Panasonic Plasma X10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια
Καλημέρα σε όλους.Από χθες είμαι κάτοχος της 42Χ10 και σκέφτηκα να γράψω τις εντυπώσεις μου από την σύντομη συμβίωση μαζί της.
Πρώτα απ'όλα να σας πω ότι αρχικά είχα αποφασίσει να πάω για fullhd lcd αλλά μετά από αρκετό διάβασμα στο forum,θέαση σε lcd φίλων και συγγενών και κρίνοντας από τις ανάγκες μου (90% τηλεοπτικό και nova και 10% dvd) κατέληξα στην συγκεκριμένη και πραγματικά χαίρομαι γι'αυτό.
Αφού λοιπόν την έστησα την ανάβω και περιμένω τον αυτόματο συντονισμό περίπου κανά πεντάλεπτο.Μόλις τελέιωσε με μεγάλη αγωνια λέω για να δούμε τι θα δούμε.Τι να σας πω, έμεινα κάγκελο!Η εικόνα πραγματικά καταπληκτική τόσο στα αναλογικά όσο και σε ψηφιακά και nova.Ολες οι ανησυχίες μου μετά από όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς για κακούς scalers και softness πηγαν περίπατο.Μάλιστα τολμώ να πώ ότι αυτό που είδα ήταν ανώτερο απο ότι έβλεπα στην αγαπημένη sony 29'' crt 100hz οκταετίας που αντικατέστησα.Στα (απαίδευτα) μάτια μου όλα φαινονταν πολύ λεπτομερή,ζωντανά, τρισδιάστατα και ΜΕΓΑΛΑ! Μετά από λίγο αφού συνήλθα και χαμογελώντας από ευχαρίστηση πήρα μπροστά μου το ευαγγέλιο.Τι εννοώ μ'αυτό;Μα τι άλλο από τις ρυθμισεις του φίλου czoun από το νήμα της px80για το φόβο των Ιουδαίων και την αποφυγή IR.
Πρέπει να πώ ότι το μενού της εικόνας στην χ10 έχει αριθμούς στο τέλος κάθε μπάρας (πχ contrast 0-60 κλπ) οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να ρυθμιστούν με λεπτομέρεια όλες οι παράμετροι.Ετσι λοιπόν επέλεξα cinema με αντίθεση 30(μέγιστο 60),φωτεινότητα -2(μέγιστο 10),χρώμα 28(μέγιστο 60),οξύτητα off τελείως και θερμοκρασία χρώματος warm.Επίσης βλέπω κανάλια στην μεγέθυνση 1 που στο 90% των περιπτώσεων εξαφανιζει λογότυπα και μπάρες.Εντάξει σίγουρα με αυτές τις ρυθμίσεις η τηλεόραση μοιάζει φιμωμένη αλλά υπομονή που θα πάει 200 ώρες είναι θα περάσουν.Να πω πως έτσι είδα το μπάσκετ στον ΑΝΤ1 και το καταφχαριστήθηκα,φανταστική κίνηση (πάντα τα 100hz στο on) και όλα τέλεια χωρίς σπασίματα διπλές ή τριπλές μπάλλες και άλλα που διαβάζουμε κατά καιρούς.Εν ολίγοις είμαι ενθουσιασμένος με τον αντικαταστάτη της crt μου και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει παρόμοιες ανάγκες με μένα.Τέλος να πω πως δεν είδα ίχνος IR και για 679 ευρώ νομίζω πως είναι κάτι παραπάνω από best value for money.