Panasonic PT-AX100 - Ανάβει και μετά σβήνει!

tsikos

New member
2 August 2006
56
Από όσα έψαξα στο internet, είναι ψιλογνωστό πρόβλημα αυτό που έχω...

Τον ανάβω και μετά από 1 λεπτό σβήνει (πέφτει σε stand by).
Μετά πρέπει να τον κλείσω από το διακόπτη power και να τον ξανανοίξω. Τότε τις περισσότερες φορές δουλεύει μετά κανονικά (βέβαια κανά δυό φορές χρειάστηκε και 2ο σετ ανοιγοκλεισίματος).
Έχει δουλέψει 1100 περίπου ώρες και όταν δεν δουλεύει τον κλείνω και από το power, δεν τον αφήνω σε stand by.

Κάπου διάβασα ότι είναι θέμα ίριδας που δεν ανοίγει πλήρως και κάπου αλλού ότι είναι θέμα firmware....

Το έχει αυτό το πρόβλημα κανένας από εδώ;
Αν ναι, πως το αντιμετώπισε;
Η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (astra service) τι λέει; Να ετοιμάζομαι για ταλαιπωρία;

:huh2: :ears:

Η αντιπροσωπεία (επίσημος εισαγωγέας) είναι η Intertech απ όσο ξέρω. Αν είναι κανονικής εισαγωγής κομμάτι κανε τους ενα τηλεφώνημα, έχουν καλό τεχνικό τμήμα (www.intertech.gr )

Απάντηση: Re: Panasonic PT-AX100 - Ανάβει και μετά σβήνει!

H Astra service είναι το επίσημο service τους

Όντως η Astra Service είναι το εξουσιοδοτημένο service των Panasonic.

Τον πήγα το Σάββατο...

Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις... :chinscratch:

Φαίνεται ότι αυτό το πρόβλημα (που έχω και εγώ) το έχουν ή θα το έχουν σχεδόν όλοι οι κάτοχοι του ΑΧ100, άλλοι από τις 70 ώρες άλλοι στις 300, 500, 900 κ.ο.κ.

Βλ.σχετικά
http://www.avsforum.com/avs-vb/printthread.php?t=762444&pp=30

Σε επικοινωνία που είχα με την ASTRA όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα (Φεβ. 2007-κατά τις 350 ώρες) μου εξήγησαν ότι πρόκειται για συνηθισμένο πρόβλημα στις λάμπες προβολέων και δεν υπάρχει πρόβλημα περαιτέρω ζημιάς στον προβολέα. Η λάμπα ήταν όμως εκτός εγγύησης των 3 μηνών (μου είπαν)οπότε.... το άφησα μέχρι να τα παίξει τελείως η λάμπα.

Από το παραπάνω link φαίνεται τελικώς ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα της λάμπας αλλά της ίριδας και του firmware.

Απ'οτι κατάλαβα στα όσα διάβασα (δεν διάβασα μέχρι τέλους ακόμα λόγω χρόνου) πρόκειται για δυσλειτουργία της ίριδας λόγω του σχετικού λιπαντικού της, κατά την εκκίνηση.
Το φαινόμενο αρχίζει με ένα κλείσιμο και ανεβαίνει, δηλαδή ο δικός μου πλέον θέλει 4 επανεκκινήσεις για να ανοίξει και να παραμείνει on.

Ουσιαστικά αυτό που λένε ότι γίνεται είναι να ζεσταίνεται η λίπανση της ίριδας με την θερμοκρασία της λάμπας (άνοιξε - κλείσε) και τελικώς όταν φτάσει σε κάποια θερμοκρασία η λίπανση να δουλέυει πλέον καλά και η ίριδα.

Σημείωση ότι το καλοκαίρι υπήρχε μέρα στον καύσωνα που δεν μου έκλεισε καθόλου ενώ τώρα με χαμηλότερη θερμοκρασία στο δωμάτιο θέλει 4 φορές οπωσδήποτε, άρα ίσως έχουν δίκιο.

Από την άλλη το firmware του ΑΧ100 (μόνο) βλέποντας την δυσλειτουργία κλείνει τον προβολέα.

Αυτό που έκαναν σε αντιπροσωπείες του εξωτερικού είναι κάποιοι να αλλάξουν την σχετική λίπανση της ίριδας και κάποιοι με το νέο firmware να μην κλείνει ο προβολέας όταν βλέπει αυτή την δυσλειτουργία.

Περιμένουμε εξελίξεις από τον tsiko για να δούμε πώς συμπεριφέρεται η εδώ αντιπροσωπεία και το service της μετά από την πρώτη μου ενόχληση τον Φεβ. που λογικά δεν είχε εμφανιστεί το φαινόμενο σε άλλους πριν από μένα... όποτε το έριξαν στην λάμπα...

Όπως ακριβώς τα λες radical πρέπει να είναι, κι εγώ αυτά διάβαζα και ...πριν τελειώσω το διάβασμα τον πήγα αντιπροσωπεία.

Με ενημέρωσαν ότι φτιάχθηκε, και από Δευτέρα περιμένω να με ειδοποιήσουν να πάω να τον πάρω (ώσπου να το στείλει δηλαδή το service στο κατάστημα του Ηρακλείου, όπου και τον παρέδωσα).

Ο τεχνικός που είχα μιλήσει, πριν τους τον πάω, φάνηκε να ξέρει το πρόβλημα και γενικά σου ενέπνεε εμπιστοσύνη. Δεν τον ζόρισα με τα όσα έχω διαβάσει γιατί μου είπε ότι ξέρει το πρόβλημα και να τους τον πάω.

Περιμένω εναγωνίως (όπως κι εσείς)... :SFGSFGS5:

Θα ενημερώσω άμεσα!

