panasonic SD-800 και προγραμμα επεξεργασιας για mac

satkingr

New member
3 December 2011
31
καλησπερα φιλοι μου!!!!

σε λιγες μερες ερχετε η SD800 και απο τι εχω διαβασεις τα αρχεια βιντεο της εχουν καταληξη *.MTS. μεχρι τωρα τα βιντεο μου τα δουλευα στο IMOVIE στον mac και στο Affter effect αν ηθελα να κανω κατι παραπανω...

προσφατα κατεβασα ενα αρχειο mts απο panasonic αλλα δεν μπορεσα να το κανω inport στο imovie...στο affter effect μπενει κανονικα αλλα ειναι δυσκολο το μονταζ εκει..

ποιο προγραμμα θα μου προτηνατε να δουλεψω για τον mac? η καποιον τροπο να περασω τα αρχεια mts στο imovie!!!!

σας ευχαριστω πολυ!!!

το εχω κατεβασει :slapface: αλλα και αυτο το ιδιο..δεν το περνει με τιποτα το αρχειο....δεν ξερω απο θα παρει αρχεια απο κει που λεει import from camera....

Δε παιρνει μεμονομενα τα mts, γιατι υπαρχουν κι αλλα αρχεια στη καρτα που παιζουν ρολο για τις ρυθμισεις .

Πρωτα βαλε τη καρτα στον υπολογιστη, αν δεν εχει sd reader , χρειαζεσαι card reader.
Μετα κανεις import from camera και διαλεγεις το-τα κλιπ που θελεις.....

Last edited:
Αν δεν εχεις τη καρτα , κι εχεις μονο σκετα αρχεια mts, τοτε χρειαζεσαι το CLIPWRAP , ενα προγραμμα που κανει rerwap το αρχειο mts σε .mov (οχι μετατροπη, γιατι παιρνει χρονο).

σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου!!!

απο ποιοτητα τι λεει η μετατροπη

best βιντεο 500mb 13secs....σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου!!!!!!
θα δω και το fcpx και θα σε πω!!!!

εβαλα 1 βιντεακι που εχω σε mts εκανα ενα μονταζ τις πλακας με μια αλλαγη εικονας και export σε μορφη mov. το βιντεακι ολο mts ειχε μεγεθος 340mb και μολις το εκανα mov εχει 3,3gb....

Ε προφανως, το mov που βγαζει το fcpx ειναι μορφης PRORES 422 , ή κατι παρομοιο.
Αυτου του ειδους η συμπιεση ειναι οτι καλυτερο αλλα πιανει πολυ χωρο.
Αν θελεις πιο μικρα αρχεια, καντο export σαν h264

ναι οντος 1 λεπτο βιντεο σε μορφη H264 ειναι 195 MB....

Σε ευχαριστω πολυ Γιαννη!!!