Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Έχω κάτι ευχάριστο για μένα και τον Δημήτρη που έχουμε πάει τις συσκευές στο service και παλεύουμε για αναγνώριση του προβλήματος.

Κάποιος πόσταρε το εξής:

Get them to look at 'PanaNet'....it's where Panasonic publish '"Issue/Fix Instructions" info for the authorised service centres... I mentioned it when I called up, as the repair man was not aware of any issues...He promptly looked it up and all of the information about the problem, and instructions on what exactly needs to be done was right there ...

Υπάρχει ένα site όπου τα διάφορα service μπαίνουν και βλέπουν τις προτεινόμενες λύσεις στα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν. Το θέμα είναι να καταφέρω ή εγώ ή ο Δημήτρης να τους πούμε να το κοιτάξουν και φυσικά ελπίζω να μας πουν την αλήθεια. Το site το βρήκα αλλά χρειάζεται login για να μπεις (κάθε service έχει το Login του). Αν πιστέψουμε αυτά που γράφει ο τύπος παραπάνω η αναφορά του προβλήματος και η προτεινόμενη λύση θα είναι εκεί... Και μάλιστα επίσημα.

https://www.panasonic-europe-service.com/home/default.aspx

Για να δούμε... -bye-

Δεν Βρηκα χρόνο να ασχοληθω με τα menus πάλι, αλλά ανέβασα φωτό από το Panic Room όπου φαίνεται καθαρά πως όταν αυξάνεται η φωτεινότητα αλλάζουν και τα "φίδια".
Οι πρώτες φωτό είναι με τα φίδια με φωτεινότητα στο 30% περίπου. Οι δεύτερες είναι με φωτεινότητα στο 60% περίπου, εδω τα φίδια έχουν σχεδόν εξαφανισθεί...με τις default ρυθμίσεις στο secret menu !!!
Βέβαια για μένα είναι πολύ φωτεινή η εικόνα στο 60%(παρά το γεγονός ότι στην φωτό φαίνεται πολύ φυσικότερη από αυτή με τα φίδια, στην πραγματικότητα δεν είναι, προτιμώ το 35%), οπότε δεν με καλύπτει ως λύση.
Ευτυχώς φίδια εχω δεί μόνο στο Panic Room μεχρι στιγμής, στα Superman, Pirates, Goblet of fire έχω μόνο fizzing pixels..

Attachments

• PanicRoom1.JPG
    PanicRoom1.JPG
    89.4 KB · Views: 36
  • PanicRoom1a.JPG
    PanicRoom1a.JPG
    81.8 KB · Views: 34
  • PanicRoom2.JPG
    PanicRoom2.JPG
    89.4 KB · Views: 24
  • PanicRoom2a.JPG
    PanicRoom2a.JPG
    84.2 KB · Views: 27
Last edited:

Και δύο φωτό απο Superman Returns (προ και μετά την αλλαγή της φωτεινότητας και μόνο)
Είναι η μόνη σκηνή που εμφανίζονται έντονα fizzing pixels...

Edit: Να σημειώσω ότι οι φωτό ( και στο Panic Room και στο Superman) εμφανίζουν πολύ εντονώτερα τα φίδια και τα pixels από όσο πραγματικά είναι.

Attachments

• Superman1.JPG
    Superman1.JPG
    87 KB · Views: 47
  • Superman1a.JPG
    Superman1a.JPG
    81.6 KB · Views: 43
Last edited:

Καλημέρα σε όλους.

Αγαπητέ Philip, δεν είπε κανείς ότι είναι μάπα η τηλεόραση. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις σήμερα με 1350 (ίσως και παρακάτω πλέον) ευρώ.

Έχει πολύ καλή ανάλυση και βάθος πεδίου το οποίο δεν έχω ξαναδεί σε τηλεόραση.

Το πρόβλημα με τα μωβ φίδια όμως υπάρχει. Ο πεθερός μου που την έχει δε μπορεί να δει το πρόβλημα. Σε κανα δυο ταινίες που έχουμε δει μαζί εγώ το βλέπω αλλά αυτός όχι. Οπότε δε του λέω τίποτα μη τον στεναχωρήσω!

Αλλά το πρόβλημα είναι με όλους εμάς τους ψαγμένους οι οποίοι έχουμε βάλει τις επίμαχες ταινίες και το έχουμε εντοπίσει. Εφόσον ξέρουμε πως είναι πλέον, το βλέπουμε και σε ταινίες τις οποίες αν δει κάποιος ανυποψίαστος (και δεν είναι calibrator) δε θα καταλάβει τίποτα.

Εκεί είναι το θέμα.

Αλλά είναι πολύ τζαμάτη η τηλεόραση, δε το συζητώ!

Οκ. Πάω πάσο τότε. Αυτή ήταν η απορία μου εξαρχής. Αν το κάνει γενικά ή σε μερικές ταινίες μόνο. Πάντως εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι το κάνει μόνο στις ταινίες απ' ότι κατάλαβα.

Ύστερα από όλα αυτά που έχω δει (φωτογραφίες, γνώμες κλπ.) αποφάσισα να επιδιώξω να μου αλλάξουν το D-board όπως κάνουν και στην Αγγλία... Αν τα καταφέρω θα είμαι ευχαριστημένος καθώς τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Μπορεί να μην φεύγει τελείως το πρόβλημα αλλά σε πολλές σκηνές τα ίδια προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλες τηλεοράσεις ακόμα και CRT. Το νέο D-board βελτιώνει κατά πολύ το πρόβλημα (τέρμα τα φίδια, μόνο μωβ pixels).

Πιστεύω σήμερα να έχω βγάλει μία άκρη. Αν όντως έχει δημοσιευτεί επίσημα το πρόβλημα στο Pana-Net (portal για τα service centers της Panasonic), πιστεύω ότι και μικρά φίδια να βλέπετε καλό είναι να την κάνετε όλοι την αναβάθμιση.

Παιδιά δεν σας έχω ξεχάσει, παρακολουθώ, ψάχνω ενεργά, απλά δεν έχω πολύ χρόνο να κάνω και εγώ διάφορες δοκιμές....

Δείτε και αυτά, για να έχετε μια πλήρη εικόνα τί και πώς θα το αλλάξουν:

http://briefcase.pathfinder.gr/file/nimastro/48548/563985
http://briefcase.pathfinder.gr/file/nimastro/48548/563987

Ψάχτε για D-board...

(Πληροφοριακά να πω, ότι εμένα δεν μου έχει ξανακάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα από τότε που σας είπα τα τελευταία νέα...τί να πω...ελπίζω να παραμείνει έτσι...σε κάνα 20ήμερο θα φέρω και τον Μανώλη να μου κάνει και ένα calibration, για να δούμε τί θα δούμε....και για να μην παραπονιέται και ο Philip...η τηλέροραση πετάααααει.... :award: :firstprize: :aktion033: :grinning-smiley-043

και για να μην παραπονιέται και ο Philip...η τηλέροραση πετάααααει....
:grinning-smiley-043 :flipout: Που να ήταν και δικιά μου η τηλεόραση!

Λοιπόν. Έχω μια σοβαρή ερώτηση και θα εκτιμούσα αν κάποιος το γνωρίζει να απαντήσει.

Ας πούμε λοιπόν ότι το service αναγνωρίσει το πρόβλημα βάσει τους Ευρωπαϊκού service. Ποια είναι τα δικαιώματα μου βρε παίδες? Αυτοί θα μου πουν (το ελπίζω) ότι θα παραγγείλουν τα απαραίτητα υλικά και θα την φτιάξουν. Επειδή όμως από ότι διαβάζω θα έχουμε βελτίωση και όχι εξαφάνιση του προβλήματος (όχι, αυτό δεν πρόκειται να προσπαθήσω να τους το εξηγήσω ή να τους πείσω γιατί ξέρω ότι δεν θα βγάλω άκρη), μπορώ να αρνηθώ το fix και να πω ότι επειδή η τηλεόραση είναι ενός μηνός ότι θέλω να μου δώσουν τα λεφτά μου πίσω?
Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία ελαττωματικού προιόντος (που όμως επιδέχεται διόρθωσης) που κατάφερε να πάρει τα λεφτά του πίσω?

Ρωτάω για να ξέρω εγώ και όλα τα παιδιά με το πρόβλημα τι επιλογές έχουμε (άν έχουμε...:slapface: )

Δημήτρηηηηηηηηηηηη :grinning-smiley-043

Πάρε ρε συ την intertech να μπουν στο site που έδωσα να δουν για το πρόβλημα! Εγώ έχω ενημερώσει την Astra Service με email.

Η απάντηση που πήρα.

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες κ.****, θα έχετε νέα μας από
τον κ.****.
Με εκτίμηση *******.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

να παρεις λεφτα πισω ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ..!!ειναι υποχρεωμενοι (εαν διαγνωσουν προβλημα)να στην φτιαξουν!στην καλυτερη(εαν οντως υφισταται προβλημα και δεν επισκευαζεται)να σου δωσουν καινουργια...τωρα....εαν δουν οτι το κανουν ολες θεωρηται "αδυναμια" της τηλ. και πας σπιτακι σου με την προηγουμενη που ειχες.εγω παντως σου ειπα....μια χαρα ειναι....συγκρινοντας την (πιο ηρεμα) με αλλες των ιδιων η και μεγαλυτερων "κυβικων" ΔΕΝ τιθεται θεμα που θα κατεληγες και ΠΑΛΙ!!παρτην σπιτι και οταν με το καλο ερθει το fix το βλεπουμε...ασε που απο οτι βλεπω η λυση θα δωθει απο εδω....

Εσύ Δημήτρη την πήρες σπίτι?

Πάντως μέσω του service menu δεν πιστεύω ότι θα ληθεί το πρόβλημα. Η τηλεόραση έχει κάποιο πρόβλημα. Hardware/Software δεν ξέρω... Και αν δεν την φτιάξουμε μετά θα γίνει χειρότερη.

Mail από Panasonic Αγγλίας σε πελάτη...

From Panasonic
We are writing to you further to your recent email regarding problems related to your Panasonic plasma screen.

Following market feedback regarding playback of particular DVD’s on TH37PX60, TH37PX600, TH42PX60 and TH42PX600, Panasonic has undertaken rigorous investigation and can advise the following;

We have established that when viewing particular picture content from selected titles of DVD’s, a picture artefact in the form of a purple shimmer may be introduced into the scene.

We would like to reassure you that this is not attributed to a component failure within the product but appears as a result of the software settings within the device. In line with our ongoing commitment to customer satisfaction and continual product improvement, we have developed revised panel driver software to improve the picture performance under these conditions.

Any customers experiencing this phenomenon should contact their local DSN service agent to arrange a service software upgrade.

Details of your local agent can be located via the Panasonic website at:

http://www.panasonic.co.uk/customer-...ce-network.asp

A Technical Information Sheet will be published on Panasonic Service Net providing full details.

I trust that this information will be of assistance to you. Of course if you should have any further queries please do not hesitate to contact us at [email protected]

Kind regards

Panasonic UK Customer Support Advisor

Λοιπόν.

Ξαναμίλησα με Astra Service με τον μηχανικό που κοιτάει την τηλεόραση μου και που μου απάντησε με mail.

Το θέμα το έχει αναλάβει προσωπικά ο διευθυντής της Astra (με τον οποίο έχω μιλήσει και στο τηλέφωνο). Σήμερα το πρωί όπως σας είπα τους έστειλα email να μπουν στο Pana-Net να δουν ότι πλέον το πρόβλημα έχει δημοσιευθεί για να το γνωρίζουν τα service centers (ΜΟΝΟ αυτά). Ο Διευθυντής της Astra μίλησε με Intertech γι αυτο θέμα. Ο τεχνικός έλαβε τηλέφωνο από την Intertech και του είπαν ότι είναι πολύ κοντά στην λύση του προβλήματος (προφανώς διάβασαν το Pana-Net) και του είπαν να μην φύγει η τηλεόραση από το service γιατί θα έχουμε πάρα πολύ σύντομα εξελίξεις.

Εγώ μετά από αυτά την αφήνω στο service και περιμένω να δω τι θα γίνει. Πιστεύω το έφτασα σε ένα πολύ καλό επίπεδο το θέμα αφού κατάφερα να το μάθουν οι διευθυντάδες. Και αυτό είναι πάντα καλό να γίνεται (ε να μην γράψουμε και γιατί....πιστεύω το καταλαβαίνετε...)

Άει να δούμε :chinscratch:

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

Λοιπόν.

Ξαναμίλησα με Astra Service με τον μηχανικό που κοιτάει την τηλεόραση μου και που μου απάντησε με mail.

Το θέμα το έχει αναλάβει προσωπικά ο διευθυντής της Astra (με τον οποίο έχω μιλήσει και στο τηλέφωνο). Σήμερα το πρωί όπως σας είπα τους έστειλα email να μπουν στο Pana-Net να δουν ότι πλέον το πρόβλημα έχει δημοσιευθεί για να το γνωρίζουν τα service centers (ΜΟΝΟ αυτά). Ο Διευθυντής της Astra μίλησε με Intertech γι αυτο θέμα. Ο τεχνικός έλαβε τηλέφωνο από την Intertech και του είπαν ότι είναι πολύ κοντά στην λύση του προβλήματος (προφανώς διάβασαν το Pana-Net) και του είπαν να μην φύγει η τηλεόραση από το service γιατί θα έχουμε πάρα πολύ σύντομα εξελίξεις.

Εγώ μετά από αυτά την αφήνω στο service και περιμένω να δω τι θα γίνει. Πιστεύω το έφτασα σε ένα πολύ καλό επίπεδο το θέμα αφού κατάφερα να το μάθουν οι διευθυντάδες. Και αυτό είναι πάντα καλό να γίνεται (ε να μην γράψουμε και γιατί....πιστεύω το καταλαβαίνετε...)

Άει να δούμε :chinscratch:

ναι ρε φιλε...αφου σου ειπα..θα την βρουμε την ακρη!!εγω την περιμενω σημερα η αυριο γιατι δεν αντεχω την 26αρα στα 4 μετρα!!ασε που εχει και ντερμπυ την κυριακη και θελω να βλεπω το πλεχτο του Νικοπολιδη να κουνιεται σε 42 ιντσες!!!!

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

ναι ρε φιλε...αφου σου ειπα..θα την βρουμε την ακρη!!εγω την περιμενω σημερα η αυριο γιατι δεν αντεχω την 26αρα στα 4 μετρα!!ασε που εχει και ντερμπυ την κυριακη και θελω να βλεπω το πλεχτο του Νικοπολιδη να κουνιεται σε 42 ιντσες!!!!

Χαχαχααχα :flipout:

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :award:
(Έγραψες μεγάαααλε..)

Και με την ευκαιρία σας πληροφορώ ότι μετά από σχετικό ψάξιμο στα menus κατάφερα να μη βλέπω φίδια στο Panic Room (αλλάζει λίγο προς κόκκινο η ισορροπία του λευκού), αλλά αυτή την μόντα θα την έχω για ταινίες που πιθανόν θα βγάζουν πρόβλημα στο μέλλον( ΜΕΧΡΙ την αλλαγή του #**&@^%~** :violent-smiley-030: D-Board....)

Και ναι ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ που πήρα αυτή την TV, είναι πρώτη(...αφού ο Νεκτάριος... "καθαρίζει" και γιά... μας :ernaehrung004: )

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :award:
(Έγραψες μεγάαααλε..)

Και με την ευκαιρία σας πληροφορώ ότι μετά από σχετικό ψάξιμο στα menus κατάφερα να μη βλέπω φίδια στο Panic Room (αλλάζει λίγο προς κόκκινο η ισορροπία του λευκού), αλλά αυτή την μόντα θα την έχω για ταινίες που πιθανόν θα βγάζουν πρόβλημα στο μέλλον( ΜΕΧΡΙ την αλλαγή του #**&@^%~** :violent-smiley-030: D-Board....)

Και ναι ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ που πήρα αυτή την TV, είναι πρώτη(...αφού ο Νεκτάριος... "καθαρίζει" και γιά... μας :ernaehrung004: )

Το έχω πάρει πατριωτικά το θέμα :chinscratch: :grinning-smiley-043

μαζι σου και εγω! :award: