Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Φίλε Glaswegian πρέπει να μπεις στο secret menu 2, όπως πιό κάτω

Για το menu θυμίζω τα βήματα...

a. Press analogue on remote and go to channel 99
b. Turn up bass to maximum
c. Turn down treble to minimum
d. Press -/V on TV, while holding index button on remote

Now you can see service menu 1

e. Keep pressing green button and watch throuh the options. you will reach one point where you cannot go further (ie. the same display though you press green button)
f. Press hold button on remote (next to index button)

Now you se can see service menu 2

g. Again browse through various options by pressing green button. After 7/8 screens you can see the screen showing number of hours used.

after noting the number of hours used, press exit button to return to original screen

Make sure that you press the button that actually has the full word index i.e.. white button below yellow

Ευχαριστώ πολύ φίλε Konin!
Δυστυχώς το 2ο menu δεν εμφανίζεται με το hold button. Μήπως έχει να κάνει με την έκδοση firmware; Εμένα έχει την V1.020...

Αν κατάλαβα καλά, η καινούρια "φουρνιά" των TH-42PV60E έχει προεγκατεστημένη την έκδοση 1.020? Αν την αγοράσω τον Μάρτη, υπάρχει περίπτωση να 'χει το καινούριο firmware (οπότε και λιγότερα.. φίδια?)

Αν κατάλαβα καλά, η καινούρια "φουρνιά" των TH-42PV60E έχει προεγκατεστημένη την έκδοση 1.020? Αν την αγοράσω τον Μάρτη, υπάρχει περίπτωση να 'χει το καινούριο firmware (οπότε και λιγότερα.. φίδια?)

αναλογως...εαν την παρεις απο καταστημα που εχει ηδη στοκ σαν καταστημα θα παρεις τηλ. με παλιο λογισμικο.εαν γινει καινουργια παραλαβη απο την αντιπ/α θα "φοραει" καινουργιο λογισμικο.τωρα για τα γνωστα φιδια δεν γνωριζω εαν και κατα ποσο διορθωνεται με το καινουργιο firmware.με λιγα λογια βρες ενα τροπο η τηλ. να ειναι καινουργιας παραλαβης και απο εκει και περα.......

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

HenryGrey@
πιθανόν! Αλλά επίσης πιθανό είναι να μη τη βρεις επειδή θα βγει νέο μοντέλο!

Μια μικρή σημείωση για όσους θέλουν να συνδέσουν την τηλεόραση με το PC τους.

Το πάνελ της τηλεόρασης έχει ανάλυση 1024Χ768. Οπότε θεωρητικά αν τη συνδέσουμε με PC θα έχουμε πολύ τζαμάτη εικόνα, αφού θα της δίνουμε την native ανάλυσή της.
Αυτό πήγα να κάνω κι εγώ χθες με καλώδιο DVI-HDMI, αλλά μάταια.
1024χ768 ΔΕΝ δέχεται η τηλεόραση από την HDMI είσοδο, παρά μόνον 1280Χ720.
Για να δώσουμε 1024χ768 πρέπει να τη συνδέσουμε μέσω VGA καλωδίου, κάτι το οποίο θα δοκιμάσω αυτές τις μέρες.

Για όσους έχουν κάρτα ATI με control panel Catalyst:
Για να έχουμε άλλη ανάλυση στην τιβι και άλλη στην οθόνη θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το dual view. Δηλαδή να ενεργοποιήσουμε και τις δυο εξόδους της κάρτας γραφικών μας. Με αυτό τον τρόπο ορίζουμε την τηλεόραση ως extended desktop. Δηλαδή έχουμε ένα τεράστιο desktop όπου το ποντίκι "ταξιδεύει" από τη μια οθόνη στην άλλη.
Αν θέλουμε να κάνουμε "κλωνοποίηση" του σήματος (clone display) ΔΕΝ πρέπει να επιλέξουμε το dual view, αλλά το single view σε clone mode. Δυστυχώς όμως με αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να επιλέξεις διαφορετική ανάλυση για το μονιτορ και την τηλεόραση, οπότε ή θα πρέπει να είναι συμβατά στις αναλύσεις που υποστηρίζουν, πράγμα λίγο σπάνιο.

Αυτάααααα

Ευχαριστώ πολύ φίλε Konin!
Δυστυχώς το 2ο menu δεν εμφανίζεται με το hold button. Μήπως έχει να κάνει με την έκδοση firmware; Εμένα έχει την V1.020...

Και μένα το ίδιο firm ware έχει και μπαίνω κανονικά στο menu 2..

Πριν πατήσεις το hold (κάτω από το μπλέ κουμπί είναι), εξάντλησες το menu 1 πατώντας το πράσινο ,μέχρι να μην αλλάζουν οι ενδείξεις?
Μετά από αυτό πρέπει να πατήσεις το hold..

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

HenryGrey@
πιθανόν! Αλλά επίσης πιθανό είναι να μη τη βρεις επειδή θα βγει νέο μοντέλο!

Μια μικρή σημείωση για όσους θέλουν να συνδέσουν την τηλεόραση με το PC τους.

Το πάνελ της τηλεόρασης έχει ανάλυση 1024Χ768. Οπότε θεωρητικά αν τη συνδέσουμε με PC θα έχουμε πολύ τζαμάτη εικόνα, αφού θα της δίνουμε την native ανάλυσή της.
Αυτό πήγα να κάνω κι εγώ χθες με καλώδιο DVI-HDMI, αλλά μάταια.
1024χ768 ΔΕΝ δέχεται η τηλεόραση από την HDMI είσοδο, παρά μόνον 1280Χ720.
Για να δώσουμε 1024χ768 πρέπει να τη συνδέσουμε μέσω VGA καλωδίου, κάτι το οποίο θα δοκιμάσω αυτές τις μέρες.

Για όσους έχουν κάρτα ATI με control panel Catalyst:
Για να έχουμε άλλη ανάλυση στην τιβι και άλλη στην οθόνη θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το dual view. Δηλαδή να ενεργοποιήσουμε και τις δυο εξόδους της κάρτας γραφικών μας. Με αυτό τον τρόπο ορίζουμε την τηλεόραση ως extended desktop. Δηλαδή έχουμε ένα τεράστιο desktop όπου το ποντίκι "ταξιδεύει" από τη μια οθόνη στην άλλη.
Αν θέλουμε να κάνουμε "κλωνοποίηση" του σήματος (clone display) ΔΕΝ πρέπει να επιλέξουμε το dual view, αλλά το single view σε clone mode. Δυστυχώς όμως με αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να επιλέξεις διαφορετική ανάλυση για το μονιτορ και την τηλεόραση, οπότε ή θα πρέπει να είναι συμβατά στις αναλύσεις που υποστηρίζουν, πράγμα λίγο σπάνιο.

Αυτάααααα

με vga που την ειχα δοκιμασει επαιζε αψογα-πεντακαθαρα και μαλιστα απο ενα ibm laptop με onboard καρτα γραφικων(δηλαδη της πλακας!!).φανταζομαι με μια σοβαρη καρτα γραφικων θα ειναι ακομα καλυτερα.

Νομίζω θα έχεις πρόβλημα αν τους δώσεις 1024x768 από pc...
Η 1024x768 είναι 4:3 ανάλυση. Μοιραία λοιπόν όταν τη στείλεις στην TV θα σου δείχνει τα πάντα παραμορφωμένα - τραβηγμένα.
Νομίζω η καλύτερη λύση είναι η τροφοδοσία με 720p και να αφήσεις την tv να κάνει το scaling...

Και μένα το ίδιο firm ware έχει και μπαίνω κανονικά στο menu 2..

Πριν πατήσεις το hold (κάτω από το μπλέ κουμπί είναι), εξάντλησες το menu 1 πατώντας το πράσινο ,μέχρι να μην αλλάζουν οι ενδείξεις?
Μετά από αυτό πρέπει να πατήσεις το hold..

Ναι, το εξάντλησα και μετά πάτησα το hold αλλά τίποτα. Εξακολουθεί να μου δείχνει menu 1. Πολύ περίεργο...
Θα το ξανακοιτάξω σήμερα μπας και καταφέρω να του αλλάξω γνώμη...
Ευχαριστώ ;)

@ Μπελλος Ευαγγελος
Ευχαριστώ πολύ :ernaehrung004:

Αν έχω καταλάβει καλά με τα τόσα που έχω διαβάσει το Dboard που έχει και το πρόβλημα έχει δικό του software. Οπότε ακόμη και με την αλλαγή του Dboard με το νέο software πάνω πάλι το ίδιο firmware έχει η τηλεόραση... Οπότε δεν μπορείς να καταλάβεις από το firmware αν έχει μπει το "καλό" software στην Dboard. Επαναλαμβάνω έτσι έχω καταλάβει από όσα έχω διαβάσει.

Σύνδεση με PC έχω κάνει με VGA και η εικόνα είναι super.

Ναι, το εξάντλησα και μετά πάτησα το hold αλλά τίποτα. Εξακολουθεί να μου δείχνει menu 1. Πολύ περίεργο...
Θα το ξανακοιτάξω σήμερα μπας και καταφέρω να του αλλάξω γνώμη.

Πρόσεξες να ξεκινάς την διαδικασία έχοντας πρώτα επιλέξει το πρόγραμμα 99 στην TV?? (πρέπει να είσαι δηλαδή σε λειτουργία αναλογική -εικόνα από tuner- και όχι σε scart ή HDMI κλπ) Σε αντίθετη περίπτωση ΔΕΝ μπαίνεις στο menu 2...

Ναι, το πρόσεξα κι αυτό :-(
Γενικά, τήρησα κατά γράμμα τις οδηγίες. Τι να πω...

Ναι, το πρόσεξα κι αυτό :-(
Γενικά, τήρησα κατά γράμμα τις οδηγίες. Τι να πω...

Επίσης πρόσεξε όταν πατάς μετά τα κουμπιά, πολλές φορές ΑΛΛΑΖΕΙ το κανάλι, οπότε πρέπει να το επαναφέρεις στο 99. Αν το έχεις κάνει σωστά, μπαίνει στο 2 πάντα. Κάτι κάνεις λάθος/παραλείπεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπεις.
-bye-

Θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξω όταν γυρίσω σπίτι το βράδυ.

Να 'στε καλά παιδιά :-)

Θα το ξανακοιτάξω σήμερα μπας και καταφέρω να του αλλάξω γνώμη...
Ευχαριστώ ;)

@ Μπελλος Ευαγγελος
Ευχαριστώ πολύ :ernaehrung004:

Μήπως πατάς το κουμπάκι πάνω από το hold? To από κάτω πρέπει να πατήσεις.

Επίσης πρόσεξε όταν πατάς μετά τα κουμπιά, πολλές φορές ΑΛΛΑΖΕΙ το κανάλι, οπότε πρέπει να το επαναφέρεις στο 99. Αν το έχεις κάνει σωστά, μπαίνει στο 2 πάντα. Κάτι κάνεις λάθος/παραλείπεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπεις.
-bye-

Αυτό ήταν τελικά :grinning-smiley-043 . Άλλαζε αυτοβούλως κανάλι :argue:
Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια :)

Τελικά ok με τις ώρες. 00001 ώρες λέει (ίσως έβαλα και κανένα μηδενικό παραπάνω). Φαντάζομαι αυτό δεν αλλάζει, έτσι;
Αν και έχω το contrast στο 0 και τη φωτεινότητα πολύ χαμηλά, μπορώ να πω πως η εικόνα της είναι μια χαρά! Θα τολμούσα να πω πως την απολαμβάνω περισσότερο από την 9830 των 4.275 ευρώ που επέστρεψα (τουλάχιστον σε τηλεοπτικό σήμα). Ίσως και τα 3.185 που έμειναν στην τσέπη μου παίζουν κάποιο ρόλο σ' αυτό :)
Γενικά πάντως, σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις μπροστά σου την εικόνα μιας μεγάλης CRT. Δεν έχει αυτήν την "ψηφιακή" εικόνα της 9830. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια...

Τώρα μένει να βάλω και κανα dvd να δω τι παίζει...

Τα divX που αφήνουν μαύρες μπάρες πάνω-κάτω λέτε να τα αποφύγω προς το παρόν;

Καλό είναι κατά το στρώσιμο να αποφύγεις οτιδήποτε με μαύρες μπάρες. Ειτε θέαση tv σε 4:3 είτε dvd που δεν είναι 16:9. Αυτό που κάνω εγώ είναι ένα zoom στην εικόνα του dvd όταν αυτό δεν είναι 16:9 (δηλ. στα περισσότερα) ώστε να μην φαίνονται οι μπάρες...