Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40X3500;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40

Τώρα για το μέγεθος... Κι εγώ από τα 4 μέτρα βλέπω και πίστευα οτι η 42" είναι υπερ-αρκετή... Μετά από μια βδομάδα μετάνοιωσα που δεν πήρα την 50".
icon9.gif

Απο εσενα δεν το περιμενα τετοιο λαθος...:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40

Απο εσενα δεν το περιμενα τετοιο λαθος...:grinning-smiley-043

Άσε... Πίκρα....
icon11.gif

Βέβαια έχει και τα καλά του.... Αν έπαιρνα την 50-άρα από τα 4 μέτρα ο D-ILA θα άνοιγε μόνο στις Εθνικές εορτές..
icon10.gif

Σωστο κι αυτο, το ξαχασα οτι εχεις ενα μαραφετι εκει..πως το ειπαμε??? DILA? :jester:

Ερωτηση: αν κατσεις στα 2μ στην Pioneer, βλεπεις καθαρα ατελειες στην εικονα ή πρεπει να πας ακομα πιο κοντα? Εννοω "ατελειες" λογω πανελ 1024*768, κι οχι λογω κακου τηλεοπτικου σηματος. Σε παρακολουθηση ταινιας DVD ας πουμε ή ακομα και σε HD υλικο.

Συγνωμη αλλα δεν μπορω να δεχτω με τιποτα οτι η Panasonic που εχει τα μισα λεφτα απο την X3000 η την F86 ειναι καλυτερη απο αυτες τις δυο. Δεν λεω για τα λεφτα της καλη ειναι ειδικα σε SD αλλα μην τα ξεφτιλιζουμε και ολα. Σε HD καμια σχεση.:Banane0:
OK! παρασύρθηκα! αλλά με κάλυψε ο totis.
Πάντως εγώ θα διάλεγα την F86 στις 46" από την αντίστοιχη sony Χ3500. Βέβαια μπορεί ο φίλος να πάρει μια px70 ή μια C96 στις 42" και να του μείνουν λεφτά για να πάρει του χρόνου κάτι σε 50" αλλάζοντας και το έπιπλο (θα έχει πειστεί εν τω μεταξύ για την αναγκαιότητα!)

Σωστο κι αυτο, το ξαχασα οτι εχεις ενα μαραφετι εκει..πως το ειπαμε??? DILA? :jester:

Ερωτηση: αν κατσεις στα 2μ στην Pioneer, βλεπεις καθαρα ατελειες στην εικονα ή πρεπει να πας ακομα πιο κοντα? Εννοω "ατελειες" λογω πανελ 1024*768, κι οχι λογω κακου τηλεοπτικου σηματος. Σε παρακολουθηση ταινιας DVD ας πουμε ή ακομα και σε HD υλικο.

Δύσκολα μου βάζεις... Δεν το έχω κάνει ποτέ. Για να σου απαντήσω υπεύθυνα θα πρέπει να το τσεκάρω...

Σε προβολη υλικου αναλυσης κατω του πανελ , δεν νομιζω να δεις ατελειες ευκολα(ισως και καθολου).
Σε hd ναι θα δεις, σε καποιες σκηνες. Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με την αποσταση. Το οτι θα υπαρχουν θα υπαρχουν !

Χρηστο, ρωταω τον Μπαμπη, που ειναι ηδη "παικτης" του HD φορμα, για να μας πει απο ποση τελικα αποσταση σε μια τηλεοραση οπως η KURO που αγορασε, μπορει να διακρινει διαφορες στην εικονα, μεταξυ 720ρ και 1080ρ. Φυσικα με τα δικα του ματια. Ομως δεν παυει να ειναι μια ενδειξη για το ποια μπορει να ειναι η ελαχιστη αποσταση θεασης για την συγκεκριμενη τηλεοραση.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KD

Τώρα για το μέγεθος... Κι εγώ από τα 4 μέτρα βλέπω και πίστευα οτι η 42" είναι υπερ-αρκετή... Μετά από μια βδομάδα μετάνοιωσα που δεν πήρα την 50".

Toυ χρονου που θα βγει η 509ΧD θα μπορεις να διορθωσεις το λαθος. :BDGBGDB55:

ΥΓ.Ξεχασα να σου πω οτι με ενδιαφερει και η 428XD οποτε οταν την πουλησεις στειλε PM.:flipout:

Μου κάνει εντύπωση που ομόφωνα όλοι λέτε για 50 ή το λιγότερο 46 ίντσες... Νόμιζα ότι στα 4 μέτρα οι 40-42' είναι OK. Όμως για να το λέτε όλοι κάτι θα ξέρετε.. Πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι μάλλον το θέμα των 46' πιο σοβαρά. Καινούρια διλλήματα...
Αλήθεια υπάρχει κανείς που να έχει 40-42' και να βλέπει από τα 4 μέτρα και να λέει ότι είναι ΟΚ;;
Στις 46-50 ίντσες σίγουρα τα dvd και ακόμα περισσότερο τα hd θα φαίνονται τέλεια, το τηλεοπτικό σήμα φαίνεται και αυτό καλό;

Δυσκολεύομαι να αγοράσω μία Pioneer λόγω της ανάλυσης, αφού όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα η ανάλυση 1080p θα επικρατήσει. Μάλλον προτιμάω να περιμένω ακόμα ή μέχρι να βγει κάποια 1080 Pioneer ή να πάρω κάτι άλλο.
Ποια η διαφορά μεταξύ 428XD και 4280XD;
Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σας!

Last edited:
Δυσκολεύομαι να αγοράσω μία Pioneer λόγω της ανάλυσης, αφού όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα η ανάλυση 1080p θα επικρατήσει.

Μήπως έχεις την εντύπωση πως η Pioneer δεν δέχεται 1080p σήμα ? Όχι απλά το δέχεται αλλά και το προβάλλει καλύτερα από όλες ή σχεδόν όλες τις FullHD που κυκλοφορούν.

Μάλλον προτιμάω να περιμένω ακόμα ή μέχρι να βγει κάποια 1080 Pioneer ή να πάρω κάτι άλλο.

Σε 42'' δεν πρόκειται να βγει. Έχει βγει σε 50'' και 60'' με τιμές που ξεκινάνε από 5500-6000 :D

Ποια η διαφορά μεταξύ 428XD και 4280XD;

Τα παρακάτω υπάρχουν μόνο στην 428XD:
  • PIP
  • USB
  • Υποδοχή Subwoofer
  • Αισθητήρας που μεταβάλλει την φωτεινότητα ανάλογα με τις συνθήκες θέασης.
  • Δύο παραπάνω μνήμες (ISF-day, ISF-night) για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ρύθμισης από ειδικό.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40X3500;

Μήπως έχεις την εντύπωση πως η Pioneer δεν δέχεται 1080p σήμα ? Όχι απλά το δέχεται αλλά και το προβάλλει καλύτερα από όλες ή σχεδόν όλες τις FullHD που κυκλοφορούν.

Σε 42'' δεν πρόκειται να βγει. Έχει βγει σε 50'' και 60'' με τιμές που ξεκινάνε από 5500-6000 :D

• PIP
  • USB
  • Υποδοχή Subwoofer
  • Δύο παραπάνω μνήμες (ISF-day, ISF-night) για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ρύθμισης από ειδικό.

πρίν απο εσάς για εσάς....

μπράβο Γιώργο!!:grinning-smiley-043

:ernaehrung004:

Είμαι στη σελίδα 33 του τόπικ "8G Pioneer --- Σχόλια Εντός" και νομίζω ότι η χαμηλή ανάλυση αρχίζει να μη με πειράζει. :blush:
Δεν έχω την εντύπωση ότι η 428XD δε δέχεται 1080, όμως μου φαινότανε περίεργο, ενώ μπαίνουμε στην εποχή 1080 να αγοράσω tv χαμηλότερης ανάλυσης.

Τώρα σχετικά με τις ίντσες, πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να πάρω την 428XD ή κάποια άλλη στις 46', αφού παραπάνω λόγω χώρου μάλλον δεν μπορώ να πάω; Δηλαδή είναι προτιμότερο να προτιμήσω την ποιότητα της 428XD ή να ανεβώ στις 46' και να πέσω σε ποιότητα;;

Edit: Μόλις είδα ότι και η 46' Sony και Samsung είναι πιο φαρδιές από τα 120cm που διαθέτω.

Last edited:
Mπορεις να δεις την 46W3000 που ειναι πιο "μαζεμενη" (113.7 εκ. πλατος) η καποια παρομοια.

Στα 4 μετρα η 428XD θα σου ειναι πολυ μικρη.

• PIP
  • USB
  • Υποδοχή Subwoofer

Πόσο σημαντικός είναι ο αισθητήρας που μεταβάλει τη φωτεινότητα ανάλογα με τις συνθήκες;
Οι υπόλοιπες διαφορές από 4280 δε μου φαίνονται πολύ σημαντικές.

Last edited:
Πόσο σημαντικός είναι ο Αισθητήρας που μεταβάλει τη φωτεινότητα ανάλογα με τις συνθήκες;

Ανάλογα τα γούστα.

Προσωπικά δεν θα τον χρησιμοποιούσα με τίποτα για θέαση ταινιών για να μην μεταβάλλονται οι ιδανικές κατά την γνώμη μου ρυθμίσεις. Νομίζω πως οι περισσότεροι όταν βλέπουμε ταινίες έχουμε λίγο πολύ ελεγχόμενο φωτισμό.

Από την άλλη σε συνθήκες πιο "πρόχειρης" θέασης ίσως να βολεύει.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40X3500;

Πόσο σημαντικός είναι ο αισθητήρας που μεταβάλει τη φωτεινότητα ανάλογα με τις συνθήκες;
Οι υπόλοιπες διαφορές από 4280 δε μου φαίνονται πολύ σημαντικές.

Εγώ πήρα την 428XD μέ όλα αυτά τα επιπλέον "έτσι για να υπάρχουνε"....
Στην πράξη όμως δεν χρησιμοποιώ κανένα... -bye-

Αν τελικά θελήσω να πάρω την 428XD, πως μπορώ να την πάρω, αφού βλέπω ότι διατίθεται μόνο σε Pioneer Platinum & Gold Dealers, που υπάρχουν μόνο Αθήνα ή Κρήτη;; (Μένω στην Καβάλα)

Αν τελικά θελήσω να πάρω την 428XD, πως μπορώ να την πάρω, αφού βλέπω ότι διατίθεται μόνο σε Pioneer Platinum & Gold Dealers, που υπάρχουν μόνο Αθήνα ή Κρήτη;; (Μένω στην Καβάλα)

πανω-πανω κοιταξε -bye-