Panasonic ΤΜ900 vs Canon G10

17 June 2006
26,413
Αθήνα
Η διαφορά στην τιμή είναι χαοτική. Σχεδον 2:1

Η διαφορά στην λήψη είναι το ίδιο χαοτική; τις έχει συγκρίνει κάποιος να μας πει στην πράξη και ειδικά στα σκοτάδια τι γίνεται;

Πάντως αν θεωρήσουμε αξιόπιστο το camcorder τις έχει την μία κάτω από την άλλη. Δεν μπορεί να έχουν τόσο χαοτική διαφορά στην ποιότητα λήψης.
http://www.camcorderinfo.com/ratings.php

Προσωπικά είμαι προς canon, (λόγω HV20) αλλά μιλάμε παίρνεις 2 Χ TM900 .....

Taso, απ οτι ειδα η canon ειναι λιγο καλυτερη σε χαμηλο φωτισμο, οχι ομως σημαντικα.
Αυτο που δεν ξερω αν ειδες, ειναι οτι η canon δεν εχει 1080 50p, που το θεωρω πια δεδομενο για σπιτικες βιντεοσκοπησεις , ειδικα με πολυ κινηση.
Και μονο γι αυτο θα παιρνα τη panasonic.

Στην ευρωπαική αγορά η τιμή της ΤΜ900 έχει πέσει στα 660 ευρώ (Simply Electronics), τιμή που τη θεωρώ πολύ χαμηλή για την ποιότητα της μηχανής, εάν σκεφτεί κανείς ότι φίλος μου την πήρε στην αρχή του χρόνου, από το ίδιο μαγαζί, στα 1050.

Το περίεργο είναι ότι η Panasonic φαίνεται να μην συνεχίζει την παραγωγή αυτής της σειράς (ΤΜ).

Το ξέρω για το 50p Γιάννη , αλλά εσύ δεν λες ότι δεν μπορείς να το κάνεις τίποτα μετά γιατί θέλει βαρβάτο PC, ειδικούς codecs κλπ κλπ;
Δεν έχω σκοπό να κάνω μοντάζ, μόνο να κάνω merge τα επιμέρους βιντεάκια όταν πρόκειται για το ίδιο θέμα.

Αυτό είδα κι εγώ σε άλλο θέμα για 660 ευρώ από Αγγλία για την Panasonic. Γι αυτό κι έγραψα για ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορά τιμής.

Προσωπικά δέν αξίζει με τίποτα τέτοια διαφορά τιμής. Εδώ μεγάλύτερα μοντέλα (Sony ΑΧ2000) και πάλι σε χαμηλό φωτισμό κάνουν θόρυβο και το χρώμα λασπώνει.
Καλύτερη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις μια dslr με γρήγορο prime.

Last edited:
αν και ειμαι υπερμαχος των dslr, ο Τασος δεν ενδιαφερεται για κατι τετοιο....

Τασο, αφου δε σε νοιαζει να το μονταρεις, δεν υπαρχει προβλημα.
Μπορω αν θελεις να σου δωσω μερικα κλιπακια να δοκιμασεις.

Στην ευρωπαική αγορά η τιμή της ΤΜ900 έχει πέσει στα 660 ευρώ (Simply Electronics), τιμή που τη θεωρώ πολύ χαμηλή για την ποιότητα της μηχανής, εάν σκεφτεί κανείς ότι φίλος μου την πήρε στην αρχή του χρόνου, από το ίδιο μαγαζί, στα 1050.

Το περίεργο είναι ότι η Panasonic φαίνεται να μην συνεχίζει την παραγωγή αυτής της σειράς (ΤΜ).

Μήπως γνωρίζεις αν το αγγλικό μοντέλο έχει καμιά ιδιαιτερότητα από αυτά που κυκλοφορούν εδώ; (δεν μιλάω για το φις του ρεύματος)

Δεν γνωρίζω να υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα ούτε μου έχει αναφέρει κάτι σχετικό με το ανεμιστηράκι που λες.
Θα τον ρωτήσω, πάντως, και θα ενημερώσω.

Ρε παίδες να κάνω μια ερώτηση .βρήκα την πανασονικ στο videorAma 850 περίπου.και σήμερα πηγα σε ένα μαγαζί να τη δω κιολλας από κοντά.αυτό το μΓαζι την είχε κανένα 100ρικο πιο ακριβά και σαν καλός ελληνας του είπα ότι την βρήκα τόσο εκεί και ότι να μου έκανε κΛυτερη τιμή για να την πΆρω επιτόπου.εκείνος μου είπε ότι αυτή η τιμή που έχουν οι άλλοι είνΙ παρεμποριου και ότι δεν θα χω εγγύηση.πως μπορώ να το δω πριν αγοράσω?

