Panasonic TZ 100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Σήμερα η μικρή πέρασε το τεστ της... αρκούδας! Κι άλλες φορές είχε πάει μικρές βόλτες με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά το πρωί όντας χαλαρός πήγα μια αστική βόλτα με μείον 7 περίπου. Η μηχανή βέβαια ήταν στην τσέπη - μαζί με το χέρι μου για να το νοιώθω - και έβγαινε για τις λήψεις, δηλαδή γύρω στα 5 λεπτά έξω μετά 5 μέσα κ.λ.π. Μια χαρά τα πήγαμε, δεν έβγαλε κιχ. Αποτελέσματα μόλις ξεφορτώσω κάρτα...

Σήμερα η μικρή πέρασε το τεστ της... αρκούδας! Κι άλλες φορές είχε πάει μικρές βόλτες με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά το πρωί όντας χαλαρός πήγα μια αστική βόλτα με μείον 7 περίπου. Η μηχανή βέβαια ήταν στην τσέπη - μαζί με το χέρι μου για να το νοιώθω - και έβγαινε για τις λήψεις, δηλαδή γύρω στα 5 λεπτά έξω μετά 5 μέσα κ.λ.π. Μια χαρά τα πήγαμε, δεν έβγαλε κιχ. Αποτελέσματα μόλις ξεφορτώσω κάρτα...

Η μηχανη αναμενομενο πιστευω να περασει το τεστ. Για τον cacau ηταν περισσοτερο το τεστ μαλλον... :p

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Έχω περάσει το τέστ των -25 στην Μόσχα, οπότε αυτό ήταν... ανοιξιάτικη δροσούλα! :flipout:

...Αυτό ήταν πριν 20 χρόνια βέβαια, αλλά και το '12 θυμάμαι τους -15 στο Βερολίνο, που την πρώτη μέρα κάναμε το λάθος να βγούμε χωρίς ισοθερμικό μέσα από το παντελόνι :bigcry:

Κι εγώ την ανέβασα στο χιονοδρομικό τις προάλλες και δεν είχε κανένα θέμα. Εφαγε και λίγο χιονάκι

Δεν μου κάνει εντύπωση Δημήτρη, η αντοχή που έχουν τα σώματα ορισμένων εταιριών (μια από αυτές και η Pana) ξεπερνά κάθε ανησυχία μας

cacau, συνεχίζεις να έχεις vivid, sharpness & contrast +1, NR -4 ή έχεις αλλάξει κάτι?

Ναι μια από τα ίδια, αλλά σκέπτομαι να πάω το NR στο -2 να δω τι θα προκύψει. Προς το παρόν όταν προκύπτει πολύς θόρυβος, τα περνάω μια από DxO11 χωρίς καμία απολύτως επέμβαση, όλα στον αυτόματο.

Επιστρέφοντας από Γερμανία, μόνο τα καλύτερα έχω να πω για την μικρή. Δεν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ μαζί της σαν χομπίστας και οι καιρικές συνθήκες ήταν ζόρικες όπως διαβάσατε στα προηγούμενα posts, αλλά με εξυπηρέτησε καλά όποτε χρειάστηκε. Τράβηξα αρκετές σε εσωτερικούς χώρους για επαγγελματική χρήση - ενώ είχα κάποιες επιφυλάξεις για τα 25mm που πιστέψτε με έχουν αρκετή διαφορά από τα 24. Οι απαιτήσεις ποιότητας δεν είναι βέβαια σπουδαίες (αποτύπωση κτιρίων και χρήση στο internet), αλλά δεν είναι και επιπέδου... κινητού.

Επίσης δουλεύοντας την, συνειδητοποίησα μια διαφορά χωροταξικής μορφής. Στην Ελλάδα με τους στενούς δρόμους ή/και τα σχετικά ψηλά κτίρια και το έντονο ανάγλυφο (βουνά κ.λ.π.), ο ευρυγώνιος φακός είναι απαραίτητος. Στην κεντρική Γερμανία, εκτός από το ότι είναι κατά βάση μια σχεδόν επίπεδη χώρα, τα κτίρια συνήθως δεν υπερβαίνουν τους 3 ορόφους (4 αν υπολογίσουμε το ισόγειο) και οι δρόμοι φαρδιοί σαν τις δικές μας πλατείες. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να τραβάς με μικρότερη γωνία ως προς τον ορίζοντα, έχοντας μικρότερες παραμορφώσεις προοπτικής - αρκεί να έχεις μεγαλύτερες εστιακές. Θα βάλω μερικά παραδείγματα όταν ξεφορτώσω κάρτες για να δείτε τι ακριβώς εννοώ.

