Panasonic S5 (ΙΙ) και S5 (IIX) , η πρώτη Panasonic μηχανή με PDAF

Κάτι που αναφέρθηκε επίσης στο event απο τον Matt Frazer (στο live-stream της S5II) ηταν με την νεα μηχανή η σταθεροποίηση του Sigma 150-600 δουλευει συνδιαστικα με αυτή του σώματος , αυτο σημαινει επίσης οτι θα ισχυει το ιδιο και για τον φθηνότερο SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS αλλά και πιθανόν και με αλλα μελλοντικά μοντέλα της Sigma οπως ο επερχόμενος 60-600mm

ΥΣ
πριν πάρω τον Lumix 70-200/4 με τα 2 ΤC μπηκα στον πειρασμό να χτυπησω απο το MPB τον 100-400 (ειχε 3 κοπιες σε excelent condition) γυρω στα 700 ευρω

Last edited:
Θα ρωτήσω απο Δευτέρα στα συνεργαζόμενα εξουσιοδοτημένα καταστήματα τι feedback εχουν, τωρα σκοτώνουν ακομα τα όποιο στοκ υπάρχει των παλιών S5 , S1

λογικα θα είναι πιο τσιμπημενη τιμή απο ότι στην υπολοιπη Ευρώπη εκτος αν πάρει αποφαση η νέα διαχείρηση της ελληνικής αντιπροσωπίας και μπεί δυναμικά στον χώρο.

Ενα ακόμα βίντεο που δείχνει την απόδοση του eye-tracking σε βίντεο με φακούς τους :

- Panny S-Pro 50mm/1.4

- Sigma 18-35

- Sigma 24-70 DGG DN L-mount

- Panny 24-105

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αρκετά από τα θεματάκια που είχαν οι S1 και S5 στο βίντεο παρουσιάζονταν στις εξής περιπτώσεις:

1) shooting at slower frame rates (24 / 25 / 30p), since the AF worked better at 60fps.

2) Shoting in V-LOG (lower contrast hampered contrast-detect AF).

3) Shooting with a very shallow DOF.

4) Shooting with Sigma glass.

Λίγο πολύ το παραπάνω βιντεο δείχνει οτι τα περισσότερα από τα παραπάνω έχουν λυθεί

Last edited:
Canon & Sony δεν είναι στην εστίαση, αλλά έχει προχωρήσει πολύ...
Φαντάζομαι με μερικές αναβαθμίσεις θα στρώσει τα σημεία που χάνει,
όποτε πάει να κινηθεί το θέμα και γενικά εν κινήσει το χάνει λίγο ( δε προλαβαίνει; )
Στη σταθεροποίηση, αρκετά καλύτερη μου φάνηκε με τον Σιγμα 2470 @ 35 παρά με τη διπλή σταθεροποίηση στον δικό τους 24105, όπου κούναγε αφύσικα...

Στη σταθεροποίηση, αρκετά καλύτερη μου φάνηκε με τον Σιγμα 2470 @ 35 παρά με τη διπλή σταθεροποίηση στον δικό τους 24105, όπου κούναγε αφύσικα...

Δεν ειναι απιθανο μιας και τα πρωτοκολλα επικοινωνιας των φακων μεταξυ τους ειναι ολανοιχτα θεωρητικα....

Ο Sigma 24-70/2.8 δεν έχει σταθεροποίηση ?

Αν έχει ως διπλή θα δουλεύει και με τον Sigma , από οτι κατάλαβα και το έγραψα και πιο πάνω για τους τηλεφακούς της Sigma, οι σταθεροποιήσεις των εταιριών που συμμετέχουν στο Lmount μεταξύ σώματος και φακού από οτι διάβασα συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά εξαρτάται και από το firmware που έχουν, δεν τις έχουν μπλοκάρει όπως στο m43 που είναι η σούπερ βλακεία

τουλάχιστον στο νέο σώμα S5II το ανέφερε ήδη ένας από τους reviewer με τον Sigma 150-600, για τα πιο παλιά L σώματα δεν έχει τύχει να διαβάσω, θα το ψάξω

ΥΣ (edit)

απο παλιό post στο dpreview (από τοτε μπορεί να έχει βελτιωθεί με firmware η απόδοση του συνδιασμου)

with my Sigma 100-400 DN lens attached to my S1R, I can pick "Lens" or "Body" for the OIS type. When I pick "Lens" the message I see on the screen is that up/down & left/right is corrected by the lens, and rotational is corrected by the body.So, it would seem that term "Lens" is not completely correct, and that there is some form of dual OIS going on with stabilized third party lenses. How this compares to the stabilization that one gets with stabilized Panasonic lenses is unclear.

