PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Στις UT50/E550 θα έχεις περίπου τις ίδιες, απλά σκέψου ότι και η επιφάνεια πλέον θα είναι μεγαλύτερη. Στην ΕΤ50 θα έχεις λιγότερες...

Και ίδια επιστρωση να είχαν, μονο κ μόνο λόγω διαφοράς μεγέθους επιφάνειας οι αντανακλάσεις θα είναι περισσότερες. Η ΕΤ50 λιγότερες.

Re: Απάντηση: Re: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Σε σχέση με αυτήν που είναι CRT, θα έχω περισσότερες ή λιγότερες ανακλάσεις σε παίξιμο με φυσικό φως ημέρας από τις Ε550, UT50, ET50?

Αν εννοείς την Panasonic ET50 δεν είναι πλάσμα.

Η Ε550 μεν έχει λιγότερο "ξεβαμμένη" εικόνα από την UT50 αλλά και πάλι ανακλάσεις υπάρχουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Σε όποιο κατάστημα και να έχω δει Ε530, Ε550 έχουν το ίδιο ξέπλυμα με την UΤ50.

Η Ε550 μεν έχει λιγότερο "ξεβαμμένη" εικόνα από την UT50 αλλά και πάλι ανακλάσεις υπάρχουν.
Κι'εγω αυτο λεω αλλα καποιοι δε με πιστευουν...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Κι'εγω αυτο λεω αλλα καποιοι δε με πιστευουν...

1) Οι τηλεοράσεις έπαιζαν στο ίδιο mode (πχ κανονικό, σίνεμα, δυναμικό κλπ)???
2) Αν έπαιζαν στο ίδιο mode μπορείς να μας πείς πιο ήταν αυτό να μπορέσουμε να κάνουμε συγκρίσεις.

Το ότι ήταν στο ίδιο αν ήταν δεν λέει κάτι. Αν μια τηλεόραση πχ στο default κανονικό βγάζει 80 nits και η άλλη 130 είναι λογικό η μία να σου φανεί πιο ξεπλυμένη από την άλλη. Γι αυτό υπάρχει και το ρυθμιστικό της αντίθεσης για να φέρνουμε το φως εκεί που θέλουμε ανάλογα με το πότε βλέπουμε.

Last edited:
Φιλτατε vas_papavas, τις ειδα σε 2 μαγαζια με εντονοτατο φωτισμο. Δεν μπορω να ξερω με τι ρυθμισεις επαιζε η καθε μια. Εμενα στα δικα μου ματια, μου φανηκε πως η ut ειχε πιο εντονο ξεπλυμα απο την Ε550.
Απλα μεχρι πριν απο λιγο ενιωθα πως ημουν ο μονος που το πιστευε αυτο...

Για εμένα δεν έχει νόημα να πας στην ΕΤ50 , το φτηνότερο μοντέλο ET5 έχει παρόμοια εικόνα και είναι αρκετά φτηνότερο. Άσε που έχει και παθητικό 3D που είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια.

Re: Απάντηση: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Φιλτατε vas_papavas, τις ειδα σε 2 μαγαζια με εντονοτατο φωτισμο. Δεν μπορω να ξερω με τι ρυθμισεις επαιζε η καθε μια. Εμενα στα δικα μου ματια, μου φανηκε πως η ut ειχε πιο εντονο ξεπλυμα απο την Ε550.
Απλα μεχρι πριν απο λιγο ενιωθα πως ημουν ο μονος που το πιστευε αυτο...

Φίλε ChrisV., αν οι τηλεοράσεις που είδες έπαιζαν στις default κινηματογραφικές προρρυθμίσεις τους, τότε μια χαρά είδαν τα μάτια σου, μιας και σε αυτή την περίπτωση η Ε550 έχει το φως κυψέλης στο τέρμα, δίνοντας περίπου 120-140 cd/m² και παίζει με gamma περίπου 2.2, ενώ η UT50 έρχεται προρρυθμισμένη στα περίπου 60 cd/m² και με gamma περίπου 2.0.

Αυτή όμως η διαφορά στο ξέπλυμα, δεν είναι διαφορά ικανοτήτων πάνελ, αλλά διαφορά ρυθμίσεων... ;)

Τόσο η Ε550 μπορεί να κατέβει στα 60 cd/m² και gamma 2.0, όσο και η UT50 να ανέβει στα 120-140 cd/m² και gamma 2.2... -bye-

Δεν έχει σχέση με ρυθμίσεις εικόνας , απλά η UT50 έχει περισσότερες βαθιές ανακλάσεις πάνω στο πάνελ ενώ η 550 έχει περισσότερες επιφανειακές ανακλάσεις πάνω στο κάλυμμα της οθόνης που όμως δίνουν λιγότερο "ξεβαμμένη" αίσθηση συνολικά.

Για να καταλάβω....

το μέτρο περί ποιότητας εικόνας, διαφορών, καλύτερου-χειρότερου, είναι αν το αγοραστικό κοινό gives a shit or not?? Ποιο αγοραστικό κοινό? Αυτό που κοτσάρει μια 32άρα LCD στα 5 μέτρα βάζοντας την στο dynamic mode με το sharpness στο 100, λέγοντας:

''Wow, μεγάλε....κοίτα εικονάρα!!!''

Superman mode on:

Τελικά, αυτές οι Kuro δεν πρέπει να είχαν και καμμιά σπουδαία εικόνα διότι δεν βλέπω να κυκλοφορούν και πολλές......

Superman mode off.

Depon να πάρουν τα τμήματα marketing/sales των εταιρειών μιας και μιλάς για πωλήσεις. Εμείς οι supermen των fora, το πολύ-πολύ να πάρουμε κανά κολλύριο για να δούμε μια ταινία στην σούπερ-ντούπερ 32άρα LCD dynamic mode enabled του φίλου μας who knows better and does give a shit for super wow picture quality.

Ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού κοιτάει 2-3 πραγματάκια. Μπορεί να μην μπαίνει στην κατηγορία 'enthusiasts' αλλά 2-3 πραγματάκια θα τα ξέρει. Σου κάνω λοιπόν την εξής ερώτηση: Πόσο % του αγοραστικού κοινού θα διέκρινε διαφορά μαύρου μεταξύ plasma Samsung και Panasonic στα νούμερα που αναφέρθηκαν; Εγώ εδώ θέλω μια απάντηση. Αν κάτι είναι τόσο καλύτερο, τότε πουλάει. Μα τι στο καλό, πόσοι θα πάνε να πάρουν ένα χειρότερο προϊόν σε παραπλήσια τιμή; Εσύ θα το έπαιρνες; Εγώ όχι. Λες η Samsung να μην πουλάει επειδή το μαύρο της είναι 'κακό';

Μάγκες, η Panasonic, μια εταιρία είναι. Όχι η γκόμενα μας. Αν κάποιος πει κάτι, όσο αλήθεια και να είναι, μερικοί τσιγκλάτε. Αν είναι γκόμενα σας, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά. Αν όχι, προσπαθείστε να μην ορμάτε στον άλλο σαν τα κοράκια. Έχει καταντήσει γραφικό.

Την καλησπέρα μου σε όλους...

Συμφωνώ. Καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα θετικά κάθε μάρκας και τεχνολογίας αλλά ο τυφλός φανατισμός δεν είναι καλός.

Άλλωστε σύμφωνα με τις φετινές πωλήσεις οι πλάσμα είναι 28% κάτω και η Panasonic πουλάει τις μισές σχεδόν σε σχέση με πέρυσι κάτι που κάθε άλλο παρά συμβαδίζει με την δήθεν ανωτερότητα σε θέμα εικόνας.

Ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού κοιτάει 2-3 πραγματάκια. Μπορεί να μην μπαίνει στην κατηγορία 'enthusiasts' αλλά 2-3 πραγματάκια θα τα ξέρει. Σου κάνω λοιπόν την εξής ερώτηση: Πόσο % του αγοραστικού κοινού θα διέκρινε διαφορά μαύρου μεταξύ plasma Samsung και Panasonic στα νούμερα που αναφέρθηκαν; Εγώ εδώ θέλω μια απάντηση. Αν κάτι είναι τόσο καλύτερο, τότε πουλάει. Μα τι στο καλό, πόσοι θα πάνε να πάρουν ένα χειρότερο προϊόν σε παραπλήσια τιμή; Εσύ θα το έπαιρνες; Εγώ όχι. Λες η Samsung να μην πουλάει επειδή το μαύρο της είναι 'κακό';

Μάγκες, η Panasonic, μια εταιρία είναι. Όχι η γκόμενα μας. Αν κάποιος πει κάτι, όσο αλήθεια και να είναι, μερικοί τσιγκλάτε. Αν είναι γκόμενα σας, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά. Αν όχι, προσπαθείστε να μην ορμάτε στον άλλο σαν τα κοράκια. Έχει καταντήσει γραφικό.

Αυτό που έχει καταντήσει γραφικό Νίκο, είναι η μονομανία, δίκην ερωτικής απογοήτευσης, πρώην φανατικών μιας εταιρείας να έχουν βάλει σκοπό να αποτρέψουν τον οποιοδήποτε από αγορά, υπερθεματίζοντας σε προβλήματα, ανακαλύπτοντας και φανταστικά προβλήματα, μην βλέποντας προβλήματα σε άλλες εταιρείες και εκφράζοντας τέρατα ανακριβειών. Κι ως εδώ πάλι καλά, στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου ο καθένας έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ό,τι μπούρδα του κατέβει στο κεφάλι, αλλά όταν οι εν λόγω φτάνουν να αποδίδουν χαρακτηρισμούς σε υποστηρικτές της κοινής λογικής και όχι εταιρειών, έχουμε πρόβλημα...

Αυτό, σταματάει τώρα και μην με αναγκάσετε να επανέλθω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Φίλε ChrisV., αν οι τηλεοράσεις που είδες έπαιζαν στις default κινηματογραφικές προρρυθμίσεις τους, τότε μια χαρά είδαν τα μάτια σου, μιας και σε αυτή την περίπτωση η Ε550 έχει το φως κυψέλης στο τέρμα, δίνοντας περίπου 120-140 cd/m² και παίζει με gamma περίπου 2.2, ενώ η UT50 έρχεται προρρυθμισμένη στα περίπου 60 cd/m² και με gamma περίπου 2.0.

Αυτή όμως η διαφορά στο ξέπλυμα, δεν είναι διαφορά ικανοτήτων πάνελ, αλλά διαφορά ρυθμίσεων...

Τόσο η Ε550 μπορεί να κατέβει στα 60 cd/m² και gamma 2.0, όσο και η UT50 να ανέβει στα 120-140 cd/m² και gamma 2.2... )

Μην το πεις αυτό σε κανέναν πωλητή που είναι στα καταστήματα, θα σε βλέπει σαν εξωγήινο....

....κι αν του ζητήσεις τηλεκοντρόλ και σου πει "τι να το κάνεις ρε φίλε, δεν την βλέπεις?" μην τον παρεξηγήσεις...

....για ένα μεροκάματο της κακιάς ώρας παλεύει το παληκάρι, δικαιολογημένος είναι αν δεν ξέρει ούτε τα βασικά :grinning-smiley-043

Άλλως τε, όσοι αγοράζουν τηλεοράσεις μεγαλύτερες από 32" είναι μεγάλα κορόιδα, μιας και αποτελούν, παγκοσμίως, το 65-70 % των πωλήσεων όλων των εταιρειών στις επίπεδες τηλεοράσεις. :2thumb22sup:

EDIT
Να λες κι ευχαριστώ που είσαι μόνο 42" κορόιδο, τι να πω κι εγώ που είμαι 42" + 46" + 51" + 102" = HYPEREXTRAULTRASUPER KOROIDO :award: :flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Από σεβασμό και μόνο στο πρόσωπο του Γιάννη, δεν πρόκειται να σου απαντήσω.

Την επόμενη φορά, όμως, που θα κάνεις το λάθος να μου απευθυνθείς με αυτό τον τρόπο, θα γράψω και 'γω όπως σου πρέπει.

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

Παιδιά, ακόμη δεν έχω αποφασίσει, ωστόσο κάποιος μου είπε να δω και για LG. Τι προτείνεται από LG plasma 3d 50'' και άνω?

Παιδιά, ακόμη δεν έχω αποφασίσει, ωστόσο κάποιος μου είπε να δω και για LG. Τι προτείνεται από LG plasma 3d 50'' και άνω?
Μη τρελαίνεσαι με τους τρελους εδω μέσα :p :p :p

Μια χαρα τα εχεις καταλαβει περί plasma vs lcd.

Η 1η απαντηση που πηρες στο θεμα ηταν η σωστοτερη (μετα αρχισε το γνωστο χαος :p)

Θα στην παω (την απαντηση) ενα βημα παραπέρα: Πάρε την Panny και απολαυσε την :) (και μη ταλαιπωρείσαι αλλο με απειρο ψαξιμο)

H σειρά PM που είναι 3D δεν έχει εμφανιστεί επίσημα από ότι ξέρω στην Ελλάδα.

Όντως έχει δίκιο (μερικώς) ο spcav , αποφάσισε ποια θέλεις και αγόρασε την να μην ταλαιπωρείσαι.

Πάντως με τις νέες αυξήσεις του ρεύματος στην θέση σου δεν θα ξέγραφα και τις LED LCD έστω και αν πρέπει να πέσεις στις 46-47".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

To κακό με τις LG plasma είναι οτι κουβαλάνε τα ελλατώμματα κ των δυό τεχνολογιών...αλλά σε καλή τιμή!
Δηλαδή οι πλάσμα τους έχουν μαύρο ~0,10 (επίπεδα IPS LCD) την ώρα που SPVA πάνελ πιάνουν 0,5 (απο μπροστά μόνο) και επιπλέον τις αντανακλάσεις κ γκριζάρισμα της εικόνας σε φωτεινό χώρο. Κατα τα άλλα είναι VFM.