Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ASTAKOSS

New member
8 December 2011
37
Σήμερα πέρασα από δύο κοντινά μου καταστήματα για να δω τη vt60 από κοντά. Στο πρώτο ο φωτισμός ήταν απαλός, στο 2ο όμως δυνατός. Φαντάζομαι είναι λογικό να μην εντυπωσιάστηκα υπό αυτές τις συνθήκες αλλά αν και στοχευμένα θα αγόραζα αυτή μιας και έχω διαβάσει τόσα καλά λόγια, αυτή τη στιγμή με έπιασε αβεβαιότητα. Οι led είναι τόσο πιο εντυπωσιακές, σε εκείνες τις συνθήκες, (δεν έχω εμπειρία για σκοτεινό χώρο), που το ξανασκέφτομαι. Μήπως την αδικώ (την vt60) ;

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
Αναλόγως τι ζητάς από μια τηλεόραση. Αν θέλεις φωτιστικό τηλεόραση που κάνει επίδειξη φωτεινότητας σαν neon βιτρίνα τότε πας σε led. Αν θέλεις όμως ποιότητα φυσικά χρώματα και απίστευτη εικόνα απλά πας σε plasma.

ASTAKOSS

New member
8 December 2011
37
Παρήγγειλα την 55vt60 και θα την έχω σύντομα. Μιας και είμαι άσχετος μπορείτε να μου πείτε τι θα πρέπει να εξετάσω κατά την παραλαβή της και πως αναγνωρίζεται το κάθε πρόβλημα; Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που βρεθεί πρόβλημα; Να την στρώσω όπως υποδεικνύεται στο κεντρικό σχετικό θέμα;

karatzas

Established Member
26 December 2012
134
Έκανες άριστη επιλογή και σε μεγεθος και σε μοντέλο και σε τεχνολογία, και μάλιστα κόντρα στο ρεύμα, διότι εδώ, κυρίως από το "παλαιό μέλος του φόρουμ που τόσα έχει προσφέρει" και τους "δορυφόρους" του ή τις διαφορετικές εκφάνσεις της προσωπικότητάς του προτείνονται τηλεοράσεις με μικρότερη από 1000:1 αντίθεση και μεγαλύτερο από 0,1 μαύρο. Όσον αφορά το στρώσιμο νομίζω ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, απλά μην βλέπεις σε dynamic, ούτε να αυξήσεις την αντίθεση ή την οξύτητα για την πρώτη τουλάχιστον εβδομάδα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις κατά την αποσφράγιση της τηλεόρασης είναι να μην χαλάσει την κούτα, ώστε αν υπάρξει πρόβλημα να μπορείς να την επιστρέψεις αξιώνοντας κατά το δοκούν είτε τα χρήματά σου πίσω είτε αντικατάστασή της, και στις δύο περιπτώσεις από το κατάστημα που την αγόρασες.

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
Αντε μεγειές και με το που την παραλάβεις κάνε το test μήπως έχει καμία γραμμή γιατί οι plasma γενικά βγάζουν τέτοιες ανοιομορφίες. Αν έχει τέτοιο πρόβλήμα πας με την μια σε αλλάγη.

ASTAKOSS

New member
8 December 2011
37
Λοιπόν παρέλαβα την τηλεόραση και τη γουστάρω πολύ. Δε βλέπω κάποιο πρόβλημα στην οθόνη οπότε μάλλον συνεχίζω με αυτή. Το μοναδικό πρόβλημα που έχω είναι ότι δε βρίσκει το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού. Οι υπόλοιπες συσκεύες που έχω μια χαρά το βρήκαν... Εχω ote connx με τις βασικές ρυθμίσεις. Τι να κανω; Επίσης αν θελετε πείτε μου πως να αξιολογήσω την οθόνη ώστε να είμαι 100%σίγουρος. Ο,τι άλλη συμβουλή έχετε για τα πρώτα μου βήματα με αυτή ευχαριστως να την ακούσω.

sakisadr

New member
5 November 2012
94
Καλορίζικη φίλε μου, πραγματικά άριστη επιλογή.

Εγώ έχω την 50vt60 εδώ και δύο μήνες περίπου και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Για οτιδήποτε χρειαστείς, μην διστάσεις να ρωτήσεις.

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Καλόστρωτη και καλοθέατη !!! :ernaehrung004:

Άντε, βάλτε και καμμιά φωτό οι κάτοχοι... :p

ASTAKOSS

New member
8 December 2011
37
Μέχρι στιγμής το μονο hd που έχω δει είναι από το ote tv. Αν και χωρις εμπειρία δεν ειμαι εντυπωσιασμένος απο τη λεπτομέερεια της εικόνας. Υπαρχει περίπτωση να φταιει η τηλεόραση ή είναι η ποιότητα του υλικου υπευθυνη; Ωρες ωρες νομιζω οτι είναι λίγο θολή... Μήπως να νοικιάσω κανένα bluray για να φανεί η διαφορά;

Last edited:

Videophile2

Established Member
1 June 2010
118
Λαμία
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μέχρι στιγμής το μονο hd που έχω δει είναι από το ote tv. Αν και χωρις εμπειρία δεν ειμαι εντυπωσιασμένος απο τη λεπτομέερεια της εικόνας. Υπαρχει περίπτωση να φταιει η τηλεόραση ή είναι η ποιότητα του υλικου υπευθυνη; Ωρες ωρες νομιζω οτι είναι λίγο θολή... Μήπως να νοικιάσω κανένα bluray για να φανεί η διαφορά;

Εχω την 42pv60 που ειναι 1280 χ 720 (κορυφαιο μοντελο πριν 6 χρονια ) και η διαφορα σε θεαση καλης ματροσκας ή bluray ειναι εμφανεστατη απο τα καλα καναλια του οτε tv ,ποσο μαλλον απο τα υπολοιπα.Αρα υποθετω στην δικη σου η διαφορα θα ειναι χαωδης ,ειδικα στην κινουμενη εικονα οπου το bitrate δεν φτανει να ξεγελασει το ματι δημιουργωντας πιξελιασμα και τεχνουργηματα
Αυτο με κανει να παρηγοριεμαι που εχω απλη hd ακομη αφου η διαφορα εντοπιζεται κυριως οταν η εικονα ''παγωνει''

Last edited:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχω την 42pv60 που ειναι 1280 χ 720 (κορυφαιο μοντελο πριν 6 χρονια )

Μια διόρθωση μόνο , 1024x768 είναι η συγκεκριμένη.

1280x720 δεν θυμάμαι να είχε κυκλοφορήσει πλάσμα 42".

TerI

AVClub Enthusiast
29 April 2008
1,215
Χίος
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Bάλε αυτό να παίξει και τότε θα δεις πραγματικό HD.

Attachments

• 45621_large.jpg
    45621_large.jpg
    18.5 KB · Views: 393

ASTAKOSS

New member
8 December 2011
37
Εχτές έβαλα ένα δυνατό bluray για να τη δω στα δύσκολα και ήταν πολύ καλή. Έχω μια εντύπωση όμως ότι σε γρήγορες σκηνές το περίγραμμα σωμάτων (πχ οι ώμοι στο σακάκι του τύπου που έτρεχε) δεν ήταν ευθύγραμμα και πιξέλιαζε εκεί. Μόνο αυτή τη αρνητική κριτική έχω από εχτές. Επιπλέον συνεχίζει να μη μου βρίσκει το δίκτυο (μια επιτυχία στις 15 προσπάθειες) ενώ κατά την εγκατάσταση εχτές του νέου μου BR player sony 790 το βρήκε αμέσως. Ποιά η διαφορά του cinema από το ΤHX cinema; Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

ASTAKOSS

New member
8 December 2011
37
Τελικά αφού μείωσα το κανάλι απο 13 σε 8 το δικτυο εντοπιστηκε αμεσως. Ευχαριστώ. Τώρα το μόνο που με απασχολεί είναι έναι είδος πιξελιάσματος (δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά) σε φάσεις κίνησης ειδώλου μπροστά από συγκεκριμένο φόντο. Για παραδειγμα καθώς περπατουσε ηθοποιός μπροστα από διακοσμητικά κάθετα στόρια ( φάινονταν σαν κάθετες γραμμές) μπροστά από το προσωπό του δημιουργηθηκε μια αλλοίωση καθως προχωρούσε. Σαν να μη γινεται σωστή αλλαγή των χρωμάτων στα συγκεκριμένα Pixels. Αυτό το πρόσεξα μόλις τώρα σε ote tv βλέποντας sd , αλλά και σε bluray. Είναι αυτό κάποιο από τα γνωστά προβλήματα των πλάσμα; Τι μπορέί να φταίει;

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847
Τελικά αφού μείωσα το κανάλι απο 13 σε 8 το δικτυο εντοπιστηκε αμεσως. Ευχαριστώ. Τώρα το μόνο που με απασχολεί είναι έναι είδος πιξελιάσματος (δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά) σε φάσεις κίνησης ειδώλου μπροστά από συγκεκριμένο φόντο. Για παραδειγμα καθώς περπατουσε ηθοποιός μπροστα από διακοσμητικά κάθετα στόρια ( φάινονταν σαν κάθετες γραμμές) μπροστά από το προσωπό του δημιουργηθηκε μια αλλοίωση καθως προχωρούσε. Σαν να μη γινεται σωστή αλλαγή των χρωμάτων στα συγκεκριμένα Pixels. Αυτό το πρόσεξα μόλις τώρα σε ote tv βλέποντας sd , αλλά και σε bluray. Είναι αυτό κάποιο από τα γνωστά προβλήματα των πλάσμα; Τι μπορέί να φταίει;

Τσέκαρε σε ποιά ρύθμιση είναι το ifc / 24p smooth film. Σε default είναι στο high και δημιουργεί artifacts. Βάλτο στο ελάχιστο ή μεσαίο ή ακόμα και στο no και δές αν αλλάζει συμπεριφορά