Panasonic TM900-Ρυθμίσεις για σκοτεινές λήψεις;

Βρήκα χθες το βράδυ αυτή την προσφορά του amazon για τον πρόσθετο 3D φακό που προσαρμόζεται στις 3D ready βιντεοκάμερες HDC-TM900, HS900, SD900, SD800, TM90, and SD90.

Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή προσφορά στις 60 λίρες με δωρεάν μεταφορικά όταν οι τιμές στον τσιγκούνη ξεκινούν από 300+.

Τον 3d φακο τον δοκιμασα κι εγω, αλλα δεν μου αρεσε.
Δεν εχεις ζοομ και ειναι πολυ σκοτεινος.

Γρφαει φυσικα σε 960 χ 1080 και οχι σε full hd 3d.
Επισης η εικονα δεν ειναι full screen , αλλα εχει ενα Border 25% περιπου γυρω - γυρω....απαραδεκτο.

Και δυστυχως στη δικια μου 3d LG που εχει και μιση αναλυση στα 3d (λογω passive 3D) , η εικoνα δε βλεπεται.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TM900-Ρυθμίσεις για σκοτεινές λήψεις;

Γειά σας!
TM900 --> MENU --> RECORD SETUP --> AUTO SLOW SHTR(2D) : ON
Τώρα το shutter "ξεκινάει" από 1/25.
Ελάχιστη εμπειρία έχω, αλλά έχω πάντα την παραπάνω ρύθμιση χωρίς πρόβλημα υπερφωτισμού στα "φωτεινά",
ενώ στα "πιό σκοτεινά" βοηθάει.
Επίσης "βοηθάει" : --> MENU --> RECORD SETUP --> INTELLIGENT CONTRAST : ON
(Αν κάνεις ακόμη και απλώς είσοδο στο IRIS τότε το παραπάνω γυρνάει στο OFF όπως επίσης γυρνάει στο OFF στο iA)
Ελπίζω να κατάλαβα το πρόβλημα και να βοήθησα.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Οντως "ξεκλειδώνει" το 1/25 ΑΛΛΑ η κίνηση είναι χάλια. Τρελό judder. Δεν χρειάζεται να δω τίποτα άλλο. Αμέσως αλλαγή σε 1/50. Ούτε καν το συζητάω με τέτοια κίνηση.
Και τραβάς μόνιμα έτσι;

Σε σκοτεινες σκηνες.... ναι.
Δεν χρειαζεται να κινεις τη καμερα , γενικα δεν κινουμε τη καμερα.

Και στο κινηματογραφο ετσι τραβανε....και με λιγοτερα καρε 24p !-bye-

Last edited:
Γιάννη συνέχεια συγχέεις την σπιτική χρήση με την επαγγελματική. ΔΕΝ μ' ενδιαφέρει τι κάνουν στον κινηματογράφο διότι πολύ απλά στον κινηματογράφο είναι όλα στημένα σε μελετημένους χώρους, με μηχανήματα εξειδικευμένα και ακριβά, όχι του χιλιάρικου. Πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την δική μας πραγματικότητα.

Σε σπιτικά/οικογενειακά βίντεο υπάρχει περίπτωση να μην κινείς την κάμερα; Να μιλάμε ρεαλιστικά τώρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TM900-Ρυθμίσεις για σκοτεινές λήψεις;

Οντως "ξεκλειδώνει" το 1/25 ΑΛΛΑ η κίνηση είναι χάλια. Τρελό judder. Δεν χρειάζεται να δω τίποτα άλλο. Αμέσως αλλαγή σε 1/50. Ούτε καν το συζητάω με τέτοια κίνηση.
Και τραβάς μόνιμα έτσι;

AUTO SLOW SHTR(2D) : ON, Δεν σημαίνει οτι πάντα τραβάς σε 1/25 (τότε θα είχα ΚΑΙ πρόβλημα υπερφωτισμού). Απλά έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις "γρήγορα" στο 1/25, σε κάποια πλάνα χωρίς κίνηση ή πολύ smooth motion της κάμερας.

Τασο, καλο ειναι να μαθαινουμε καποια πραγματα απο τους επαγγελματιες.
Ετσι θα καλυτερευουμε και τα δικα μας βιντεο...

Νομιζεις οτι θα βγαλεις καλυτερα βιντεο αν κινεις συνεχως τη καμερα ?

Κι εγω σπιτικα βιντεο φτιαχνω με τις δικιες μου μηχανες, αλα δεν τις κουναω σα τρελλος.

Ηρεμες κινησεις , χωρις πολλα ζοομ , και λιγο απλο μονταζ , αρκουν για να κανεις ομορφα βιντεο.

Απάντηση: Re: Panasonic TM900-Ρυθμίσεις για σκοτεινές λήψεις;

Έχω την ΤΜ900 εδώ και λίγο καιρό κι έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα προσπαθώντας να την μάθω.
Σε πλάνα ημέρας αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η εξεραιτική ευκρίνεια της, σε σημείο που να αναρωτιέμαι αν αυτό είναι πραγματικό ή προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Κάποιες στιγμές αισθάνθηκα την ανάγκη να κατεβάσω το Sharpness κάτω από το 0 που είναι το default.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα της και από τα χρώματτά της, όχι όμως κι απ´την ποιότητα κατασκευής της.
Αυτό για τα πλάνα ημέρας.
Όταν το σκοτάδι πέφτει το μηχανάκι κολώνει. Μην γελιόμαστε, με πορδές δεν βάφεις αυγά.
Αν τη δουλέψεις στο manual κι αν κάνεις όλες αυτές τις ρυθμίσεις που αναφέρει ο Γιάννης παραπάνω θα πάρεις ένα υποφερτό αποτέλεσμα, αρκετά καλύτερο από της περισσότερες βιντεοκάμερες αναλόγου κατηγορίας και τιμής, ίσως και παραπάνω.
Μην περιμένετε όμως θαύματα, αυτά τα μηχανάκια, για να δικαιολογήσουν το "High Definition" θέλουν φώς, και η ΤΜ900, όταν υπάρχει φώς, είναι μια πάρα πολύ καλή βιντεοκάμερα.
Τώρα αν θέλετε ανάλογα αποτελέσματα και σε χαμηλό φωτισμό λυπάμε αλλά... "να φύγετε, να πάτε αλλού".... -bye-
(Και να πληρώσετε και ανάλογα βέβαια... :bigcry:)

Οντως, στα φωτεινα η Panasonic σκοτώνει. Για τα σκοτεινα, λόγω αισθητήρα και φακού, είναι μια τυπική σπιτική βιντεοκαμέρα..

Ετσι ειναι, ετσι ηταν , κι ετσι θα ειναι !!!

Για λιγο φως, θες μεγαλους και ακριβους φακους, αναλογη μηχανη και αρκετο παιδεμα με manual καταστασεις κλπ.

Το αποτελεσμα σε ανταμειβει ομως, κι εγω απο τοτε που ειδα το αποτελεσμα , δε ξαναγυρναω πισω... εστω κι αν παιδευομαι παραπανω!