( μου φαίνεται στο τελος πως εγω θα πρασινίσω σαν το Hulk)

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε κανονική θέαση δεν τα βλέπω. Παρατήρησα καλυτερα το ένα από τα δύο και διαπίστωσα ότι είναι 'επιφανειακό' αλλά εσωτερικά. Σαν να υπάρχει ένα τζάμι αλλά δεν είναι εξωτερικά σε αυτό αλλά εσωτερικά οπότε δεν φεύγει. Το είδα χτυπώντας με έναν φακό και το συγκεκριμένο φαίνονταν άσπρο. Το άλλο (στην DSCN1925 φαίνεται να είναι 'ψόφιο'. Και παραδίπλα είδα κι ένα άλλο pixel που παίζει, δεν είναι σταθερό. Αυτό φαίνεται ελάχιστα όταν το καλύπτει κάποιο menu της TV. Θα προσπαθήσω να δω αν υπάρχει αποτέλεσμα με κανά DVD τύπου Pixel Protector. Αν κάποιος έχει κάτι άλλο να προτείνει, ευπρόσδεκτο.

εγω είχα τρια κολλήμενα pixel δυο μαζι και ένα στο κέντρο του panel μετά από 300 ώρες έχουν εμφανιστέι και τα τρία νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα

Πήρα τελικά την NETGEAR WNDA3100v2 (μου βγήκε 25 μαζί με τα έξοδα αποστολής).

Πρόλαβα να κάνω μόνο το πρώτο τεστ - συνδέθηκε με το router μου και είδα ένα βίντεο από το youtube.

Σήμερα αν θα έχω χρόνο θα δω τι παίζεται με το DLNA.
Κάτι άλλο που να τεστάρω;

P.S. Έχω την 42G30 ....

εγω είχα τρια κολλήμενα pixel δυο μαζι και ένα στο κέντρο του panel μετά από 300 ώρες έχουν εμφανιστέι και τα τρία νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα

Μακάρι. Τελικά και οριστικά, είναι 2 τα pixels, ένα σκούρο (DSCN1925) κι ένα άλλο παραδίπλα που απλά αλλάζει χρώμα συνεχώς και τρεμοπαίζει. Χθες που είδα το Home σε 720p πάντως, δεν μπορούσα να τα δω. Φαίνονται (κυρίως το δεύτερο που τρεμοπαίζει) μόνο όταν μπει από πάνω τους κάποιο menu. Το δεύτερο που είχα δει (DSCN1928) φαίνεται να είναι σκόνη πίσω από το γυαλί!!! Με κλειστή TV και έναν φακό, το βλέπω. Τι στην ευχή, σκόνες πίσω από το γυαλί;