- PANASONIC TV Line-up 2012 -

Aν δεν με απατά η μνήμη μου, η επιφάνεια λευκού είναι ίδια και στο modified ANSI, απλά αλλάζει η "γεωγραφική κατανομή" του (άνω 50% της οθόνης λευκό, κάτω 50% μαύρο). Δεν ευνοούνται μόνο οι Plasma από αυτή τη μέτρηση, όλες οι οθόνες που φέρουν γυαλί μπροστά, LED-LCD με zone/spot/local dimming και προβολείς, θα δώσουν επίσης υψηλότερα νούμερα σε σχέση με τη σκακιέρα...

Εμένα αν δεν με απατά η μνήμη μου, το modified contrast δεν έχει κάποιο πρότυπο. Όπως θέλει μετράει ο καθένας... :flipout:
Εσύ ποιο παττερν λες χρησιμοποίησε;

Εμένα αν δεν με απατά η μνήμη μου, το modified contrast δεν έχει κάποιο πρότυπο. Όπως θέλει μετράει ο καθένας... :flipout:
Εσύ ποιο παττερν λες χρησιμοποίησε;

Υπάρχει επίσημο modified ANSI, που είναι αυτό. Αλλά αυτό που θεωρούν ως modified ANSI αυτοί, αν θυμάμαι καλά, είναι αυτό που περιέγραψα πριν: ένα pattern που είναι από το μισό και πάνω λευκό και το μισό και κάτω μαύρο (50% APL).

Υπάρχει επίσημο modified ANSI, που είναι αυτό. Αλλά αυτό που θεωρούν ως modified ANSI αυτοί, αν θυμάμαι καλά, είναι αυτό που περιέγραψα πριν: ένα pattern που είναι από το μισό και πάνω λευκό και το μισό και κάτω μαύρο (50% APL).

Επίσημο από ποιον; Και αφού υπάρχει "επίσημο", γιατί δεν χρησιμοποιείται; Είναι "ανεπίσημες" οι μετρήσεις; :chef:

Εχει δίκιο ο Γιάννης αυτό είναι...

http://public.csusm.edu/kai/mark/avs/Modified ANSI - black level pattern.gif

Και εδω...

The modified ANSI contrast ratio is a measurement of the difference between the darkest blacks and the brightest images when both are displayed at the same time. High ANSI contrast is essential to providing a punchy image with a high "wow" factor. A set with poor performance in this regard may look washed out and bland with regular program material, even if it does well with MLL.

http://www.highdefforum.com/flat-pa...-totally-subjective-comparisons-rankings.html

Επίσημο από ποιον;

Από τον Μπάμπη τον Σουγιά... :laugh:

Για να είμαι ειλικρινής, υποθέτω πως το συγκεκριμένο pattern θα είναι κάποια επίσημη παραλλαγή, καθώς είναι το μόνο που έχω δει σε διάφορους pattern generators και calibration discs να αναφέρεται ως τέτοιο...

Και αφού υπάρχει "επίσημο", γιατί δεν χρησιμοποιείται; Είναι "ανεπίσημες" οι μετρήσεις; :chef:

Eίτε επίσημο, είτε ανεπίσημο, δεν βρίσκω λόγο, πέραν της βαρεμάρας, να μετράει κανείς modified-ANSI...

Η κανονική μέτρηση ANSI, απαιτεί μέτρηση όλων των λευκών και μαύρων κουτακίων της σκακιέρας, σε normal και inverse mode και υπολογισμό της αντίθεσης μέσω των μέσων όρων.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η "επίσημη" modified σκακιέρα, που βγάζει αποτέλεσμα μόνο από το κεντρικό κουτάκι, στο πατ-κιουτ...

Υπάρχει το modified-ANSI του Greg Rogers, που μετράει μόνο τα 4 κεντρικά κουτάκια της κανονικής σκακιέρας και βγάζει μέσους όρους από αυτά...

Υπάρχει το modified-ANSI του ChadB, που αν βρει κανείς τί μετράει κερδίζει μια μασημένη τσιχλόφουσκα (εγώ θυμάμαι μόνο κάτι παλιές συζήτησεις με το 50-50 άσπρο-μαύρο, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος).

Υπάρχει το modified-ANSI του petasis... :flipout:

Kτλ. κτλ.

Εχει δίκιο ο Γιάννης αυτό είναι...

http://public.csusm.edu/kai/mark/avs/Modified ANSI - black level pattern.gif

Και εδω...

The modified ANSI contrast ratio is a measurement of the difference between the darkest blacks and the brightest images when both are displayed at the same time. High ANSI contrast is essential to providing a punchy image with a high "wow" factor. A set with poor performance in this regard may look washed out and bland with regular program material, even if it does well with MLL.

http://www.highdefforum.com/flat-pa...-totally-subjective-comparisons-rankings.html

Εγώ θα έλεγα μην κουράζεστε να μου παραθέτετε links από το google που έχω δει από το πρωί. Έχω και εγώ πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Ελπίζω να είναι προφανές ότι συνέδεσες 2 άσχετες παραπομπές. Ένα τυχαίο πάττερν, με ένα τυχαίο "ορισμό", που δεν αναφέρει καν κάλυψη. Ένα αυθαίρετο "μαύρο" και "λευκό" που φαίνονται ταυτόχρονα...

Την κουβέντα για το modified contrast την έχουμε ξανακάνει...

Από τον Μπάμπη τον Σουγιά... :laugh:

Για να είμαι ειλικρινής, υποθέτω πως το συγκεκριμένο pattern θα είναι κάποια επίσημη παραλλαγή, καθώς είναι το μόνο που έχω δει σε διάφορους pattern generators και calibration discs να αναφέρεται ως τέτοιο...

Μόνο μην ψάξεις για "modified ANSI contrast". Πληθώρα αποτελεσμάτων, θα γονατίσει ο περιηγητής από το πλήθος των αποτελεσμάτων... :p

Eίτε επίσημο, είτε ανεπίσημο, δεν βρίσκω λόγο, πέραν της βαρεμάρας, να μετράει κανείς modified-ANSI...

Η κανονική μέτρηση ANSI, απαιτεί μέτρηση όλων των λευκών και μαύρων κουτακίων της σκακιέρας, σε normal και inverse mode και υπολογισμό της αντίθεσης μέσω των μέσων όρων.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η "επίσημη" modified σκακιέρα, που βγάζει αποτέλεσμα μόνο από το κεντρικό κουτάκι, στο πατ-κιουτ...

Υπάρχει το modified-ANSI του Greg Rogers, που μετράει μόνο τα 4 κεντρικά κουτάκια της κανονικής σκακιέρας και βγάζει μέσους όρους από αυτά...

Υπάρχει το modified-ANSI του ChadB, που αν βρει κανείς τί μετράει κερδίζει μια μασημένη τσιχλόφουσκα (εγώ θυμάμαι μόνο κάτι παλιές συζήτησεις με το 50-50 άσπρο-μαύρο, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος).

Υπάρχει το modified-ANSI του petasis... :flipout:

Kτλ. κτλ.

Εγώ βρίσκω λόγο, και κάπου τον έγραψα... Μικρό λευκό τετράγωνο, μεγάλα νούμερα... :smash:
Μεγάλα νούμερα, ευτυχισμένα τμήματα μάρκετινγκ... Δημόσιες σχέσεις...
Πετάμε ένα "μοντιφαιντ" και είμαστε τυπικά εντάξει. Έχουμε και ένα ΑΝΣΙ για αξιοπιστία - όλοι χαρούμενοι... :award:

Αυτό βάζω στοίχημα ότι δεν το έχεις δει...

white_on_black.preview.gif

Αυτό είναι το τεστ pattern του Dice ANSI contrast. Μετράς το άσπρο στο κέντρο και αφού ρίξεις ένα ζάρι το μαύρο στο αντίστοιχο τετράγωνο ανάλογα με τον αριθμό που έτυχε.

Εγώ θα έλεγα μην κουράζεστε να μου παραθέτετε links από το google που έχω δει από το πρωί. Έχω και εγώ πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Προσωπικά, η κεντραρισμένη σκακιέρα μου είναι γνωστή σαν pattern από τα τέλη της δεκαετίας του '90, Γιώργο. Δεν ανακαλύψαμε όλοι τον τρόχο σήμερα το πρωί... -bye-

Μόνο μην ψάξεις για "modified ANSI contrast". Πληθώρα αποτελεσμάτων, θα γονατίσει ο περιηγητής από το πλήθος των αποτελεσμάτων... :p

Που να δεις γονάτισμα, αν βάλεις chessboard ή checkerboard. Λες να είναι μύθος τελικά το ANSI-Contrast; :laugh:

Εγώ βρίσκω λόγο, και κάπου τον έγραψα... Μικρό λευκό τετράγωνο, μεγάλα νούμερα... :smash:
Μεγάλα νούμερα, ευτυχισμένα τμήματα μάρκετινγκ... Δημόσιες σχέσεις...
Πετάμε ένα "μοντιφαιντ" και είμαστε τυπικά εντάξει. Έχουμε και ένα ΑΝΣΙ για αξιοπιστία - όλοι χαρούμενοι... :award:

Τόσο η κεντραρισμένη σκακιέρα, όσο και το 50/50 B&W έχουν ακριβώς το ίδιο APL με την κανονική σκακιέρα: 50%. Πού το είδες το μικρό λευκό τετράγωνο;

Toυλάχιστον οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε το ότι είναι ειλικρινείς, μιας και οι περισσότεροι reviewers μετράνε στην ουσία modified-ANSI και δηλώνουν ότι μέτρησαν κανονικό ANSI... :smash:

ΥΓ: Να πάρει, γεμίσαμε φατσούλες... :flipout:

Aφού το γράφει και στις οδηγίες χρήσης, για πραγματικό το κόβω... Η U20 το είχε στο κουτί και το αυτοκόλλητο, αλλά από τις οδηγίες ήταν άφαντο...

Αποτι βλεπω στο σκρουτζ, η τιμη της 55st50 που με ενδιαφερει αρχισε γυρω στα 1900 . Ακομη ομως δεν εχει ερθει επισημα στην Ελλαδα υποθετω διοτι τα μεγαλα καταστηματα δεν την εχουν φερει. Πιστευετε οταν την φερουν θα εχει χαμηλοτερη τιμη απο αυτη που βλεπω σημερα;

γενικά ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές. πάντως οι από 55 άρες και 65άρες δεν πέφτουν τοσο γρήγορα όσο οι 42άρες και 50άρες. φαντάζομαι πολλά καταστήματα θα τις έχουν κατόπιν παραγγελίας πλέον αφού λόγω της κατάστασης κανένας δεν στοκάρει τέτοια μεγέθη.

Τι το ωραίο έχει η βάση χταπόδι και την αντιγράφουν όλοι πια;

απλώς γιατί ειναι η μόδα να πηγαίνει σετάκι με ασημενια κηροπήγια και μουράνο από costa boda.

δεν είναι επιστημονική η ανάλυση μου αλλά περιγράφει με όρους μηχανικής το όλο πακέτο

από φωνή μο@νι και από μο@νι φωνάρα

Εχθές το μεσημέρι είχα την ευκαιρία να δω κάποια από τα νέα μοντέλα της Panasonic ύστερα από επίσκεψή μου στο Mall Αμαρούσιου στα καταστήματα Πλαίσιο και Public.

Περισσότερο περιέργεια, μιας και γνώριζα ότι δεν πρόκειται να είχαν μοντέλα από την σειρά ST και πάνω, είχα για να δω τις δυνατότητες του ενσωματωμένου Media Player και εάν έχει λυθεί το πρόβλημα με τους εξωτερικού υπότιτλους που ταλαιπώρησε αρκετούς κατόχους.

Η δοκιμή έγινε με ένα στικάκι των 16GB διαμορφωμένο κατά NTFS με περιεχόμενο δύο διαφορετικές ταινίες ανάλυσης 720p και κωδικοποίηση υποτίτλων .srt, εκ των οποίων η μία ήταν τοποθετημένη ´´χύμα ´´ μαζί με τους υπότιτλους , και η δεύτερη τοποθετημένη σε ξεχωριστό φάκελο.

Μετά την τοποθέτηση στην αντίστοιχη θύρα USB(HDD) η τηλεόραση αναγνώρισε την συσκευή και έβγαλε το αντίστοιχο μήνυμα στην οθόνη.
Επιλέγοντας την αναπαραγωγή μέσω του Viera Tools o Player αναγνώρισε μόνο την ταινία η οποία βρισκόταν μέσα στον ξεχωριστό φάκελο, ενώ για την άλλη δεν υπήρχε καμία ένδειξη.

Ξεκινώντας την αναπαραγωγή δεν αναγνώρισε αυτόματα τους υπότιτλους.Αυτό που χρειάστηκε να κάνω, ήταν να πατήσω το κουμπί Option και να με μεταφέρει σε μενού το οποίο έχει να κάνει με τις γενικότερες λειτουργίες του Player αλλά και την ενεργοποίηση των υποτίτλων.

Στον ανάλογο πίνακα με τις γλώσσες υπάρχει πλέον και ξεχωριστή επιλογή για την Ελληνική γλώσσα την οποία και επέλεξα.

Επιστρέφοντας στην αναπαραγωγή οι Ελληνικοί υπότιτλοι εμφανίστηκαν κανονικά στη οθόνη της τηλεόρασης ευδιάκριτοι και χωρίς κανένα είδος καθυστέρησης ή λάθους σε γράμματα και στίξεις...:2thumb22sup:

Ξέχασα να αναφέρω ότι η δοκιμή για τους υπότιτλους, έγινε στις XT UT και Χ από την σειρά των πλάσμα τηλεοράσεων, με την τρίτη να μην αναπαράγει την ταινία ,ενώ αναγνώριζε τον φάκελο με το αρχείο και σε μια 32άρα LCD νομίζω την E50.

Επίσης,μιας και έγινε συζήτηση παραπάνω, η UT50 διαθέτει σύστημα ενεργοποίησης Interpolation το οποίο δίνει την δυνατότητα ρύθμισης,χαμηλό-μεσαίο-υψηλό,μέσα απο το ανάλογο μενού.