Λοιπόν, τον πήρα πριν από λίγο.

Ως τώρα δείχνει να δουλεύει σωστά! :worshippy:

Δε μίλησα με τον τεχνικό αλλά μάλλον άλλαξε την ίριδα.
Πλέον δε βγάζει κόκκινο ΟΚ στο Self check στο iris.
Firmware update δεν έκανε.

Αυτά προς το παρόν. Αν αλλάξει η κατάσταση θα ενημερώσω.
Τον έχω κλείσει και ανοίξει 2 φορές και δούλεψε σωστά.

Μπραβο.

Προσεχε να μην τον ανοιγοκλεινεις συχνα. Πρεπει να αφηνεις τουλαχιστον ενα μισαωρο αναμεσα για να μην δημιουργησεις προβλημα στη λαμπα.
Παρολο που κρυωνει με τα ανεμιστηρακια, ειναι καλυτερο να τον αφηνεις !!

Καλες θεασεις παλι !

Καλές θεάσεις και πάλι Tsikos !
Απ'ότι κατάλαβα δεν ταλαιπωρήθηκες και πολύ.

Θα πάω και τον δικό μου όταν βρώ χρόνο γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα το άνοιξε - κλείσε.

Ευχαριστώ, ευχαριστώ!

Δεν ταλαιπωρήθηκα, καλά πήγε η όλη κατάσταση.
Βέβαια ψιλοκαθυστέρησαν γιατί ήταν έτοιμος από Τετάρτη (τον είχα παραδώσει Σάββατο στο Ηράκλειο) αλλά το έστειλαν από Κορωπί χθες, Δευτέρα!
Δεν γκρινιάζω και ως τώρα δεν έχω παράπονο.
Απλά το αναφέρω γιατί φτιάχθηκε γρήγορα, δηλαδή αν τον πήγαινα π.χ. Δευτέρα μόνος μου στο Κορωπί τότε Τετάρτη θα μπορούσα να τον έχω πάρει (από Κορωπί)!

Ξανά τα ίδια μετά από 2 μήνες...

Έχω ξενερώσει!!!!!

Να ρωτήσω εαν το δωμάτιο είχα αυξημένη θερμοκρασία?
Να ρωτήσω εαν τον έχεις κρεμασμένο στο ταβάνι?
Να ρωτήσω μετα από πόση ώρα μπορείς να τον αναψεις?

Εαν θα έπρεπε να γίνω μάντης θα έλεγα ότι μπορεί να είνα το θερμικό του.

Να ρωτήσω εαν το δωμάτιο είχα αυξημένη θερμοκρασία?
Να ρωτήσω εαν τον έχεις κρεμασμένο στο ταβάνι?
Να ρωτήσω μετα από πόση ώρα μπορείς να τον αναψεις?

Εαν θα έπρεπε να γίνω μάντης θα έλεγα ότι μπορεί να είνα το θερμικό του.

Δεν είχε αυξημένη θερμοκρασία. Ειδικά το Σάββατο που επανήλθε το πρόβλημα δεν είχα ούτε καλοριφέρ ανοιχτά.
Δεν τον έχω κρεμασμένο, τον έχω καθιστό σαν άρχοντα σε ευάερο σημείο.
Αφού κλείσει (φτάσει δηλαδή στο κόκκινο το ledάκι) πρέπει να τον κλείσω από το on/off μια φορά και μετά ανάβει αμέσως. Βέβαια, σε λίγο καιρό θα χρειάζεται να κάνω τον κύκλο άνοιξε/κλείσε 2-3+ φορές για να ανάψει.

Από όσο είχα ψάξει στο διαδίκτυο λένε ότι το πρόβλημε είναι στην ίριδα. Μετά από καιρό -λένε- δεν ανοίγει σωστά και ο προβολέας θεωρεί σωστό να πέσει σε standby. Η πρόχειρη λύση (αυτή μάλλον που μου έκανε η astra) είναι να σου γρασάρουνε τα μεταλλικά μέρη της ίριδας, και η σωστή/καλή λύση είναι η αντικατάσταση της ίριδας με αυτή που βάζει τώρα στον AX200 (στα πλαίσια πάντα της εγγύησης).

Και δεν ξέρω κατά πόσο θα με καλύψει η astra, που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν δεχόταν το πρόβλημα στην ίριδα...

πήγαινε και τάισέ τους τον.

Να ξέρεις οτι η εγγυηση στα ανταλλακτικά που βάζει οποιοσδήποτε κατασκευαστής οπουδηποτε στην ΕΕ ισχύει (για το νεο ανταλλακτικό) απο την ημέρα επισκευής. Εχει διάρκεια ιση με την διαρκεια εγγυησης του μηχάνηματος ( αν ειχε 2 χρονια το μηχανημα εχει 2 και το ανταλλακτικο απο την ημέρα που μπήκε). Η ίριδα δεν θεωρείται αναλωσιμη.

Απάντηση: Re: Panasonic PT-AX100 - Ανάβει και μετά σβήνει!

πήγαινε και τάισέ τους τον.

Να ξέρεις οτι η εγγυηση στα ανταλλακτικά που βάζει οποιοσδήποτε κατασκευαστής οπουδηποτε στην ΕΕ ισχύει (για το νεο ανταλλακτικό) απο την ημέρα επισκευής. Εχει διάρκεια ιση με την διαρκεια εγγυησης του μηχάνηματος ( αν ειχε 2 χρονια το μηχανημα εχει 2 και το ανταλλακτικο απο την ημέρα που μπήκε). Η ίριδα δεν θεωρείται αναλωσιμη.

Καλά τα λες φίλε μου, αλλά ψιλιάζομαι ότι δε μου την άλλαξε την ίριδα, απλά την γρασάρισε..