Βρήκα και βίντεο που δείχνει με ακρίβεια τις επιλογές στο μενού όταν υπάρχει φακός άλλης εταιρίας με σταθεροποίηση

Last edited:
πάντως στο βίντεο του dpreview έδειξε να έχει εξαιρετικό ibis, ακόμη και σε κίνηση

σε σταθερή θέση οι περισσότεροι τα ψιλοκαταφερνουν, στο περπάτημα δε νομίζω να έχουμε δει κάτι καλύτερο

Παύλο εγώ εκεί που χάζεψα με την απόδοση του Ibis της S5II σε βίντεο ήταν δίπλα δίπλα με την GH6 στο review του Richard Wong, κάπου στο 48 λεπτό είναι , έχω συμπληρωσει από κάτω και τη λίστα για απευθείας σύνδεση στα σημεία ενδιαφέροντος

• Like
Reactions: waroo
Παύλο εγώ εκεί που χάζεψα με την απόδοση του Ibis της S5II σε βίντεο ήταν δίπλα δίπλα με την GH6 στο review του Richard Wong, κάπου στο 48 λεπτό είναι , έχω συμπληρωσει από κάτω και τη λίστα για απευθείας σύνδεση στα σημεία ενδιαφέροντος
Όντως της έριξε της GH6 σε σταθεροποίηση.
Ο Σίγμα 2470 δεν έχει οπτική ότι κάνει στο σώμα η κάμερα, και είναι καλύτερο από τη διπλή… Αρχή ακόμα θα τα στρώσουν αυτά φαντάζομαι .

Αφού το έβαλες το βιντεάκι πήγαινε στο 6 λεπτό να δεις τι λέει για τον φθηνο 50/1.8 ;)

Βάζω και ένα απολαυστικό και πρωτότυπο review , δείτε το μέχρι τέλους δεν είναι μεγάλο

Last edited:
Είναι γνωστή η αγάπη πολλών, κι εμένα επίσης, για τα film simulations των Fuji μηχανών και είναι ο βασικός λόγος επιλογής τους .
Ο λόγος που κάποιοι δεν θέλουν να πάνε σε fuji είναι ότι έχουν crop αισθητήρα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εδώ έχουμε για πρωτη φορά νομίζω real time LUT σε φωτό και βίντεο, και είναι ένας λόγος απόκτησης της S5 ii.

Αν και δεν έχεις όλες τις ρυθμίσεις που έχει η Fuji πχ για noise control , έχεις άπειρα lut να δοκιμάσεις και ν βρεις αυτά που σ αρέσουν.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Με πρόλαβες ηθελα να το ανεβάσω και εγώ Γιάννη,

για το Real Time Lut έγραψα σε προηγούμενο post ποσο χρησιμο είναι και έβαλα και ειδικό βίντεο πως φορτωνεις τα επιπλέον Lut , είναι σαν να εχεις μια Penf με απεριόριστα film simulation τα οποία είτε τα φορτώνεις για φωτό είτε για βίντεο και εχεις άμεσα το αποτέλεσμα στην μηχανή όχι στο post

Από την άλλη να θυμίσω οτι στη φωτογραφία εκοψαν τα 4k/6k mode features όπως το post focus and pre-capture και αυτό είναι είναι ένα σημαντικό μείον, ελπίζω με κάποιο firmware να δώσουν κάτι πίσω. Έμεινε φυσικά το focus bracketing αλλά όχι το αυτόματο του post focus που έδινε όμως μόνο jpeg

Last edited:
Έχω καιρό ν ασχοληθώ με panasonic… τι συμβαίνει στην ελληνική αγορά;
Δε βρίσκω πουθενά φακούς για το σύστημα ετοιμοπαράδοτους..πχ τους 24,35,50 και 85mm 1.8
Που έχουν σχετικά καλές τιμές.

Υπάρχει αντιπροσωπεία και που τα διαθέτει?
Σχεδόν κανένα μαγαζί δεν τους έχει !

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Δυστυχως οχι Γιαννη,

η ελληνικη αντιπροσωπια ακομη διαθετει αυτα που ειχε σε στοκ , ολα τα παλια μοντελα μηχανων S1.S1R,S5 και απο φακους 20-60, 24-105/4, 70-200/4 , 50/1.4

το τι θα κανει απο το νεο ετος δεν ξερω, λογικα με παραγγελια θα φερνει αλλα αγνωστο σε ποσο χρονο

εγω τα πηρα ολα απο εδω και τα TC γιατι οι προσφορες ηταν δελεαστικες (οι καλυτερες σε Ευρώπη) και τον μονοεστιακο 85/1.8 απο Αμαζον