Panasonic TX-P50ST30E ή Samsung UE46D6500

kxanthop

New member
25 October 2010
79
Παρακαλώ τη γνώμη σας για την αγορά νέας τηλεόρασης: Οι 2 επικρατέστερες είναι Panasonic TX-P50ST30E και Samsung UE46D6500. Η απόσταση θέασης θα είναι ~3 m (θέαση συνηθέστερα με ελεγχόμενο φωτισμό) και η χρήση θα είναι κυρίως υλικό υψηλής ευκρίνειας (720 και 1080p), το οποίο θα αναπαράγεται από HTPC. Η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων δε θα είναι ιδιαίτερα συχνή και κατά κανόνα δίχως ιδιαίτερες απαιτήσεις ποιότητας.
Η υποκειμενική εκτίμηση της εικόνας στα καταστήματα, μάλλον δίνει το προβάδισμα στη Samsung. H Panasonic μου φάνηκε λίγο "θαμπή". Είναι διαφορά τεχνολογίας (LED vs plasma) ή υπάρχει ενδεχόμενο οι ρυθμίσεις και το στρώσιμο να επηρέαζουν καταλυτικά το τελικό αποτέλεσμα;
Υπάρχει άλλη πρόταση σε αυτήν την κατηγορία τιμής (~1000 ευρώ); Πώς συγκρίνονται οι εν λόγω τηλεοράσεις με κάποια παλιότερη μεταχειρισμένη ανώτερης κατηγορίας τιμής;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Για την χρήση που τη θες, θα πρότεινα την Panasonic TX-P50G30E, αν το 3D δεν είναι στις προτεραιότητές σου. Έχει καλύτερα φιλτρα οθόνης και περισσότερες ρυθμίσεις εικόνας.

Δυτυχως, η εικόνα που βλέπουμε στα καταστήματα δεν ειναι αυτή που θα έχουμε σε οικιακή χρήση. Λέω δυστυχώς γιατι πολλοί εντυπωσιάζονται απο τα έντονα χρώματα των LED που, μεταξύ μας, μόνο σε τηλεοπτικό σήμα είναι χρήσιμα. Πριν απο 2 χρόνια άλλαξα "στρατόπεδο" και δεν ξανακοίταξα LED παρα μόνο για να σχολιάσω την ψεύτικη εικόνα που βγάζουν. Η τελευταία μάλιστα που ειδα ήταν μια samsung, παραλίγο να με πιάσει πονοκέφαλος απο τα χρώματα ;)

Βάλε και την Sony KDL-46EX720 στην εξίσωση.
Καλή πρόταση και η 50G30 για τα 3 μέτρα.
Επίσης, αφού το budget σου εξασφαλίζει καλά μοντέλα και ίντσες, μην κοιτάς μεταχειρισμένη.

Στο χιλιάρικο υπάρχει και η LG 60PZ250 εδώ
Η πλάσμα θέλει προσοχή γιατί αφήνει στάμπα(image retention) και αν αυτό επαναλαμβάνεται μπορεί να γίνει και μόνιμο(burn in) πάνω στην οθόνη.Σπάνιο αλλά μπορεί να γίνει.Στο λέω γιατί θέλεις να την συνδέσεις με HTPC που έχει στατικές εικόνες,πχ desktop που μπορούν να προκαλέσουν κάτι από τα παραπάνω.
Η πλάσμα φάνηκε θαμπή γιατί δεν την βοηθάει ο φωτισμός των καταστημάτων για να δείξει,θέλει ελεγχόμενο.
Όσο περνάει ο καιρός η πλάσμα γίνεται καλύτερη γιατί ωριμάζει ο φώσφορος της,με αποτέλεσμα καλύτερη εικόνα.

Εγώ,ανάμεσα από τις δύο που προτείνεις θα σου έλεγα οτι η πανασόνικ πρέπει να δείχνει καλύτερα,απο αυτά που διαβάζω εδώ αλλά και απο την εμπειρία μου στις πλάσμα.Έχεις και ελεγχόμενο φωτισμό οπότε θα δείξει τέλεια στον χώρο σου.Αν μπορείς να τις δεις και από κοντά για να αποφασίσεις καλύτερα.
Αλλά ανάμεσα στην 50st ή 60pz θα σου έλεγα την 60"αρα.Γιατί έχει μεγαλύτερη οθόνη και σε HD σήμα όλες ~ δείχνουν άριστα.

ΥΓ.Έχω πλάσμα πανασόνικ (42px80) και έχει γράψει 15 χιλιάδες ώρες περίπου με τις 14.900 ώρες σε χρήση pc/xbox.Αν την προσέχεις σε στατικές εικόνες δεν θα πάθει τίποτα,όπως και η δικιά μου.

Ευχαριστώ πολύ τα μέλη του forum για τις προτάσεις. Σήμερα είχα την ευκαιρία να δω σε λειτουργία την Ρ42G30. Η "θαμπάδα" ήταν παντελώς απούσα και η ποιότητα της εικόνας κατά τη γνώμη μου αισθητά καλύτερη των "γειτονικών" LED. Οπότε μάλλον το πρόβλημα ήταν η κατηγορία τιμής (ή μήπως και η δυνατότητα 3D) και όχι η τεχνολογία. Να δούμε τι γνώμη θα έχουν και τα μέλη της κυβέρνησης προ της ρίψης του κύβου.

Η θαμπαδα που εβλεπες οφειλεται στις συνθηκες εντονου φωτος.

Οι τηλεορασεις πλασμα αποδιδουν πολυ καλυτερα σε οικιακες συνθηκες.

Ευχαριστώ πολύ τα μέλη του forum για τις προτάσεις. Σήμερα είχα την ευκαιρία να δω σε λειτουργία την Ρ42G30. Η "θαμπάδα" ήταν παντελώς απούσα και η ποιότητα της εικόνας κατά τη γνώμη μου αισθητά καλύτερη των "γειτονικών" LED. Οπότε μάλλον το πρόβλημα ήταν η κατηγορία τιμής (ή μήπως και η δυνατότητα 3D) και όχι η τεχνολογία. Να δούμε τι γνώμη θα έχουν και τα μέλη της κυβέρνησης προ της ρίψης του κύβου.

Το πιθανότερο είναι να έχει γράψει ώρες ή να μην έχει τόσα φώτα πάνω της και να είδες το πραγματικό της πρόσωπο.Ένα από τα συν τις g30 είναι ότι έχει καλύτερο ανακλαστικό φίλτρο από την st30.Αν κατασταλάξεις κάπου πέρνα και μια "βόλτα" από τα νήματα κατόχων των τηλεοράσεων για καλύτερη πληροφόρηση!

Αν εχεις σκοπο να αλλαξεις την TV σε 2-3 χρονια τοτε παρε την 50G30 που δεν εχει 3D ,αλλα για μενα καλο ειναι να υπαρχει κ η ST-30 το εχει..η επιλογη ειναι δικη σου :)

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις! Τελικά θα προτιμηθεί κάποια plasma, οπότε μένει η επιλογή ανάμεσα στις Panasonic 50st30 και 50g30 και τη LG 60PZ250. Νομίζω ότι η τεχνολογία 3D απεικόνισης δεν έχει ακόμα ωριμάσει αρκετά, οπότε αναρωτιέμαι εάν είναι λίγο πρώιμη η αγορά. Από την άλλη πλευρά, δεν προβλέπεται αγορά τηλεόρασης για τα επόμενα 5-7 χρόνια, οπότε ίσως να είναι χρήσιμη η δυνατότητα 3D. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά μπορεί να μετατεθεί για την εποχή των Χριστουγέννων, αναμένεται καμία καινούργια πρόταση έως τότε;

Αν τα μοντέλα της πανασόνικ ήταν 60" δεν θα υπήρχε δίλημα.
Εγώ όπως προείπα,στην θέση σου θα έπαιρνα την Lg.Μιας και δεν σε πολύ ενδιαφέρει το τηλεοπτικό και αφού θα της δίνεις 720 και 1080 τις περισσότερες φορές,τότε η μεγάλη tv είναι άλλη εμπειρία!Είναι και 3d,νομίζω χωρίς τα γυαλιά μέσα,αλλά έχουν γύρω στο 50άρικο στο ίντερνετ και 70+ στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση θα σου έλεγα να έπαιρνες και την επέκταση εγγύησης 5 χρόνων για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο,στα πήγαινε-έλα αλλά και στο service.εδώ (Και με δόσεις)

Τα χριστούγεννα βγαίνουν οι πρώτες πληροφορίες/φήμες για τα νέα μοντέλα.Μετά απο 4-5 μήνες εμφανίζονται και οι νέες τηλεοράσεις.Είναι και εποχή "εκπτώσεων και προσφορών".

ΥΓ.Μιας και πρέπει να τα λέμε όλα,στο ίντερνετ είδα ότι τα γυαλιά της LG έχουν κάποιες φορές ένα θεματάκι,αποσυγχρονίζονται μετά απο 10 λεπτά θέασης.Αυτό λένε οτι οφείλεται στο οτι υπάρχει κάποιο σφάλμα με την ανίχνευση κίνησης των γυαλιών.Κάπου διάβασα οτι κάποιος άλλαξε κάμποσες φορές τα γυαλιά μέχρι να πετύχει τα κατάλληλα.Αλλά όλοι είναι υπερευχαριστημένοι με το 3d της.