Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

στο στρώσιμο θα παίξεις με πολύ λίγο κοντράστ και μπράητνες, αλλά και με ρύθμιση ζουμ...

Απίστευτη τηλεόραση, προχθές μου έφερε ο Μελίδης το Mediabox και μας φύγανε τα μάτια...
Απλά απίστευτο...

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Για πειτε μου την γνωμη σας για αυτο που ειδα στην δικια μου.Στο πανω μερος της οθονης μια γραμμη παχους 2 εκατοστων ειναι πιο μαυρη απο την υπολοιπη οθονη .Οταν ομως παιζει προγραμμα τηλεοπτικο ή dvd δειχνει κανονικα εικονα και σε αυτο το σημειο μονο που οταν το παρατηρησεις απο κοντα φαινεται η σκουρα γραμμη .Επισης ακομα και με κλειστη την τηλεοραση η γραμμη αυτη μενει μαυρη ενω το υπολοιπο panel εχει το κανονικο χρωμα που ειχε απο την αρχη .Ξερει κανεις τιποτα μηπως η παω για service ?

Σήμερα ήρθε και η δικιά μου!
Εικόνα πολύ καλή στο τηλεοπτικό όπως αναμενόταν και τέλεια στο dvd.
Σε σύγκριση με την S40A10.... καμία σχέση, και έτσι η sony οδεύει στο υπνοδωμάτιο να κάνει παρέα στο ομόσταυλο DaV 810.
Aφ'ηστε που μόλις την είδε ο γαμπρός μου και άκουσε την τιμή ΕΤΡΕΞΕ ηλεκτρονική να την κλείσει...!!!!!
Καλές Θεάσεις (χωρίς φιδια) σε όλους!!!

Για πειτε μου την γνωμη σας για αυτο που ειδα στην δικια μου.Στο πανω μερος της οθονης μια γραμμη παχους 2 εκατοστων ειναι πιο μαυρη απο την υπολοιπη οθονη .Οταν ομως παιζει προγραμμα τηλεοπτικο ή dvd δειχνει κανονικα εικονα και σε αυτο το σημειο μονο που οταν το παρατηρησεις απο κοντα φαινεται η σκουρα γραμμη .Επισης ακομα και με κλειστη την τηλεοραση η γραμμη αυτη μενει μαυρη ενω το υπολοιπο panel εχει το κανονικο χρωμα που ειχε απο την αρχη .Ξερει κανεις τιποτα μηπως η παω για service ?

Ναι πράγματι έχει πρόβλημα...Και ξέρεις ποιο είναι? Η ΣΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΣΙ της βρε...!!!! Ετσι την πάτησα και εγώ και κόντεψα να πεθάνω! Αν τη δεις με το φως της ημέρας ή αν αλλάξεις κατευθυνση στο τεχνητό φως δεν θα δεις τιποτα. Πεφτει η σκια απο τον φωτισμό του δωματιου στο πάνω μερος στο γυαλι και φάίνεται πιο σκούρο.....

Φιλε κωστα εχεις δικιο .Το προβλημα ηταν η σκια και επισης κοντεψα να πεθανω.Παντως ευτυχως που ηταν αυτο γιατι στην δικια μου δεν βλεπω φιδια
και δεν εχω καμια ορεξη να την στειλω στο service και να φτιαξουν το ενα και πιθανον να χαλασουν κατι αλλο

Φιλε κωστα εχεις δικιο .Το προβλημα ηταν η σκια και επισης κοντεψα να πεθανω.Παντως ευτυχως που ηταν αυτο γιατι στην δικια μου δεν βλεπω φιδια
και δεν εχω καμια ορεξη να την στειλω στο service και να φτιαξουν το ενα και πιθανον να χαλασουν κατι αλλο

Έπαιξες κανένα επίμαχο DVD? NOVA έχεις?

Μολις την ανοιξα.Παρολο που παιζει σε υπνοδωματιο με μια πρωτη ματια ειναι υπεροχη.Καμοια σχεση με προηγουμενη 20".Τωρα θα αρχισουν το ψαξιμο και οι δοκιμες.Προς το παρον δεν βλεπω καποιο προβλημα.

nektar nova δεν εχω αλλα τις επιμαχες ταινιες τις ειδα ολες και οχι μονο μια φορα αλλα δεν ειδα τιποτα οσο προσεκτικα και αν παρατηρησα

nektar nova δεν εχω αλλα τις επιμαχες ταινιες τις ειδα ολες και οχι μονο μια φορα αλλα δεν ειδα τιποτα οσο προσεκτικα και αν παρατηρησα

Ωραία. Βάλτες πάλι σε καμιά δεκαριά μέρες γιατί κι εγώ στην αρχή δεν είχα πρόβλημα. Μετά από 100 ώρες παιξίματος όταν γύρισα τις ρυθμίσεις σε κανονικά επίπεδα, εμφανίστηκαν τα φίδια.

Μακάρι να μην σου βγουν....

Φιλε μου ειμαι ηδη πανω απο 100 ωρες και δεν ειδα τιποτα.Οι ρυθμισεις μου ειναι
δυναμικη εικονα και φωτεινοτητα αντιθεση και χρωμα πανω απο την μεση .Παντως θα ξαναβαλω τον superman σημερα το μεσημερι και θα σου πω ( το matrix το ειδα χθες το βραδυ για 30η φορα )

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Χθες παιδευόμουν με το DVE.
Το πράσινο χρώμα δεν έρχεται με τίποτα!
Είναι το μόνο που είναι άλλαντάλα!
Μπλέ και κόκκινο τζετ.

Θα κάνω δοκιμές με πηγή το pc και θα το πειράξω από εκεί, μπας και έχω μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων από εκεί...
τι να πω...

Πάντως η εικόνα είναι ΑΠΑΙΧΤΗ.

Φιλε μου ειμαι ηδη πανω απο 100 ωρες και δεν ειδα τιποτα.Οι ρυθμισεις μου ειναι
δυναμικη εικονα και φωτεινοτητα αντιθεση και χρωμα πανω απο την μεση .Παντως θα ξαναβαλω τον superman σημερα το μεσημερι και θα σου πω ( το matrix το ειδα χθες το βραδυ για 30η φορα )

Η δυναμική εικόνα είναι ένα καλός τρόπος να περιορίσεις την εμφάνιση φιδιών αλλά δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να δει σε αυτή τη ρύθμιση (με το συμπάθιο δηλ. - ξέρω ότι γούστα είναι αυτά...). Η εικόνα σε αυτή τη ρύθμιση είναι πολύ ψεύτικη κατά την γνώμη μου.
Τώρα για το matrix δεν είναι και η πιο αντιπροσωπευτική ταινία να τσεκάρεις για φίδια. Αν δεις τα screenshots που έχω βάλει δεν έχω αναφέρει πουθενά το matrix. Το Superman έχει αρκετές σκηνές με φίδια. Προσπάθησε να δεις αυτές που έχω βάλει στο forum. Επίσης δοκίμασε με άλλη ρύθμιση εικόνας (π.χ. Cinema).
Πάντως είναι πολύ πιθανό ότι η τηλεόραση σου είναι ΟΚ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη όμως κάποια στιγμή θα στα εμφανίσει τα φίδια. Πρόκειται για τις ίδιες τηλεοράσεις με το ίδιο λογισμικό και καθώς το πρόβλημα είναι στο λογισμικό αργά ή γρήγορα το πρόβλημα εμφανίζεται. Πάρα πολλά άτομα στην Αγγλία δεν είχαν δει φίδια για 6 μήνες! Μετά άνοιξαν ζωολογικό κήπο!!!!
Εγώ που έχω NOVA και η ποιότητα της εικόνας είναι χάλια σε όλες τις ταινίες έχω δει φίδια! Στο ψηφιακό σήμα (DVD) η τηλεόραση τα πάει πολύ καλύτερα αλλά ένα ποσοστό 10% των ταινιών που έχω δει έχουν εμφανίσει φίδια.
Αν με την αλλαγή του Dboard (που ελπίζω να μου την κάνουν σύντομα) δεν δω μεγάλη βελτίωση την τηλεόραση θα την πουλήσω. Δεν συμβιβάζομαι.

Την καλημέρα μου!

Λοιπόν. Τo software του dboard που έχει πρόβλημα είναι το 41.01 και κάτω.
Η δικιά μου έχει το 41.01 (αν μπείτε στο service menu είναι στην πρώτη οθόνη που θα σας εμφανιστεί).

Μετά το fix (αλλαγή dboard) το software version γίνεται 41.02 ή 41.03 ανάλογα με την ημερομηνία κατασκευής της τηλεόρασης. Και τα δύο αυτά versions διορθώνουν το πρόβλημα.

Παραθέτω μήνυμα από το αγγλικό forum. Για δείτε εσείς τι έχετε.

Service menu 1/Page 1 (Before Fix)
Firmware-V1.01
IRD-1.03
PANEL MCU-03.02
PANEL EEPROM-41.02
PANEL FPGA-42.01
PANEL PDROM-41.01

(AFTER FIX)
Firmware-V1.01
IRD-1.03
PANEL MCU-03.02
PANEL EEPROM-41.03
PANEL FPGA-42.07
PANEL PDROM-41.02

Σήμερα ήρθε και η δικιά μου!
Εικόνα πολύ καλή στο τηλεοπτικό όπως αναμενόταν και τέλεια στο dvd.
Σε σύγκριση με την S40A10.... καμία σχέση, και έτσι η sony οδεύει στο υπνοδωμάτιο να κάνει παρέα στο ομόσταυλο DaV 810.
Aφ'ηστε που μόλις την είδε ο γαμπρός μου και άκουσε την τιμή ΕΤΡΕΞΕ ηλεκτρονική να την κλείσει...!!!!!
Καλές Θεάσεις (χωρίς φιδια) σε όλους!!!

Σε τι τιμή την πήρες ?

Bart.

Λοιπόν. Τo software του dboard που έχει πρόβλημα είναι το 41.01 και κάτω.
Η δικιά μου έχει το 41.01 (αν μπείτε στο service menu είναι στην πρώτη οθόνη που θα σας εμφανιστεί).

Μετά το fix (αλλαγή dboard) το software version γίνεται 41.02 ή 41.03 ανάλογα με την ημερομηνία κατασκευής της τηλεόρασης. Και τα δύο αυτά versions διορθώνουν το πρόβλημα.

Παραθέτω μήνυμα από το αγγλικό forum. Για δείτε εσείς τι έχετε.
Service menu 1/Page 1 (Before Fix)
Firmware-V1.01
IRD-1.03
PANEL MCU-03.02
PANEL EEPROM-41.02
PANEL FPGA-42.01
PANEL PDROM-41.01

(AFTER FIX)
Firmware-V1.01
IRD-1.03
PANEL MCU-03.02
PANEL EEPROM-41.03
PANEL FPGA-42.07
PANEL PDROM-41.02

Καλησπέρα σε όλη την παρέα του AVclub. Παρακολουθώ το συγκεκριμένο thread από την αρχή του. Ήμουν έτοιμος να αγοράσω την τηλεόραση πριν από τα Χριστούγεννα αλλά έκανα πίσω λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τηλεόραση. Σε αυτό που δεν έχω βγάλει συμπέρασμα είναι αν τελικά το πρόβλημα είναι software ή hardware. Πως γίνεται η ιδία τηλεόραση στην αρχή να μην έχει πρόβλημα και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να το παρουσιάζει ? Το ίδιο software δεν είχε και στην αρχή ? Τελικά μήπως το πρόβλημα είναι Hardware ? Επίσης το fix δεν γνωρίζουμε αν λύνει το ζήτημα ή απλά το καλύπτει μειώνοντας κάποια χαρακτηριστικά της τηλεόρασης. Τελικά να την αγοράσω ή να περιμένω την καινούργια σειρά PV70?
Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα του AVclub. Παρακολουθώ το συγκεκριμένο thread από την αρχή του. Ήμουν έτοιμος να αγοράσω την τηλεόραση πριν από τα Χριστούγεννα αλλά έκανα πίσω λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τηλεόραση. Σε αυτό που δεν έχω βγάλει συμπέρασμα είναι αν τελικά το πρόβλημα είναι software ή hardware. Πως γίνεται η ιδία τηλεόραση στην αρχή να μην έχει πρόβλημα και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να το παρουσιάζει ? Το ίδιο software δεν είχε και στην αρχή ? Τελικά μήπως το πρόβλημα είναι Hardware ? Επίσης το fix δεν γνωρίζουμε αν λύνει το ζήτημα ή απλά το καλύπτει μειώνοντας κάποια χαρακτηριστικά της τηλεόρασης. Τελικά να την αγοράσω ή να περιμένω την καινούργια σειρά PV70?
Σας ευχαριστώ.

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Πως είναι δυνατόν να είναι software το πρόβλημα και να αργεί να εμφανιστεί. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει λογική εξήγηση. Πολλές φορές ένα software φαίνεται να δουλεύει θαυμάσια αλλά μετά από κάποια χρήση αρχίζουν να βγαίνουν προβλήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί και μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν μπορώ βέβαια να φανταστώ ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες. Αλλά πιστεύω ότι κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει. Το θέμα είναι ότι κάτι "παίζει" με την dboard είτε με την ίδια είτε με το software που έχει. Η αλλαγή του dboard γίνεται γιατί είναι πιο εύκολο έτσι από το να αλλάξει το software. Τουλάχιστον έτσι λένε αλλά μπορεί να το λένε για να μην βγει η είδηση ότι υπάρχει ελαττωμικό κομμάτι στην τηλεόραση. Κανείς πιστεύω δεν ξέρει τι παίζει εκτός από τους ίδους!

Η τηλεόραση είναι όντως τσάμπα πράμα και η εικόνα πάρα πολύ καλή όταν δεν έχει φίδια, αλλά αν με ρώταγες τώρα που έχω δει τα φίδια αν θα την έπαιρνα θα σου έλεγα ένα μεγάλο ΟΧΙ και θα έδινα άνετα άλλα τόσα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Βέβαια μπορεί εντός ολίγων ημερών να μου αλλάξουν το dboard και να είναι όλα μια χαρά, αλλά η ταλαιπωρία που έχω φάει από αυτή την τηλεόραση θα πάρει αρκετό για να φύγει από την μνήμη μου.

Εγώ έχω

Firmware-V1.020
IRD-(?) δεν το βρήκα μέσα στο menu 1
PANEL MCU-03.02
PANEL EEPROM-41.03
PANEL FPGA-42.07
PANEL PDROM-41.01