- PANASONIC TV Line-up 2011 -

Παιδια θελω να κανω την εξης ερωτηση:ειναι δυατον το μαυρο να μετρηθει στα 0,018 και στην σκακιερα να μεινει παλι στο 0,018;Μιλαω για το τεστ της gt30 στο hdtv,κατι δεν μου παει καλα.

H GT30, φίλε Πάνο, φοράει το καινούριο προστατευτικό οθόνης, το οποίο έχει πάχος περίπου 0,5 mm, σε αντίθεση με τα κλασσικά προστατευτικά που είναι 10-15 φορές παχύτερα. Αυτό το γεγονός, από μόνο του, είναι ικανό να μειώσει δραματικά τις εσωτερικές διαχύσεις από τις διπλανές φωτεινές περιοχές, αν και οφείλω να ομολογήσω πως κι εμένα με εξέπληξαν τα απολύτως ταυτόσημα νούμερα...

Όπως και να έχει, θα υπάρξουν και άλλα reviews με μετρήσεις και φυσικά περιμένουμε να επιβεβαιώσουμε και ιδίοις όμμασι, τέτοιους εκπληκτικούς ισχυρισμούς... ;)

plasma είναι...ο όποιο Pixel δεν χρειάζεται να ανάβει δεν ανάβει...

Αυτό που περιγράφεις Ανδρέα, είναι CRT... :flipout: :flipout:

Δεν υπάρχει πάνελ Plasma που να μπορεί να κλείσει τελείως τα εικονοστοιχεία του, όσο βρίσκεται σε λειτουργία.

Εκτός ίσως από εκείνο το πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η Pioneer στην CES2008...

Φλε jl και εγω γι αυτο το εγραψα.Δεν γινεται να μην εχει διαρροη φωτοσ απο α διπλα κελια

H GT30, φίλε Πάνο, φοράει το καινούριο προστατευτικό οθόνης, το οποίο έχει πάχος περίπου 0,5 mm, σε αντίθεση με τα κλασσικά προστατευτικά που είναι 10-15 φορές παχύτερα.

Δηλαδη 0.5 mm αντι για 5 mm?

Τεραστια η διαφορα (μια ταξη μεγεθους).

Φλε jl και εγω γι αυτο το εγραψα.Δεν γινεται να μην εχει διαρροη φωτοσ απο α διπλα κελια

Για να είμαστε ακριβείς, δεν επισυμβαίνει διαρροή φωτός από τα διπλανά κελιά (τα τοιχώματα των κελιών είναι επικαλυμμένα με φώσφορο, ο οποίος είναι αδιαφανής), φίλε Πάνο, αλλά διάχυση του φωτός μέσα στο μπροστινό υάλινο τμήμα και το προστατευτικό. -bye-

Δηλαδη 0.5 mm αντι για 5 mm?

Τεραστια η διαφορα (μια ταξη μεγεθους).

Είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε και πέρυσι στις G/GT/V/VT, Γιάννη, με μάλλον νέες επιστρώσεις για φέτος... ;)

Last edited:
αν θυμάμαι καλά είναι μόνο για τις vt30.

Μιας και το έχω, από τα configuration αρχεία βλέπω (ανάμεσα σε πολλά μοντέλα):

VT25 (RS232), VX100 (RS232), 2 Runco, panasonic 2011 VX series (RS232/sockets beta), panasonic 2011 EU VT (RS232/sockets), sony bravia XBR *beta*,JVC RS50/60, Sony VPL VW90ES.

Έχει και άλλες μάρκες, αλλά έγραψα μόνο αυτές που έχω εγώ ακουστά...

Άρα, είναι μόνο για VT, εκτός και αν το support μπει και σε άλλα μοντέλα από την πλευρά της πανασόνικ.

Καλιμπράρει αυτόματα την τηλεόραση.
αυτο ειναι το μονο που ειχα καταλαβει.
αυτο που ρωταω ειναι τι ακριβως χρειαζεται για να γινει.
απο οτι καταλαβα πρεπει να εχεις τον εξοπλισμο που απο οσα γνωριζω ειναι πανακριβος, αρα δώρον άδωρον, απλα κανει την δουλεια του calibrator πιο ευκολη.

αυτο ειναι το μονο που ειχα καταλαβει.
αυτο που ρωταω ειναι τι ακριβως χρειαζεται για να γινει.
απο οτι καταλαβα πρεπει να εχεις τον εξοπλισμο που απο οσα γνωριζω ειναι πανακριβος, αρα δώρον άδωρον, απλα κανει την δουλεια του calibrator πιο ευκολη.

αν δεν κάνω λάθος η τιμή του calman 4.2 είναι 300 λίρες. βέβαια δεν ξέρω τι περιλαμβάνει. ο petasis σαφώς μπορεί να πεί περισσότερα.

Πονάει λίγο... :D

Αν θέλουν να κάνουν κάτι σαν τα MCACC, YPAO, Audyssey, κτλ. των A/V ενισχυτών, ίσως θα έπρεπε να προσανατολιστούν σε κάτι που να παρέχεται δωρεάν με τη συσκευή... :p

Πονάει λίγο... :D

Αν θέλουν να κάνουν κάτι σαν τα MCACC, YPAO, Audyssey, κτλ. των A/V ενισχυτών, ίσως θα έπρεπε να προσανατολιστούν σε κάτι που να παρέχεται δωρεάν με τη συσκευή... :p

Η αγορά μικρή, άρα υπερ-τιμημένη...

Το σετ που βλέπεις στο video κάνει 550$ (αισθητήρας και πρόγραμμα).

Ερώτηση Γιώργο (λίγο off-topic) επειδή ασχολείσαι με μετρήσεις υπάρχει κάτι (πολύ) πιο φτηνό σε τέτοιο πακέτο (αισθητήρα + πρόγραμμα).

Ερώτηση Γιώργο (λίγο off-topic) επειδή ασχολείσαι με μετρήσεις υπάρχει κάτι (πολύ) πιο φτηνό σε τέτοιο πακέτο (αισθητήρα + πρόγραμμα).

Το πιο φθηνό είναι να αγοράσεις μόνο αισθητήρα (κανένα spyder ή i1 display 2), και να το δουλέψεις με το δωρεάν πρόγραμμα HCFR. Όπως κάνει και ο Μάνος του fullhd.gr.

Για Calman, το απολύτως φθηνότερο πακέτο είναι στα 250$:
http://www.spectracal.com/newProductDetails.aspx?UniqueId=TIJEJHBEHDYXAINB

Αλλά έχει τα απολύτως βασικά. Ξεχνάς το αυτόματο καλιμπράρισμα στις πανασόνικ.

μάλλον. σε πολλά καταστήματα μου είπαν ότι δεν θα αξίζει σαν αγορά γιατί θα έχει αμελητέα διαφορά τιμής από την gt30 . φαίνεται όμως ότι έχει μεγάλη (350 ευρώ) και κτυπάει τις 3d - 46άρες lcdled και μάλλον τις 50άρες samsung και lg.