- PANASONIC TV Line-up 2011 -

Απάντηση: Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Θα έλεγα "σκούρα" τα πράγματα, αλλά μάλλον φωτεινά είναι... :flipout:
Μαύρο στο 0.04 cd/m2, και μαύρο στην σκακιέρα 0.17 cd/m2.
Δηλαδή και κακή στάθμη ηρεμίας, αλλά και floating blacks. Μάλιστα...

Προβλέπω τα μοντέλα του 2010 να γίνονται ανάρπαστα (όσα μείνανε...)
Και ένας Θεός ξέρει τι θα γίνεται μετά τις 1500 ώρες...

Τελικά αντί για "φθηνές" έλεγα τις προσιτές πανασόνικ πλάσμα του 2011 "φτηνές". Κάτι μου λέει ότι θα αρχίσω το "φτηνιάρες"... :flipout:

[Με έχει εκνευρίσει λίγο η απαξίωση των προσιτών μοντέλων της πανασόνικ από την ίδια. Έσκασε ένα πυροτέχνημα το 2009 με την U10, και από τότε πασάρει χειρότερα ως κακά μοντέλα σαν διαδόχους...]

Εχουμε αναφορά για Floating Blacks για τα μοντέλα του 2011;

Ναι. Εκτός του ότι το αποδεικνύει το μαύρο στην "σκακιέρα" (που δεν ξέρω αν είναι πραγματική ANSI μέτρηση, η απλά μέτρηση με 1 λευκό τετράγωνο), το λέει και ο David:
Black level retention Some instability noted

Άσχετα που το στρογγυλεύει... :flipout:
Νομίζω υπάρχουν και άλλες αναφορές... -bye-

Ελπιζω να λυσει συντομα το θεμα με τις αποζημιωσεις για την U20 η Panasonic γιατι εχουμε γεμισει ποστ "εκδικησης" σε λιγο.

Τηλεορασεις των 500 ευρω και βλεπουμε να κρινονται με πιο αυστηρα κριτηρια απο αλλες με τετραπλασια τιμη.

οι αναφορές για floating blacks υπάρχουν για την st30 από χρήστες που την έχουν αγοράσει. βέβαια υποστηρίζουν ότι τα είδαν σε 3d και σε 2d-3d όπου το πάνελ σηκώνει φωτεινότητα. σε 2d είναι λίγο αόριστες οι αναφορές. λιγότερα - καθόλου - τα είδα σε contrast 132 κλπ. τώρα δεν είναι σίγουροι αν αυτά είναι floating blacks η κάτι άλλο. όπως είπε και ο διαχιριστής o d-nice είδε floating blacks αλλά δεν είχε καλιμπράρει σωστά τα μάτια του και μετά τα γύρισε.

Ελπιζω να λυσει συντομα το θεμα με τις αποζημιωσεις για την U20 η Panasonic γιατι εχουμε γεμισει ποστ "εκδικησης" σε λιγο.

Τηλεορασεις των 500 ευρω και βλεπουμε να κρινονται με πιο αυστηρα κριτηρια απο αλλες με τετραπλασια τιμη.

Γιατί το χαρακτηρίζεις εκδίκηση; Εγώ μετρήσεις βλέπω. Και χειρότερες (σημαντικά) από περσινά μοντέλα. Μιλάμε για 100% αύξηση στο μαύρο ηρεμίας (από 0.02 σε 0.04), και μεγαλύτερη στο floating blacks (από 0.05 σε 0.017).

Δηλαδή εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις; Ότι βελτιώνονται τα φτηνά μοντέλα της πανασόνικ;

Η πανασόνικ έχει βαλθεί να κάνει το μαύρο άσπρο... :flipout:

οι αναφορές για floating blacks υπάρχουν για την st30 από χρήστες που την έχουν αγοράσει. βέβαια υποστηρίζουν ότι τα είδαν σε 3d και σε 2d-3d όπου το πάνελ σηκώνει φωτεινότητα. σε 2d είναι λίγο αόριστες οι αναφορές. λιγότερα - καθόλου - τα είδα σε contrast 132 κλπ. τώρα δεν είναι σίγουροι αν αυτά είναι floating blacks η κάτι άλλο. όπως είπε και ο διαχιριστής o d-nice είδε floating blacks αλλά δεν είχε καλιμπράρει σωστά τα μάτια του και μετά τα γύρισε.

Εάν έχεις τα λινκς με τις αναφορές κάποιοα στιγμή όταν βρεις χρόνο ποσταρισέ τα.

Ας τελειώσει τα νήματα ο D-Nice για τις Panasonic του 2009 και 2010 που ξεκίνησε και ας φτάσει στο 2011.