Σε ότι αφορά τα αξεσουάρ, ήρθε η μεμβράνη της acmaxx - δυστυχώς καμία σχέση με ότι ήξερα έως τώρα, είναι απλώς κάπως καλύτερη από τις "κινεζιές " του ενός $ - δεν αξίζει τα λεφτά της. Ψάχνοντας, διαπίστωσα ότι κατά τα λεγόμενα πολλών, η οθόνη έχει ακριβώς ίδιες διαστάσεις με αυτήν της LX7, οπότε παράγγειλα αυτήν http://www.ebay.com/itm/251399614696?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT και όταν παραλάβω θα αναφέρω σχετικά. Επίσης ήρθε μια κινέζικη θήκη που είχα παραγγείλει πριν ανακαλύψω την Lowepro, αυτή http://www.ebay.com/itm/181469457680?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT και διαπίστωσα ότι με βολεύει περισσότερο.

Απάντηση: Re: Panasonic TZ100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Χμ τείνω να συμφωνήσω για την Αcmaxx, ηρθε και η δική μου για την ΕΜ1 mkii και δεν με ευχάριστησε τόσο, έπεσε λιγο μικρή και νομίζω ότι η ποιότητα δεν είναι πλέον η ίδια....

μετά λύπης διαπιστώνω ότι ήδη κάποιοι μικροί κόκκοι σκόνης έχουν εισχωρήσει στο εσωτερικό του φακού, παρόλο που ήταν μέσα σε θήκη. Η Αχίλλειος πτέρνα των super-zoom!

όχι δεν πρόσεξα κάτι. απλά θέλει προσοχή γιατί ρουφάει σκόνη με τα zoom-in/out. άτιμο πράγμα η σκόνη, τρυπώνει παντού.
χθες τη σετάρισα λίγο για το βίντεο. Με τη ροδέλα στο movie mode γίνονται όλες οι ρυθμίσεις από την οθόνη (iso, Shutter Speed, zoom-in/out κτλ). Παράλληλα όμως καλό είναι να αναθέσεις σε ένα πλήκτρο το AF-lock για να μην ψαρεύει το AF, και να κρατάς πατημένο το κουμπί κατά τη λήψη. οχι και τόσο βολικό, αλλά αποτελεσματικό
Το ίδιο αναγκάζομαι να κάνω και στη sony όταν έχω πάνω sigma φακό (με το MC-11) για να μην ακούγεται το κλακ-κλακ από το φακό

Last edited:
έχει προκύψει το 1.2 - κατεβάζουμε από εδώ: http://av.jpn.support.panasonic.com...oad/TZ100_TZ101_TZ110_ZS100_ZS110/index2.html

λοιπόν έχοντας γεμίσει την πρώτη 64άρα κάρτα, δεν παύω να έχω κάποιες απορίες για τη μηχανή.
...
2. γιατί η ροδέλα για τη ρύθμιση της ταχύτητας γυρνάει ανάποδα από τις υπόλοιπες μηχανές (προς τα δεξιά κατεβάζει, αντί να ανεβάζει) ? μήπως αλλάζει από το μενού

"New function is added to change the direction of dial rotation when operating the aperture and shutter speed."

είχαν κάνει πατάτα και το έβαλαν ανάποδα

"New function is added to change the direction of dial rotation when operating the aperture and shutter speed."

είχαν κάνει πατάτα και το έβαλαν ανάποδα

Χαχα, όλα τα βρίσκεις, πρέπει να σε προσλάβουν στην Panasonic!!!

Παίζει να μας διαβάζουν οι Ιάπωνες... :flipout:

...Η acmaxx είναι πανάκριβη γι αυτό που είναι, μια κάπως πιο χοντρή μεμβράνη που έχει και κάποια θέματα εφαρμογής. Περιμένω την fotga που δεν είναι μεμβράνη αλλά hard... κάτι. Είναι για την LX7 αλλά διάβασα ότι ταιριάζουν 99,99% - θα αναφέρω σχετικά όταν (και αν) παραλάβω. Το λουρί μου φαίνεται υπερβολικό για τόσο μικρή μηχανή, έχει φάρδος 4,5 εκατοστά...

Εχεις δίκιο το είδα μετά. Ψάχνω να έχει 2 εκ. και να είναι πιο εμφανίσημο. Καμία πρόταση?