Panasonic TV line-up 2013

Αν τα τσιπάκια της μιντιατεκ είναι τα ίδια που φοράνε και οι σάμσουνγκ σειρά 5000/5500, το σίγουρο είναι ότι θα διατηρηθεί η παράδοση του θολού SD και του 50Hz bug. :smile:

Bρήκα στο site μέθυσων Νορβηγών τα χαρακτηριστικά ST60 και GT60.

http://www.panasonic.no/site/no_NO/compareProductsDisplayResult/407002/Lno_NO/index.html?p=TX-P50GT60&p=TX-P50ST60

Συγκριτικά χαρακτηριστικά VT60, GT60, ST60.
Θα ορκιζόμουνα ότι η VT δεν υπήρχε πριν στο site.
Μάλλον εγώ μέθυσα και όχι οι Νορβηγοί...
http://www.panasonic.no/site/no_NO/compareProductsDisplayResult/407002/Lno_NO/index.html?p=TX-P55VT60&p=TX-P50GT60&p=TX-P55ST60

Καλά, οι GT και ST, ΟΚ δεν έχουν δεύτερο tuner, αλλά ούτε καν PiP π.χ. tv tuner με κάποιο άλλο source πχ Nova? Για κάποιους καταλαβαίνω πως είναι λεπτομέρεια, αλλά εμένα με ενδιαφέρει πολύ!

Η τελευταία φώτο είναι δίπλα στη vt50? Είναι δυνατόν?
Εχουν κάνει άλματα στην απόδοση μαύρου. Μπράβο στήν Panasonic

Πειραγμένη είναι, η φώτο ή οι ρυθμίσεις.
Γενικά το μαύρο δεν το κρίνουμε απο τις φώτο, ποτέ.

Πειραγμένη είναι, η φώτο ή οι ρυθμίσεις.
Γενικά το μαύρο δεν το κρίνουμε απο τις φώτο, ποτέ.

Θα διαφωνήσω σημαντικά. Αν μια φωτογραφία δείχνει 2 τηλεόρασης δίπλα-δίπλα, και με τις 2 τηλεοράσεις στο ελάχιστο δυνατό μαύρο που μπορούν να δείξουν, μπορείς να βγάλεις ακριβές συγκριτικό αποτέλεσμα (πόσο χειρότερο έχει η μια από την άλλη). Απλά δεν μπορείς να βγάλεις την απόλυτη τιμή της κάθε μιας.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, νομίζω έχουμε μοντάζ 2 διαφορετικών φωτογραφιών (με ανησυχεί η διαφορετική φωτεινότητα στα μπλε κυκλάκια), και η φωτογραφία δεν έχει EXIF πληροφορίες. Οπότε θα συμφωνήσω ότι δεν είναι ασφαλές να βγει συμπέρασμα.

Η ST60 είναι φανερό ότι έχει καλύτερο μαύρο από την VT50 εκτός και έχει πειράξει τις ρυθμίσεις της VT50 κάποιος επίτηδες.

Η ST60 είναι φανερό ότι έχει καλύτερο μαύρο από την VT50 εκτός και έχει πειράξει τις ρυθμίσεις της VT50 κάποιος επίτηδες.

Είναι σίγουρο ότι μιλάμε για 1 φωτογραφία, και όχι για 2 φωτογραφίες με photoshop;

Τίποτα δεν είναι σίγουρο Γιώργο. Για εμένα παίζει και το γνωστό σενάριο του μάρκετινγκ "κοιτάξτε τι φοβερή τηλεόραση βγάλαμε φέτος" και δίπλα το περυσινό μοντέλο πειραγμένο να δείχνει χάλια για δημιουργία εντυπώσεων.

Αν τα τσιπάκια της μιντιατεκ είναι τα ίδια που φοράνε και οι σάμσουνγκ σειρά 5000/5500, το σίγουρο είναι ότι θα διατηρηθεί η παράδοση του θολού SD και του 50Hz bug. :smile:

Γιώργο, εγώ τα θυμάμαι διαφορετικά τα πράγματα...

Θυμάμαι ότι η Panny με το δικό της τσιπάκι, ακόμα κ στη VT σειρά είχε θολό SD (για τη VT30 είμαι σίγουρος!), ενώ για τη Sammy οι αναφορές ήταν ότι μια χαρά SD έδειχνε!
Θυμάμαι λάθος??? :huh2:

Τίποτα δεν είναι σίγουρο Γιώργο. Για εμένα παίζει και το γνωστό σενάριο του μάρκετινγκ "κοιτάξτε τι φοβερή τηλεόραση βγάλαμε φέτος" και δίπλα το περυσινό μοντέλο πειραγμένο να δείχνει χάλια για δημιουργία εντυπώσεων.

Έχωντας δει
- Δεκάδες review/photos πριν αγοράσω την VT30
- Πολλά reviews/photos πριν μου δώσουν την VT50

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τα φετινά reviews είναι μία απο τα ίδια.
Όπως το είπες, bias στο να εμφανίσουν την φετινή κλάσεις ανώτερη απο την περσινή ενώ η βελτίωση είναι απειροελάχιστη και με το μαύρο των φωτογραφιων να είναι άκρως παραπλανητικό.
Κι εγώ μπορώ να σου βγάλω photo που να μην ξεχωρίζεις που αρχίζει και που τελειώνει η TV.

Στην εν λογω φωτογραφια δε, κόβω το χέρι μου ότι είναι πειραγμένη η photo ή η τηλεόραση.

Last edited:
Mου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι η st ειναι καλυτερη και μαλιστα τοσο καλυτερη απο την περσινη vt, οντας η τεταρτη "καλυτερη" panasonic (zt,vt,gt και μετα st) δηλαδη η zt ....τι θα ειναι.

Mου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι η st ειναι καλυτερη και μαλιστα τοσο καλυτερη απο την περσινη vt, οντας η τεταρτη "καλυτερη" panasonic (zt,vt,gt και μετα st) δηλαδη η zt ....τι θα ειναι.

Ποιός το λέει αυτό?

Από τα specs δε φαίνεται τίποτα τέτοιο.
Το πολύ να είχε κληρονομήσει η ST το πάνελ της περσυνής VT, άρα να ήταν εφάμιλλες ως προς το panel.
Αλλά δε συμβαίνει αυτό φέτος...

VT50
Shades of Gradation
24,576 equivalent steps of gradation

Filter
Infinite Black Ultra

Panel Drive
2,500 Hz Focused Field Drive

ST60
Shades of Gradation
12,288 equivalent steps of gradation

Filter
Infinite Black Pro

Panel Drive
2,500 Hz Focused Field Drive

(Και με τσιπάκι Mediatek η τελευταία, χωρίς να ξέρουμε βέβαια ακόμα τις επιπτώσεις..)

Γιώργο, εγώ τα θυμάμαι διαφορετικά τα πράγματα...

Θυμάμαι ότι η Panny με το δικό της τσιπάκι, ακόμα κ στη VT σειρά είχε θολό SD (για τη VT30 είμαι σίγουρος!), ενώ για τη Sammy οι αναφορές ήταν ότι μια χαρά SD έδειχνε!
Θυμάμαι λάθος??? :huh2:

Εξαρτάται σε τι μοντέλο samsung αναφέρεσαι. Στις μεγάλες σειρές βάζει τα δικά της τσιπάκια, στις φθηνές βάζει mediatek.

Καλά, μια μέτρηση μαύρου σε σκακιέρα δεν έχουμε ακόμα; Εκεί θα φανούν όλα...

Last edited by a moderator:
Συγκρίνοντας τα ταλασί λαμπάκια στις 2 τηλεοράσεις θεωρώ ότι η φωτογραφία της vt είναι τραβηγμένη με μεγαλύτερη έκθεση.

Αντε να βγεί κανένα άνσι να βγεί και κανένα πινακάκι να το πάρει να το αντιγράψει ο βούλγαρος (λάθος). Πάντως ο συγκεκριμένος Βούλγαρος βγήκε αληθινός για τα mediatek.

Last edited:
Εξαρτάται σε τι μοντέλο samsung αναφέρεσαι. Στις μεγάλες σειρές βάζει τα δικά της τσιπάκια, στις φθηνές βάζει mediatek.

Mstar βάζει Γιώργο.

Το soft scaling εγώ το θεωρώ πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα γιατί στα Ελληνικά κανάλια δίνει καλύτερα αποτελέσματα από την εμπειρία μου.

Στο νήμα των ES7000/8000 θα βρεις κάποιους να λένε ότι δεν είναι τόσο καλό το τηλεοπτικό ενώ στις φτηνές με MStar όλοι είναι σχετικά ευχαριστημένοι.

Απάντηση: Re: Panasonic TV line-up 2013

Συγκρίνοντας τα ταλασί λαμπάκια στις 2 τηλεοράσεις θεωρώ ότι η φωτογραφία της vt είναι τραβηγμένη με μεγαλύτερη έκθεση.

Αντε να βγεί κανένα άνσι να βγεί και κανένα πινακάκι να το πάρει να το αντιγράψει ο βούλγαρος (λάθος). Πάντως ο συγκεκριμένος Βούλγαρος βγήκε αληθινός για τα mediatek.

Αμαν παιδια η Μερκελ μας παρακολουθει:music-smiley-005:

Mstar βάζει Γιώργο.

Το soft scaling εγώ το θεωρώ πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα γιατί στα Ελληνικά κανάλια δίνει καλύτερα αποτελέσματα από την εμπειρία μου.

Στο νήμα των ES7000/8000 θα βρεις κάποιους να λένε ότι δεν είναι τόσο καλό το τηλεοπτικό ενώ στις φτηνές με MStar όλοι είναι σχετικά ευχαριστημένοι.

Το ότι το λένε (που δεν ξέρω αν το λένε), δεν σημαίνει ότι ισχύει. Έχω και τηλεόραση με καλό τσιπάκι σάμσουνγκ, και τηλεόραση με mstar. Το mstar υπολείπεται σε επεξεργασία, ακόμα και σε HD σήμα (σε αυτό κρατάω μια επιφύλαξη, γιατί έχω δοκιμάσει μόνο τον δορυφορικό δέκτη του ΟΤΕ).

Οι σειρές 7000/8000 έχουν εξαιρετική στατική εικόνα σε τηλεοπτικό, συγκρίσιμη με την 9705. Έχουν όμως ένα θέμα στην παρεμβολή (υπάρχει ένα διακριτό πάγωμα), και φυσικά δεν τις βοηθά καθόλου ο οπίσθιος φωτισμός του πάνελ.

Να το θέσω αλλιώς, γιατί το Point μου δεν ήταν στο τσιπάκι.
Άσχετα λοιπόν με το τσιπ, αυτό που είχα αντιληφθεί ήταν, παράπονα για την ποιότητα του σήματος SD, σε όλη τη γκάμα της Panasonic plasma, σε αντίθεση με σχόλια των κατόχων Samsung plasma, όπου νομίζω ότι ήταν ευχαριστημένοι από την απόδοση των SD καναλιών.
Έχω αντιληφθεί σωστά ή λάθος?

Ο Yperion ήδη είπε ότι κάπως έτσι είναι για τις Panny, απλά εκείνος μάλλον το προτιμάει έτσι, λόγω ποιότητας σήματος στην Ελλάδα.

Anyway, ακόμα θυμάμαι ότι κ η σειρά VT50 είχε καλύτερα specs από την VT30, παρόλ' αυτά οι διαφορές στην ποιότητα της εικόνας, ήταν πρακτικά ελάχιστες.
Για να μην πω ότι η εντύπωσή μου είναι ότι καλιμπραρισμένη η VT50 ήταν πιο "σκοτεινή" κ με ίδιο ή μικρότερο contrast απ' ότι η VT30....

Σίγουρα τα πρώτα τεστ θα δείξουν πόση πρόοδος υπάρχει από πέρσι.

Πρέπει να διαχωρίσεις τις αναφορές που αφορούν αναλογικό και ψηφιακό SD σήμα. Το αναλογικό τηλεοπτικό στις πανασόνικ παρουσιάζεται πιο θολό από ότι είναι (αρκετά). Οπότε αν συγκρίνεις αναλογικό τηλεοπτικό μεταξύ πανασόινκ και mstar, θα προτιμήσεις το 2ο. Το ψηφιακό τηλεοπτικό (digea) όμως στις πανασόνικ δεν είναι τόσο θολό, οπότε σε σύγκριση με το ψηφιακό τηλεοπτικό του mstar είναι πάνω-κάτω τα ίδια - με την έννοια ότι δεν θα δεις προτίμηση από χρήστες όπως στην περίπτωση του αναλογικού, και όχι στο ότι δεν υπάρχουν διαφορές για κάποιον που το ψάχνει.