Ναι. Εκτός του ότι το αποδεικνύει το μαύρο στην "σκακιέρα" (που δεν ξέρω αν είναι πραγματική ANSI μέτρηση, η απλά μέτρηση με 1 λευκό τετράγωνο), το λέει και ο David:

Άσχετα που το στρογγυλεύει... :flipout:
Νομίζω υπάρχουν και άλλες αναφορές... -bye-

Η μέτρηση στην σκακιέρα δείχνει εάν μια τηλεόραση έχει Floating Blacks;

Αν κατάλαβα καλά, εδώ βλέπουμε μια ST30 (κάτω αριστερά), δίπλα σε μια samsung UND7000 (κάτω δεξιά), ενώ πάνω μια GT25:

http://www.youtube.com/watch?v=UKGQQJAyfnQ

Από εδώ, έχει και άλλα: http://www.highdefjunkies.com/showt...l-Panasonic-ST30-Review-and-Report-from-3-13&

Εγώ βλέπω πολύ φωτεινό μαύρο σε σχέση και με την LCD, και την περσινή πανασόνικ. Πόσο αναμένεται να έχει η ST30;

Re: Απάντηση: Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Η μέτρηση στην σκακιέρα δείχνει εάν μια τηλεόραση έχει Floating Blacks;

Δείχνει οποιαδήποτε ανωμαλία υπάρχει στην συγκράτηση των επιπέδου του μαύρου. Στις LCD δείχνει π.χ. διαρροή φωτός στον οπίσθιο φωτισμό, προβλήματα με ζώνες στις local dimming, κλπ. Στις πλάσμα δείχνει τα προβλήματα του APL, παρενέργεια του οποίου είναι τα floating blacks, τις διαρροές του γυαλιού, κλπ. Αλλά μια τόσο μεγάλη αύξηση (πάνω από 100%) στην σκακιέρα στις πλάσμα δεν μπορεί να είναι διαρροή από το γυαλί, είναι για μένα σίγουρα πρόβλημα APL (floating blacks όπως το λέμε από πέρυσι).

Λογικά, έχει και τα ίδια προβλήματα με οριζόντιο banding που είδαμε το 2010...

Petasi δεν νομίζω ότι η κάτω αριστερά (που το μαύρο της υποφέρει) είναι η ST30. Φαίνεται και απο το lag αλλά μπορείς να το επιβεβαιώσεις και στο τέλος που ανάβουν τα φώτα, ότι πρόκειται για την LCD.

Petasi δεν νομίζω ότι η κάτω αριστερά (που το μαύρο της υποφέρει) είναι η ST30. Φαίνεται και απο το lag αλλά μπορείς να το επιβεβαιώσεις και στο τέλος που ανάβουν τα φώτα, ότι πρόκειται για την LCD.

Σωστά λες! :bang:
Γκάφα έκανα... :flipout:
Άρα βλέπουμε την GT25 πάνω, την St30 ακριβώς από κάτω, και την 8000?

On the top right of the display wall was a fully broken in GT25. Below it was an ST30, also broken in. On the left were a Samsung UNC8000 from last year and, to the left of it, a new UND7000. All four sets were carefully calibrated by Ed Johnson using a profiled Klein 10 meter with CalMan 4 calibration software. We used blackout curtains on all windows and the front door to properly darken the room for the evaluation.

Αν κατάλαβα καλά, εδώ βλέπουμε μια ST30 (κάτω αριστερά), δίπλα σε μια samsung UND7000 (κάτω δεξιά), ενώ πάνω μια GT25:

http://www.youtube.com/watch?v=UKGQQJAyfnQ

Από εδώ, έχει και άλλα: http://www.highdefjunkies.com/showt...l-Panasonic-ST30-Review-and-Report-from-3-13&

Εγώ βλέπω πολύ φωτεινό μαύρο σε σχέση και με την LCD, και την περσινή πανασόνικ. Πόσο αναμένεται να έχει η ST30;

πάντως σε αυτό το τεστ αναφέρουν ότι δεν είδαν πουθενά floating blacks. τα ίδια λέει και ο chad-b.

Aν και δεν ξέρω πόσο ουσιώδης είναι η σύγκριση αφού δεν ξέρουμε τίποτα για τις ρυθμίσεις, την ST30 την βλέπω στα ίδια επίπεδα με την GT25.

Αν κατάλαβα καλά ήταν όλες καλιμπραρισμένες με klein.
Το σίγουρο είναι ότι αν βλέπουμε την 8000, ε, το μαύρο της δεν είναι καλό.
Η διαφορά των άλλων 2 δεν πολύ-φαίνεται...

Aν και δεν ξέρω πόσο ουσιώδης είναι η σύγκριση αφού δεν ξέρουμε τίποτα για τις ρυθμίσεις, την ST30 την βλέπω στα ίδια επίπεδα με την GT25.

Κώστα δεν θυμάμαι που αναφέρθηκε αλλά οι αναφορές για την St30 λένε ότι είναι επιπέδου GT25(Αμερική) όσον αφορά το επίπεδο του μαύρου.

Re: Απάντηση: Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Κώστα δεν θυμάμαι που αναφέρθηκε αλλά οι αναφορές για την St30 λένε ότι είναι επιπέδου GT25(Αμερική) όσον αφορά το επίπεδο του μαύρου.

μικρές πρέπει να είναι οι διαφορές όπως φαίνεται και επάνω στα videos. πάντως είναι καλύτερο από το 0.0165fl (0.0225fl με cinema 24p smooth) της νέας samsung p51d8000 (plasma)

http://www.highdefjunkies.com/showthread.php?9324-Review-Samsung-PN51D8000-Plasma

Αυτά πάντως είναι τα review που έχουμε βάλει στο νήμα, τα οποία είχαν μετρήσεις: