Panasonic TH-42PX70E vs Pioneer 4270XD

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX70E vs Pioneer 4270XD

Οταν ελεγα εγω οτι η 436FDE (το προηγουμενο μοντελο) ειναι καλυτερο απο την 4270XD, θα σκεφτοσασταν οτι ελεγα παπαριες.....

Σπυρο, ουτε ενοχλητικο "μπιζζζζ", αλλα ουτε και αυτο που περιγραφεις: "καποιες αχνες μαυρες γραμμες καθετες"

Μηπως να την επαγγελματικο-ρυθμιζες?

436 DFE rulezzzz

Ντίνο ο Γιάννης (και όχι Σπύρος...-bye- ) έχει κάνει επαγγελματική ρύθμιση...

Δεν ειναι θεμα ρυθμισης αλλα quality control.
Οσον αφορα το buzzing υπαρχει σε ολες τις πλασμα και ειδικα στις pionner 7ης γενιας ειναι πιο εντονο.
Ειναι θεμα αφτιου, τους περισοοτερους δεν τους ενοχλει ή δεν το ακουνε επειδη βλεπουν με τον ηχο σε σχετικα υψηλες σταθμες.
Το φαινομενο περιγραφεται και στο επισημο manual της εταιρειας.

Δυστυχως οπως ειπα εχω ΠΟΛΥ ευαισθητο αφτι και ματι.

Οσον αφορα το dirty screen ,οι περισσοτεροι δεν το βλεπουν μεχρι να τους το δειξω.
Προσφατα μελος του forum ,μου εστειλε μυνημα για το ιδιο φαινομενο , μη ξεροντας τι ειναι αυτο.
Οταν του το επισημανα, πηρε αμεσως την αντιπροσωπεια χωρις να ξερω λεπτομερεις για τα περαιτερω.

Δυστυχως για το dirty screen η pioneer "κανει τη παπια".

Το πάνελ που φοράει η δικά μου η 427ΧΑ γράφει Σεπτέμβριος 2006. Βέβαια δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αφού την πήρα πριν από 6 μέρες.
Στα πρακτικά τώρα:
Οσον αφορα το buzzing δεν με ενοχλεί γιατί ίσως δεν είναι αρκετά δυνατό.
Οσον αφορα το dirty screen δυστυχώς δεν το καταλαβαίνω προς το παρόν.
Έβαλα τις παρακάτω ρυθμίσεις που βρήκα στο internet επειδή έχω μόλις 61 h
(τις έβαλα μετά τις 50 αφού τότε τις βρήκα) και η εικόνα βέβαια δεν είναι ότι και το καλύτερο.

Make sure that you run in the pio, you will notice a difference in PQ after run in. I have the 427xd, i ran it in for approx 200hrs, using very low settings.

Contrast = 16
Brightness = -10
Colour = -8
Tint = 0
Sharpness = -7
Pure Cinema = OFF
Colour Temp = MID-LOW
Colour Space = 2
CTI = OFF
DNR = LOW
MPEG NR = LOW
Dynamic Contrast = OFF
Black Level = OFF
ACL = OFF
Gamma = 2
I-P Mode = 1
Energy Save = Save 2
Drive Mode = 100Hz (75Hz for DVD)

I used the settings found in
after run in, then tinkered with them until they suit me. Hope it helps

NOTE: These settings were posted at a time when the forums did not have much info on the 7th gen pio, plus i was unsure of its capabilities. Now i've had it for 3months i can safely say that the settings need not be as low as the ones posted above. The 7th Gen pio is much more resistive against burn and retention than i anticipated during the early days of owning

Δεν ξέρω αν πρέπει να τις αφήσω ως τις 200h ή φτάνει το save mode 2 και 100 Hz;

Επίσης μπήκα και στο κρυφό menu αλλά δεν τα κατάλαβα όλα. Οι ώρες λειτουργίας όμως 61 σε 5 ημέρες μου φάνηκαν παραπάνω από το κανονικό.

Περιμένω παρατηρήσεις απάντήσεις.

Το πώς μπαίνουμε ;
The correct procedure is:
While tuned to a TV channel (not an external input), press and release the Power button and immediately press and release the Info button (button 4).
After you hear the switch-off click, wait 3 seconds and then press the arrow buttons Left, Up, Left, Right in rapid succession and then the Power button again.
The set will then come on with the Information Menu as a transparent overlay on the tuned channel.
You can then use the Up and Down arrows to page through the menu.
There are two total hours indications; the one on Page 2 (down) appears to be the total number of hours for the system whereas the one on Page 5 is the total number of hours for the screen. (Presumably because you can turn the screen off in the Power Save menu).

You can exit the Information Menu by pressing the Home Menu button

Eγω αφησα μερικες μερες να παιζει συνεχως με energy saver 2 kai xamhlo contrast .
Οταν εφτασε πειπου στις 200 τοτε τη ρυθμισα με το optic one και dve.
Δεν χρειαζονται υπερβολες, αλλα αυτο που κανω ακομη και τωρα ειναι καθε βδομαδα να την αφηνω ενα ολοκληρο βραδυ σε καναλι με χιονια.

Παρατηρω μετα απο αρκετη ωρα με xbox360 kai pc desktop οτι εχει after image effect (μενει δηλ για πολυ ωρα το "αποτυπωμα" του desktop ή οτι αλλο στατικο υπαρχει, αλλα αν βαλεις για λιγο καναλι με κινουμενη εικονα ή χιονια επανερχεται.

Ειναι παντως σχεδον βεβαιο (οπως το γραφει και στο μανουαλ) οτι αν το παρακανεις μαλλο θα αποκτησεις "εμπριμε" pattern στην οθονη σου.

Οσον αφορα το buzzing ημουν σιγουρος οτι θα υπηρχε, απλα ειναι θεμα ευαισθησιας του καθενα απο εμας !

Το dirty effect θα το δεις αποψε στο τελικο του champions league !
Ειδικα οταν κανει η καμερα οριζοντιες κινησεις (Pannings).