Panasonic ST60 optical audio to RCA help

dimxr

Established Member
3 January 2014
177
Panasonic ST60 optical audio to RCA - βοήθεια

Χαιρετώ την παρέα.
Γι' αρχή ελπίζω να έχω ποστάρει στο σωστό μέρος...

Έχω ένα πρόβλημα.

Έχω την Panasonic ST60 και χρησιμοποιώ το Raspberry Pi 2 με Openelec/Kodi για να παίζω ταινίες.
Το θέμα ειναι ότι έχω πλέον και έναν ενισχυτή Musical Fidelity Elektra E10 που δέχεται μόνο RCA και προφανώς θέλω να βγάζω τον ήχο από εκεί.
Ο πιο εύκολος ίσως τρόπος θα ήταν να έβγαζα τον ήχο από το optical output της τηλεόρασης και με ένα DAC να το έστελνα στον ενισχυτή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ξέρετε τι ακριβώς θα γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση από άποψη της έντασης της τηλεόρασης;
Πιο συγκεκριμένα σε ερωτήσεις:

1.
H τηλεόραση θα στέλνει ήχο και στο optical και στα ηχεία της;
2. Μπορώ να τα απενεργοποιήσω τα ηχεία της τηλεόρασης;
3. Αν ανεβάζω την ένταση του ήχου της τηλεόρασης θα επηρεάζονται και τα δύο outputs (optical και ηχεία); (στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν επηρεάζεται μόνο η ένταση των ηχείων της τηλεόρασης και το optical έχει μια σταθερή τιμή που ρυθμίζεται μέσα από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης, είναι το ιδανικό σενάριο καθώς θα έχω ανεξάρτητο έλεγχο)

Αναμένω τις απόψεις σας!
Δημήτρης

Last edited:
Ο λόγος είναι επειδή δεν το έχω το DAC... Αν το είχα θα τα ειχα δοκιμάσει όλα αυτά... χεχεχε Οπότε σκέφτομαι να το πάρω και αναρωτιέμαι αν υπάρχει απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις, διότι αλλιώς δεν ξέρω αν θα αξίζει να το κάνω... Γι'αυτό λοιπόν ρωτώ τα παραπάνω...

Ενημέρωση: πήρα DAC και συνδέθηκε το optical της TV στο DAC κι από εκεί στον ενισχυτή. Για ενημέρωση το DAC είναι το FiiO D3... Καταπληκτικό εργαλείο για το πόσο λίγο κοστίζει.