Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επισης οχι!
Η premium σειρα της (καλυτερη και ακριβοτερη) ηταν η zt.

η ΖΤ ήταν η κορυφαία μόνο για φέτος. Τόσα χρόνια ήταν η VT. Εντάξει είχε βγει και άλλη μια Ζ σειρά 3-4 χρόνια πιο πίσω απ' ότι θυμάμαι.
Επειδή υπήρχε ένα πιο special μοντέλο από τη VT, στη χάση κ στη φέξη, δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη VT μη premium σειρά!

Όσο για το Vertical banding και μόνο η αναφορά που κάνεις ("...βρέθηκε κάποιος κάτοχος της Samsung που το είχε κι αυτή...") δείχνει ότι τέτοιο θέμα δεν υπήρχε, αλλά ανακαλύφθηκε στην πορεία!!! To clouding και το dithering είναι εκεί από την αρχή...

Anyway, αν συμφωνείτε όλοι ότι, πάντα, οποιαδήποτε plasma, είχε vertical banding, το οποίο οφείλεται στην τεχνολογία και ΟΧΙ στην υλοποίηση , τότε πάσο...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

η ΖΤ ήταν η κορυφαία μόνο για φέτος. Τόσα χρόνια ήταν η VT. Εντάξει είχε βγει και άλλη μια Ζ σειρά 3-4 χρόνια πιο πίσω απ' ότι θυμάμαι.
Επειδή υπήρχε ένα πιο special μοντέλο από τη VT, στη χάση κ στη φέξη, δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη VT μη premium σειρά!

Όσο για το Vertical banding και μόνο η αναφορά που κάνεις ("...βρέθηκε κάποιος κάτοχος της Samsung που το είχε κι αυτή...") δείχνει ότι τέτοιο θέμα δεν υπήρχε, αλλά ανακαλύφθηκε στην πορεία!!! To clouding και το dithering είναι εκεί από την αρχή...

Anyway, αν συμφωνείτε όλοι ότι, πάντα, οποιαδήποτε plasma, είχε vertical banding, το οποίο οφείλεται στην τεχνολογία και ΟΧΙ στην υλοποίηση , τότε πάσο...
Εγώ φυσικά και διαφωνώ. Το φαινόμενο αυτό ΔΕΝ οφείλετε στη τεχνολογία πλάσμα, αλλά σε ορισμένες υλοποιήσεις. Εξάλλου αυτό ήταν και το νόημα της όλης παραπάνω συζήτησης, που τις εταιρείες όποτε τις βολεύει το κάνουν θέμα της τεχνολογίας και όποτε δεν βολεύει, της υλοποίησης , και εμείς πρέπει να πληρώνουμε και να χορεύουμε όπως μας βαρούν και να τους λέμε και ευχαριστώ, αντί να τους κράζουμε ασύστολα.

Επειδή κινδυνεύουμε να περάσουμε εντελώς το όρια του υπερ-ρεαλισμού, ποια η διαφορά μεταξύ κατακόρυφου και οριζόντιου "banding";

Δεν ξέρω τίποτα σχετικά με οριζόντιο banding...
Αφου ρε Ζορζ, έχεις πειστεί ότι το πρόβλημα του banding είναι φυσιολογικό, γιατί δε μας το εξηγείς κι εμάς?

Τι να εξηγήσω; Τα ηλεκτρόδια σε όλα τα επίπεδα πάνελ είναι σταυρός. Οπότε το banding μπορεί να εμφανιστεί και οριζόντια και κάθετα. Γιατί θεωρείς φυσιολογικό το οριζόντιο και όχι το κατακόρυφο;

Τι να εξηγήσω; Τα ηλεκτρόδια σε όλα τα επίπεδα πάνελ είναι σταυρός. Οπότε το banding μπορεί να εμφανιστεί και οριζόντια και κάθετα. Γιατί θεωρείς φυσιολογικό το οριζόντιο και όχι το κατακόρυφο;
Πότε το είπε αυτό;

Από αυτά που παραθέτεις ( δηλ. τα ποστ της σελίδας που βρισκόμαστε τώρα ) εγώ καταλαβαίνω ότι δεν αποδέχεται ούτε το κάθετο ούτε το οριζόντιο banding σαν φυσιολογικό της τεχνολογίας, αλλά μόνο κάποιων όχι και τόσο πετυχημένων υλοποιήσεων ( δηλαδή είναι εξαίρεση ) και σε αυτό συμφωνώ απολύτως.

