Panasonic TX-P50V10E ή Samsung PS50B850 ?

nmastro

Senior Member
20 December 2006
383
Όπως λέει ο τίτλος.... τί θα παίρνατε και γιατί?

Την Panasonic τη βρίσκει κάποιος περίπου στα 2000 ενώ την Samsung στα 1700..

Τα μοντέλα αυτά επιλέχτηκαν γιατί με ενδιαφέρει και το DLNΑ και τα δικτυακά που προσφέρουν (youtube, flickr, etc).....

Εδώ λέει ότι είναι καλύτερη η Samsung, συμφωνείτε?

Όποια και από τις 2 να επιλεγεί, πιστεύω να μπορέσει να έρθει ο Καστρουνής να τη φέρει στα ίσια της, αφού στρωθεί πρώτα.....

ΥΓ1: Τώρα έχω Panasonic και έχω μια προτίμηση, αλλά δεν έχω πρόβλημα και να αλλάξω αν πάρω κάτι καλύτερο...
ΥΓ2: Σε αυτά τα λεφτά, να κοίταζα κάτι άλλο εκτός από Plasma?.. το μόνο που με φοβίζει είναι η απόδοση σε SD....αλλά στην Pana έτσι και αλλιώς υπάρχει πρόβλημα..... μπέρδεμα, μπέρδεμα... HELP!!! :smile:

Δυσκολη αποφαση , απο θεμα εικονας HD πιστευω oτι η V10 εχει ενα μικρο προβαδισμα (καλυτερο gamma , κινηση) αλλα σε SD εχει προβαδισμα η B850 (καλυτερο scaling)...

Προσωπικα μαλλον θα επαιρνα την 850 γιατι ο σχεδιασμος της V10 μου φαινεται κατω του μετριου αλλα αυτο αφορα τα δικα μου γουστα και αλλοι μπορει να διαφωνουν...-bye-

Όποια και από τις 2 να επιλεγεί, πιστεύω να μπορέσει να έρθει ο Καστρουνής να τη φέρει στα ίσια της, αφού στρωθεί πρώτα.....

Αφού έχεις σκοπό να φωνάξεις τον Μανώλη για καλιμπράρισμα, στείλε του ένα pm για να ρωτήσεις ποια θα σου προτείνει, εκτός από εξαιρετικός επαγγελματίας, είναι και εξαιρετικό παιδί, πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε ερωτήσεις/απορίες.

Αν του στείλεις pm, αφού... 'έτσι κι αλλιώς' υπάρχει πρόβλημα με το SD στην Pana.... , κάνε του και μια ερώτηση γι' αυτό το θέμα, δεν νομίζω να υπάρχει μέσα στο forum μέλος, που να έχει δει περισσότερες τηλεοράσεις (και με τον τρόπο που τις έχει δει) και να είναι πιο κατάλληλο να σου απαντήσει, άλλο να αναπαράγει κάποιος πληροφορίες που βρίσκει στο διαδίκτυο και άλλο να τις παράγει ο ίδιος με το δικό του οπλοστάσιο γνώσης, εμπειρίας και εργαλείων....(κατά τη γνώμη μου).

Υ.Γ.: Το θέμα είναι πότε θα δει το pm.....

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic TX-P50V10E ή Samsung PS50B850 ?

η V10 εχει ενα μικρο προβαδισμα (καλυτερο gamma , κινηση, ) ....

....(ποιο ανθεκτικό panel σε IR και κατά συνέπεια σε Burn in, πολύ λιγότερο PWM noise).....

Yπάρχει μια πιθανότητα να βρω Pioneer 5090Η από παρα-εισαγωγή την άλλη βδομάδα....αν είναι καλή η τιμή (δεν ξέρω ακόμη ακριβώς) να την χτυπήσω?

Το φοβάμαι λιγάκι.....

Πάντως εγώ που πρόσφατα πήρα την Panasonic 50V10 μετά από ψάξιμο αρκετών μηνών έχω να πώ ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μια χαρά παίζει και σε SD.

Οι 3 στις οποίες είχα καταλήξει ήταν αυτή, η Pioneer 5090H και η Samsung 50B850. Την 5090H την απέριψα γιατί με φόβισε το γεγονός ότι η pioneer σταμάτησε την παραγωγή, τη Samsung γιατί από ότι διάβαζα σε ξένα forums είναι πιο επιρρεπής σε προβλήματα (π.χ. με τον θόρυβο - buzz) και με χειρότερη απόδοση στις φωτεινές σκηνές σε σχέση με τις άλλες, οπότε κατέληξα στην panasonic που είναι πολύ καλή και μάλλον πιο αξιόπιστη.

Διάβασε και το review από αυτό το site που το θεωρώ πολύ ψαγμένο:
http://hdguru.com/the-new-king-of-hdtv-displays-panasonics-tc-p54v10-reviewed/458/

Yπάρχει μια πιθανότητα να βρω Pioneer 5090Η από παρα-εισαγωγή την άλλη βδομάδα....αν είναι καλή η τιμή (δεν ξέρω ακόμη ακριβώς) να την χτυπήσω?

Το φοβάμαι λιγάκι.....

Και σε περιπτωση βλαβης;
Εγω δεν θα το ρισκαρα.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TX-P50V10E ή Samsung PS50B850 ?

....(ποιο ανθεκτικό panel σε IR και κατά συνέπεια σε Burn in, πολύ λιγότερο PWM noise).....

Το πολυ λιγοτερο pwm noise ειλικρινα δεν το γνωριζω , το λιγοτερο IR οντως ισχυει...

Από το παραπάνω link ( http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1245336433 ) που έβαλε ο φίλος, αντιγράφω.....

I spoke about dithering / plasma noise in our Panasonic V10 review. Dithering - or plasma noise if you like - is visible on the B850. Besides the Pana V10 and Pioneer KURO I also have a Samsung Q97/Q96 plasma TV from 2007 on the bench. Q97 has major dithering problems but it is evident that B850 has improved noticeably compared to the Q97. Samsung has not been able to reduce dithering to the level of the Pioneer KURO or the Panasonic V10, though.

...και το σχεδόν ανύπαρκτο PWM noise στις φετινές Panasonic αναφέρεται σε όλα τα review που έχουν γίνει από διάφορα site, είτε έχουν διαφήμιση της Panasonic, είτε όχι π.χ. http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42g10-tx-p42g10b-20090415146.htm ....

... Digital noise reduction .... Less PWM noise than ..... (than what???)

Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50V10E ή Samsung PS50B850 ?

Το θεμα εχει συζητηθει και εδω...

http://www.flatpanelshd.com/flatforums/viewtopic.php?f=5&t=46

Η γνωμη του δοκιμαστη (Rasmus Larsen)...

Personally I would go for the Samsung B850, though. I don't like the design on the Panny.

Μαλλον εχουμε παρομοια γουστα...-bye-

Σαφώς το γούστο είναι το πλέον υποκειμενικό, πάντως μάθαμε και το PWM noise, που δεν το ξέραμε και είναι σοβαρότερο από το design (αλλά αυτό αφορά τα δικά μου γούστα και άλλοι μπορεί να διαφωνούν)....καλημέρα...-bye-

EDIT: Μπορεί Γιάννη να έχετε παρόμοια γούστα με τον reviewer στο design, αλλά έχετε εντελώς διαφορετικά γούστα σε σημαντικότερα πράγματα... -bye-

B850 is aimed at consumers looking for a big TV of 50-63 inches and although the TV has some disadvantages, I have no doubt that the B850 is a strong alternative to the V10/G10 Panasonic plasma-TVs and better than all of Samsung's own LCD-TV and so-called LED-TV series.

Last edited:

Αυτο μπορει και να ισχυει δεν ξερω...παντως ο συγκεκριμενος ειναι γνωστος πλασματακιας...-bye-

Γι' αυτό έγραψα προηγουμένως ότι το πλέον υποκειμενικό είναι το design και ότι έχετε εντελώς διαφορετικά γούστα σε σημαντικότερα πράγματα...αυτός πλασματάκιας....εσύ LCDάκιας.... ;) ...γούστα είναι αυτά και ο καθένας μας έχει τις προτιμήσεις του, δεν είναι κακό αυτό, το κακό είναι ότι υπάρχουν και + και - σε όλες τις τηλεοράσεις...

....άντε να βγει καμία pLaCmaD από την Phanasonmunlg...για να μην έχουμε παράπονο κανένας....:flipout:....-bye-

Last edited:

Το φοβάμαι λιγάκι.....[/
για μενα να παρεις την panasonic.δε ξερω ποσο καλη μπορει να ειναι η samsung αλλα απο θεμα πανελ και ποιοτητας η panasonic ειναι μπροστα.και στις plasma αυτο μετραει πολυ.εγω θα παραλαβω την 5090 απο εβδομαδα.ετυχε και τη βρηκα και την εκλεισα.αλλιως θα πηγαινα σε panasonic.

.....εγω θα παραλαβω την 5090 απο εβδομαδα....
Καλορίζικη Νίκο...-bye-

....θυμάμαι πέρυσι κάποιες απορίες και ενδοιασμούς που είχες, συμπεραίνω ότι είναι τώρα πια παρελθόν, είδες και έκρινες από μόνος σου χωρίς να χρειάζεσαι πλέον βοήθεια από κανένα ειδικοανειδίκευτο ή ανειδικοειδικευμένο....

....χρόνο να έχεις να την χαρείς, εξαιρετική επιλογή θα το δεις και από μόνος σου, η μέρα με τη νύχτα....-bye--bye--bye-

προφανώς αυτό
Cons

* The lack of calibration controls is silly on a TV of this level (and of this price!): cheap LCDs sometimes have more control
* UK version is inferior to continental European versions in this regard - whatever the reason behind it, this is UNFAIR
* Gamma is incorrect, and we have no control over it in the UK version (see above)
* Standard-def video deinterlacing and scaling are lacking
* THX mode has large error in Magenta hue

απο AvForums review και απο hdtvtest, http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42v10-tx-p50v10-20090602153.htm
Standard Definition

Just like the G10 series, the Panasonic TX-P42V10 plasma television smoothened jaggies effectively for video-based material, but failed to detect and process 3:2 and 2:2 cadences for film-based content. The quality of its standard-def upconversion was very good, but the best results were obtained when the TV was fed with progressive video signals. We’ll explain why over the next few paragraphs.

Over HDMI, the Panasonic TX-P42V10 resolved every line of the 576i format (which is an improvement over the G10), although detail remained on the soft side:
576i over HDMI
576i over HDMI from a Toshiba HD-E1 HD DVD player

However, things took a turn for the worse over component. Not only did the Panasonic TX-P42V10 fail to resolve the finest vertical lines when deinterlacing 576i to 576p, we also observed an excessive amount of ringing when the content was subsequently upscaled to fit on its full HD 1920 x 1080 panel:
576i over component
576i over component from a Toshiba HD-E1 HD DVD player

This minor loss of resolution during 576i to 576p conversion carried over to real-world programmes as well. For example, the fine pinstripes on Simon Cowell’s suit jacket in Britain’s Got Talent — which were clearly visible on our resident Samsung F96 LED-backlit LCD TV — went missing on the Panasonic TX-P42V10 plasma:

Fortunately in the grand scheme of things resolution/ sharpness is only small factor in determining picture quality… the Panasonic TX-P42V10 plasma TV nailed the far more important attributes of blacks, contrast, colour and motion to deliver a truly commendable SD performance.

Επειδή αναφέρετε συνέχεια σε αυτό το thread ότι η Panasonic έχει θέμα με το SD σήμα τι εννοείτε; Σήμα RF ή σήμα SD από κάποιο DVD;

Δεν αναφέρεται μόνο σε αυτό το thread, αναφέρεται όπου αναγράφεται η λέξη *10 (εκτός από τις ενυπώσεις των κατόχων των συγκεκριμένων tv, που την έχουν στο σαλόνι τους), χωρίς να γίνεται ο διαχωρισμός για τι είδους SD πρόκειται και κάτω από ποιες συνθήκες (συνδέσεις, πηγές κ.λ.π.), όπως ορθά ρωτάς.

Πιθανόν να υπάρχει μια σύγχυση γύρω από τον χαρακτηρισμό SD για κάποιον που δεν γνωρίζει και το σίγουρο λάθος είναι ότι τα περισσότερα συμπεράσματα και οι απόψεις που εκφράζονται βγαίνουν από την απόδοση στα ράφια των καταστημάτων (επαναλαμβάνω ότι, εξαιρούνται όσοι έχουν τις συσκευές στο σαλόνι τους), ενώ το τελευταίο που θα πρέπει να λάβει υπόψη του κάποιος είναι το 'πως παίζει' μια τηλεόραση στο ράφι ενός μαγαζιού (οποιαδήποτε ανεξαρτήτου τεχνολογίας και τιμής).

Υ.Γ. 1: Όλα τα ανωτέρω είναι προσωπική μου άποψη και δεν χρειάζεται να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κανείς, σαφώς υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, γι' αυτό είμαστε μαζεμένοι σε ένα εξειδικευμένο forum, όπου συζητάμε για το χόμπυ μας.

Υ.Γ. 2: Όποιος έχει απορίες, φαντάζομαι θα σου κάνει τις ερωτήσεις του.

Last edited:

Νίκο δυστυχώς δεν πρόλαβα να απαντήσω στο ερώτημα σου.
Καλορίζικη πάντως. Νομίζω ότι έκανες μια πολύ καλή επιλογή.
ευχαριστω Μανωλη και θα τα πουμε απο κοντα αν ειναι.