Panasonic TZ 100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Μέσα στο κουτί έχει δυο πολύ ωραία δερμάτινα loops, χρησιμοποίησε αυτά αγοράζοντας ένα δερμάτινο λουρί από κάποιο σχετικό μαγαζί. Είναι η καλύτερη λύση...

Σήμερα την πήγα μια σύντομη βόλτα και γυρίζοντας σπίτι πήγα να αλλάξω μπαταρία. Θυμίζω ότι παίρνει τις ίδιες με την GX80, πράγμα πολύ βολικό. Έχω 2 original και τρεις άλλες, οι οποίες ξαφνικά για κάποιο απροσδιόριστο λόγο - ίσως η ζέστη? - μπαίνουν οριακά στην ΤΖ100, ενώ στην GX80 είναι εντάξει! :chinscratch:

Πιθανολογώ ότι αφενός οι ΟΕΜ είναι πιο ευαίσθητες στις αλλάγές θερμοκρασίας, και αφετέρου η panasonic στην προσπάθειά της να κρατήσει όσο πιο μικρή μπορούσε την ΤΖ100, μείωσε τις ανοχές της υποδοχής της μπαταρίας. Οι 2 είναι DOT.FOTO και η άλλη DSTE που θεωρείται από τις καλύτερες τρίτων. Ενοείται ότι δεν θα ξαναμπούν στην "μικρή" γιατί αν ζεσταθούν και λίγο με την χρήση, μετά θα θέλει... ψυγείο για να βγούν!

Υ.Σ. Με βλέπω για fujicell...

Εγώ διαπίστωσα ότι έχει πάρει λίγη σκόνη ο φακός. Ξέρει κανείς αν καθαρίζει και με τί κόστος?

Re: Panasonic TZ100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Ημέρα προβλημάτων για ολους απ ότι φαίνεται. Εμένα κάηκαν 2 φορτιστές , και στον υπολογιστή έσκασε ενας δίσκος... Μια χαρά!

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Re: Panasonic TZ100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Ημέρα προβλημάτων για ολους απ ότι φαίνεται. Εμένα κάηκαν 2 φορτιστές , και στον υπολογιστή έσκασε ενας δίσκος... Μια χαρά!

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Τριτωσε... :p

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Panasonic TZ100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

Εμενα με έπιασε η μέση μου ... μετράει; :music-smiley-005: Δημήτρη με DSTE την εχω πατήσει και εγω πέρυσι απο τς δύο που είχα η μϊα φούσκωσε και την πέταξα δεν την ξαναβαλα στην GF7 της γυναικας μου παρότι έμπαινε σε αλλη μηχανή.

Μάνο αυτά φοβαμαι στις σουπερ ζουμ, αστοχία του ηλεκτρικοϋ ζουμ απο τα πολλαπλά δαχτυλίδια λόγω σκόνης.

kbouk ασχετο, πολυ διαλυτικο πεφτει τελευταια, εχει κανα θεμα η συσκευη σου;

Απάντηση: Re: Panasonic TZ100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

kbouk ασχετο, πολυ διαλυτικο πεφτει τελευταια, εχει κανα θεμα η συσκευη σου;

οχι βέβαια σκέφτομαι ενδιάμεσα:slapface: ....jpeg lover... αν ενοχλεί να μειώσω καμιά τελεία. :grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TZ100, η πρώτη travel zoom με αισθητήρα 1"!

οχι βέβαια σκέφτομαι ενδιάμεσα:slapface: ....jpeg lover... αν ενοχλεί να μειώσω καμιά τελεία. :grandpa:

Κομπλε βαλε και καμια παραπανω για μενα που βαριεμαι να βαζω... :p

Μάνο αυτά φοβαμαι στις σουπερ ζουμ, αστοχία του ηλεκτρικοϋ ζουμ απο τα πολλαπλά δαχτυλίδια λόγω σκόνης.
Καλά η σκόνη μπαίνει εύκολα όταν υπάρχει ζουμ στο φακό. Μου έχει τύχει να μπει και σε weather sealed φακό. Επίσης έχει τύχει να παραλάβω καινούριους φακούς με σκόνη Μέσα!

Tελικά αγορασα αυτο το πολυ πρακτικο grip απο το ebay και το κολλησα ΑΝΑΠΟΔΑ απο οτι ελεγαν οι οδηγιες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: η μηχανη απο γλιστερη και αβολη απέκτησε ενα πολυ σταθερό, αντιολισθητικο και βολικοτατο grip.
.
thumb

.
thumb

Καλό είναι, το είχα βάλει σε μια e-pm1 προ αμνημονεύτων. Δεν εξέχει πολύ μια και "πατάει" πάνω στο ήδη υπάρχον grip?

To ηδη υπαρχον δικο της grip ειναι πρακτικα ανυπαρκτο και πολυ λειο οπως ξερεις. Με αυτο εδω "σκαλωνουν" ανετα δυο δαχτυλα μου (μεσος κ παραμεσος) και το κρατημα γινεται πολυ πολυ καλυτερο

Πριν ένα μήνα περίπου έφυγα για διακοπές "κουβαλώντας" την, μαζί με την GX80 και κάμποσους φακούς κ.λ.π. Τράβηξα... 2.500 καρέ περίπου με την μικρή - και 200 με την GX80. Μερικά δείγματα τα βλέπετε ήδη στα αντίστοιχα νήματα.

Για να μην φλυαρώ, αν εξαιρέσουμε την νύχτα που θέλει τρίποδο και κάποιους συμβιβασμούς, τα κάνει όλα, γρήγορα, εύκολα και πολύ καλά. Η GX βγήκε από την τσάντα μόνο σε ένα σπήλαιο "πακέτο" με τον 15/1,7 - όπου υποτίθεται ότι απαγορευόταν η φωτογράφιση, αλλά κάποιοι αθεόφοβοι τράβαγαν μέχρι και... βίντεο (εντάξει χωρίς προβόλια :flipout:).

Την είχα επιστρέψει για να πάρω την GX80 που μου έδινε βίντεο με σταθεροποίηση. Αν μπορούσα,οικονομικά, θα την είχα κρατήσει γιατί την θεωρώ τρομερό εργαλείο.
Το αστείο είναι πως μόλις την επέστρεψα την πήρε η αδερφή μου που ενδιαφέρεται μόνο για φωτογραφίες!

Θα την προτείνω σε φίλη για αγορά.
Δυστυχώς δεν υπάρχει πια στο eglobal και βλέπω Ευρώπη έχει 600 ευρώ και Ελλάδα κοντά στα 700, αν κάποιος ξέρει κάποια εναλλακτική για καλύτερη τιμή ας μου την πει.

Επίσης να προσθέσω κάτι που μας διαφεύγει αλλά είναι αρκετά σημαντικό: εκτός από το ότι μοιράζεται τις ίδιες μπαταρίες με την GX80 (και δέχεται και τις μικρότερες της GM1/5), τα "κουμάντα" και τα μενού είναι 95% ίδια. Αφήνεις την μια - πιάνεις την άλλη και οι διαφορές είναι ελάχιστες...