Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Γιάννη μπορείς και μέσω catalyst.... Τουλάχιστον εγώ έτσι έχω κάνει. Δεν το χρειάζεσαι το Powerstrip (τουλάχιστον γι αυτό το θέμα...)

Έβαλα το powerstrip και προσπάθησα να κάνω αυτό που λέτε αλλά η επιλογή "advanced timing options" είναι απενεργοποιημένη (dehighlighted). Τι κάνω λάθος?
Για τη λύση μέσω catalyst υπάρχουν κάπου τα βήματα?

Έβαλα το powerstrip και προσπάθησα να κάνω αυτό που λέτε αλλά η επιλογή "advanced timing options" είναι απενεργοποιημένη (dehighlighted). Τι κάνω λάθος?
Για τη λύση μέσω catalyst υπάρχουν κάπου τα βήματα?

Τι version έχεις? Το trial? Αγορασμένο...?

Το trial 3.74.

Υποψιάζομαι ότι έχει ασυμβατότητα με τα media center.

Με το catalyst, τι μπορώ να κάνω?

Το trial 3.74.

Υποψιάζομαι ότι έχει ασυμβατότητα με τα media center.

Με το catalyst, τι μπορώ να κάνω?

Νομίζω ότι δεν μπορείς να βάλεις custom timings με το trial.

Μου θυμίζεις τι θέλεις να κάνεις? Να φτιάξεις custom resolution?

Πρέπει να κάνεις custom ανάλυση. Μόνο έτσι.

Τώρα δεν έχω το control panel μπροστά μου, αλλά βρες τα HDTV resolutions, κάνε add ένα 1280Χ720p@60 και μετά μπορείς να κάνεις custom ανάλυση πάνω σε αυτό (σε βγάζει σε μια οθόνη όπου με βελάκια μπορείς να φέρεις την εικόνα ακριβώς στο desktop)

Πρέπει να κάνεις custom ανάλυση. Μόνο έτσι.

Τώρα δεν έχω το control panel μπροστά μου, αλλά βρες τα HDTV resolutions, κάνε add ένα 1280Χ720p@60 και μετά μπορείς να κάνεις custom ανάλυση πάνω σε αυτό (σε βγάζει σε μια οθόνη όπου με βελάκια μπορείς να φέρεις την εικόνα ακριβώς στο desktop)

Έκανα αυτό που λες από το catalyst αλλά το πρόβλημα είναι το εξής: όταν κάνω resize την επιφάνεια εργασίας για να την φέρω στο 1216χ684 αυτό δεν γίνεται συμμετρικά. Η εικόνα δηλαδή "μικραίνει" περισσότερο από αριστερά και πάνω παρά από δεξιά και κάτω. Έτσι στο τέλος η εικόνα έχει κενό από αριστερά και πάνω.

Δοκίμασα με το powerstrip να την ξεχειλώσω λίγο ακόμη και να την μετακινήσω αναλόγως, αλλά μετά από 2-3 διορθώσεις η εικόνα χάνεται τελείως.

Έχεις δοκιμάσει καθόλου σύνδεση vga?
Το resize με ποιά έκδοση του catalyst το έκανες?

Λόγο προβλημάτων που είχα με την custom ανάλυση (ιδίως με τον προβολέα) προς το παρόν την εγκατέλειψα και γύρισα σε overscan. Ακόμα δεν έχω βρει μόνιμη και σίγουρη λύση. Όταν βρω θα ενημερώσω.

Έκανα αυτό που λες από το catalyst αλλά το πρόβλημα είναι το εξής: όταν κάνω resize την επιφάνεια εργασίας για να την φέρω στο 1216χ684 αυτό δεν γίνεται συμμετρικά. Η εικόνα δηλαδή "μικραίνει" περισσότερο από αριστερά και πάνω παρά από δεξιά και κάτω. Έτσι στο τέλος η εικόνα έχει κενό από αριστερά και πάνω.

Δοκίμασα με το powerstrip να την ξεχειλώσω λίγο ακόμη και να την μετακινήσω αναλόγως, αλλά μετά από 2-3 διορθώσεις η εικόνα χάνεται τελείως.

Έχεις δοκιμάσει καθόλου σύνδεση vga?
Το resize με ποιά έκδοση του catalyst το έκανες?

Είναι έτσι όπως τα λες. Η εικόνα δε μικραίνει συμμετρικά - τελικά όμως χάνεις πολύ λίγη πληροφορία (σχεδόν ανεπαίσθητη) σε σχέση με το overscan.
Με VGA δε γίνεται να παίξεις διότι αν και δεν έχεις overscan δίνοντας τη native ανάλυση (1024x768) στην ουσία δίνεις 4:3 ανάλυση σε 16:9 μόνιτορ με αποτέλεσμα κατά την προβολή να σου "ξεχειλώνει" αυτό που βλέπεις...

Εγώ πάντως με custom ανάλυση δεν βλέπω καλή κίνηση στα DVD με το reclock να δουλεύει. Μόλις γυρίσω σε Overscan η κίνηση είναι νερό. Μήπως είναι η ιδέα μου? Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο?

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

Είναι έτσι όπως τα λες. Η εικόνα δε μικραίνει συμμετρικά - τελικά όμως χάνεις πολύ λίγη πληροφορία (σχεδόν ανεπαίσθητη) σε σχέση με το overscan.
Με VGA δε γίνεται να παίξεις διότι αν και δεν έχεις overscan δίνοντας τη native ανάλυση (1024x768) στην ουσία δίνεις 4:3 ανάλυση σε 16:9 μόνιτορ με αποτέλεσμα κατά την προβολή να σου "ξεχειλώνει" αυτό που βλέπεις...

όχι κατ'ανάγκη να σου ξεχειλώσει ... εαν χρησιμοποιήσεις το powerstrip υπάρχει λύση ...

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

όχι κατ'ανάγκη να σου ξεχειλώσει ... εαν χρησιμοποιήσεις το powerstrip υπάρχει λύση ...

νομίζω ότι το είχαμε ξανασυζητήσει κάπου... δοκίμασα powerstrip και κάποιες οδηγίες από ξένο forum που μου είχαν προταθεί από συμφορουμήτες σε άλλο post αλλά δεν το κατάφερα...
Αν το έχεις κάνει please δώσε οδηγίες...!!!

Εγώ πάντως με custom ανάλυση δεν βλέπω καλή κίνηση στα DVD με το reclock να δουλεύει. Μόλις γυρίσω σε Overscan η κίνηση είναι νερό. Μήπως είναι η ιδέα μου? Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο?

Νομίζω ότι έχεις δίκιο... κι εγώ έχω καταλήξει να έχω αφήσει το overscan... εκτός κι αν κάπως απενεργοποιείται από το secret menu...

πως αφηνουμε το overscan να λειτουργει??

Overscan λογικά έχεις χωρίς να κάνεις τίποτα. Μόλις εγκαταστήσεις τους drivers.... Μετά αν φτιάξεις custom ανάλυση δεν μπορείς να γυρίσεις σε overscan τουλάχιστον με ΑΤΙ και στην Panasonic.

Overscan λογικά έχεις χωρίς να κάνεις τίποτα. Μόλις εγκαταστήσεις τους drivers.... Μετά αν φτιάξεις custom ανάλυση δεν μπορείς να γυρίσεις σε overscan τουλάχιστον με ΑΤΙ και στην Panasonic.

δηλαδη με hdmi χωρις custom αναλυση??δεν θα κανει "κενα" περιμετρικα?

Βρε παιδια δεν ριχνετε καμια ιδεα για calibration? Να παρω κανενα DVE? Εντος Ελλαδας το πουλανε πουθενα? Μετα με την βοηθεια του DVD οι ρυθμισεις θελουν να μπει χερι και στο secret menu? Γενικα ειναι δυσκολη διαδικασια? Καμια γνωμη?