Όντως οι πλάσμα, ειδικά της πανασόνικ, ήταν γεμάτες αστοχίες. Είχαν τα καλύτερα χρώματα, απεριόριστη γωνία θέασης και το καλύτερο κοντράστ. Ευτυχώς που καταργήθηκαν για να σταφούμε πλέον όλοι στις απροβλημάτιστες led, 4k και κυρτές -μέγας είσαι κύριε!!!-oled, με...το αζημίωτο των εταιριών βεβαίως. Άρα προς τι ο λόγος της διαφωνίας, οι εταιρίες αναγνωρίζοντας την χαμηλή ποιότητα της τεχνολογίας πλάσμα την κατάργησαν για χάρη της υπέρτερης και αψεγάδιαστης τεχνολογίας led 4k και προς τέρψιν και επ' ωφελεία του καταναλωτικού κοινού.!!!

:flipout:

Όντως, μας λυπάμαι αφάνταστα που αναγκαζόμαστε να βλέπουμε την εικόνα της VT60. Εγώ προσωπικά, υποφέρω...

Ρε παιδες, με βαρια καρδια (και μονο επειδη σας συμπονω στη δυσκολη ωρα σας
με τις παλιοτηλεορασεις που μπλεξατε) δεχομαι να μου τις δωσετε.
Μονο παρακαλω μεχρι 2 τυχερους μπορω να εξυπηρετησω. Μια για το σπιτι και μια
για το εξοχικο. Αν βρεθει και τριτος λυπαμαι αλλα θα πρεπει να την δωσει αλλου.:BDGBGDB55:
Οι δυο πρωτοι που θα μου το ζητησουν ειναι οι τυχεροι!
Σας παρακαλω, δε χρειαζεται να με ευχαριστησετε και να το κανουμε θεμα, ε?

Last edited:
:flipout:

Όντως, μας λυπάμαι αφάνταστα που αναγκαζόμαστε να βλέπουμε την εικόνα της VT60. Εγώ προσωπικά, υποφέρω...
Κανείς δε είπε ότι η τηλεόραση δεν είναι << κούκλα >> απλά έχει και αυτή το κουσουράκι της όπως οι περισσότερες <<κούκλες>> αληθινές και μη Χα!χα!χα!
Εξάλλου για τα << μηνύματα >> και τη συμπεριφορά των εταιρειών μιλήσαμε πιο πολύ με αφορμή το << θεματάκι >> της VT60.
Πάντως εσύ Γιώργο μου από ότι φαίνεται από το τρόπο που το αντιμετώπισες και επειδή έχεις και τη τύχη ή την ατυχία να γνωρίζεις πάρα πολλά επί του θέματος τηλεόρασης , μπορεί και λιγάκι να υποφέρεις ε; χα!χα!χα!
Φιλικά πάντα!

Όχι πραγματικά, δεν με ενοχλούν οι ανομοιομορφίες που εμφανίζονται σπανίως. Το έχουν λίγο πολύ όλες οι τηλεοράσεις... (Και η 9705 που είναι LCD).

Καλησπέρα σε όλους, εδώ και 2 μήνες έχω και εγώ μια 50άρα VT60. Έχω περίπου 350 ώρες. Έχω περάσει τις ρυθμίσεις του ( sakisadr ) και είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά στις ταινίες. Έχει να προτείνει κάποιος ρυθμίσεις για θέαση ποδοσφαιρικού αγώνα, έχω ΟΤΕtv και βλέπω πολλούς σε HD. Το βάζω στην επιλογή CINEMA, οι άλλες μου φαίνονται λίγο σκοτεινές για μπάλα. Τέλος θέλω να μάθω να έχει τόσο μεγάλη διαφορά η τηλεόραση μετά το καλιμπράρισμα του Μανώλη, στην VT20 ενός φίλου είχε.

Καλησπέρα σε όλους, εδώ και 2 μήνες έχω και εγώ μια 50άρα VT60. Έχω περίπου 350 ώρες. Έχω περάσει τις ρυθμίσεις του ( sakisadr ) και είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά στις ταινίες. Έχει να προτείνει κάποιος ρυθμίσεις για θέαση ποδοσφαιρικού αγώνα, έχω ΟΤΕtv και βλέπω πολλούς σε HD. Το βάζω στην επιλογή CINEMA, οι άλλες μου φαίνονται λίγο σκοτεινές για μπάλα. Τέλος θέλω να μάθω να έχει τόσο μεγάλη διαφορά η τηλεόραση μετά το καλιμπράρισμα του Μανώλη, στην VT20 ενός φίλου είχε.
Ότι θα έχει διαφορά και μάλιστα σημαντική , αυτό είναι βέβαιο. Ειδικά αν δεν είσαι και πολύ έμπειρος σε αυτό το τομέα, που και να είσαι χωρίς εξοπλισμό και γνώσεις εξειδικευμένες το μάξιμουμ δε θα το πάρεις.
Το θέμα είναι να μπορείς να εκτιμήσεις το αποτέλεσμα, γιατί η δουλεία του κάθε Μανόλη είναι να κάνει τη κάθε τηλεόραση να αποδώσει το ότι μπορεί καλύτερο η συσκευή με γνώμονα το όσο πιο κοντά στο φυσικό και αληθινό. Υπάρχει κόσμος που στην αρχή << στράβωσαν >> μετά το καλιμπράρισμα, γιατί το φυσικό δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό όσο το ψεύτικο. Αυτό βέβαια μέχρι να συνηθίσει το μάτι στο σωστό, γιατί μετά άμα μάθεις δεν έχει γυρισμό.

Πάω να ανοίξω σήμερα το Youtube το βράδυ, και μου ζητάει να κάνω αναβάθμιση. Πατάω να ξεκινήσει και ψάχνω στο internet να δω τι βελτιώθηκε. Το μόνο που βρήκα επισήμως από εδώ ήταν αυτό:

Ver. 3.877 Improvement of dual tuner functions.

Μόλις τέλειωσε η αναβάθμιση έψαξα λίγο τις λειτουργίες με τα πολλαπλά παράθυρα αλλά δεν είδα κάποια τουλάχιστον ορατή αλλαγή. Αφού ακόμα ασχολούνται με αναβαθμίσεις γιατί δεν ασχολούνται λίγο με το Media Player????

Το ότι δεν μπορείς να αλλάξεις μέγεθος υποτίτλων και το γεγονός ότι για κάθε φορά που παίζεται κάθε αρχείο πρέπει να επιλέξεις την εμφάνιση και την κωδικοποίηση των υποτίτλων είναι πολύ χαζό! Δεν νομίζω να απαιτεί πολύ κόπο!

για δείτε και τη δικιά μου ταλαιπωρία-γκαντεμία τώρα.
Στις 16-01-14 αγόρασα τη 50αρα. Μετά απο τεράστιο κόπο στρωσιματος (είχα φτάσει τις 1300 ωρες) και ρυθμισεων η τηλεοραση έσκιζε.
Πριν 20 μέρες ένα ωραίο μεσημέρι πάω να την ανάψω από το on/off (είχα λειψει για 5 μέρες και την ειχα κλεισει off) κάνει μια (ηχητική) έκρηξη, ένα πολύ δυνατό τσαφ. Τον ήχο το ξέρω. Είμαι φυσικός και στο εργαστήριο εχω δειξει εκατοντάδες φορές την ηλεκτροστατική μηχανή Wimshurst και την ηλεκτρική εκκένωση που πετυχαίνουμε.
Εν πασει περιπτώσει η τηλεόραση νέκρωσε.
Ήρθε το service και τη πήρε.
Με πήραν μετά απο μια ώρα και μου είπαν πως έχουν καταστραφεί 2 πλακέτες και πως τις παράγγειλαν.
Μετά με ξαναπήραν και μου είπαν πως πιθανόν να είναι καμένη μια 3η πλακέτα. Επειδή ήμουν πολύ συγχισμένος δεν συγκράτησα τις λειτουργίες αυτών των πλακετών. Θυμάμαι μόνο πως για τη 3η μου είπε πως είναι προχωρημένη ζημιά (κατι με τη τροφοδοσία του πανελ).
Πριν λίγο με πήραν (απο το κατάστημα που την ειχα αγοράσει) πως με τη αντικατάσταση των 2 πλακετών δεν αποκαταστάθηκε η βλάβη και παρήγγειλαν και περιμένουν τη 3η και μάλλον θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση. Αλλά ίσως δεν ειναι διαθέσιμη η τηλεόραση και μου προτείνει η Panasonic αντικατάσταση με μια LED. Την TX-L50DT60E.

edit: θα δεχτώ μάλλον τη πρόταση και θα παρω τη led για την οποία δεν ξέρω τίποτα αλλα βλέπω πως είναι στα ίδια λεφτά.
Ψυχολογικά και μόνο δεν τη θέλω πίσω τη τηλεοραση. Τελειωσαν οι Plasma για μένα.

Last edited:
Κάψιμο πλακέτας τροφοδοσίας και πάνελ μπορεί να το πάθει οποιαδήποτε τηλεόραση ανεξαρτήτου τεχνολογίας ειδικά με τα ρεύματα που έχουμε στην Ελλάδα και δεν υπάρχει κατάλληλη πρόληψη γιαυτό.

το ξέρω πως μπορεί να το πάθει οποιαδήποτε συσκευή. Το "τελείωσαν οι πλάσμα για μένα" παει στο οτι βαριέμαι αν πρόκειται για καινούργια να τη ξαναστρώνω.
Αν είναι να μου δώσουν επισκευασμένη αυτή που χάλασε δεν ξέρω αν πρέπει η αν μπορώ να τη δεχθώ πίσω.