Panasonic TZ 100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Η panny μάλλον ορθώς σκεπτόμενη, πρέπει να έχει δώσει βάρος στην απόδοση του φακού εκεί που οι άλλοι... δεν έχουν! Στις ακόλουθες είναι τερματισμένος στα 250mm, δεν περίμενα τόσο καλό αρχείο δεδομένων των περιορισμών όγκου-βάρους. Προσέξτε επίσης την έκθεση (είναι spot βέβαια) και την διαχείριση jpeg, είναι όπως βγήκαν από την μηχανή εκτός από resize/web sharpening. Για όσους θέλουν να μελετήσουν, έχω προσθέσει και τα raw στο link που έδωσα προηγουμένως.

P1000058 - Copy.jpg

P1000069 - Copy.jpg

ίσως το "leica" πάνω στο φακό να μην το έγραψαν τυχαία. Κι εμένα μου έκανε εντύπωση η απόδοση στο Max όπου πάσχουν όχι μόνο οι superzoom, αλλά και οι φακοί των dslr πολλές φορές

Απάντηση: Re: Panasonic TZ100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Πολυ καλη απόδοση όντως, για τα JPEG το χουμε ξαναπεί, οι νέες Πανυ πήραν το μάθημά τους και περνεις πλέον JPEG της προκοπής.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TZ100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Πολυ καλη απόδοση όντως, για τα JPEG το χουμε ξαναπεί, οι νέες Πανυ πήραν το μάθημά τους και περνεις πλέον JPEG της προκοπής.

Ναι έχουν βελτιωθεί τα Jpeg της Panasonic, την Panasonic G6 που είχα δεν μου άρεσαν καθόλου τα Jpeg της, πολύ μπουκομένα και μουντά...την G7 που έχω τώρα έχει σαφώς καλύτερο jpeg, απέχει ακόμα από Olympus άλλα είναι σε καλό δρόμο....

Καλορίζικη κυρ Μήτσο, πολύ καλά αποτελέσματα και η μηχανούλα δείχνει να είναι ότι πρέπει για να αφήνουμε τα "θεριά" στο σπίτι. Αλήθεια, πως σου φαίνεται το EVF της?

Ψιλοχάλια, αλλά πολύ πιο χρήσιμο από της rx100 που... το ξεχνάς ότι έχει - και όταν το θυμηθείς μέχρι να πατήσεις το κουμπί και να τραβήξεις έξω το προσοφθάλμιο... Πέταξε το πουλάκι 😂

Κατάλαβα...
Και κάτι ακόμα, αυτοί εκεί οι ντιπιριβιούδες γράφουν ότι ο φακός είναι σοφτ σε κάποια εστιακά μήκη... Ισχύει? Το έχεις παρατηρήσει? Σόρι που σε πρήζω αλλά είμαι εδώ και καιρό σε αναζήτηση αξιοπρεπούς κόμπακτ και με ανησύχησε το γεγονός

Ψιλοχάλια, αλλά πολύ πιο χρήσιμο από της rx100 που... το ξεχνάς ότι έχει - και όταν το θυμηθείς μέχρι να πατήσεις το κουμπί και να τραβήξεις έξω το προσοφθάλμιο... Πέταξε το πουλάκι 😂

Ολόσωστος!!!

Νίκο επειδή τα διάβασα κι εγώ, την πήρα από το amazon όπου έχεις δικαίωμα επιστροφής 15 μέρες και την τεστάρω αλύπητα. Τα αποτελέσματα του τελικού τεστ - ανέβασμα σε αυστηρά microstocks - αναμένονται σε 2-3 μέρες, αλλά προς το παρόν δεν είδα κάτι ανησυχητικό. Είναι πράγματι λίγο πιο soft από την rx100mkIII στις γωνίες στα 25-28mm και παντού στα 50mm, αλλά απολύτως αποδεκτή για μένα - να δούμε τι θα πουν και οι επαγγελματίες reviewers...

edit: μιλάω για τις δικές μου μηχανές, ως γνωστόν στις compact φύλαγε τα ρούχα σου...

Απάντηση: Re: Panasonic TZ100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Δημήτρη είναι παρόμοιο με της GM5 που εχεις σε μεγεθος και ποιότητα ? απο ότι λές δεν εισαι και τρομερα ευχαριστημένος απο το ευρυγώνιο 25-28mm που εμένα με καϊει πιο πολύ απο το τελέ άκρο, θα κατσω να δώ τα δείγματά σου με προσοχή το ΣΚ.

Κώστα, ναι το σκόπευτρο μου φαίνεται ίδιο. Σε ότι αφορά την απόδοση στο ευρυγώνιο όπως γνωρίζεις κι εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο από το πάνω όριο. Δεν είναι "ξυράφι" στα άκρα (καμία compact δεν είναι), είναι ελαφρώς χειρότερη από την rx100III - και έχει και κάμποση διαφορά το 25mm από τα 24mm - αλλά είναι ικανοποιητική. Το πιθανότερο μάλιστα είναι ότι η panny "σταμάτησε" στα 25 για να αποφύγει της "μαύρες γωνίες" που έχει η canon G7X στα 24 (η οποία θυμίζω σταματάει στα 100mm), τα raw αρχεία έχουν πολύ παραμόρφωση αλλά όχι ακάλυπτες περιοχές - όταν τα δεις θα καταλάβεις τι εννοώ. Τα jpeg βέβαια είναι απρόσμενα καλά, και αν δουλέψεις λίγο (λίγο!) στο DxO βγάζεις ακόμα περισσότερο "πράμα". Αυτά προς το παρόν, ότι καινούριο θα αναφέρω φυσικά.

*Tzo ευχαριστούμε για την "επέκταση" :flipout:

Panasonic TZ100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Μεγεια Δημητρη, για δες και πες, αν και για μενα δε καλυπτει τα προαπαιτουμενα οπως εγραψα και στην αρχη του topic.

Δύο test shots στα 50mm, jpeg μηχανής + web sharpening/resize. Τα raw είναι στο dropbox

P1000125 - Copy.jpg

P1000143 - Copy.jpg

Οι πρώτες 10 πέρασαν όλες στο BigStock, αλλά εκεί περνάνε (σχεδόν) όλες - οπότε ας περιμένουμε το FT κ.λ.π.

Συνεχίζοντας τα πειράματα, προς το παρόν με vivid, contrast & sharpness +1, nr -4 στην μηχανή, και με ελαφρότατη επεξεργασία στο DxO11 παίρνω καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που μπορώ μέσω raw. Μετέτρεψα μερικά σε DNG για να τα ανοίξω στο Capture 1, αλλά αυτό αργότερα.

Μικρή λεπτομέρεια: παίρνει την BLG10 - ίδια μπαταρία με GX7/80, LX100 και όπως κι αυτές δουλεύει και με την μικρότερη BLH7 που παίρνουν οι GM1/5 και η νέα LX10/15, όπως είπε και ο Κώστας δεν κουμπώνει κανονικά αλλά κλείνοντας το καπάκι.

edit: 13 στις 14 και στο Fotolia, η μια απερρίφθη ως similar... :2thumb22sup:

Last edited: