PANASONIC PT-AE 3000.....Εργαλείο!!

BAMA

New member
12 September 2007
5
Παιδιά, πριν από 2 μέρες πήρα στα χέρια μου το εργαλείο!!:violent-smiley-030:
Παρακαλώ, αν έχει κάποιος τον ίδιο προβολέα θα ήμουν υπόχρεως αν μου έστελνε τις ρυθμίσεις του.:grinning-smiley-043
Έχω προσπαθήσει να τον ρυθμίσω με ένα παλιο DVD που έχω από το HITECH.....αλλά πιστεύω ότι χρειάζομαι βόήθεια από guru στο είδος.
Το μηχάνημα παίρνει πολύ βελτίωση.

Φίλε πρώτα από όλα,
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ:a0210: και ΚΑΛΟΘΕΑΤΟΣ:violent-smiley-030:.
Μια και σκέφτομαι για την αγορά του συγκεκριμένου ή του ομόσταυλου Epson TW2000 ή και του Sony VPL - HW10, μήπως τους έχεις δεί ή δοκιμάσει:BDGBGDB55:? Διάβασα ότι ο Pany είναι ανώτερος εφόσον ρυθμιστεί σωστά μια και σε out of the box τοποθέτηση υστερεί.
Τέσπα, θα ψάξω για ρυθμίσεις (για να μη βγαίνουμε και of topic) και θα απαντήσω, αν και πιστεύω ότι στον συγκεκριμένο θα πρέπει να πέσει επαγγελματικό καλιμπράρισμα:grandpa:.

Παρακαλώ, αν έχει κάποιος τον ίδιο προβολέα θα ήμουν υπόχρεως αν μου έστελνε τις ρυθμίσεις του.:grinning-smiley-043
Έχω προσπαθήσει να τον ρυθμίσω με ένα παλιο DVD που έχω από το HITECH.....αλλά πιστεύω ότι χρειάζομαι βόήθεια από guru στο είδος.

Καλορίζικος και καλές θεάσεις, κατά τη γνώμη μου η ρύθμιση από επαγγελματία είναι απαραίτητη, μετά από 40-50 ώρες λειτουργίας, έως τότε για δοκίμασε αυτές...

http://www.projectorreviews.com/panasonic/pt-ae3000u/calibration.php

Re: Απάντηση: PANASONIC PT-AE 3000.....Εργαλείο!!

Εφόσον υπάρχει ήδη νήμα για τον Panasonic AE3000.. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=31572 , θα ήταν καλύτερα να συνεχιστεί εκεί η συζήτηση, ώστε να υπάρχουν όλες οι πληροφορίες μαζεμένες...:a0210:

...για όσους ενδιαφέρονται..;)

Θα παρακαλούσα να συνεχίσουμε στο συγκεκριμένο νήμα σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις το συγκεκριμένου προβολέα....αν δεν υπάρχει πρόβλημα φυσικά.-bye-
Όποιος έχει απορίες και θέλει να με ρωτήσει κάτι ,θα ήταν μεγάλη μου χαρά να του απαντήσω.
Το μηχάνημα όπως ανεφερα και προηγουμένος είναι φοβερό!....για τα χρήματα που έχω δώσει φυσικά.
:a0210:
Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να τον καλιμπράρω χωρίς να φέρω κάποιον ειδικό στο σπίτι.
Μου αρκεί οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να έχεται σχετικά με το θέμα της ρύθμισης όπως άλλα site ή αναφορές σε άλλα forums.
Θα τα τσεκάρω όλα και θα σας απαντήσω στα δικά μου μάτια ποια πιστεύω ότι είναι η καλύτερη.
Γνωρίζει κάποιoς πόσο στοιχίζει το DVE (Digital Video Essential)?

Φίλε πρώτα από όλα,
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ:a0210: και ΚΑΛΟΘΕΑΤΟΣ:violent-smiley-030:.
Μια και σκέφτομαι για την αγορά του συγκεκριμένου ή του ομόσταυλου Epson TW2000 ή και του Sony VPL - HW10, μήπως τους έχεις δεί ή δοκιμάσει:BDGBGDB55:? Διάβασα ότι ο Pany είναι ανώτερος εφόσον ρυθμιστεί σωστά μια και σε out of the box τοποθέτηση υστερεί.
Τέσπα, θα ψάξω για ρυθμίσεις (για να μη βγαίνουμε και of topic) και θα απαντήσω, αν και πιστεύω ότι στον συγκεκριμένο θα πρέπει να πέσει επαγγελματικό καλιμπράρισμα:grandpa:.

Φίλε G,

Ευχαριστώ πολυ για τις ευχές σου.Πιστεψέ με την έψαχνα πολύ πριν αποφασίσω.:chinscratch:

To μηχάνημα μπορεί να συγκριθεί μόνο με SONY VPL-HW10,EPSON TW5000 ή SANYO Z 3000 την προηγούμενη "γενια" την αφήνει μίλια πίσω ...και όπως τον είδα ρυθμισμένο πριν από δύο εβδομάδες στο Λονδίνο ......σκοτώνει!!:violent-smiley-030: και μια γενιά μπροστά!(Εννοώ ,φυσικά πολύ ακριβότερα μηχανήματα:fight:)

Θα παρακαλούσα να συνεχίσουμε στο συγκεκριμένο νήμα σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις το συγκεκριμένου προβολέα....αν δεν υπάρχει πρόβλημα φυσικά.-bye-
Όποιος έχει απορίες και θέλει να με ρωτήσει κάτι ,θα ήταν μεγάλη μου χαρά να του απαντήσω.
Το μηχάνημα όπως ανεφερα και προηγουμένος είναι φοβερό!....για τα χρήματα που έχω δώσει φυσικά.
:a0210:
Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να τον καλιμπράρω χωρίς να φέρω κάποιον ειδικό στο σπίτι.
Μου αρκεί οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να έχεται σχετικά με το θέμα της ρύθμισης όπως άλλα site ή αναφορές σε άλλα forums.
Θα τα τσεκάρω όλα και θα σας απαντήσω στα δικά μου μάτια ποια πιστεύω ότι είναι η καλύτερη.
Γνωρίζει κάποιoς πόσο στοιχίζει το DVE (Digital Video Essential)?

καλησπερα φιλε μου.εγω το παραγγειλα απο εδω και ηρθαν αμεσα
http://www.play.com/HOME/HOME/6-/Se...+essential&page=search&go.x=34&go.y=7&cur=258

σε σχεση με το hw-10 που τους ειδα διπλα διπλα μακραν καλυτερος ο panasonic.πολυ φωτεινος ειχε την ζωντανια που εχουν οι dlp.επισης ειχε καθαρα λευκα κατι που ο σονυ δεν ειχε.

Τον benq 5000 με το νεο firmware τον εχεις δει?????

Ο BenQ w5000 είναι ενά πολύ καλο μηχάνημα για DLP σε αυτά τα λεφτά.
Τον έχω δει από κοντά όχι όμως με το καινούριο firmware.Από ότι έχω διαβάσει έχουν κανει πολύ καλη δουλειά.
Όμως να κάνω μια απλή ερώτηση?
Αν έχεις ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο και του αλλάξεις ένα μόνο τσιπ ,πόσο πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις την ιπποδύναμη όταν όλα τα υπόλοιπα μένουν ίδια?:chinscratch:
Ο Benq 5000 αν δεν κάνω λάθος είναι τουλάχιστον ενος χρόνου μηχάνημα?

Ρώτα τον johny1989 που ξέρει από αμάξια.:driver:
Πάντως όλοι λένε ότι υπάρχει πολύ βελτίωση,
σε σημείο που είναι σαν να βγήκε τώρα στην αγορά και να
είναι και καλύτερος από σημερινούς προβολείς!

Πάντως όλοι λένε ότι υπάρχει πολύ βελτίωση,
σε σημείο που είναι σαν να βγήκε τώρα στην αγορά και να
είναι και καλύτερος από σημερινούς προβολείς!
Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα, αλλά όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, από τη στιγμή που το μηχάνημα σαν harware παραμένει το ίδιο, ΠΩΣ γίνεται με ένα μονο firmware να έχει τόσο μεγάλη διαφορά ??? :confused:

Anyway.... Σε 2 εβδομαδες περιμενει ενας γνωστος μου που αγορασε τον BenQ πριν απο 8 μηνες να του στειλουν το καλωδιο για να περασει το νεο firmware, οποτε θα τον δω κι εγω τοτε και θα σας πω....:grandpa:

Πάντως για να ξαναερθουμε και παλι στο θεμα μας, από την "σημερινη" γενια προβολικών στα 1080p μεχρι και 3000 ευρω (αλλα και λιγο παραπανω ισως) ο Panasonic 3000 ειναι ο καλυτερος και ο ποιο αξιόπιστος!

Θα τον αγοραζα με κλειστά μάτια αν δεν ειχα καποιες ενστασεις απο το service και τις εγγυήσεις της Panasonic εδω στην Ελλάδα, αλλά και αν ήταν λίγο πιο φθηνός σε σχέση με τον ανταγωνισμό!

Καλορίζικος και καλές θεάσεις εύχομαι στον φίλο ΒΑΜΑ! :a0210:

Φιλαράκι καλορίζικος και καλοθέατος!!!

Είμαι σίγουρος ότι έκανες εξαιρετική επιλογή! :)

Έχω τον PT-AE2000 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Είμαι σίγουρος ότι ο 3000 είναι ακόμη καλύτερος.

Αν είσαι Αθήνα, αν θες μπορώ να σε βοηθήσω με τις ρυθμίσεις καθώς έχω και χρωματόμετρο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Έχε υπόψιν ότι ο ΚΑΘΕ προβολέας θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις και δεν μπορείς απλά να βάλεις τις ρυθμίσεις από κάποιον άλλο 3000!!!

Και εγώ έχω τον PT-AE1000 και είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος, αλλά για να έχω σωστό μαύρο κάνω πλήρη συσκότιση, υποθέτω πως ο 2000 και ο 3000 θα είναι καλύτεροι σ αυτό αλλά όταν είσαι early adopter αυτά είναι στο πρόγραμμα!

Την πλήρη συσκότιση για πραγματικό μαύρο δεν την γλυτώνεις, ότι προβολέα και αν έχεις.

Δεν είναι θέμα συγκεκριμένης τεχνολογίας - είναι θέμα συμπεριφοράς του φωτός. Για να έχεις μαύρο, πρέπει να μην έχεις φως. Αν υπάρχει φως στο περιβάλλον, αυτό θα αντανακλάται στο άσπρο πανί και δεν θα έχεις μαύρο.

Ουτε στον κινηματογραφο που προσπαθουμε να αντιγραψουμε υπαρχει μαυρο σαν αυτο που αναζητουμε.

Ενα γλυκο φωτισμενο μαυρο υπαρχει. Ολα τα αλλα ειναι ουτοπια.

Καλησπερα σε ολους τους φιλους!! Ο Che ειπε κατι για τον BenQ W5000, Επιδει αυτον εχω βαλει στο ματι μπορει καποιος που ξερει να μου πει αν ο PT-AE3000U
ειναι καλθτερη επιλογη....κατι σαν PT-AE3000U vs BenQ W5000