To adorama και ο katerelos φερνουν απο Αμερικη και Γερμανια αντιστοιχα.
Αυτο ειναι γνωστο... δεν εχεις εγγυηση Ελληνικης αντιπροσωπειας .
Διαλεγεις και πρατεις αναλογα.

Που σημαίνει ότι αν χτύπα ξύλο χαλασει πρέπει να την στείλω αμερική?με ποιον τρόπο θα διαπιστώσω ότι το άλλο μαγαζί που μου λέει ότι με 100 διαφορά θα εχω εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπίας?

Υπάρχει τελικά θέμα σχετικά με το ανεμιστηράκι που έχει η Panasonic;

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω να έχει ανεμιστηράκι τόσο η ΤΜ300 που έχω εγώ όσο και η ΤΜ900 που έχει ο φίλος μου, ο οποίος μου είπε ότι και στη δική του δεν ακούει κανένα σχετικό ήχο που να μαρτυράει την ύπαρξη ανεμιστήρα.

Ρε παίδες να κάνω μια ερώτηση .βρήκα την πανασονικ στο videorAma 850 περίπου.και σήμερα πηγα σε ένα μαγαζί να τη δω κιολλας από κοντά.αυτό το μΓαζι την είχε κανένα 100ρικο πιο ακριβά και σαν καλός ελληνας του είπα ότι την βρήκα τόσο εκεί και ότι να μου έκανε κΛυτερη τιμή για να την πΆρω επιτόπου.εκείνος μου είπε ότι αυτή η τιμή που έχουν οι άλλοι είνΙ παρεμποριου και ότι δεν θα χω εγγύηση.πως μπορώ να το δω πριν αγοράσω?

Ο φίλος μου που την πήρε από Αγγλία έχει την ευρωπαική εγγύηση 1 χρόνου της Panasonic.

Εκείνο που θέλω να επισημάνω για τη σειρά ΤΜ είναι το θέμα του ήχου.
Ίσως επειδή έχει λήψη 5.1, παίρνει και τον ελάχιστο ήχο του αέρα, σε εξωτερική λήψη, έστω και αν το αεράκι είναι πολύ απαλό.
Αντίθετα, το εκπληκτικό αυτής της δυνατότητας (5.1) είναι ότι, σε εσωτερική λήψη, έχω διαπιστώσει, κατά την αναπαραγωγή, να έχει πιάσει συγκεκριμένο μικρόφωνο, φωνή που δεν την είχα ακούσει κατά τη λήψη.

Φίλε μου συγνώμη αλλά είμαι λιγο άσχετος.ευρωπαϊκή οπερ και ελληνική έτσι? Γιατί από το βιντεοραμα μιλάνε γι ευρωπαϊκή εγγύηση.

Απάντηση: Re: Panasonic ΤΜ900 vs Canon G10

Που σημαίνει ότι αν χτύπα ξύλο χαλασει πρέπει να την στείλω αμερική?με ποιον τρόπο θα διαπιστώσω ότι το άλλο μαγαζί που μου λέει ότι με 100 διαφορά θα εχω εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπίας?
Εχει στο κουτί αυτό το χαρτονένιο απόκομμα με τα στοιχεία της αντιπροσωπείας με βουλοκέρια και σφραγίδες....
αν σου δώσουν μια σκέτη απόδειξη και σου πουν το κλασσικό: "αν πάθει κάτι εμείς είμαστε εδώ, φέρτην εδώ" ε τότε δεν είναι ελληνικής αντιπροσωπείας.

Εν ολίγοις, αν μιλάμε για την TM900 κάνει μπαμ και από την τιμή. 1000 ευρώ και πάνω είναι ελληνικής αντιπροσωπείας. Στο 800άρι είναι παραεισαγωγής.

Απάντηση: Re: Panasonic ΤΜ900 vs Canon G10

Φίλε μου συγνώμη αλλά είμαι λιγο άσχετος.ευρωπαϊκή οπερ και ελληνική έτσι? Γιατί από το βιντεοραμα μιλάνε γι ευρωπαϊκή εγγύηση.

Ε δεν χρειάζεται να σου πουν τίποτα άλλο. Καραμπινάτα είναι δική τους εισαγωγή, και όχι μέσω ελληνικής αντιπροσωπειας.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Εχεις εγγύηση αλλά θα την πάς στο videorama για επισκευή.
Αν την πας στην ελληνική αντιπορσωπεία δεν θα την δεχτούν.
Παράνομο; Μπορεί.
Αλλα άντε τρέχα στους δικηγόρους και στους συνήγορους του πολίτη με τους ευρωπαϊκούς νόμους στο χέρι

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω να έχει ανεμιστηράκι τόσο η ΤΜ300 που έχω εγώ όσο και η ΤΜ900 που έχει ο φίλος μου, ο οποίος μου είπε ότι και στη δική του δεν ακούει κανένα σχετικό ήχο που να μαρτυράει την ύπαρξη ανεμιστήρα.

Τελικά, μετά από έρευνα τόσο στη δική μου (ΤΜ300) όσο και σ' εκείνες του φίλου μου (ΤΜ300 και ΤΜ900), βρήκαμε ότι υπάρχει ανεμιστηράκι κάτω από την οθόνη LCD, αλλά επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε μας ενόχλησε με τη λειτουργία του.

Εν ολίγοις, αν μιλάμε για την TM900 κάνει μπαμ και από την τιμή. 1000 ευρώ και πάνω είναι ελληνικής αντιπροσωπείας. Στο 800άρι είναι παραεισαγωγής.

Υπάρχει και η προσφορά που έχω αναφέρει παραπάνω για 660 ευρώ από Αγγλία !!!

Last edited:
Εννοείται ότι υπάρχει ανεμιστηράκι. Μάλιστα η ίδια η αντιπροσωπεία αναφέρει:

Note From the Manufacturer: We at Panasonic would like to address an issue that has come up about excessive fan noise in our TM900. Actual dB Fan Noise is measured at less than 20dB. This is 3dB higher than a perfectly isolated room, and more than a 10% reduction from our previous model. If fan noise appears to be a problem in a recording situation, the user can change the mic from 5:1 channel record to 3:1 channel record which should solve the noise issue. If you still feel that the noise is problematic please contact Panasonic Customer Support at 1-800-211-PANA (7262). Our support staff has been instructed on how to better handle this issue. We truly appreciate the opportunity to amend any issues that are a result of our products. Thank you for considering Panasonic Camcorders as your choice for high quality video recording.

Εννοείται ότι υπάρχει ανεμιστηράκι. Μάλιστα η ίδια η αντιπροσωπεία αναφέρει:

Note From the Manufacturer: We at Panasonic would like to address an issue that has come up about excessive fan noise in our TM900. Actual dB Fan Noise is measured at less than 20dB. This is 3dB higher than a perfectly isolated room, and more than a 10% reduction from our previous model. If fan noise appears to be a problem in a recording situation, the user can change the mic from 5:1 channel record to 3:1 channel record which should solve the noise issue. If you still feel that the noise is problematic please contact Panasonic Customer Support at 1-800-211-PANA (7262). Our support staff has been instructed on how to better handle this issue. We truly appreciate the opportunity to amend any issues that are a result of our products. Thank you for considering Panasonic Camcorders as your choice for high quality video recording.

Ανέφερα την ύπαρξη του ανεμιστήρα γιατί στα 2,5 χρόνια που έχουμε τις ΤΜ300 και στον 1 χρόνο περίπου που έχει ο φίλος μου και την ΤΜ900, δεν έχουμε νιώσει την ύπαρξή του.

Υπάρχει και η προσφορά που έχω αναφέρει παραπάνω για 660 ευρώ από Αγγλία !!!

Οι οποίοι δίνουν 1 χρόνο δική τους εγγύηση (όχι Panasonic UK) και πρέπει να την στείλεις σ' αυτούς. Κι αυτοί καμιά παραεισαγωγή μου βρωμάει ότι κάνουν από Hong-Kong μέ τέτοια τιμή.

Dear Oikonomoy,

Thank you for enquiry.

All products from SimplyElectronics come with a 12 month warranty from receipt of the purchase and are covered by SimplyElectronics AfterCare facilities. All you have to do is remember to keep a hold onto your receipt/invoice as proof of purchase as will be requested should there be any services required during the warranty period (in which case, the item should be returned to our UK returns address).

We provide an all round facilities and communicate with the manufacturers directly, so there will only be a 1 point of contact for the customers, from pre sale, recommending appropriate accessories and aftercare facilities. Our experience in this area means we generally can speed up the repair/replacement process from the manufacturer.

Meanwhile, please do not hesitate to contact us should you require further assistance.

Best Regards,