Panasonic TH-42PX70E vs Pioneer 4270XD

Αν ισχυει οντως η τιμη (με τη βαση μεσα) τοτε ειναι λαυρακι η Pioneer.
Tην εχω 3 μηνες περιπου και αν εχει κι αυτη (οπως ολες ) τα θεματακια της, δεν την αλλαζω με τιποτα, ειδικα σ´αυτη τη τιμη.
Εγω την ειχα παρει 1950 ευρω.
Οχι φυσικα οτι η panasonic ειναι κακη, τουναντιον!
Καλο ειναι παντως να τις δεις και τις 2 και μετα ν' αποφασισεις.

Την Τετάρτη παραλαμβάνω την καινούργια TV!!!!!!.:BDGBDGB53:

Τελικά κατέληξα στην Pioneer. Θα πρέπει να προσέξω κάτι τις πρώτες ώρες λειτουργίας της TV???

Την Τετάρτη παραλαμβάνω την καινούργια TV!!!!!!.:BDGBDGB53:

Τελικά κατέληξα στην Pioneer. Θα πρέπει να προσέξω κάτι τις πρώτες ώρες λειτουργίας της TV???

ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑΣΕΙΣ.......(γιατι ειναι κουκλαρα!!!):SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

τα γνωστα(αν και ο Νασος δεν πολυσυμφωνει):-bye-

καλο θα ειναι τις 150-200 ωρες να αποφυγεις τις στατικες εικονες(λογοτυπα καναλιων,video games κτλ)παιζοντας με τα aspect της τηλεορασης.εαν θελεις αμεσα αποτελεσματα φευγοντας για την δουλεια το πρωι βαζε να παιζει καμια παλετα χρωματων(ή κατι αναλογο για την περισταση)και σε κανα 2 εβδομαδες θα εισαι οκ.η δικια μου μετα απο αυτην την διαδικασια δεν αφηνει το παραμικρο ιχνος και κανω αφοβα τα παντα.....ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑΣΕΙΣ.......(γιατι ειναι κουκλαρα!!!):SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

τα γνωστα(αν και ο Νασος δεν πολυσυμφωνει):-bye-

καλο θα ειναι τις 150-200 ωρες να αποφυγεις τις στατικες εικονες(λογοτυπα καναλιων,video games κτλ)παιζοντας με τα aspect της τηλεορασης.εαν θελεις αμεσα αποτελεσματα φευγοντας για την δουλεια το πρωι βαζε να παιζει καμια παλετα χρωματων(ή κατι αναλογο για την περισταση)και σε κανα 2 εβδομαδες θα εισαι οκ.η δικια μου μετα απο αυτην την διαδικασια δεν αφηνει το παραμικρο ιχνος και κανω αφοβα τα παντα.....ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ!!!

Ευχαριστώ παιδια, περιμένω πως και πως να περάσουν οι μέρες. :smile:

Υπάρχει κάποιο DVD ή κάποιο image που μπορώ να κατεβάσω από το internet για τις πρώτες 150 ώρες; θα πρέπει επίσης να έχω κάποιες συκεκριμένες ρυθμίσεις για αυτές τις ώρες; (πχ, contrast, φωτεινότητα.....) Επίσης ξέρει κάποιος πως μπορώ να μπώ στο service menu για να τσεκάρω τις ώρες λειτουργίας;:confused:

Ελπίζω να μην σας κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις, αλλά θέλω να γίνουν όλα όπως πρέπει-bye-

Ευχαριστώ παιδια, περιμένω πως και πως να περάσουν οι μέρες. :smile:

Υπάρχει κάποιο DVD ή κάποιο image που μπορώ να κατεβάσω από το internet για τις πρώτες 150 ώρες; θα πρέπει επίσης να έχω κάποιες συκεκριμένες ρυθμίσεις για αυτές τις ώρες; (πχ, contrast, φωτεινότητα.....) Επίσης ξέρει κάποιος πως μπορώ να μπώ στο service menu για να τσεκάρω τις ώρες λειτουργίας;:confused:

Ελπίζω να μην σας κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις, αλλά θέλω να γίνουν όλα όπως πρέπει-bye-

"παιζει" καποιο image(ετοιμο προς εγραφη)για αυτην την δουλεια.στο forum εχει αναφερθει πολλες φορες αλλα δεν μπορω να το βρω τωρα...
contrast,φωτεινοτητα κτλ μην τρελαθεις απλα μην τα εχεις "τσιταρισμενα" αλλα σε ενα normal επιπεδο- αν και τα παιδια υποστηριζουν οτι πρεπει να ειναι πολυ χαμηλα.οπως και να ειναι δεν θα εχεις προβλημα γιατι η pioneer εχει πολυ φως...service menu δεν εχω μπει ποτε.κανε ενα ψαξιματακι στο forum-κατι θα υπαρχει....

Για αρχη μπορεις να βαλεις την πιονεερ σε Save mode 2 και 100 Ηζ.
Επισης να βρεις ενα καναλι με "χιονια" και να το βαζεις οποτε μπορεις να παιζει για λιγες ωρες (εγω το εβαζα πριν παω για υπνο , με sleep timer).
Επισης μην παιζεις σε 4:3 mode alla σε οποιο 16:9 θελεις (εχει μπολικα να διαλεξεις).
Καλοριζοικη και ελπιζω να μην πεσεις σε "ελλατωματικο" κομματι οπως εγω.
Αληθεια , ποιο μοντελο ακριβως πηρες και σε τι τιμη ?

