Panasonic TX-P50G10 vs LG 50PS8000 μάχη Plasma στις 50 ίντσες.

Panasonic και πάλι Panasonic. Οι τιμές θα πέσουν μετά το Πάσχα κανένα 100άρι. Αξίζει σίγουρα τα λεφτά της. Στο κάτω - κάτω δεν αλλάζεις 50άρες κάθε χρόνο! Θα την χαρείς για πολλά χρόνια.

Εγω τωρα εχω μια sony trinitron απο τις πρωτες που βγηκανε.. ειναι προπολεμικια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ..ΦΤΟΥ!....

Εγω τωρα εχω μια sony trinitron απο τις πρωτες που βγηκανε.. ειναι προπολεμικια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ..ΦΤΟΥ!....

Βγαλε την καμια μερα απο την μπριζα και πες στην γυναικα σου οτι χαλασε.
Ειναι καλο κολπο...-bye-:flipout:

Σίγουρα μία τηλεόραση πλέον δεν αντέχει 10 χρόνια αλλά όχι γιατί χαλάει. Την αλλάζεις πολύ νωρίτερα όπως είπε ο Τάκης γιατί η τεχνολογία της ξεπερνιέται. Την δική μου τηλεόραση την αγόρασα πρίν 2 χρόνια και τώρα ψάχνω πάλι για καινούρια την οποία υπολογίζω το πολύ σε 4-5 χρόνια να την ξαναλλάξω.
Θα την άλλαζα κι εγω νωρίτερα, αλλά σε όσους φίλους ειχαν αλλάξει και ειχα δει εικόνα τηλεοπτικών καναλιών ...απογοητεύτηκα, αφού η CRT μου έδειχνε καλύτερα! Βεβαια οι περισσότεροι ειχαν πάρει σχετικά φτηνές LCD και με φώναζαν να τις ρυθμίσω γιατι ...δεν ήταν δυνατόν να βλέπουν χειρότερα απο πριν! Σε έναν μαλιστα που ειπα ότι ...το μαύρο του ηταν γκρί, έφαγα χοντρό κράξιμο απο την γυναίκα μου γιατι τον πλήγωσα και δεν έπρεπε! (Μα αυτός ειχε ζητήσει την γνώμη μου, και το έκανε αφού πρώτα αγόρασε τηλεόραση!)
Τον τελευταίο χρόνο πάντως έχω δει σημαντικές βελτιώσεις και έτσι δεν μπορει να αναβληθεί για πολύ η αγορά πλέον...

Οι βασικοί λόγοι που θέλλω και εγώ να την αλλάξω τόσο σύντομα είναι 2. 1ον η απογοήτευσή μου στην εικόνα της LCD στο τηλεοπτικό σήμα, γι'αυτό και θέλω plasma, 2ον το μέγεθος, γιατί όταν την αγόρασα οι 50άρες τότε ήταν απλησίαστες.

Γιατι τοσο χαλια εικονα στο τηλεοπτικο εχουνε πια οι lcd?

Σε σχέση με τις fullhd πλάσμα είναι το ίδιο και το αυτό. Δλδ χειρότερες από τις funai crt. Βέβαια οι πλασματάκηδες (ελπίζω από φανμπουισμό και όχι από ιδιοτέλεια) ευνοουμένοι από τις άθλιες αναλύσεις των πρώτων hd ready πλάσμα, μας λέγανε για το πόσο υπερέχουν σε τηλεοπτικό σήμα. Γενικά αν ακόμα βλέπεις τηλεοπτικό σήμα και η αγορά της τιβί σου δε συνοδεύεται από κάποιο bd player ή pch ή htpc τζάμπα λεφτά έδωσες.

Φίλε Νίκο από 29άρα CRT πήγα στην φθηνότερη πλάσμα της αγοράς και το ότι έχω καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικό είναι γεγονός και όχι φανμποϊσμός ή αυθυποβολή.

Επίσης ανακριβές είναι το να λέμε ότι οι HDReady τηλεοράσεις δείχνουν καλύτερα το τηλεοπτικό από τις FullHD. Θα μπορούσε να συμβαίνει αν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία τους ήταν κοινά (πάνελ, επεξεργασία κλπ), αλλά αυτό δεν ισχύει.

Φίλε Νίκο από 29άρα CRT πήγα στην φθηνότερη πλάσμα της αγοράς και το ότι έχω καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικό είναι γεγονός και όχι φανμποϊσμός ή αυθυποβολή.

Επίσης ανακριβές είναι το να λέμε ότι οι HDReady τηλεοράσεις δείχνουν καλύτερα το τηλεοπτικό από τις FullHD. Θα μπορούσε να συμβαίνει αν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία τους ήταν κοινά (πάνελ, επεξεργασία κλπ), αλλά αυτό δεν ισχύει.

+1 (μη σου πω +1000000000 :D )

Το πως δειχνει μια τηλεοραση το τηλεοπτικο σημα εχει σχεση με την τεχνολογια αλλα οχι και με την αναλυση μιας τηλεορασης.

Οι πλασμα για διαφορους λογους (μειωμενη φωτεινοτητα πανελ , πιο εντονα χρωματα , πιο "σοφτ" εικονα κτλ) εχουν ενα πλεονεκτημα οταν το σημα ειναι κακης ποιοτητας γιατι κρυβουν καλυτερα τις ατελειες. Σε σημα καλης ποιοτητας (και ειδικα HD) η εικονα αντιστρεφεται υπερ των LCD που εχουν μεγαλυτερη οξυτητα και μπορουν να αναδειξουν τις λεπτομερειες καλυτερα.

Επισης οσο μικροτερη η αναλυση τοσο πιο ευκολο το scaling. Aπο την αλλη πλευρα ομως οι ακριβες τηλεορασεις Full HD εχουν καλυτερους scalers και δεκτες απο τις φθηνότερες με αποτελεσμα να ξεπερνουν πολλες φορες τις HD Ready.

Eξακολουθώ να πιστεύω ότι η ανάλυση είναι το α και το ω.
Προσωπικά παραδείγματα. Το ότι παιχνίδια που έτρεχαν σε 640*480 δεν μου "πολυάρεσαν" (δεν ήξερα τι ήταν το scaling τότε) σε 1024*768?
Το ότι όταν έβλεπα divx επεισόδια στην hd ready τηλεόραση μου τα χρώματα ήταν χειρότερα της νετ, αλλά στην crt μου ήταν άψογα?
Τα παραπάνω είναι θέμα scaling και όχι τεχνολογίας. Aν η αναλυση δεν ήταν το παν, θα μέναμε με τα vhs και τα dvd. Εγώ ένα έχω πω. Δείτε την ίδια ταινία (ασπρόμαυρη κατά προτίμηση) σε vhs σε dvd και μετά σε blu-ray. Και δείτε διαφορετικές αποχρώσεις του μαύρου. Ασφαλώς και στο blu-ray το μαύρο είναι μαύρο και όχι γκρίζο όπως στο dvd. Να πως η μεγαλύτερη ανάλυση ωφελεί και τα χρώματα

Αν και έχω πει πολλές φορές, ότι το sd σημα δεν είναι παράγοντας για αγορά hdtv. Για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης

Εντάξει, μην υπερβάλλουμε κιόλας, τα χρώματα στην HD-Ready ήταν χειρότερα από την CRT για άλλους λόγους (τεχνολογία πάνελ και οδήγησης του κατά κύριο λόγο) κι όχι λόγω scalling.

Eπίσης, οι χρωματικές διαφορές μεταξύ Blu-Ray και DVD, μέχρι στιγμής οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην διαφορετική ποιότητα του τράνσφερ που έχει χρησιμοποιηθεί. Κατά τ' άλλα, όλα τα Blu-Ray που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα έχουν 24bit βάθος χρώματος με συμπίεση 4:2:0 και οι προδιαγραφές του DVD επίσης έχουν 24bit βάθος χρώματος με συμπίεση 4:2:0... :D