Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

Για να μπείς στο menu πρέπει να πάς πρώτα στο πρόγραμμα 99, σωστά?
Άρα είσαι ήδη σε αναλογικό πρόγραμμα όταν μπαίνεις στο service menu...
Πως μπάινεις από HDMI? Υπάρχει άλλος τρόπος?
Εγώ σε component συνδέω το DVD, και έχει διαφορα στην εικόνα...

Το πρόγραμμα 99 χρειάζεται όταν μπαίνεις στο δεύτερο secret menu, το οποίο να σου πω την αλήθεια δε ξέρω τι ακριβώς κάνει!

Δηλαδή:
1)βάζεις το κανάλι 99
2)μπαίνεις στο secret menu 1
3)μπαίνεις στο secret menu 2 (δε θυμάμαι τον τρόπο απέξω)

Για τις ρυθμίσεις που χρειαζόμαστε το secret menu 1 αρκεί.

Και φυσικά μπαίνουμε ενώ έχουμε επιλέξει HDMI ή τελος πάντων την πηγή που θέλουμε να καλιμπράρουμε.

Η μόνη ρύθμιση που "μεταφέρεται" από πηγή σε πηγή είναι το sub brightness.

Επίσης, μπορούμε να καλιμπράρουμε ξεχωριστά τις τρεις θερμοκρασίες του λευκού (normal, warm, cold).

Για δοκιμάστε...

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Για δοκιμάστε ρε παιδιά γιατί οι λακαμάδες στο ξένο φόρουμ δεν έχουν ακόμα δοκιμάσει. -bye-

Για δοκιμάστε ρε παιδιά γιατί οι λακαμάδες στο ξένο φόρουμ δεν έχουν ακόμα δοκιμάσει. -bye-

E, καλά, μη πολυζορίζεσαι με τους αλλοδαπούς.

Περιμένω το DVE μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα έχω πολύ χρόνο να πειραματιστώ όπως πρέπει και να φέρω τις ρυθμίσεις χωρίς φίδια αλλά και με καλύτερη εικόνα από τις μανίσιες...ρυθμίσεις (???)

Πάντως και έτσι όπως είναι την κρατάω.
Δε τη στέλνω καν στο σέρβις.
Μπορεί να μου τη χαλάσει κανένας μαθητευόμενος πιτσιρικάς εκεί...

Εδώ στείλαμε τη γιαγιά σε ιδιωτική κλινική για εξετάσεις και 3 κορτσόπουλα πήγανε να φτιάξουνε γαρδούμπα με τη φλέβα της, μια τηλεόραση θα προσέξουνε? :slapface:

Στέργιο, βάλε και κανένα άλλο dvdάκι προβληματικό να δούμε τι λεει. Όποτε μπορέσεις.

Εγώ σε λίγο θα πάρω τον διευθυντή της Astra να δούμε τι έκανε για την περιπτωσή μου. Θα ζητήσω κι εγώ μάλλον επιστροφή της τηλεόρασης στα πάτρια εδάφη αφού πρώτα κάνω μια απόπειρα να μου την πάρουν πίσω.

Στέργιε εννοείς ότι έχεις επιλέξει πρώτα την είσοδο (π.χ. HDMI, Component, Scart ... κλπ) ΜΕΤΑ βγαίνεις από το menu επιλογής εξωτερικών πηγών, βάζεις το πρόγραμμα 99 (το οποίο μπορεί να είναι συντονισμένο και να παίζει π.χ. ET1) και ρυθμίζεις τις παραμέτρους οι οποίες αντιστοιχούν ΜΟΝΟ για το εισερχόμενο σήμα της προεπιλεγμένης εξωτερικής πηγής και μάλιστα μόνο για την θερμοκρασία χρώματος που είναι ήδη επιλεγμένη(δηλαδή τρεις διαφορετικές για κάθε πηγή εισόδου)?

'Η μπορείς να μπείς μόνο στο 1ο secret menu χωρίς να επιλέξεις το πρόγραμμα 99, δηλαδή από την οθόνη που δείχνει το σήμα της εξωτερικής πηγής (πχ το DVD που παίζει εκείνη την στιγμή στο player)?
Και το αναλογικό σήμα από το tuner πως ρυθμίζεται?

Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω?

Στέργιο επειδή έχεις κάποιες γνώσεις παραπάνω μπορείς να σχολιάσεις το παρακάτω? Λογική παρατήρηση μου φαίνεται...

Be careful with the service menu if you don't know what you are doing. The settings are specific to each input (or resolution, this is not exactly clear from the service manuals), AND to the color temperature selected in the user menu (warm, cold, normal). The RGB drives/cutoffs are used to calibrate these color temperatures with a colorimeter. So be careful to note down your values AND the mode you have selected before mucking about in the service menu.

The sub-contrast/... settings are not dangerous, they basically set the reference points for the user menu controls (higher sub-contrast will mean that the 50%-contrast setting for the user menu will look brighter).

The settings posted look as if they reduce the contrast significantly - the drive values are half that of the factory settings. I don't know whether that's compensated later with the contrast setting. It's all some funny guesswork, and I doubt that it has any real impact on the magenta except for shifting it somewhere you don't notice it in the standard tests...

Στέργιε εννοείς ότι έχεις επιλέξει πρώτα την είσοδο (π.χ. HDMI, Component, Scart ... κλπ) ΜΕΤΑ βγαίνεις από το menu επιλογής εξωτερικών πηγών, βάζεις το πρόγραμμα 99 (το οποίο μπορεί να είναι συντονισμένο και να παίζει π.χ. ET1) και ρυθμίζεις τις παραμέτρους οι οποίες αντιστοιχούν ΜΟΝΟ για το εισερχόμενο σήμα της προεπιλεγμένης εξωτερικής πηγής και μάλιστα μόνο για την θερμοκρασία χρώματος που είναι ήδη επιλεγμένη(δηλαδή τρεις διαφορετικές για κάθε πηγή εισόδου)?

'Η μπορείς να μπείς μόνο στο 1ο secret menu χωρίς να επιλέξεις το πρόγραμμα 99, δηλαδή από την οθόνη που δείχνει το σήμα της εξωτερικής πηγής (πχ το DVD που παίζει εκείνη την στιγμή στο player)?
Και το αναλογικό σήμα από το tuner πως ρυθμίζεται?

Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω?

Για να μπεις στο secret menu 1 (που μας ενδιαφέρει) το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα μπάσα στο τέρμα, τα πρίμα στο μηδέν και να πατήσεις από το χειριστήριο το index, πατώντας ταυτόχρονα το - από το panel της τηλεόρασης. (Προσοχή να έχεις πατήσει το function και να είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία της έντασης-μιλάμε για το panel).

Aυτό μπορεί να συμβεί είτε από οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι, είτε από οποιαδήποτε εξωτερική πηγή.

Αν μπεις από τηλεοπτικό κανάλι τότε οι ρυθμίσεις που θα κάνεις θα είναι για όλα τα κανάλια για μια θερμοκρασία χρώματος. Εγώ επέλεξα την κανονική. Στο secret menu γράφει επάνω με γαλάζια γράμματα "normal".
Αν θέλουμε να ρυθμίσουμε το warm το επιλέγουμε πριν μπουμε με τον ίδιο τρόπο στο secret menu.

Όταν θέλουμε να ρυθμίσουμε την είσοδο HDMI, την επιλέγουμε πρώτα και μπαίνουμε στο secret menu με τον ίδιο τρόπο. Μπορείς να βάλεις ένα δισκάκι να παίζει, οπότε μπορείς να βλέπεις live τις αλλαγές που κάνεις. Το ίδιο ισχυει και για την περίπτωση των τηλεοπτικών καναλιών!
Αυτό καταλαβαίνουμε ότι μας βοηθάει πολύ, αφού μπορούμε να έχουμε την αντίστοιχη κάρτα από το DVE και να ρυθμίζουμε ανάλογα, ή να βάλουμε κάποια ταινία την οποία γνωρίζουμε πολύ καλά.

Δε περιμένω να κάνω τέλεια δουλειά, ούτως ή άλλως δεν είμαι και κανένας calibrator, αλλά νομίζω ότι μπορώ να βελτιώσω πάρα πολύ την εικόνα μου!

Στέργιο επειδή έχεις κάποιες γνώσεις παραπάνω μπορείς να σχολιάσεις το παρακάτω? Λογική παρατήρηση μου φαίνεται...

Μα τι γνώσεις αγαπητέ μου? Εγώ είδα φίδια μετά από εσας εδώ μέσα!

Αυτά που λέει ο μάστορας τα γράφω στο προηγούμενο post μου, απάντηση στο φίλο konin.
Φυσικά και έχουμε πει ότι πρέπει να γράφουμε όλες τις ρυθμίσεις που έχει από πριν η τηλεόραση για να μη βρεθούμε προ απροόπτου. Αλλά μη ζορίζεστε και πολύ, ούτως ή άλλως όλα περίπου στο τέρμα τα έχουνε!!! χαχα.

Σωστή η παρατήρησή του ότι οι τιμές είναι στο μισό από τις...εργοστασιακές. Αλλά αυτό προσωπικά δε με χαλάει, αφού πριν τις ρυθμίσεις δε μπορούσα να δω ταινία όταν έβαζα το contrast πάνω από το 1/3 της μπάρας! Ας μη ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει υψηλά αποθέματα contrast!
Οπότε δε το θεωρώ πρόβλημα. Μετά τις ρυθμίσεις είναι εύκολο να ρυθμίσεις το contrast εκεί που το θέλεις.

Τώρα αν οι ρυθμίσεις αυτές μετατοπίζουν κάπου αλλού το πρόβλημα με τα φίδια είναι κάτι που δεν μπορώ να πω ακόμα. Το μόνο που έκανα ήταν να δω το superman (no1 για μένα σε ότι αφορά τα φίδια), το pirates of the caribean, το incredibles και το lucky number slevin για να δω αν βλέπω φίδια εκεί που πριν δεν έβλεπα.

Όχι μόνο δε βλέπω φίδια, αλλά δε βλέπω σχεδόν καθόλου clay faces, ένα πρόβλημα εξίσου σημαντικό για μένα! Ειδικά στην αρχή του superman όπου είναι μέσα στο καράβι ο τύπος μαζί με την ξεμαλλιάρα (με το ροζ...φιδάκι στα μούτρα) όχι απλά δεν υπάρχουν φίδια, αλλά η εικόνα έγινε πλέον φανταστική.

Αυτή τη στιγμή έχω καλύτερη εικόνα, δε βλέπω φίδια εκεί που έβλεπα και κυρίως έχω ηρεμήσει με το όλο θέμα.
Δε σταματάω εδώ γιατί σύμφωνα με τα φίλτρα του DVE τα χρώματα δεν έχουν έρθει στα ίσα τους (μόνο το μπλε της είναι καλό), οπότε νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Επίσης, νομίζω ότι μπορώ να βελτιώσω τη λεπτομέρεια στα σκοτεινά πλάνα (που σημειωτέον δεν είναι καθόλου άσχημη ήδη).

Θα κάνω ότι μπορώ με τη βοήθεια του DVE και να είστε σίγουροι ότι ότι και να γίνει θα το μοιραστώ μαζί σας με όλη μου την καρδιά.
Θετική ενέργεια πάνω απ'όλα δε θα αφήσουμε μια κωλοτηλεόραση να μας νικήσει!

Καλησπέρα σε όλους.

Την τηλεόραση την αγόρασε πριν μια βδομάδα ο αδελφός μου και μέχρι τώρα δεν μου έχει αναφέρει (μιας και είναι γνώστης του προβλήματος) τίποτα για φίδια. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν έχει κάνει κανένα τεστ με τις ταινίες στις οποίες παρουσιάζεται συνήθως το πρόβλημα οπότε...ίδωμεν.
Τώρα μια απορία(συγνώμη εκ των προτέρων αν το έχετε ήδη αναφέρει και έχω χάσει επεισόδια). Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες 5-10 ταινίες ή διαρκώς; Με λίγα λόγια έχετε δει και ταινίες που να μην έχει εμφανιστεί καθόλου το φαινόμενο αυτό; Επίσης, σε τηλεοπτικό σήμα ή με κάποια παιχνιδομηχανή εμφανίζονται φίδια;

Καλησπέρα σε όλους.

Την τηλεόραση την αγόρασε πριν μια βδομάδα ο αδελφός μου και μέχρι τώρα δεν μου έχει αναφέρει (μιας και είναι γνώστης του προβλήματος) τίποτα για φίδια. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν έχει κάνει κανένα τεστ με τις ταινίες στις οποίες παρουσιάζεται συνήθως το πρόβλημα οπότε...ίδωμεν.
Τώρα μια απορία(συγνώμη εκ των προτέρων αν το έχετε ήδη αναφέρει και έχω χάσει επεισόδια). Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες 5-10 ταινίες ή διαρκώς; Με λίγα λόγια έχετε δει και ταινίες που να μην έχει εμφανιστεί καθόλου το φαινόμενο αυτό; Επίσης, σε τηλεοπτικό σήμα ή με κάποια παιχνιδομηχανή εμφανίζονται φίδια;

Και γω σε 2 ταινίες το είδα μόνο (από καμιά 10αριά που πρόλαβα να δω) και αυτές γιατί μου τις πρότειναν για να δω αν έχω πρόβλημα.
Σε τίποτα άλλο δεν έχω δει πρόβλημα εκτός από παιχνιδομηχανή που δεν έχω...

Όλους μας αυτό είναι ακριβώς που μας απασχολεί. Θα το βγάζει σε 1-2 ταινίες κάθε 50 ας πούμε ή σε λίγο θα το βλέπουμε παντού? Σύμφωνα με ξένα γραφόμενα το πρόβλημα εξαπλώνεται με τον καιρό και σε μερικούς εμφανίστηκε ακόμα και ύστερα από 6 μήνες λειτουργίας της συσκευής. Δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να απαντήσει αυτό το ερώτημα. Το σίγουρο είναι ότι εφόσον τα δεις μετά τα ψάχνεις παντού! Ούτε εγώ το πίστευα ότι θα τα έψαχνα αλλά τελικά έτσι είναι! Δεν μπορεί να σου φύγει από το μυαλό.

Συμφωνώ. Είναι σαν το καμένο pixel. Μπορεί να περάσουν μήνες να μην το δεις, αλλά αν το δεις μετά εκεί θα πέφτει συνέχεια το μάτι σου.
Πάντως αν είναι έτσι τα πράγματα θεωρώ ότι υπερβάλουμε λιγάκι. Δεν λέω. Από την μια είναι σωστό να ασχολούμαστε με το πρόβλημα μπας και διορθωθεί αλλά από την άλλη είναι κρίμα να ασχολούμαστε 79 σελίδες τώρα (αν δεν κάνω λάθος) μόνο με αυτό αντί να πούμε και καμιά καλή κουβέντα γι' αυτήν την κατά τα άλλα εξαιρετική τηλεόραση. Θα ήθελα πραγματικά να δω ένα μύνημα να γράφει "καλά ε. Είδα χθες την τάδε ταινία..." (όχι superman, slevin και τις λοιπές "φιδίσιες" ταινίες) "...και έπαθα πλάκα με την εικόνα που είδα". Όλα αυτά, βέβαια, αν όντως το πρόβλημα παρατηρήται σε 5-10 ταινίες όπως προείπα.

Στέργιε ήσουν πολύ κατατοπιστικός ευχαριστώ, το βραδάκι θα επιχειρήσω νέα "βουτιά" στα ...Menu..

Στέργιε ήσουν πολύ κατατοπιστικός ευχαριστώ, το βραδάκι θα επιχειρήσω νέα "βουτιά" στα ...Menu..

Αγαπητέ φίλε,

Εσύ έχεις πρόβλημα με φίδια για να δούμε και τι συμπέρασμα θα βγάλουμε..-bye-

Συμφωνώ. Είναι σαν το καμένο pixel. Μπορεί να περάσουν μήνες να μην το δεις, αλλά αν το δεις μετά εκεί θα πέφτει συνέχεια το μάτι σου.
Πάντως αν είναι έτσι τα πράγματα θεωρώ ότι υπερβάλουμε λιγάκι. Δεν λέω. Από την μια είναι σωστό να ασχολούμαστε με το πρόβλημα μπας και διορθωθεί αλλά από την άλλη είναι κρίμα να ασχολούμαστε 79 σελίδες τώρα (αν δεν κάνω λάθος) μόνο με αυτό αντί να πούμε και καμιά καλή κουβέντα γι' αυτήν την κατά τα άλλα εξαιρετική τηλεόραση. Θα ήθελα πραγματικά να δω ένα μύνημα να γράφει "καλά ε. Είδα χθες την τάδε ταινία..." (όχι superman, slevin και τις λοιπές "φιδίσιες" ταινίες) "...και έπαθα πλάκα με την εικόνα που είδα". Όλα αυτά, βέβαια, αν όντως το πρόβλημα παρατηρήται σε 5-10 ταινίες όπως προείπα.

Αγαπητέ Philip, δεν είπε κανείς ότι είναι μάπα η τηλεόραση. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις σήμερα με 1350 (ίσως και παρακάτω πλέον) ευρώ.

Έχει πολύ καλή ανάλυση και βάθος πεδίου το οποίο δεν έχω ξαναδεί σε τηλεόραση.

Το πρόβλημα με τα μωβ φίδια όμως υπάρχει. Ο πεθερός μου που την έχει δε μπορεί να δει το πρόβλημα. Σε κανα δυο ταινίες που έχουμε δει μαζί εγώ το βλέπω αλλά αυτός όχι. Οπότε δε του λέω τίποτα μη τον στεναχωρήσω! :grinning-smiley-043

Αλλά το πρόβλημα είναι με όλους εμάς τους ψαγμένους οι οποίοι έχουμε βάλει τις επίμαχες ταινίες και το έχουμε εντοπίσει. Εφόσον ξέρουμε πως είναι πλέον, το βλέπουμε και σε ταινίες τις οποίες αν δει κάποιος ανυποψίαστος (και δεν είναι calibrator) δε θα καταλάβει τίποτα.

Εκεί είναι το θέμα.

Αλλά είναι πολύ τζαμάτη η τηλεόραση, δε το συζητώ!

Last edited:
Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Μόλις έβαλα το panic room.
Πωπω χάλι ταινία!

Σε μερικά σημεία πρόσεξα "βράσιμο" στους τοίχους αλλά όχι σε σημείο να ενοχλεί.

Είναι πάντως το υπέρτατο τεστ αυτή η ταινία!

Αν θέλετε πείτε μου ακριβή καρέ να βγάλω καμιά φωτό να σας δείξω.

Ο αγώνας συνεχίζεταιιιιι

Μόλις αρχίζει η ταινία μπαίνουν στο σπίτι (μετά το δίλεπτο νομίζω).

Εκεί αρχίζουν τα ωραία. Χε χε

Ρε συ Στέργιο. Δεν μπορώ να βρω έναν άνθρωπο να κάνει τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει να δούμε τι γίνεται. Μου έρχεται να ζητήσω να μου την φέρουν σπίτι μόνο και μόνο γι αυτόν τον λόγο!

Attachments

• panicroom1.jpg
    panicroom1.jpg
    50.7 KB · Views: 43
  • panicroom2.jpg
    panicroom2.jpg
    58.7 KB · Views: 38
  • panicroom3.jpg
    panicroom3.jpg
    65.4 KB · Views: 33
  • panicroom4.jpg
    panicroom4.jpg
    57.8 KB · Views: 20
  • panicroom5.jpg
    panicroom5.jpg
    62.2 KB · Views: 26
Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Χαλάρωσε Νεκτάριε. Το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να μειώσουμε τόσο το πρόβλημα όσο να το θεωρούμε εξαφανισμένο για το 90% των ταινιών.

Για δες λίγο μερικές φωτό από το panic:

Attachments

• IMG_1189.jpg
    IMG_1189.jpg
    45.3 KB · Views: 34
  • IMG_1190.jpg
    IMG_1190.jpg
    53.2 KB · Views: 24
  • IMG_1192.jpg
    IMG_1192.jpg
    48.7 KB · Views: 22
  • IMG_1196.jpg
    IMG_1196.jpg
    55.8 KB · Views: 33

Στέργιο το πρόβλημα είναι φανερό στις φωτογραφίες που έβαλες. Πιστεύω ότι είναι το ίδιο ενοχλητικές με τις δικές μου. Λίγο-πολύ το ίδιο είναι για μένα. Εγώ δεν θέλω να το βλέπω καθόλου!

Έχω και τα αποτελέσματα από κάποιον που δοκίμασε τις ρυθμίσεις σου. Κανένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει αυτό που λένε ότι κάθε τηλεόραση είναι διαφορετική οπότε θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις.

Δεν ξέρω τι να πω.... Δεν μου φαίνεται όμως ότι θα την γλυτώσουμε μόνο με ρυθμίσεις. Μακάρι πάντως.

We'll i've tried the service menu settings on my 42PX60B as per the Greek thread kindly made known to us by nektar and here's how it went:

My Pre-Calibration settings where different than the Greek guy's (UK and Rest of Europe models may have different default values)so i'll give them here in BLUE

Pre-Calibration -

Sub Contrast: 560 553
All drive: 252 252
R Drive: 251 247
G Drive: 252 252
B Drive: 233 218
All cutoff: 128 128
R cutoff: 128 128
G cutoff: 128 128
B cutoff: 128 128
Sub bright: 2060 2060

Post Calibration -

Sub Contrast: 560
All drive: 130
R Drive: 125
G Drive: 130
B Drive: 124
All cutoff: 118
R cutoff: 106
G cutoff: 118
B cutoff: 106
Sub bright: 2060

First the bad news:

I don't have the snake test DVD as i have no means of buring a DVD, i don't have either Panic Room or Flightplan so i couldn't change them either, so i tested the results using Harry Potter Goblet Of Fire (SD DVD) and Superman Returns (SD DVD and HD DVD).

The Real Bad News:

Changing the settings made sod all difference, so much so that i went back into the service menu to make sure that the changes i made had been stored (They Had).

Both films still had the Magenta Problem in the same place's they did before.

I even used my DVE DVD to adjust the Contrast, Brightness, Colour etc to take into account changes made in the service menu but still no improvement.

Summary:

Don't bother changing the service menu setting's you'll only be changing them back 30 mins later

Νεκταρ στο κείμενο με τις ρυθμίσεις που παραθέτεις δεν ξεκαθαρίζει ο φίλος σε ποια είσοδο έχει κάνει τις ρυθμίσεις, υποπτεύομαι πως τις έκανε σε λάθος είσοδο για αυτό δεν είδε καμιά διαφορά. Το θεωρώ αφύσικο να μην είδε καμιά διαφορά στην εικόνα.