Κανοντας μια ερευνα αγορας παρατηρησα οτι οι μεγαλες αλυσίδες δεν εχουν παρει ακόμα τις νέες και μου έλεγαν για την 4270 ΧΑ 2700 . Ίσως από τη Δευτέρα να δωθουν οι νέες. Σκεφτομαι να κάνω την κίνηση να κλείσω την 2470 ΧΑ γιατί όπου και να έιπα την τιμή 1375, από LImn**o, είπαν ότι είναι μεγάλη ευκαιρία. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν πρέπει να στραφώ στην 2470 ΧD, μήπως δεν έχει τα προβλήματα του Γιάννη, και όχι για το δέκτη, αφου έχω δύο δορυφορικούς δέκτες;

Δεν ειναι θεμα μοντελου, ολα τα μοντελα εχουν ιδια χαρακτηριστικα εικονας.
Διαφερουν μονο στις ευκολιες.
Kι ενα αλλο μελος που πηρε διαφορετικο μοντελο, εχει το ιδιο προβλημα με το dirty screen.
Einai καθαρα θεμα τυχης.

Τελικά πήγα να πάρω την 2470ΧΑ και είχε τελειώσει. Το ίδιο και η 2470XD. Ετσι αποφάσισα να πάρω την επόμενη την 247 ΧΑ στην τιμή των 1725.
Βασικά χρησιμοποιώ την τηλεόραση για τηλεοπτικό σήμα και δορυφορικά κανάλια αφού δεν μας αφήνουν τα παιδια να δούμε και πολύ.
Δεν ξέρω αν έκανα και πολύ καλά, γιατί ξέφυγα λίγο από τον προυπολογισμό και ταυτόχρονα βγαίνει και το καινούριο μοντέλο που λογικά θα είναι καλύτερο αλλά αρκετά ακριβότερο όμως. Τέλος πάντων.
Θα ήθελα να ρωτήσω αυτό το ISF Calibration τι είναι;

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E vs Pioneer 4270XD

Τελικά πήγα να πάρω την 2470ΧΑ και είχε τελειώσει. Το ίδιο και η 2470XD. Ετσι αποφάσισα να πάρω την επόμενη την 247 ΧΑ στην τιμή των 1725.
Βασικά χρησιμοποιώ την τηλεόραση για τηλεοπτικό σήμα και δορυφορικά κανάλια αφού δεν μας αφήνουν τα παιδια να δούμε και πολύ.
Δεν ξέρω αν έκανα και πολύ καλά, γιατί ξέφυγα λίγο από τον προυπολογισμό και ταυτόχρονα βγαίνει και το καινούριο μοντέλο που λογικά θα είναι καλύτερο αλλά αρκετά ακριβότερο όμως. Τέλος πάντων.

Mέ μπέρδεψες τώρα.
Την 427ΧΑ εννοείς μάλλον. Αυτή πρίν λίγο καιρό ήταν κοντά στα 2500 Ευρώ. Έπεσε τόσο;
(Άν βεβαίως υπάρχει αναριθμητισμός και όντως εννοείς αυτή).

Μπάμπη την 427 εννοεί ο αγαπητός-νέος-φίλος μας...

τι είναι το isf calibration???....isf= imaging science foundation

διάβασε : www.imagingscience.com

είναι "οι γκουρού " της εικόνας...η Pionner έχει πάρει το λογότυπό τους,που σημαίνει ότι μπορεί να καλιμπραριστεί με τα δικά τους υψηλότατα standards...

Last edited:
Ναι την 427ΧΑ. Δεν ξέρω όμως αν περιέχει τη βάση τοίχου ή δαπέδου αφού η παραγγελία έγινε τηλεφωνικώς. Το κατάστημα είναι κλειστό και έτσι δεν μπορώ να επιβεβαιώσω.

Είναι μνήμες στις οποίες οι ISF Calibrators περνούν τις ρυθμίσεις εκείνες μέσω των οποίων ο ιδιοκτήτης θα πάρει το max της απόδοσης της τηλεόρασής του ή του προβολικού του μέσου κατόπιν των απαραίτητων μετρήσεων και μετά τις "κλειδώνουν".

Έτσι ο κάθε χρήστης μπορεί απλά με το πάτημα ενός κουμπιού να ανακαλέσει μια αό τις δυο μνήμες.

Νόμιζα ότι το καλιμπράρισμα γινόταν με συγκεκριμένες πηγές και συγκεκριμένες συνθήκες θέασης.
Δεν ισχύει αυτό;

Δηλαδή αυτό το "προσόν" της pioneer είναι άχρηστο εκτός και αν καλιμπράρεις εκ νέου το tv set σου και το αποθηκεύσεις στις μνήμες που είπες ;

Τι εννοείς "εκ νέου"; Οι μνήμες αυτές δεν είναι "άδειες" αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι και οι σωστές για το δικό σου set up.

Τι εννοείς "εκ νέου"; Οι μνήμες αυτές δεν είναι "άδειες" αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι και οι σωστές για το δικό σου set up.

Αυτό εννοώ.
Ότι πρέπει να κάνεις τη διαδικασία και να αποθηκεύσεις τις ρυθμίσεις σαν προεπιλεγμένες. (πχ. ρυθμίσεις για μέρα - νύχτα,... κλπ)