- PANASONIC TV Line-up 2010 -

Τι εντόπισες που δεν σου άρεσε; Εγώ δεν εντόπισα κάτι κακό με μια ματιά που έριξα...

παιδια διαβαστε αυτο το review για την vt20 για να γελασετε με την καρδια σας

και πανω που νομιζα οτι δε θα εβλεπα χειροτερους reviewers απ'το trustedreviews!!!

κι ομως!! μιλαμε αυτος ο αμερικανος ξεπερναει και τα ορια της ηλιθιοτητας!

απο που να ξεκινησω και τι να πρωτοπω γιαυτα που γραφει! διαβαστε και θα καταλαβετε... :)

http://www.televisioninfo.com/content/Panasonic-TC-P50VT20-3D-Plasma-HDTV-Review-1615.htm

Ειναι γνωστή η αναξιοπιστία του συγκεκριμένου χώρου
Εχει γράψει διάφορα και κυρίως ειναι γνωστή η αγάπη του για Sony-Samsung (κάτι σαν Hi-Tech ας πούμε )
Κριτικές απο έξω για το συγκεκριμένο Review το χαρακτηρίζουν "τσίρκο" :BDGBGDB55:
Ειδικά στον τομέα των μετρήσεων
(δύσκολο να φτάσεις μέχρι εκεί απο τα πολλά next)

Το site αυτο μετραει την αντιθεση με ειδικο τροπο (Full on/off) ωστε να βγαζει την αντιθεση μεγαλυτερη στις LCD...

Δηλαδη μετρανε με ολα τα ρυθμιστικα στο μεγιστο και μετα με ολα στο ελαχιστο...επειδη οι LCD εχουν dimming (στις CCFL και Side LED σβηνουν ταυτοχρονα ολες οι λαμπες/LED) φαινεται οτι εχουν μεν κακο μαυρο αλλα ταυτοχρονα λογω της τεραστιας φωτεινοτητας (ανω του 400 cd/m2) η αντιθεση βγαινει μεγαλη...

Το θεμα ομως για μια τηλεοραση ειναι να βγαζει ταυτοχρονα καλο μαυρο και καλη φωτεινοτητα και οχι με κολπα...

Aσε που η V αποκλειεται να βγαζει μονο 50 cd/m2 , μαλλον την μετρησαν με full screen (ενω στις πλασμα μετριεται σε παραθυρο η αντιστοιχη τιμη) και εντελως "αστρωτη" οπως εχει βγει απο το κουτι...

Πέρα από το ότι μετράει on/off αντίθεση (το οποίο δεν είναι μεμπτό, πολλοί το κάνουν), τι άλλο μεμπτό βρήκατε στο review;

Οι "πολλοι" ποιοι ειναι? Ενα παραδειγμα?

Επειδή μου κάνεις πλάκα, θα σου αναφέρω το flatpanelshd, και τα αγαπημένα γαλάκια. Θες και άλλα;;;;; :flipout:

Όταν κάποιος μετράει το on/off contrast, και λέει ότι είναι το on/off contrast και πως το μετράει, δεν είναι αξιόπιστος;

Επειδή το βλέπω θα αναλωθούμε σε απαντήσεις χωρίς νόημα, το μέλος Paul64 αμφισβητεί την αξιοπιστία ενός review (και αυτό δεν είναι καθόλου κακό - καλά θα κάνουμε να βλέπουμε κριτικά τα πάντα που μας σερβίρουν).
Έριξα μια γρήγορη ματιά, και δεν βρήκα κάτι που να με ενόχλησε, για να συμφωνήσω με την παραπάνω άποψη. Οπότε ας επικεντρωθούμε στο θέμα.
Εσύ Γιάννη βρήκες κάτι αναξιόπιστο; Ποια η γνώμη σου για το συγκεκριμένο review; Έχει πρόβλημα;

Aυτοι που αναφερεις λυπαμαι αλλα δεν μετρανε on/off...

Και τι μετράνε, ANSI; :flipout:

Για δες το τελευταίο review:

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1268298025

I have also measured black levels and contrast:
Code:
	        Out-of-Box	After calibration
Black level   	0,29 cd/m2 	0,14 cd/m2
Brightness    	273 cd/m2  	130 cd/m2
Contrast ratio	941:1         	929:1

Τι contrast μετράνε;

Αν ηταν full on/off contrast το νουμερο δεν θα ηταν τοσο χαμηλο...αλλωστε οι περισσοτερες LCD τηλεορασεις ανετα περνανε τα 300 cd/m2...

To flatpanels χρησιμοποιει Spyder TV για το οποιο βρηκα το εξης...

The Color Temperature Pre-set Setting Graph was nice in that it showed a target with all three settings represented. While an actual color temperature reading would be a welcome "educational" addition, most should find it helpful in showing (quite simply and clearly) that there was an improvement. Black and white luminance values were also shown at the end.
According to SpyderTV the final ANSI contrast ratio for this set was 296:1 (black luminance level / white luminance level).

https://spyder.datacolor.com/downloads/articles/SpyderTV_Review_audioholics.pdf

Μαζεύοντας την μπάλα από τη εξέδρα, δεν θα σχολιάσω. Η Β7000 έχει contrast 3166:1, η Β8000 2333:1, η G20 2150:1, η LE705 2373:1, η V10 2120:1.
(Στις LCD έβαλα το out of the box, στις πλάσμα το calibrated.)

Αλλά δεν μου απαντάς. Βρήκες πρόβλημα στο review;

Μαζεύοντας την μπάλα από τη εξέδρα, δεν θα σχολιάσω. Η Β7000 έχει contrast 3166:1, η Β8000 2333:1, η G20 2150:1, η LE705 2373:1, η V10 2120:1.
(Στις LCD έβαλα το out of the box, στις πλάσμα το calibrated.)

Σε ολες τις LCD που ανεφερες ειναι δυναμικο το contrast αλλωστε το γραφει και στο review (αν το διαβαζες λιγο πιο προσεκτικα)...

Sharp has also introduced a dimming function like on the Samsung B7000.

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1267795029

Impossible to deactivate dynamic backlighting

http://www.digitalversus.com/article-460-5320-36.html

Ειναι ενα κολπο ωστε να ανεβαινει στα νουμερα η μετρια αντιθεση των LCD...

Ετσι ειχαν μετρησει παλιοτερα και 0.06 cd/m2 την W4000 που εχω ενω στην πραγματικοτητα σε σχεση με την U10 που εχει πραγματικα 0.03 cd/m2 η διαφορα ειναι χαοτικη....

Το ερώτημα είναι: επεμβαίνει το δυναμικό κύκλωμα στην καρτέλα του chessboard, που μετράει το ANSI contrast; (Όχι :flipout:)

Είμαστε εκτός θέματος...

Μακαρι να μετραγαν ολοι με chessboard αλλα αυτο δεν γινεται...

Αυτο που γινεται ειναι οτι ο καθενας μετραει με διαφορετικες μεθοδους...γι'αυτο και πολλα site οπως το HDTVtest και το AVforums δεν δινουν καν νουμερα...

ΥΓ. Εδω εχει ενδιαφεροντα συμπερασματα για το contrast ratio των πλασμα σε σχεση με τις LCD....

http://www.displaymate.com/LCD_Plasma_ShootOut.htm

Last edited:
Τελικά στα λόγια μου έρχεσαι. Δεν μετράνε ANSI contrast. Αυτό θέλει chessboard 16 τετραγώνων... Μετράνε ον/οφ, και για αυτό βγάζουν LCD να έχουν μεγαλύτερη αντίθεση από πλάσμα, αλλά και διαφορές μεταξύ τηλεοράσεων με παρεμφερή πάνελ (Β7000/Β8000). Δεν μπορεί ένα IPS πάνελ να έχει ANSI αντίθεση 1000:1...

Ίσως πάρουμε και επίσημη απάντηση: http://www.flatpanelshd.com/flatforums/viewtopic.php?f=5&t=1622

Μετα απο ψαξιμο σε διαφορα site βρηκα οτι μαλλον ακολουθουν μια ενδιαμεση μεθοδο , αφου ρυθμισουν την τηλεοραση μετρανε το λευκο και το μαυρο που βγαζει με τις συγκεκριμενες ρυθμισεις ...δεν ειναι full on/off δηλαδη ουτε ANSI με chessboard αλλα κατι ενδιαμεσο...

Πάλι on/off θα το έλεγα. Πάντως αυτός απάντησε αυτό:

We use the ANSI methodology.

It's not really that important on LCD-TVs, though. It's primarily with plasma-TVs that there's a big difference between on/off measurements and ANSI measurements.

Κάτι δεν μου κολλάει... :flipout:

Ρε παιδιά, το νήμα είναι για τη σειρά τηλεοράσεων της panasonic για το 2010.
Ας μείνουμε σ´αυτό...

Τελικά σήμερα έμαθα πως για όλο το 2010 τα multirama θα έχουν την αποκλειστικότητα στη διάθεση της tx-p37x20e.
Οπότε γλίτωσα την αγορά lcd στις μικρές ίντσες!

Μετα απο απιστευτο προβληματισμο, και την καθυστερηση της σειρας V αποφασισα να αφησω τις Panasonic και να παρω μια Kuro με διακανονισμο... μετα απο πολυ διαβασμα στο forum μπορεσα να σχηματισω μια εικονα για τις νεες Panasonic, αλλα συνηδειτοποιησα τελικα αυτο που ειπε και ο Yperion σε ενα αλλο thread.. οτι αν εχεις 3 - 4000 να δωσεις (ειχα μονο 2, τα υπολοιπα δοσεις - τελος παντων) η Kuro ειναι μονοδρομος..
Οποτε σας αφηνω, ευχαριστω αυτους που δωσαν απαντηση στα ερωτηματα μου, και μεταπηδω πλεον στο thread της 6090...

Κύριοι,να σας είμαι ειλικρινής έκανα μία βόλτα στο forum τώρα και ψιλοπροβληματίστικα λίγο. Έχω παραγγείλει την G20 50''. Και απ ότι βλέπω κάποια μέλη βρίσκονται σε παρόμοια απόσταση θέασης με μένα (είμαι κάπου ανάμεσα στα 2.8 και 2.9 μέτρα, ελάχιστα πιο κάτω απο τα 3 μέτρα τέλοςπάντων) και αναφέρουν ότι την θεωρούν "μικρή" για αναλύσεις 1080p. Επειδή μαζί με την τηλεόραση θα πάρω και 5.1 blu ray, υπάρχει πιθανότητα να μην καταλάβω κάν απο εικόνα 1080 με την έννοια ότι θα μου φαίνονται μικρά? Εντάξει δεν θα βλέπω και κάθε μέρα blu ray, άλλωστε είναι και ελάχιστοι οι τίτλοι ταινιών, πιο πολύ για Nova, dvd την θέλω, αλλά θέλω όποτε βλέπω blu ray να χορταίνει το μάτι μου. Θα είμαι οκ?

Και εντάξει η 54άρα ε σαν μεγάλη δεν θα μου έπεφτε? Άσε που δεν την σηκώνει και το budget μου. Αλλά ας μην ξεφευγουμε, πείτε μου την γνώμη σας αν μπορείτε για το παραπάνω που ανέφερα να ησυχάσω γιατί αγχώθηκα.

Ευχαριστώ.

Last edited: